SpirosZ68 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Tα Watt των δυο ενισχυτων δεν προστιθενται. Διενισχυση σημαινει οτι θα οδηγει ο ενας ενισχυτης τα tweeter και ο αλλος τα woofer. Ο SR7010 ειναι η καλυτερη επιλογη μεχρι στιγμης μια που εχει μια αρκετα σημαντικη διαφορα τιμης με τον 7011. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Feregorn Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Απλά ο 7010 είναι γομάρι και υπάρχει και ένα waf που πρέπει να ληφθεί υπόψιν. Με το σετ 2Χ8005+1607 της Μάραντζ είχα βολέψει την κατάσταση. Ρωτάω και σήμερα σε διάφορα μαγαζιά, κανένα δεν διαθέτει Μάραντζ για να δοκιμάσω και να συγκρίνω. Τι μπορώ να κάνω για να διαπιστώσω με τα αυτιά μου τις όποιες διαφορές μεταξύ AVR και integrated amplifier; Πάντως τρέχοντας το SPL calculator, στα 4,5 μέτρα με τον ΡΜ8005 ενισχυτή των 70w μου βγάζει 112,3db. Δεν νομίζω ότι είναι κακό νούμερο όταν ένα SR7010 στα 125w βγάζει 114db. Φαντάζομαι επίσης πως θα είναι πιο μουσικός έναντι του 7010. Πάντως μια άλλη ιδέα που μου έχει έρθει είναι η εξής: Να πάρω 2 μονομπλόκ, ίσως τα Pro-Ject Amp Box DS Mono που βγάζουν 125w/8ωμ με κάτω από 400 ευρώ έκαστο και να τα συνδυάσω με έναν λαμπάτο προενισχυτή όπως τον Dared DL-2000. Έχοντας διαβάσει πως τα Klipsch πάνε πολύ καλά με λαμπάτα μηχανήματα και επειδή θέλω πιο ζεστό ήχο πέρα από δυνατό, ένας τέτοιος συνδυασμός είναι καλός; Έχει υπάρξει ξανά; Επίσης, άμα πάω σε κάτι πιο εξωτικό όπως τον Ekco EV55SE, τι κερδίζω και τι χάνω; Χάνω μέγιστη ένταση αλλά κερδίζω σε ήχο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση. 1) Ο χώρος που θα βρίσκεται το όλο σύστημα είναι περίπου 100-120τμ. 2) Εάν "μεγάλα ηχεία" εννοούμε αυτά τα μαύρα χοντρά ορθογώνια που βρίσκει κανείς σε συναυλίες, δεν γίνεται. Οτιδήποτε μικρότερο, είτε με λεπτούς πύργους όπως το Samsung home cinema που παρέθεσα πιο πάνω, είτε σε λίγο πιο ογκώδες τύπου Klipsch που είδα προ ολίγου, μπορούν να μπουν. 3) Μουσικά ακούσματα κυριολεκτικά πολυποίκιλα, πχ από hardcore/alternative rock μέχρι trance, ελληνικά έντεχνα/παραδοσιακά, τζαζ και κλασσική μουσική. Εντάσεις από χαμηλά μέχρι πάρα πολύ δυνατά αρκετά συχνά. 4) Επιθυμώ κάτι ποιοτικό, ωστόσο με μικρότερη έμφαση στην πιστότητα και μεγαλύτερη έμφαση στην ένταση, μπάσο, γενικά το wow factor. Με βάση αυτά τα ζητούμενα σε κατεύθυνα προς τα Klipsch. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Feregorn Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Θα πω ότι ωρίμασα επί του ζητούμενου, αλλά εφόσον ούτως ή άλλως τα ηχεία αυτά είναι και αναλυτικά και δυνατά, δεν υπάρχει θέμα για μένα. Ειδικά στην τιμή αγοράς τους, αποκλείεται να υπήρχε κάτι ανάλογο. Διόρθωσε με εάν κάνω λάθος. Πάντως έχω κατασταλάξει πλέον στο βασικό συνδυασμό ενισχυτή+πηγή (= Marantz 7010 επειδή διάβασα για τον 7009 σε γερμανικό περιοδικό ότι βγάζει 188w/8ohm + Marantz SA8005), και έχουν προκύψει τώρα 2 νέες μεγάλες απορίες: Εντός του χώρου υπάρχει από ότι φαίνεται εγκατάσταση καλωδιακή εντός των τοίχων. Μπορείτε να μου πείτε πως θα την αξιοποιήσω; Προσθέτω φωτογραφίες: Επίσης υπάρχει ένα πικάπ μάρκας Hitachi που θέλω να χρησιμοποιήσω για να ακούσω Βάγκνερ . Είναι 20+ χρόνων, μπορώ να το συνδέσω στον 7010 χωρίς πρόβλημα; Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω; Κεντρικό ηχείο και υπογούφερ, χρειάζεται μήπως να πάρω από την ίδια σειρά; Σε αυτό που λέμε υψηλές στάθμες περιστασιακά, θα είναι χρήσιμα να τα πάρω από τώρα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Δηλαδή προτείνετε είτε τον 7011 είτε κάτι άλλο τελείως; Να πάρω 6011 και τον 7025 που βγαίνει μόνο σε μαύρο αδύνατο, γιατί δεν είναι επιλογή η διχρωμία... Επίσης, να επαναπροσδιορίσω λίγο τις μουσικές μου απαιτήσεις: Οι εντάσεις δεν είναι το πρωτεύον ζητούμενο. Αυτές θα είναι πολύ αραιά, όπως και τα προσωπικά μου hardcore alternative ακούσματα. Το πιο σημαντικό είναι να επιλεγεί κάτι που θα οδηγεί τα συγκεκριμένα ηχεία πολύ καλά και θα είναι πολύ μουσικό και ζωντανό σε παλιό ροκ, έντεχνο με φωνές, τζαζ/μπλουζ και πολύ κλασική μουσική. Πχ, το πρώτο πράγμα που σκοπεύω να ακούσω όταν το στήσω το σύστημα είναι μια όπερα του Βάγκνερ που διαθέτω σε συλλογή 5 βινυλίων! Επιθυμώ λοιπόν αυτό να το ακούσω όσο πιο ζωντανά και λεπτομερώς γίνεται εντός του μπάτζετ. Το τελευταίο περί προσωπικής ακρόασης είναια αδύνατο στην περίπτωση μου. Εσείς τι εμπειρία έχετε από αυτό που λέει; Τώρα όμως μετά απο καιρό μας παρουσιάζεις τελείως άλλα γούστα... Με βάση αυτά που ζητάς τώρα μάλλον δεν θα σε πήγαινα στα Klipsch...... Λυπαμαι που το λεω.... Αυτο που άλλαξε ειναι οτι άκουσες μερικά ηχεία - ενισχυτές και κατεληξες ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ στο τι σου ταιριάζει. Αυτο ειναι και το σωστό. Εγω εμμένω στον 7010 - 7011 γιατι είναι μια ετοιμη απλή αλλα καλη υλοποίηση με πολλά ρυθμιστικά που θα σου δωσει ενα αποτέλεσμα πολυ καλο και παραμετροποιήσιμο. Θεωρώ οτι με βάση την εμπειρία σου θα σε καλύψει μακράν.... Οι λυσεις με τελικούς, λαμπατες προενισχυσεις, DAC, και ειδικα DSP ειναι για ατομα που εχουν την ορεξη να πανε στην αλλη άκρη της Αττικής για να ακούσουν, κρίνουν με τις ωρες... Και αν καταλήξουν... Εχω να σου προτείνω σχεδον 15 διαφορετικά σετ.... Αν το κανω ομως δεν καταλήξεις ποτε. Ασε που εαν δεν τα ακούσεις δεν εχει νόημα. Ναι ισχύει οτι τα Klipsch με λαμπατους υβριδικούς εχουν βγάλει ηχο που ακομα και εγω που δεν τα πάω, χαμογέλασα.... Αλλα αυτο που ακουσα εγω σε εκπροσωπεί?? Αν θες να στήσεις σοβαρό σύστημα με ακρίβεια και λεπτομέρεια θα βρεις τροπο να το ακούσεις. Αν δεν μπορεις, Καταληγεις σε μια ετοιμη υλοποίηση που εχει σοβαρές δυνατότητες παραμετροποίησης όπως οι 7010-7011 και προχωράς. Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση. 1) Ο χώρος που θα βρίσκεται το όλο σύστημα είναι περίπου 100-120τμ. 2) Εάν "μεγάλα ηχεία" εννοούμε αυτά τα μαύρα χοντρά ορθογώνια που βρίσκει κανείς σε συναυλίες, δεν γίνεται. Οτιδήποτε μικρότερο, είτε με λεπτούς πύργους όπως το Samsung home cinema που παρέθεσα πιο πάνω, είτε σε λίγο πιο ογκώδες τύπου Klipsch που είδα προ ολίγου, μπορούν να μπουν. 3) Μουσικά ακούσματα κυριολεκτικά πολυποίκιλα, πχ από hardcore/alternative rock μέχρι trance, ελληνικά έντεχνα/παραδοσιακά, τζαζ και κλασσική μουσική. Εντάσεις από χαμηλά μέχρι πάρα πολύ δυνατά αρκετά συχνά. 4) Επιθυμώ κάτι ποιοτικό, ωστόσο με μικρότερη έμφαση στην πιστότητα και μεγαλύτερη έμφαση στην ένταση, μπάσο, γενικά το wow factor. Με βαση ομως αυτα που ειχες ζητησει αρχικα κριναμε εντελως διαφορετικα.... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Feregorn Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Δεν ξέρω εάν σε πρόλαβα με το τελευταίο μήνυμά μου εδώ, αλλά εγώ είμαι ευχαριστημένος με την επιλογή που έκανα βάσει του κόστους που τελικά πλήρωσα. Εάν θυμάσαι εγώ μόνος μου είχα γράψει αρχικά για τα Klipsch RP-280F και τον Marantz 6010. Από τα υπόλοιπα ηχεία που άκουσα πάντως μέχρι τα 2000 ευρώ περίπου, κάτι Elac F5 FS, MA Silver 8, Chario, B&W, με διάφορους ενισχυτές (Arcam AJ29, Advance Acoustic Xi120, Atoll200, Denon720) και όχι Marantz δεν έμεινα ευχαριστημένος μήτε εντυπωσιασμένος. Ήξερες και εσύ βέβαια πολύ καλά αυτό που πρότεινες... Πάντως, για τη συζήτηση, ποια άλλα ηχεία θα πρότεινες κάτω από χιλιάρικο βάσει όσων έγραψα τελευταία; Αυτά που αναφέρεις για τα 15 σετ μου κεντρίζει το ενδιαφέρον. Παρότι δεν έχω τη δυνατότητα να ακούσω τα πάντα όλα, ούτε τον χρόνο, όπως βλέπεις και εσύ ψάχνομαι. Θα ήθελα λοιπόν να ακούσω τι προτείνεις μέχρι κόστους 2000 ευρώ. Δυνητικά με ενδιαφέρουν λύσεις με λυχνίες, είτε προ, είτε υβριδικοί, κτλ. Σε προ-προηγούμενο μήνυμα αναφέρω κάτι άλλα μηχανήματα. Αυτά πως τα βλέπεις; Αν αντί για λαμπάτο έπαιρνα έναν μικρό tripath για χαμηλο-μεσαίες στάθμες; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) all this talk of watts. Its not about watts, its about current. That is what drives speakers. Emotiva makes a quality product and I have owned their xpr2 and xpr5 before so I have experience with their products. For instance the xpa200 is rated at 150 wpc. I own a marantz pm8005 that is rated at 70wpc. To the naked eye you would think the xpa200 is more powerful but its not. Lets dive in. The xpa200 has 360 va power supply where is the pm8005 has a 625 va power supply. Thats a big difference. The pm8005 is can deliver 180 amps of peak current. I doubt the xpa200 can. So why is the xpa200rated at 150 wpc and the marantz rated at 70 wpc. Well the xpa200 thd is rated at .1 where as the marantz is rated at .02. Another big difference. I can guarantee the marantz, even though not rated as high in watts will drive any speaker better than xpa200 because its not about watts, its about design and everything thing else plus current. Get to know more about amps. To the op, dont just look at watts. Go listen to as many amps you can and let your ear decide. Σχετικα με αυτο το αρθρο που ανέβασες θελω να σταθώ σε καποια πράγματα για μην μπερδευόμαστε. Εν μέρη είναι σωστό, βάση απλής φυσικής στα ηλεκτρονικά, έχουμε μάθει οτι: I = V / R όπου R είναι σταθερό. Αρα οταν ενας ενισχυτής εχει ικανή οδήγηση για να αποδώσει τα απαιτούμενα W θα μπορεί να αποδώσει τα αντίστοιχα amp βάση της τάσεως που λειτουργεί. Λογικό.... Ο κάθε ενισχυτής έχει και την αντίστοιχη προσαρμογή βάση ωμικής αντίστασης επιπλέον Τα ηχεία οταν αναφέρουν Watt εννοούν την ηλεκτρική ισχύ που καταναλώνει το πηνίο τους σε ρεύμα. Αυτό απο το νόμο του Ohm εν μέρη μας δινει και τη ισχυ που παραδίδει το εν λογω πηνίο. Βεβαία το ηχειο δεν ειναι αποτέλεσμα καθαρά ηλεκτρικής ισχύος άλλα και μηχανικής, εφόσον αποτελείται απο κινούμενα μερη, η συνιστούσα αλλάζει. Για να μην επεκταθώ σε τεχνικά λεπτομερώς, μερικά ηχεία σοβαρής τεχνολογίας μπορούν και αναπαράγουν παραπάνω db/spl με λιγότερα watt rms απο αλλα. Αυτο εχει να κανει με τη επιλογη του κωνου, πηνιου αλλα πολλών άλλων πολύπλοκων χαρακτηριστηκών. Με λίγα λογία, ναι ισχύει οτι ο κάθε ενισχυτής εχει διαφορετική απόδοση, Αλλα και διαφορετικές καταναλώσεις ανάλογα την τοπολογία του. Πχ ενας ενισχυτής με TDA 7294 αντι με LM 3886 απαιτούν τελείως διαφορετικά ρεύματα για να αποδώσουν τα ιδια.watt. Άλλα και με τελείως διαφορετικό χαρακτήρα ο ένας αντι του του άλλου. Οποτε ναι δεν κολλάμε στα watt αλλά ουτε στα amp αν είμαστε άσχετοι. Δεν ξέρω εάν σε πρόλαβα με το τελευταίο μήνυμά μου εδώ, αλλά εγώ είμαι ευχαριστημένος με την επιλογή που έκανα βάσει του κόστους που τελικά πλήρωσα. Εάν θυμάσαι εγώ μόνος μου είχα γράψει αρχικά για τα Klipsch RP-280F και τον Marantz 6010. Από τα υπόλοιπα ηχεία που άκουσα πάντως μέχρι τα 2000 ευρώ περίπου, κάτι Elac F5 FS, MA Silver 8, Chario, B&W, με διάφορους ενισχυτές (Arcam AJ29, Advance Acoustic Xi120, Atoll200, Denon720) και όχι Marantz δεν έμεινα ευχαριστημένος μήτε εντυπωσιασμένος. Ήξερες και εσύ βέβαια πολύ καλά αυτό που πρότεινες... Πάντως, για τη συζήτηση, ποια άλλα ηχεία θα πρότεινες κάτω από χιλιάρικο βάσει όσων έγραψα τελευταία; Αυτά που αναφέρεις για τα 15 σετ μου κεντρίζει το ενδιαφέρον. Παρότι δεν έχω τη δυνατότητα να ακούσω τα πάντα όλα, ούτε τον χρόνο, όπως βλέπεις και εσύ ψάχνομαι. Θα ήθελα λοιπόν να ακούσω τι προτείνεις μέχρι κόστους 2000 ευρώ. Δυνητικά με ενδιαφέρουν λύσεις με λυχνίες, είτε προ, είτε υβριδικοί, κτλ. Σε προ-προηγούμενο μήνυμα αναφέρω κάτι άλλα μηχανήματα. Αυτά πως τα βλέπεις; Αν αντί για λαμπάτο έπαιρνα έναν μικρό tripath για χαμηλο-μεσαίες στάθμες; Χαίρομαι που εν μέρη έχεις καταλάβει οτι κατα κάποιο τρόπο εχω αντιληφθεί το το τι θες. Απο την άλλη οσο περίεργο και να σου φαίνεται, παρόλο που δυσκολεύεσαι να καταλήξεις, εμένα παράλληλα με χαροποιεί το γεγονός οτι ψαχνεσαι. Και μάλιστα σε επίπεδο ελαφρώς ανεβασμένο. Ξερω οτι η κουβέντα αυτη θα τραβήξει πολύ, μετα χαράς να,συζητήσουμε, άλλωστε δεν ξεχνώ οτι και εγω ''καποτε΄΄ ξεκίνησα με δυο ζεύγη SB-CR77 και συδιασμο SE-A909S - SU-C909U στα εφηβικα χρονια μου (πολλα μεροκάματα τοτε) και κατέληξα να εχω δώσει κοντα 40.000€ μεχρι σήμερα για ηχο και ακομα κατι μου λειπει......... Αλλα επειδη ειμαι σε φαση υπερκαταναλωσης ουζων απο εξοδο, ας γινει η συζήτηση κάποια αλλη φορα.... Επεξ/σία 14 Δεκεμβρίου 2016 από graphist83 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Feregorn Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Σχετικα με αυτο το αρθρο που ανέβασες θελω να σταθώ σε καποια πράγματα για μην μπερδευόμαστε. Εν μέρη είναι σωστό, βάση απλής φυσικής στα ηλεκτρονικά, έχουμε μάθει οτι: I = V / R όπου R είναι σταθερό. Αρα οταν ενας ενισχυτής εχει ικανή οδήγηση για να αποδώσει τα απαιτούμενα W θα μπορεί να αποδώσει τα αντίστοιχα amp βάση της τάσεως που λειτουργεί. Λογικό.... Ο κάθε ενισχυτής έχει και την αντίστοιχη προσαρμογή βάση ωμικής αντίστασης επιπλέον Τα ηχεία οταν αναφέρουν Watt εννοούν την ηλεκτρική ισχύ που καταναλώνει το πηνίο τους σε ρεύμα. Αυτό απο το νόμο του Ohm εν μέρη μας δινει και τη ισχυ που παραδίδει το εν λογω πηνίο. Βεβαία το ηχειο δεν ειναι αποτέλεσμα καθαρά ηλεκτρικής ισχύος άλλα και μηχανικής, εφόσον αποτελείται απο κινούμενα μερη, η συνιστούσα αλλάζει. Για να μην επεκταθώ σε τεχνικά λεπτομερώς, μερικά ηχεία σοβαρής τεχνολογίας μπορούν και αναπαράγουν παραπάνω db/spl με λιγότερα watt rms απο αλλα. Αυτο εχει να κανει με τη επιλογη του κωνου, πηνιου αλλα πολλών άλλων πολύπλοκων χαρακτηριστηκών. Με λίγα λογία, ναι ισχύει οτι ο κάθε ενισχυτής εχει διαφορετική απόδοση, Αλλα και διαφορετικές καταναλώσεις ανάλογα την τοπολογία του. Πχ ενας ενισχυτής με TDA 7294 αντι με LM 3886 απαιτούν τελείως διαφορετικά ρεύματα για να αποδώσουν τα ιδια.watt. Άλλα και με τελείως διαφορετικό χαρακτήρα ο ένας αντι του του άλλου. Οποτε ναι δεν κολλάμε στα watt αλλά ουτε στα amp αν είμαστε άσχετοι. Χαίρομαι που εν μέρη έχεις καταλάβει οτι κατα κάποιο τρόπο εχω αντιληφθεί το το τι θες. Απο την άλλη οσο περίεργο και να σου φαίνεται, παρόλο που δυσκολεύεσαι να καταλήξεις, εμένα παράλληλα με χαροποιεί το γεγονός οτι ψαχνεσαι. Και μάλιστα σε επίπεδο ελαφρώς ανεβασμένο. Ξερω οτι η κουβέντα αυτη θα τραβήξει πολύ, μετα χαράς να,συζητήσουμε, άλλωστε δεν ξεχνώ οτι και εγω ''καποτε΄΄ ξεκίνησα με δυο ζεύγη SB-CR77 και συδιασμο SE-A909S - SU-C909U στα εφηβικα χρονια μου (πολλα μεροκάματα τοτε) και κατέληξα να εχω δώσει κοντα 40.000€ μεχρι σήμερα για ηχο και ακομα κατι μου λειπει......... Αλλα επειδη ειμαι σε φαση υπερκαταναλωσης ουζων απο εξοδο, ας γινει η συζήτηση κάποια αλλη φορα.... +1 Προκειμένου να ακούσω επιτέλους τα ηχεία και να διαπιστώσω εάν δουλεύουν εντάξει, προτού περάσει η DOA προθεσμία, πήρα τον υβριδικό ενισχυτή της Koda ΤΑ10ΒΤ μαζί με 2 φθηνά καλώδια και 8 μπανάνες και θα το στήσω να δω πως παίζει με τα Klipschμ ενόσω περιμένω και τον ενισχυτή της Marantz. 1η φορά που ασχολούμαι με hi-fi, αν δεν συμβεί κάτι δραματικό μία χαρά θα είμαστε! Άμα θελήσουμε να κάνουμε καμία μόντα, ξέρουμε που μπορούμε να βρούμε λυχνίες στην Ελλάδα σε καλές τιμές; Επίσης, 2 υπογούφερ είναι καλύτερα από 1 υπό όλες τις συνθήκες; Πχ, αντί του Klipsch R115SW πάρω 2 μικρότερα όπως αυτά εδώ (https://www.skroutz.gr/s/5699648/Pure-Acoustics-XP-10-150.html στα 90 ευρώ) θα έχω καλύτερο αποτέλεσμα; Από θέμα έντασης, διάχυσης μπάσου στον χώρο; Το μεγάλο Klipsch δεν το έχουν και δεν θέλω να δώσω λεφτά σε μικρότερα Klipsch που δεν είναι τόσο καλά όσο περιμένω το μεγάλο.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johngamer Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Πάρε 2 μεγάλα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SpirosZ68 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Τα δυο sub ειναι καλυτερα απο το ενα οσο βρισκομαστε στην ιδια κατηγορια. Πχ καλυτερα δυο Pure Acoustics των 90 ευρω απο ενα sub των 200 ευρω.Το Pure Acoustics αξιζει καθε ευρω αν συνδυαστει με ενα ζευγαρι ηχεια βιβλιοθηκης μεχρι 300ευρω το πολυ.Στο δικο σου σεταπ δεν θα προσφερει τιποτα.Παρε καλυτερα ενα τετοιο http://www.ebay.com/itm/Klipsch-R-12-SW-SUBWOOFER-12-Zoll-Frontfire-Subwoofer-R-12-SW-400-Watt-R-12SW-/361842441232?hash=item543f7d7c10:g:ej4AAOSwCGVX9k~I και αργοτερα συμπληρωνεις με ενα δευτερο ειτε παλι 12" ειτε 15". 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johngamer Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Αν πάρεις 2, θα πρέπει να έχεις ενεργοποιημένο το audyssey. Χωρίς audyssey θα πρέπει να κάνεις μόνος σου τις ρυθμίσεις και θα χρειαστείς εξοπλισμό γι αυτό. Επίσης όσα και να προσθέσεις, δεν θα έχεις ποτέ καλύτερες επιδόσεις από αυτές που έχει το ένα εξ αυτών. Απλά το κάνεις για να μην έχεις "απώλειες" στον χώρο, αν με πιάνεις. Είναι μια πολύ μεγάλη κατηγορία από μόνη της. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Feregorn Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Τα δυο sub ειναι καλυτερα απο το ενα οσο βρισκομαστε στην ιδια κατηγορια. Πχ καλυτερα δυο Pure Acoustics των 90 ευρω απο ενα sub των 200 ευρω. Το Pure Acoustics αξιζει καθε ευρω αν συνδυαστει με ενα ζευγαρι ηχεια βιβλιοθηκης μεχρι 300ευρω το πολυ. Στο δικο σου σεταπ δεν θα προσφερει τιποτα. Παρε καλυτερα ενα τετοιο http://www.ebay.com/itm/Klipsch-R-12-SW-SUBWOOFER-12-Zoll-Frontfire-Subwoofer-R-12-SW-400-Watt-R-12SW-/361842441232?hash=item543f7d7c10:g:ej4AAOSwCGVX9k~I και αργοτερα συμπληρωνεις με ενα δευτερο ειτε παλι 12" ειτε 15". Δηλαδή διαφορά στο μπάσο άμα βάλω να παίξει κανά "Niggas in Paris" δεν θα υπάρξει με 2 Pure ACoustics subs; Δεν λέει να δώσω 250 ευρώ για ένα και πάλι μέτριο sub αφού σε 1 μήνα θα έχω το πολύ ανώτερο 15αρι της Klipsch. Το θέμα που έχω στην περίπτωση του, είναι ότι είναι τόσο ογκώδες που άμα πάρω 2 δεν θα ξέρω που μπορώ να βάλω στο σαλόνι....1 Klipsch R-115SW είναι αρκετό για χώρο 90τμ; @johngamer: Εννοείς να ακούγεται στον χώρο ομοιόμορφα, σωστά; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SpirosZ68 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Το Pure Acoustics κατεβαινει μεχρι 38Hz. Ειμαι βεβαιος οτι τα RP280 κατεβαινουν τοσο απο μονα τους και πρακτικα δεν θα κερδισεις τιποτα. Το 12αρι Klipsch ειναι μετριο με απολυτα κριτηρια αλλα στα 290 ευρω ειναι καλη αγορα κατα τη γνωμη μου.Ετσι κι αλλιως ομως για μουσικη με τα ηχεια που εχεις δεν χρειαζεσαι sub. Tα 2 η περισσοτερα sub βοηθουν στην εξαλειψη των βυθισεων και των κορυφων που δημιουργει ο χωρος στις χαμηλες συχνοτητες οποτε το αποτελεσμα ειναι να εχεις πιο ομοιογενες χαμηλο στα περισσοτερα σημεια μεσα στο χωρο.Επισης στα συστηματα με περισσοτερα του ενος sub ειναι επιθυμιτο τα sub να μην ειναι ιδια.Καλλιστα μπορεις να εχεις στο μελλον το 15αρι σαν βασικο και το 12αρι σαν βοηθητικο για να ομαλοποιει την αποκριση στο χωρο. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johngamer Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 αααα έχεις ήδη παραγγείλει το 115? Τότε το audyssey είναι κατηγορηματικά MUST, για sub με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Περιμένεις και αν δεν σου αρκεί, μαζεύεις χρήματα και παίρνεις ένα ιδιο. Όπως είπε ο φίλος πάνω, στη μουσική μόνο κάτι hip hop και τέτοια κατεβαίνουν τόσο χαμηλά. Το sub απλά θα ξεκουράζει τον ενισχυτή στις μεγάλες εντάσεις. Στις ταινίες τα πράγματα είναι διαφορετικά. Εκεί κατεβαίνουν και στα 10hz. Το LFE κανάλι έχει συχνότητες από 120hz μέχρι κάτω όσο πάει. Το high pass στα 80hz των υπολοίπων καναλιών συνίσταται για καλύτερο blend των δυο roll off, του high pass και του low pass. Στις ταινίες αξίζει και παραξίζει να έχεις 2 καλά sub. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Feregorn Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Το break-in των ηχείων πως γίνεται; Εγώ τα έχω βάλει να παίζουν με τον Koda ΤΑ10ΒΤ ενισχυτή από USB διαφορετικά είδη μουσικής σε πολύ χαμηλές εντάσεις συνεχόμενα κοντά στις 12 ώρες από τότε που ξεκίνησα εκτός από μερικές φορές που παρασύρομαι από κάποια τραγούδια και το βάζω πιο δυνατά, λίγο πάνω από τη μέση. Είναι αυτός ο σωστός τρόπος; Γιατί διάβασα σήμερα αυτό εδώ το άρθρο (https://thestateofsound.net/2014/02/07/breaking-in-your-new-speakers/) που λέει πως πρέπει η ένταση να είναι σταθερά μεγαλύτερη από τη συνηθισμένη της ακρόασης και να αντιστρέψουμε τα καλώδια φάσης στο ένα ηχείο για να μην ενοχλούνται οι γείτονες. Δηλαδή τόσες ώρες δεν έκανα τίποτα; Άμα κάνω αυτό που λέει θα υπάρξει πρόβλημα με τα ηχεία ή τον ενισχυτή; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα