Feregorn Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Συμφωνώ με subcode, στο ότι η Yamaha βγάζει καλά μουσικά προϊόντα και ηχεία. Πέρα από κιθάρες, πιάνα, κτλ που έχω προσωπική εμπειρία, τα 901 που άκουσα λίγο και φαντάζομαι παρομοίως και τα Soavo 1, είναι από τα καλά στην κατηγορία τους. Τα 901 ξεφεύγουν αρκετά χρηματικά, αλλά η σειρά 1 που βγαίνει κάτω από το 2000αρο είναι εντός μπάτζετ. Ωστόσο, όπως το τονίζει και επανειλημμένα ο γκραφιστ83, εγώ έχω θέσει ως 1η προτεραιότητα τα 8ιντσα ηχεία οπότε αυτά τα Yamaha δεν είναι και ψηλά στην λίστα. Να τονίσω όμως, πως το ότι θέλω εγώ τα ηχεία να ροκάρουν, να παίζουν δυνατά και μπάσα, δεν είναι ο βασικός τους σκοπός ούτε προορίζονται για αυτή τη χρήση. Τα συγκεκριμένα ηχεία θα τα απολαμβάνουν κυρίως οι γονείς, οπότε το 1ο ζητούμενο είναι να παίζουν ποιοτικά και αναλυτικά ώστε να μεταδίδουν στον ακροατή την αίσθηση του πραγματικού. Για αυτό και κάποια από τα ηχεία που έβαλα είναι πιο "εκλεπτυσμένα". Γιατί αυτό είναι το κύριο ζητούμενο που ψάχνω κατά 70% και μόνο το υπόλοιπο 30% όταν θα είμαι εγώ εδώ ή όταν τα αδέλφια μου θα θέλουν να κάνουν πάρτι προορίζονται για την "διαβόητη" χρήση πάρτι με πιο δυνατές εντάσεις. Δεν επιθυμώ να μπλέκουν με ΡΑ λύσεις ανά περίσταση και ούτε θα ασχολούμαι εγώ συνέχεια, θέλω μια λύση που θα μπορεί να καλύψει και τις 2 χρήσεις. Φάση fire&forget... Συνεχίζοντας λοιπόν τις βόλτες σε μουσικά μαγαζιά κατάφερα και άκουσα και άλλα ηχεία μαζί με διάφορους ενισχυτές, αν και όχι πάντα αυτά που ήθελα και ενώ υπήρξαν μερικές ανεπαίσθητες προσπάθειες να κατευθυνθώ προς συγκεκριμένα πράγματα. Οι λίστες λοιπόν μπορούν να απλοποιηθούν και άλλο SpeakersKLIPSCH RP-280F pair @ 1385 eurosMonitor Audio RX8 pair @ 1140 eurosHeco Celan GT 902 pair @ 1900 eurosHeco Celan GT 702 pair @ 1450 eurosHeco Celan XT701 pair @ 1150 eurosDali Opticon 8 pair @ 1950 eurosTaga Harmony Platinum F-120 V2 pair @ 979 eurosYamaha Soavo 01 pair @ 1600 eurosB&W CM8 S2 pair @ 1682 eurosB&W 683 S2 pair @ 1450 eurosAmplifiers+Network receiversMarantz PM8005 @ 959 eurosPioneer N-50A @ 535 eurosYamaha MusicCast WXA-50 @ 403 eurosMarantz NR1506 @ 450 eurosPeachtree Audio Nova 125 @ 1400 eurosMarantz MM7025 @ 778 eurosCambridge Audio Azur 851A @ 1749 eurosExposure 3010 S2 @ 1190 eurosAdvance Acoustic X-i125 @ 1199 eurosYamaha S-1100 @ 1500 euros Βγάζω τα ΜΑ επειδή άκουσα τα Silver 8 που είναι νεότερα με διαφορετικούς ενισχυτές και δεν εντυπωσιάστηκα από το γέμισμα του χώρου, αν και η ανάλυση ήταν καλή, νομίζω ότι έπασχαν στο θέμα soundstage και ότι ήταν και κάπως bright. Μάλιστα με Denon 520 ενισχυτή ακούγονταν και σκληρά σε σύγκριση με τον Advance Acoustic 125 ενισχυτή και έναν Atoll ενισχυτή οι οποίοι είχαν περισσότερη δύναμη και έβγαζαν τον ήχο πιο μπροστά. Επίσης και κάτι ηχεία Chario Syntar ήταν παρόμοια φάση, ο Denon ήταν πιο σκληρός από ότι οι άλλοι 2 ενισχυτές με το CD που είχα γράψει. Μάλιστα κανένα ηχείο δεν με ικανοποίησε στο θέμα μπάσου, τα βρήκα πολύ αναιμικά. Τα BW επίσης βγήκαν από τη λίστα επειδή είναι μικρά. Το Dali Opticon 8 επειδή βγαίνει πάνω από το ποσοστό του μπάτζετ που θα πάει στα ηχεία, θα τα αντικαταστήσω στη λίστα με τα Dali Lector 8, που ακουστικά θα πρέπει να είναι κοντά τουλάχιστον. Αυτή τη στιγμή τείνω περισσότερο προς τα Klipsch RP-280f (αν και ακόμα δεν έχω ακούσει αυτό το μοντέλο καθ'αυτό) και τα Tannoy Revolution XT8F που τα βρίσκω πολύ φθηνά από Αγγλία και από όσα τουλάχιστον έχω διαβάσει θεωρούνται πολύ καλά, ζωντανά και ειδικά για μεγάλους χώρους. Αισθητικά αρέσουν και περισσότερο στους δικούς μου, ειδικά τα Tannoy. Έχει κανείς εμπειρία από αυτά; Στα 1000 ευρώ είναι καλή ευκαιρία πιστεύετε γενικά; Ta JBL LS80 από αυτά που διάβασα δεν μου γέμισαν το μάτι και ούτε μου άρεσαν και πολύ αισθητικά. Είναι και πάνω από το budget που έχω ορίσει... Για τα separates από όσα έχω ακούσει ζωντανά, και από όσα έχω διαβάσει, κατευθύνομαι σε σειρές ξεχωριστών είτε Denon PMA1520 + CD1520 + DNP730, ή Advance Acoustic Xi125/X160 με X-preamp + X-Uni, ή Rotel RMB 1552/1572+RC1570+RCD1570, ή ακόμα και Vincent SV-226/236 + Cocktail Audio X30 + Pioneer N50A ή Marantz PM8005 + CD8005. Μέχρι στιγμής έχω ακούσει μόνο τους συνδυασμούς Advance Acoustic και Denon. Όπως έγραψα και νωρίτερα, ο Denon είχε ακουστεί πιο σκληρός, αλλά ίσως να έφταιγαν και τα ηχεία; Μήπως συνδυασμός ιαπωνικών ενισχυτικών και βρετανικών ηχείων δεν είναι καλός; Σίγουρα θα παρατηρήσατε ανάμεσα στους ενισχυτές κλάσης Δ και κάποιους ενισχυτές υβριδικούς ΑΒ. Αυτό δεν συνέβη τυχαία, αλλά επειδή διαπίστωσα ότι παράγουν πιο ζεστό, στρογγυλό ήχο, κάτι που είναι πιο ευχάριστο. Ενώ βγάζουν και αρκετά βατ και φαίνονται να έχουν και γερή κατασκευή οι συγκεκριμένοι. Ανταποκρίνονται με την πραγματικότητα οι παρατηρήσεις μου; Για τα σύνολα που λέω παραπάνω, έχετε γνώμη; Εγώ πάντως πιο πολύ κλείνω στον συνδυασμό klipsch - Marantz που είναι και δοκιμασμένος. Κρίνω είναι πιο κοντά στα γούστα του ενδιαφερομενου Συνδυασμό Klipsch 280f και Marantz PM δεν μου φαίνεται πιθανό να ακούσω Αθήνα....Ίσως μάθω κάτι από συνδυασμό RP-280f με Marantz 7010 AVR από φίλο. Θα είναι το ίδιο λές; Θα ήθελα επίσης να μου πεις πως φαντάζεσαι φίλε γκραφίστ83 έναν συνδυασμό Klipsch RP-280F με τον Vincent SV-236MK ή με τα Tannoy; Και μια τελείως υποθετική ερώτηση: Αν είχες επιλογή ανάμεσα σε Klipsch RP-280F στα 900 ευρώ, Tannoy Revolution XT8F στα 1000 ευρώ και τα Kef Q900 που αναφέρεις στα 800 ευρώ, τι θα διάλεγες; Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2016 από Feregorn Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 O Vincent SV-236M ειναι ενας υβριδικος με λαμπατη προενισχυση. Ενας ενισχυτής ευγενικός. Αξιοατατος για Jazz, slow rock η κλασσικη μουσικη. Ολα αυτα σε νορμαλ εντασεις. Τα Tannoy ειναι σχετικα ουδετερα ηχεια. Δεν ειναι για υπερβολες. Τα KEF ακομα πιο ουδετερα με εμφαση στα μεσαια. Αν ακους μουσικη με φωνες θα σε ενθουσιασουν. Τα KLIPSCH δεν στερούνται ανάλυσης. Ισα ισα, εχουν παρει χαρακτηρισμό hi-fi και μάλιστα με υψηλο βαθμο. Αυτο βεβαια θελει ρύθμιση. Θα σου προσφερουν αυτο το wow factor που αναζητάς, θα ειναι εντυπωσιακα, αλλα συναμα και καθαρα. Επιπλεων ειναι και ευαισθητα αρα ενας πιο μικρος ενισχυτής θα μπορεσει να τα κουνήσει χωρις υπερβολές. Θεωρω σου καθονται κουτι 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Feregorn Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 O Vincent SV-236M ειναι ενας υβριδικος με λαμπατη προενισχυση. Ενας ενισχυτής ευγενικός. Αξιοατατος για Jazz, slow rock η κλασσικη μουσικη. Ολα αυτα σε νορμαλ εντασεις. Τα Tannoy ειναι σχετικα ουδετερα ηχεια. Δεν ειναι για υπερβολες. Τα KEF ακομα πιο ουδετερα με εμφαση στα μεσαια. Αν ακους μουσικη με φωνες θα σε ενθουσιασουν. Τα KLIPSCH δεν στερούνται ανάλυσης. Ισα ισα, εχουν παρει χαρακτηρισμό hi-fi και μάλιστα με υψηλο βαθμο. Αυτο βεβαια θελει ρύθμιση. Θα σου προσφερουν αυτο το wow factor που αναζητάς, θα ειναι εντυπωσιακα, αλλα συναμα και καθαρα. Επιπλεων ειναι και ευαισθητα αρα ενας πιο μικρος ενισχυτής θα μπορεσει να τα κουνήσει χωρις υπερβολές. Θεωρω σου καθονται κουτι Τα Klipsch είναι πιο ανθεκτικά σε εντάσεις επειδή έχουν τα κεραμικό-μεταλλικά γούφερ ενώ τα άλλα έχουν χάρτινα; Τι ρυθμίσεις θεωρείς ότι χρειάζονται; Γενικά πάντως ακούμε μουσική με φωνές κατά μεγάλο ποσοστό. Έχουν μεγάλη υπεροχή τα Κεφ από τα Κλιπψ σε αυτόν τον τομέα; Για τον Vincent 236 που μιλάμε, εγώ το σκέφτομαι επειδή με μέτριες/παλιές ηχογραφήσεις θα είναι πιο "χαλαρός". Είναι θεωρείς ακατάλληλος για post-alternative hardcore, trance μουσικές και σε εντάσεις τύπου 70-80%; Για τέτοια χρήση θεωρείς ενισχυτές κλάσης Δ είναι καταλληλότεροι από τους ΑΒ; Πχ ο Rotel 1572 είναι πιο κατάλληλος από τον 1552; Προσωπικά θέλω να αποφύγω έναν ενισχυτή υπερ-αναλυτικό και σκληρό/μεταλλικό, θέλω κάτι πιο γλυκό και άνετο σε πολύωρη χρήση. Για τα Marantz που προτείνεις να συνδυαστούν με τα Κλιπψ,ποιο μοντέλο έχεις κατά νου, το PM8005; Ο Denon PMA1520 δεν είναι καλή επιλογή; Κατασκευαστικά μου φαίνεται πολύ πιο ικανός/αξιόπιστος... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
geodamias Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 Ε καλά μην λέμε & ότι η yamaha προσπάθησε να μπει στο hi end. Υπάρχει βαριά ιστορία από πίσω η τεχνογνωσία που έχει στον ήχο θέλει πολύ για να την φτάσουν κάποιες εταιρίες του λεγόμενου hi end μάρκετινκ όρου και ας είναι και η φοκάλ. Απλά η γιαμι είναι τίμια εταιρία & δεν πουλάει φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 Το hi-end είναι μια σοβαρή ασχολία. Δεν απαρτίζεται απο άσχετους η ανθρώπους που συμβιβάζονται με λίγα. Δεν λεω υπάρχουν και κορόιδα. Αλλα ακόμα και αυτοί κάποτε μαθαίνουν. Η Yamaha, Sony κτλ ενω έχουν την τεχνογνωσία και εχουν παρουσιάσει κατα καιρούς απίστευτα προϊόντα, πάντα ο στόχος τους ηταν το main consumer. Δεν λεω οτι δεν μπορούν να μπουν στο Ηι - End. Μπορεί να μην το θέλουν οι ίδιοι. Μπορεί ομως και να μην ''τους παίρνει. Υπάρχουν βαριά ονόματα σε αυτήν την βιομηχανία που δύσκολα μπορούν να τους πάρουν το μερίδιο. Άντε τώρα να βγάλει η YAMAHA special edition ενισχυτή Hi-end και να πείσεις τον Hi-enda να τον προτιμήσει απο Krell, Mark Levinson η την αγάπη μου Macintosh... Εγώ πιστεύω οτι ειδικά στους ενισχυτές δεν μπορεί ακόμα και εαν το αποφασίσει. Θελει πολυ μεράκι και κ@υλα για να φτιάξεις το ειδικο, μαγικο, και ξεχωριστό ηχείο με την ιδιαίτερη πινελιά που ειναι η ταυτότητα σου. Και ειδικά οταν πάνω σε ολα αυτα δεν σε νοιαζει και το κόστος του R&D και των υλικων. Η Yamaha και η Sony εχουν μπει σε consumer λογική μαζικής παράγωγης. Οταν ηδη υπάρχει πόλεμος στις υπάρχουσες Hi-end εταιρίες που την διάφορα την κάνει το ''χιλιοστό'' Θεωρώ δεν εχουν κάποιο μέλλον να ασχοληθούν. Τελος περι Focal που αναφέρθηκε. Δεν την πάω και πολυ προσωπικά, Ουτε στο Car audio ουτε στο Home Hi-End. Υπαρχουν εταιρίες με 17 φορες καλύτερα ηχεία στα ίδια λεφτά. Έχουν ομως κατασκευάσει ενα ηχειο που δεν μπορω να πω κατι κακό. Πχ το Grande Utopia Em. Ειναι έργο τέχνης με απίστευτη καμπίνα και ηχο. Δεν λεω ακριβό οσο δεν πάει. Άλλα εχει το κοινό του που το αγοράζει. Δεν μπορούμε να τα ισοπεδώνουμε ολα. Υπάρχουν εταιρίες που εχουν φτιάξει προϊόντα απίστευτα κυριως λόγο αποκλειστικής ενασχόλησης με αυτο. Πχ η B&W εχει κατασκευάσει κατι που λίγοι έχουν ξεπεράσει. (Βλέπε avatar) ερωτας μεγάλος και καταραμένη φτώχεια.......... Ας συμβιβαστώ με τα B&W 802 ονειροπολώντας το Τζόκερ..... Sorry για το σεντονι αλλα στον ηχο με πιανουν κατι τετοια..... Και δεν αναφέρομαι στην επαγγελματικη μου υπόσταση αλλα στην προσωπική επι του παρόντος. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dfokas21 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 Ασχετο , και συγγνωμη για την παραμβαση,αλλα το avatar του graphist83 με τα nautilus με κα@@νει οσο δεν παει !! Μου θυμιζει παιδικα ονειρα ! (ονειρωξεις για την ακριβεια) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 Μια από τα ίδια 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Feregorn Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 Επανέρχομαι στο θέμα, γιατί υπάρχουν νεότερα: Πέτυχα προσφορά το Σ/Κ και παρήγγειλα ένα ζεύγος μαύρων Klipsch RP-280F στα 780 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά και 5 χρόνια εγγύηση. Είναι η 1η φορά που προβαίνω σε τόσο υψηλή αγορά μέσω εβαυ, αλλά η μέχρι τώρα θετική μου εμπειρία από το σαιτ καθώς και η διαφαινόμενη αξιοπιστία του πωλητή με έκαναν να το τολμήσω. Πρόκειται για μια αναζήτηση που διήρκεσε πολλές εβδομάδες με ακροάσεις σε καταστήματα, ερωτήσεις εδώ και αλλού, σκαμπανεβάσματα στο μπάτζετ και προσθαφαιρέσεις δεκάδων ηχείων σε λίστες, για να καταλήξει τελικά στο πρώτο πρώτο ηχείο που είχα σταμπάρει θετικά! Μπορεί να μην το έχω ακούσει αυτό ακριβώς το μοντέλο, αλλά ο φίλος graphist83 με βοήθησε για να επιλέξω. Αυτό που απομένει τώρα, διότι δεν αμφιβάλλω για τον εντυπωσιασμό που θα επιφέρει ο ήχος του, είναι ο εντοπισμός και η επιλογή των κατάλληλων/καλύτερων ενισχυτή-πηγή δεδομένου του εναπομείναντος μπάτζετ για να επιτευχθεί ένα άρτιο αποτέλεσμα. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι εύκολο να πάρω τα ηχεία μαζί μου και να τα περιφέρω στην Αθήνα για προσωπικές ακροάσεις...αλλά άμα κρίνω από τη διαθεσιμότητα ηχείων/ενισχυτών που ήθελα να ακούσω από τα καταστήματα της Αθήνας στη 1η φάση της αναζήτησης, δεν μπορώ να περιμένω και πολλά. Θα επανέλθω αργότερα με συνδυασμούς, ώστε να ακούσω και τη γνώμη σας για τα ενισχυτικά όσο περιμένω να έρθουν και τα ηχεία. Υ.Σ. Δεν λέω ωραία τα Nautilus, αλλά μπροστά στα Wilson Alexandria XLF με το μονολιθικό/φαραωνικό design δεν στέκεται τίποτα....Απίστευτα όσο και η τιμή τους.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 Διαφωνώ, άλλη η λογική του Alexandria. Αν δεις nautilus από κοντά θα δεις ότι είναι σκαλιστο έργο τέχνης. Αν τα ακούσεις και με σωστούς τελικούς (απαιτούν 6 βαρβατους monoblock)!! Τοτε μόνον θα καταλάβεις γιατί κάποιος μπορεί να πάθει απίστευτη ζημιά μαζί τους. Τα είχα ένα 6 μηνο στην εταιρία το 2004 για demo από τον παλιό Σαραββελο.. Όταν τα πήραν έκλαιγα σαν μωρό παιδί.... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Feregorn Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 Διαφωνώ, άλλη η λογική του Alexandria. Αν δεις nautilus από κοντά θα δεις ότι είναι σκαλιστο έργο τέχνης. Αν τα ακούσεις και με σωστούς τελικούς (απαιτούν 6 βαρβατους monoblock)!! Τοτε μόνον θα καταλάβεις γιατί κάποιος μπορεί να πάθει απίστευτη ζημιά μαζί τους. Τα είχα ένα 6 μηνο στην εταιρία το 2004 για demo από τον παλιό Σαραββελο.. Όταν τα πήραν έκλαιγα σαν μωρό παιδί.... Για μένα τέχνη είναι και το Alexandria. Δεν αντιλέγω ότι το Nautilus είναι πρωτότυπα σχεδιασμένο ή ότι δεν αξίζει τα λεφτά του που δεν είναι και τόσα πολλά - σχετικά - στα 60000 ανά ζεύγος. Απλά το Alexandria φαίνεται να είναι τουλάχιστον μια κατηγορία παραπάνω. Φυσικά μέχρι τώρα δεν έχω ακούσει κανένα, αλλά άμα είχα την επιλογή θα πήγαινα σίγουρα στο Alexandria. Δεν μπορούσες να τα κρατήσεις τότε; Πίσω στο θέμα που με καίει , η γνώμη σου ποια είναι για συνδυασμούς πηγών-ενισχυτών για τα Klipsch RP-280F; Αυτά που θέλω οπωσδήποτε και κοιτάω και εγώ είναι ολοκληρωμένος ενισχυτής, μια cd πηγή και ένα network player με bluetooth/spotify. Κάπου θα πρέπει να μπορεί να συνδεθεί ένα πικάπ γιατί επιθυμώ να ακούσω κάτι βινύλια του Βάγκνερ, δεν με ενδιαφέρει καθόλου το SACD γιατί προσδοκώ να συνδέω USB με flac αρχεία, επίσης είναι πολύ σημαντική η ύπαρξη USB in για να συνδέσω λάπτοπ και θέλω έξοδο για subwoofer διότι υπάρχει η πιθανότητα προσθήκης στο μέλλον. Απαραίτητη προυπόθεση να ανήκουν στην ίδια σειρά για αισθητικούς λόγους κυρίως αλλά και για ταυτόχρονο έλεγχο ή έστω να ταιριάζουν εμφανησιακά. Όλα αυτά με 2000 ευρώ περίπου. Υπάρχει κάτι που μπορεί να προτείνεις; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Ιδανικα ,με αυτα τα ηχεια αν εγω ημουν στην θεσξ σου θα επαιρνα τον AV8022 που εχω παθει πλακα. Τον ακουσα σε εναν φιλο και τον βαλαμε και με τον δικο μου MC207 και επαθα σοκ. Αλλα ειναι πολυ εκτος....... Ο SR6011 παιζει παρα πολυ καλα και εχει μερικες ομοιοτητες. Τον προτεινα και σε αλλο συμφορουμητη πριν λιγο. Τον θεωρω πολυ καλο στο μουσικο κομματι, ειναι οπλισμενος σχεδον με τα παντα και εχει τσαγανο. Μπορει να μην εχει την ισχυ για 100% συμβατότητα με τα 280 αλλα η ευαισθησία τους τα διορθώνει ολα.... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Feregorn Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2016 Ιδανικα ,με αυτα τα ηχεια αν εγω ημουν στην θεσξ σου θα επαιρνα τον AV8022 που εχω παθει πλακα. Τον ακουσα σε εναν φιλο και τον βαλαμε και με τον δικο μου MC207 και επαθα σοκ. Αλλα ειναι πολυ εκτος....... Ο SR6011 παιζει παρα πολυ καλα και εχει μερικες ομοιοτητες. Τον προτεινα και σε αλλο συμφορουμητη πριν λιγο. Τον θεωρω πολυ καλο στο μουσικο κομματι, ειναι οπλισμενος σχεδον με τα παντα και εχει τσαγανο. Μπορει να μην εχει την ισχυ για 100% συμβατότητα με τα 280 αλλα η ευαισθησία τους τα διορθώνει ολα.... Τον 6011 τον σκεφτόμουν και εγώ στην πολύ αρχή, αλλά τώρα δεν με πείθει και θέλω να πάω σε μια λύση με περισσότερη έμφαση στο στέρεο όπου ένας ξεχωριστός ενισχυτής, ειδικά από θέμα ποιότητας και δύναμης υπερέχει έναντι ενός AVR. Μένοντας προς το παρόν σε Marantz, σκέφτομαι την εξής σύνθεση: PM8005+SA8005+NR1607. Το 1607 το θέλω ως network player, γιατί έχει Audyssey που θα μπορεί να διορθώσει αυτόματα τον ήχο και έξοδο για subwoofer και ζώνη2 και είναι σε χαμηλότερη τιμή από άλλα dedicated media players, πχ Marantz NA8005, Pioneer N50A. Τα αδελφάκια 8005 που ταιριάζουν μεταξύ τους, διαβάζω ότι είναι πολύ καλός συνδυασμός. Αυτό όλο σαν σύνολο πως σου φαίνεται; Είναι ανώτερο ενός ενισχυτή τύπου 6011 μουσικά και σε ένταση; Επίσης, είναι ανάλογο των ηχείων, ή είναι για μεγαλύτερη κατηγορία; Σε ποιο χαμηλό κόστος άμα κατέβω, σκέφτομαι εναλλακτικά τα PM7005 (που έχει ενσωματωμένο USB in), το CD6006 και το NR1506 για τους ίδιους λόγους αλλά χάνοντας τη ζώνη2. Αυτό το σύστημα εναντι του από πάνω που βασίζεται στο δίδυμο 8005 είναι πολύ χειρότερο; Εϊναι Φρακενστάιν και δεν θα ακούγεται το ίδιο σωστά; Επίσης, άλλους συνδυασμούς που εξετάζω είναι οι: Primare i22 + CD22 Cambridge Audio CXA80 + CXC + CXN ή εναλλακτικά Azur 651A + 651C + Stream Magic 6 Advance Acoustic X-i125 + X-uni Πως σου φαίνονται οι υπόλοιπες επιλογές; Είναι όλα στο ίδιο επίπεδο με μικρές διαφορές μεταξύ τους ή υπάρχει κάτι που αξίζει παραπάνω; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2016 Τον 6011 τον σκεφτόμουν και εγώ στην πολύ αρχή, αλλά τώρα δεν με πείθει και θέλω να πάω σε μια λύση με περισσότερη έμφαση στο στέρεο όπου ένας ξεχωριστός ενισχυτής, ειδικά από θέμα ποιότητας και δύναμης υπερέχει έναντι ενός AVR. Στο θεμα ποιότητας ισως και αυτο υπο προϋποθέσεις. Σε ισχυ μάλλον οχι καθώς δεν ειναι αυτο το κομματι στο οποιο εστιαζουν κατα βαση. Οσον αφορα στις επιλογες σου σε ενισχυτες. Οχι σε ολα... Με βαση αυτα που ζήτησες αρχικά, ενταση σε ηλεκτρονική μουσικη και εντυπωσιασμό. Θεωρώ οτι γειτονικά φόρουμ σε εχουν παρασύρει σε δίκες τους καταβολές τύπου Hi-Fi και ψευδό Hi-end που δεν σου ταιριάζει. Αποδέξου αυτο που ακους εσυ και σου αρέσει και αποφάσισε..... Ορολογίες τύπου υπερπιστοτητα ρεαλισμός, αληθοφανεια κτλ ειναι για τρελους με συστηματα πενταψήφιων πόσων € και μονο εκει εχουν νόημα να συζητάμε στην λεπτομέρεια...... Ετσι λοιπόν διαλέξαμε ηχεια (Klipsch) με ικανότητα ισχύος, μεγάλες μονάδες 8'' με εμφαση το χαμηλό (που θες) και την μαζα, άλλα και πολυ ευαισθησία ωστε να μην χρειαστεί να αγοράσουμε ενισχυτή τέρας. Ο 8005 ειναι ποιοτικός αλλα μικρός, ο Advance Acoustic X-i125 υπερβολικά ευγενικός και καθολου ικανος για βαρβαρότητες, ο i22 παρομοίως, ισως πιο ικανός αλλα οχι παλι για τέτοια χρήση. Αν άκουγες Jazz, κλασσική η old Rock σε χαλαρή φάση, θα ειχε νοημα να τους κοιταμε. Επίσης πολυ σημαντικό να εχεις καλο sub στο setup. Θα απαλλάξει τα ηχεία απο χαμηλές 50-80Hz που ειναι δύσκολες και θα επιτύχεις υψηλότερες εντάσεις χωρίς να θυσιάσουμε τις εντυπωσιακές χαμηλές. Αν θες περισσότερη ποιότητα - ισχυ βρες καποιον παλιό τερας Rotel μτχ (Κλάση ΑΒ οχι τα νεα D) και ενα φθηνό AVR με pre out με τα νεα πρωτόκολλα - codec και θα εισαι τελειος. Αν παλι οχι και σου φαίνονται too much τοσα μηχανήματα εμμένω στην αρχική σου επιλογή. H εναν SR7011 που ειναι τερας να χαρεις. Το SA8005 αριστο..... 4 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SpirosZ68 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2016 Θεωρώ οτι γειτονικά φόρουμ σε εχουν παρασύρει σε δίκες τους καταβολές τύπου Hi-Fi και ψευδό Hi-end που δεν σου ταιριάζει. Ετσι λοιπόν διαλέξαμε ηχεια (Klipsch) με ικανότητα ισχύος, μεγάλες μονάδες 8'' με εμφαση το χαμηλό (που θες) και την μαζα, άλλα και πολυ ευαισθησία ωστε να μην χρειαστεί να αγοράσουμε ενισχυτή τέρας. Ο 8005 ειναι ποιοτικός αλλα μικρός, Αν άκουγες Jazz, κλασσική η old Rock σε χαλαρή φάση, θα ειχε νοημα να τους κοιταμε. Αν παλι οχι και σου φαίνονται too much τοσα μηχανήματα εμμένω στην αρχική σου επιλογή. H εναν SR7011 που ειναι τερας να χαρεις. Το SA8005 αριστο..... Με βαση αυτα που εχει πει απο την αρχη αλλα και καποια επιπλεον στοιχεια απο συζητηση σε γειτονικο φορουμ 1) Καλαίσθητος σχεδιασμός, ασημί ή χρυσή απόχρωση ή έστω μαύρη-ξύλινη, (ομοιόγενεια στα ξεχωριστά = ίδια σειρά δηλαδή) 2) Μουσικός, με ευχάριστο και αναλυτικό ήχο αλλά όχι κουραστικός 3) Αξιόπιστος, δυνατός και ανθεκτικός όταν και όποτε ανεβάσω ένταση 4) Ψηφιακές συνδέσεις και USB-B Θα ελεγα ειτε Μarantz 7011 ειτε Marantz 6011 + MM7025 για τα εμπρος ηχεια ειτε ως διενισχυση μαζι με τα εμπρος καναλια του 6011 ειτε οχι ελευθερωνωντας λιγο τον receiver ωστε να μπορει να αποδωσει καλυτερα την ισχυ του στα υπολοιπα καναλια. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Feregorn Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2016 Δηλαδή προτείνετε είτε τον 7011 είτε κάτι άλλο τελείως; Να πάρω 6011 και τον 7025 που βγαίνει μόνο σε μαύρο αδύνατο, γιατί δεν είναι επιλογή η διχρωμία... Επίσης, να επαναπροσδιορίσω λίγο τις μουσικές μου απαιτήσεις: Οι εντάσεις δεν είναι το πρωτεύον ζητούμενο. Αυτές θα είναι πολύ αραιά, όπως και τα προσωπικά μου hardcore alternative ακούσματα. Το πιο σημαντικό είναι να επιλεγεί κάτι που θα οδηγεί τα συγκεκριμένα ηχεία πολύ καλά και θα είναι πολύ μουσικό και ζωντανό σε παλιό ροκ, έντεχνο με φωνές, τζαζ/μπλουζ και πολύ κλασική μουσική. Πχ, το πρώτο πράγμα που σκοπεύω να ακούσω όταν το στήσω το σύστημα είναι μια όπερα του Βάγκνερ που διαθέτω σε συλλογή 5 βινυλίων! Επιθυμώ λοιπόν αυτό να το ακούσω όσο πιο ζωντανά και λεπτομερώς γίνεται εντός του μπάτζετ. Οπότε για συνδυασμό Marantz SR7010 και SA8005 τι γνώμη έχετε; Πικάπ θα μπορώ να συνδέσω; Δεν χάνω κάτι άμα δεν επιλέξω τον 7011, σωστά; Ας υποθέσουμε ότι στο μέλλον αγοράζω subwoofer για τις χαμηλές, ο PM8005 ούτε τότε θα μπορύσε να οδηγήσει τα ηχεία καλά; Θα υπολειπόταν κατά πολύ του SR7010; Το θέμα με τα AVR τέρατα όπως τα 7010-7011 είναι πως είναι ογκώδη με πολλές συνδέσεις που δεν θα μου χρειαστούν. Για αυτό πρότεινα προηγουμένως σύστημα που αποτελούνταν από τα PM8005+SA8005+NR1607. Το 1607 έχει όλες τις δικτυακές δυνατότητες που ψάχνω και μπορεί και αυτό να κάνει bi-amp νομίζω. Δεν θα ενισχυθεί λοιπόν η οδήγηση των Klipsch RP-280F με τα έξτρα 50w του 1607 που θα "προστεθούν" στα 70w του PM8005; Κάτι ακόμα: Διάβασα το παρακάτω σε ξένο φόρουμ. Ισχύει: all this talk of watts. Its not about watts, its about current. That is what drives speakers. Emotiva makes a quality product and I have owned their xpr2 and xpr5 before so I have experience with their products. For instance the xpa200 is rated at 150 wpc. I own a marantz pm8005 that is rated at 70wpc. To the naked eye you would think the xpa200 is more powerful but its not. Lets dive in. The xpa200 has 360 va power supply where is the pm8005 has a 625 va power supply. Thats a big difference. The pm8005 is can deliver 180 amps of peak current. I doubt the xpa200 can. So why is the xpa200rated at 150 wpc and the marantz rated at 70 wpc. Well the xpa200 thd is rated at .1 where as the marantz is rated at .02. Another big difference. I can guarantee the marantz, even though not rated as high in watts will drive any speaker better than xpa200 because its not about watts, its about design and everything thing else plus current. Get to know more about amps. To the op, dont just look at watts. Go listen to as many amps you can and let your ear decide. Το τελευταίο περί προσωπικής ακρόασης είναια αδύνατο στην περίπτωση μου. Εσείς τι εμπειρία έχετε από αυτό που λέει; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα