Προς το περιεχόμενο

Αναζήτηση για πολύ καλό/δυνατό Σετ Ενισχυτή+Ηχείων ή Έτοιμο Ηχοσύστημα

Feregorn

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μου φαίνεται πως θα αφήσω εκτός πλάνου την συμπερίληψη subwoofer σε αυτή τη φάση. Και πως μάλλον θα προσανατολιστώ στην αγορά είτε του Marantz 7010 είτε του πιο ακριβού αλλά δυνατότερου Yamaha RX-A2060. Το ζεύγος ηχείων σκέφτομαι είτε τα Dali Ikon 7 MKII που είδα τελευταία (και είναι μεγαλύτερα από τα Dali pticon 6) είτε τα Klipsch RP-280F που έχουμε πει. Τα συγκεκριμένα Dali αποδίδουν καλύτερο μπάσο, ή έχω αντιληφθεί λάθος από αυτά που έχω διαβάσει; Ο συνδυασμός αυτών των ηχείων με αυτούς τους ενισχυτές πως σας φαίνεται; Θα μπορούν να συνδυαστούν καλά; Θα είναι ικανοποιητικά τα επίπεδα για σαλόνι 90τμ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 109
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Έχεις ακούσει κανένα ηχείο μέχρι τώρα;

Όχι, ειδικά αυτήν την εβδομάδα ήταν αδύνατο. Βέβαια έχω καλέσει 3 καταστήματα από σκρουτζ και κανένα δεν είχε σε φυσικό χώρο τα ηχεία που ζητούσα. Γνωρίζεις μήπως κάποιο μαγαζί στην Αθήνα που να έχει ντέμο τα ηχεία που ζητάω, ή να μπορεί να τα φέρει για δοκιμή ή έστω να έχει μεγάλη ποικιλία από διαφορετικά ηχεία;

Σε ποια πήρες τηλέφωνο; Γνώμη μου είναι να πας να ακούσεις από κοντά ότι έχει εκεί από 500€ και πάνω. Μην περιμένεις να βρεις ακριβώς αυτά που θες. Ακόμα δεν ξέρεις τι θέλεις πιστεύω εγώ, και πρέπει να μάθεις. Πας από ηχειάκια της χούφτας, της πλάκας, σε ηχεία που κοστίζουν πάνω από 1500€ χωρίς να ξέρεις τι κατηγορίας καταναλωτής είσαι. Πάρε εμπειρία. Γιατί μου φαίνεται ότι κοιτάς την τιμή μόνο και περιμένεις να πάρεις τα διπλάσια οφέλη από το ηχείο αν κοστίζει τα διπλάσια λεφτά. Εγώ στη θέση σου θα πήγαινα σιγά σιγά. Πήγαινε άκου πρώτα και δες τι εντάσεις βάζει αυτός, σε τι δωμάτιο έχει τα ηχεία, και βίωσε από κοντά τις διαφορές που έχουν μεταξύ τους τα ηχεία. Αναγνώρισε τι αρέσει στα αυτιά σου. προσπάθησε να θυμηθείς τα ηχεία που άκουσες και πες μας τις εντυπώσεις σου ώστε να σε βοηθήσουμε περισσότερο στην επιλογή που ΕΣΥ θα κάνεις.

Εγώ τη θέση μου στην είπα. Μπορώ για πολλά πράγματα να βάλω το χέρι μου στη φωτιά. Για το αν θα κάνει οποιαδήποτε λύση που προαναφέρθηκε στα 90τμ σου, για την χρήση που θες, και για τα γούστα σου που δεν μπορεί κανείς να ξέρει επ ακριβώς, δεν μπορώ να το βάλω. 

Οι Aventage οι μεγάλοι είναι κατα τη γνώμη μου ότι καλύτερο για δικάναλες ακροάσεις. Τεράστια τροφοδοτικά, τοποθετημένα στη μέση, οδηγεί 4Ω ηχεία χωρίς να νιώθει καν. Για ταινίες οι Denon/Marantz κάνουν καλύτερη δουλειά λόγω καλύτερου room correction. Ειδικά στις χαμηλές. 

Αν αποφασίσεις να μην  πάρεις sub, μην το κάνεις με την λογική "θα πάρω πιο ακριβά ηχεία καλύτερα και ασε το sub". Αντιθέτως, συγκρατήσου σε αυτόν τον τομέα. Γιατί ίσως ένα πχ. Zensor 7 να σου φανεί το ίδιο ή ακόμα και δυνατότερο από το Icon 7 στην μισή τιμή! Λεφτά που θα έπιαναν τόπο σε ένα sub στο πολλαπλάσιο! 

Μην βαριέσαι και πέρνα από μαγαζιά. Η ηχοέκφραση στο Νεο Κόσμο έχει και μερικά High end, και σχετικά μεγαλούτσικο χώρο (για τα δεδομένα...και πάλι πολύ μικρότερος από τον δικό σου)

• Like 2

Συμφωνώ σε όλα όσα λες. Ακόμα ουσιαστικά στο ψάξιμο είμαι και αν δεν νιώσω σχεδόν 100% σίγουρος δεν πρόκειται να αγοράσω κάτι.

Τις προάλλες λοιπόν είχα την ευκαιρία και επισκέφθηκα μερικά καταστήματα ήχου στην Αθήνα, δυστυχώς όχι την ηχοέκφραση που πρότεινες γιατί ήταν πιο μακριά. Άκουσα λοιπόν τα Yamaha NS555 σε μια ένταση κοντά στο 80% ενώ ήταν συνδεδεμένα στον Yamaha 860v και δεν μπορώ να πω ότι έμεινα εντυπωσιασμένος, ούτε από την καθαρότητα τους είτε από τη δύναμη τους στα 4 μέτρα υπό γωνία, περίπου όπως είναι και ο χώρος που θέλω να τα βάλω. Είδα ωστόσο τα Soavo 901 που μου έκαναν καλύτερη εντύπωση (και από άποψη τιμής!), δεν μπόρεσα όμως να τα ακούσω να παίζουν δυνατά. Σε άλλο κατάστημα δοκίμασα τα καινούργια Elac Uni F5 US πάνω σε Arcam A29 και παρότι ήταν πολύ καθαρά και αναλυτικά, με όχι όμως ιδιαίτερα εντυπωσιακό μπάσο, σε 60% ένταση δεν ένιωσα να γεμίζουν τον χώρο που ήταν ένα μικρο-μεσαίου μεγέθους δωμάτιο με ακουστικές βελτιώσεις.

Με αυτά που διαβάζω και μαθαίνω, έχω αλλάξει τη λίστα προτίμησης με τα ηχεία και ενισχυτές που κοιτάω αυτή τη στιγμή, και θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη και εμπειρία σας για αυτά που περιλαμβάνει:

Speakers

KLIPSCH RP-280F pair @ 1385 euros
Monitor Audio RX8 pair @ 1140 euros
Heco Celan pair @ 1900 euros
Heco Celan GT 702 pair @ 1450 euros
Heco Celan XT701 pair @ 1150 euros
Dali Opticon 8 pair @ 1950 euros
Taga Harmony Platinum F-120 V2 pair @ 979 euros
Yamaha Soavo 01 pair @ 1600 euros
B&W CM8 S2 pair @ 1682 euros
B&W 683 S2 pair @ 1450 euros

Amplifiers+Network receivers

Marantz PM8005 @ 959 euros
Pioneer N-50A @ 535 euros
Yamaha MusicCast WXA-50 @ 403 euros
Marantz NR1506 @ 450 euros
Peachtree Audio Nova 125 @ 1400 euros
Marantz MM7025 @ 778 euros
Cambridge Audio Azur 851A @ 1749 euros
Exposure 3010 S2 @ 1190 euros
Advance Acoustic X-i125 @ 1199 euros
Yamaha S-1100 @ 1500 euros

Αναφορικά με τα ηχεία, δεν είχα ακούσει ποτέ μου για τα Heco ή τα Taga. Ωστόσο από αυτά που διάβασα φαίνονται να έχουν καλό value/price. Υπάρχει κάποια εμπειρία από αυτά, πχ τα Heco Celan GT702 ή τα Yamaha Soavo 1; Επίσης, μάλλον με βλέπω να μην επιλέγω πολυκάναλο AVR, ακόμα και αν λέγεται Yamaha Aventage, γιατί δεν θα μου χρειαστεί αφού το όλο σύστημα πάει προς το στέρεο. Φαντάζομαι ότι οι ενισχυτές που παραθέτω είναι ικανοί να οδηγήσουν δυνατά τα ηχεία της λίστας σε σαλόνι 90τμ; Υπάρχουν μήπως συνδυασμοί ηχείων+ενισχυτών που θα πρέπει να αποφύγω;

Έτσι όπως ψιλοδιάβασα το θέμα πιστεύω για τα 120 μέτρα το καταλληλότερο hifi ηχείο που μπορείς να κοιτάξεις είναι τα cerwin vega ειδικά αυτό με τα δύο 15" γούφερ το xls 215 νομίζω & γομάρι & hifi & 3 δρόμων. Με τέσσερα 15" γούφερ θα γεμίζει καλύτερα σε ντεσιμπέλ τον χώρο σου

• Like 1

Έτσι όπως ψιλοδιάβασα το θέμα πιστεύω για τα 120 μέτρα το καταλληλότερο hifi ηχείο που μπορείς να κοιτάξεις είναι τα cerwin vega ειδικά αυτό με τα δύο 15" γούφερ το xls 215 νομίζω & γομάρι & hifi & 3 δρόμων. Με τέσσερα 15" γούφερ θα γεμίζει καλύτερα σε ντεσιμπέλ τον χώρο σου

Ισχύει αυτό που λες, αλλά με μένα να παραμένω στη θέση μου, τα συγκεκριμένα (που είναι όντως γομάρια) δεν μπορούν να μπουν σε αυτόν τον χώρο. Για αυτό ψάχνομαι ανάμεσα σε μοντέλα πιο φινετσάτα με πολλαπλά γούφερ από 6,5" και πάνω...

Συμφωνώ σε όλα όσα λες. Ακόμα ουσιαστικά στο ψάξιμο είμαι και αν δεν νιώσω σχεδόν 100% σίγουρος δεν πρόκειται να αγοράσω κάτι.

Τις προάλλες λοιπόν είχα την ευκαιρία και επισκέφθηκα μερικά καταστήματα ήχου στην Αθήνα, δυστυχώς όχι την ηχοέκφραση που πρότεινες γιατί ήταν πιο μακριά. Άκουσα λοιπόν τα Yamaha NS555 σε μια ένταση κοντά στο 80% ενώ ήταν συνδεδεμένα στον Yamaha 860v και δεν μπορώ να πω ότι έμεινα εντυπωσιασμένος, ούτε από την καθαρότητα τους είτε από τη δύναμη τους στα 4 μέτρα υπό γωνία, περίπου όπως είναι και ο χώρος που θέλω να τα βάλω. Είδα ωστόσο τα Soavo 901 που μου έκαναν καλύτερη εντύπωση (και από άποψη τιμής!), δεν μπόρεσα όμως να τα ακούσω να παίζουν δυνατά. Σε άλλο κατάστημα δοκίμασα τα καινούργια Elac Uni F5 US πάνω σε Arcam A29 και παρότι ήταν πολύ καθαρά και αναλυτικά, με όχι όμως ιδιαίτερα εντυπωσιακό μπάσο, σε 60% ένταση δεν ένιωσα να γεμίζουν τον χώρο που ήταν ένα μικρο-μεσαίου μεγέθους δωμάτιο με ακουστικές βελτιώσεις.

Με αυτά που διαβάζω και μαθαίνω, έχω αλλάξει τη λίστα προτίμησης με τα ηχεία και ενισχυτές που κοιτάω αυτή τη στιγμή, και θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη και εμπειρία σας για αυτά που περιλαμβάνει:

Speakers

KLIPSCH RP-280F pair @ 1385 euros

Monitor Audio RX8 pair @ 1140 euros

Heco Celan pair @ 1900 euros

Heco Celan GT 702 pair @ 1450 euros

Heco Celan XT701 pair @ 1150 euros

Dali Opticon 8 pair @ 1950 euros

Taga Harmony Platinum F-120 V2 pair @ 979 euros

Yamaha Soavo 01 pair @ 1600 euros

B&W CM8 S2 pair @ 1682 euros

B&W 683 S2 pair @ 1450 euros

Amplifiers+Network receivers

Marantz PM8005 @ 959 euros

Pioneer N-50A @ 535 euros

Yamaha MusicCast WXA-50 @ 403 euros

Marantz NR1506 @ 450 euros

Peachtree Audio Nova 125 @ 1400 euros

Marantz MM7025 @ 778 euros

Cambridge Audio Azur 851A @ 1749 euros

Exposure 3010 S2 @ 1190 euros

Advance Acoustic X-i125 @ 1199 euros

Yamaha S-1100 @ 1500 euros

Αναφορικά με τα ηχεία, δεν είχα ακούσει ποτέ μου για τα Heco ή τα Taga. Ωστόσο από αυτά που διάβασα φαίνονται να έχουν καλό value/price. Υπάρχει κάποια εμπειρία από αυτά, πχ τα Heco Celan GT702 ή τα Yamaha Soavo 1; Επίσης, μάλλον με βλέπω να μην επιλέγω πολυκάναλο AVR, ακόμα και αν λέγεται Yamaha Aventage, γιατί δεν θα μου χρειαστεί αφού το όλο σύστημα πάει προς το στέρεο. Φαντάζομαι ότι οι ενισχυτές που παραθέτω είναι ικανοί να οδηγήσουν δυνατά τα ηχεία της λίστας σε σαλόνι 90τμ; Υπάρχουν μήπως συνδυασμοί ηχείων+ενισχυτών που θα πρέπει να αποφύγω;

Πάντως σε ότι αφορά τα Yamaha, αν κρινω απο το συνδυασμό A-S1100 και Soavo NS-F901 που έχω θα σου ελεγα ότι είναι εξαιρετικά μηχανήματα και δεν εχουν καμια σχεση σε ηχητικό χαρακτηρα με τις φτηνότερες προτασεις της εταιριας. Φυσικός αχρωματιστος ήχος με τον ενισχυτη να έχει τρελό διαχωρισμό καναλιών και δυνατότητα οδηγησης, καθόλου κλινικό αποτελεσμα (σε αντιθεση με τον προκατοχο s1000 που καποιες φορες εδινε αυτη την εντυπωση), ίχνος σκληράδας ή πλαδαρότητας. Tα ηχεία απίστευτη στερεοφωνική εικόνα (δύσκολο για ηχειο κολώνα), πρίμα από άλλο πλανήτη, μπάσο που κατεβαινει χαμηλά χωρις ιχνος μπουμαρίσματος και ομοιογενεια στο συχνοτικό φάσμα λες και ακους ηχείο με full range μεγάγωνο που μαλλον ειναι αποτελεσμα του σωστα σχεδιασμενου crossover.  Όσοι τα εχουν ακούσει εριξαν σαγόνια και ειναι τσαμπα για τον ηχο και την ποιοτητα κατασκευής που προσφέρουν... Γι αυτό άλλωστε και η Yamaha ποτέ δεν ντρέπεται να μοστράρει και φωτογραφίες από τα σωθικά των μηχανηματων της όπου η ποιότητα κατασκευής δέν έχει να ζηλέψει τίποτα και από μηχανήματα εταιριών του λεγόμενου boutique hifi κοινώς hiend. Βεβαια η προκαταληψη για τα γιαπωνεζικα μηχανήματα ήχου και κυριως των ηχείων έχουν προέλθει από τον ευρωπαϊκό τύπο και κυρίως τον αγγλικό. Διάβασε και κανενα αμερικάνικο forum για ποιο εμπεριστατωμενες απόψεις.

Ο παραπάνω συνδυασμός παίζει με πηγή το Pioneer N-50A streamer το οποίο είναι επίσης απίστευτο vfm με εξαιρετικό ήχο αλλά λίγο Buggy software υλοποίηση.

Πάντως αν βρήκες ΑΜΕΣΑ διαθεσιμα και ΖΕΥΓΟΣ τα Soavo-1 στην τιμή που αναφερεις πιο πάνω θα σου έλεγα ότι ειναι κατι παραπανω απο τσαμπα. Εγώ που τα εψαχνα δεν τα εβρισκα και κατεληξα στα πιο καινουρια Soavo F901 που εχει 1600€ το τεμαχιο. Διπλάσια τιμή δηλαδή...

Επίσης έχε υπόψη σου ότι δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο στην ένταση που θες το μέγεθος του χώρου αλλά η απόσταση που ακούς εσύ από το ηχείο. Απλά με μεγάλο χώρο μπορείς να πειραματιστεις με τη βελτιστη θεση των ηχείων. Γιατι στην ουσια όταν ακουμε μουσικη ακουμε την αλληλεπίδραση των ηχητικών κυμάτων με το χώρο. Εγώ προτείνω η απόσταση ακρόασης να μην ειναι πάνω από 3m για ηχεια κολώνες π.χ. με 2 x 6.5" woofer.

• Like 1

Δεν νομιζω να βγαλεις ποτε ακρη η αποφαση. Καταρχας προσθεσες τοσα πολλα προιοντα στην λιστα σου που θες μηνες ακροασης και δοκιμων.

Το βασικο σου λαθος ομως ειναι οτι εχεις μεσα στην λιστα σου εκπλεπτισμενα ηχεια, τα οποια ειτε δεν θα σε καλυψουν σε αυτο που θες, ειτε στην προσπαθεια σου να σε καλυψουν θα τα καταστερεψεις.

Τα Soavo ειναι επισης ηχειο που δεν ειναι βαρβαροτητες. Και υπαρχουν στα λεφτα του μακραν ανωτερα.

Πηγες σε καταστηματα αλλα αυτα που ειχες διαλεξει δεν τα ακουσες. Αρα δεν εχεις κανει και κατι ουσιωδες, Οι πωλητες θα σου πλασαρουν οτι θελουν.

Το ιδιο και με τους ενισχυτες. Εχεις βαλει advance που ειναι για κλάση ΑΒ και Α ενω εσυ θες ενταση και μπασο... Τελειως διαφορετικος ενσχυτης... Δεν ειναι τοσο απλο. Για αυτο και σου εδωσα μια κατευθηνση με λιγα προιοντα για να ξεκινησεις να βγαζεις ακρη ακουγοντας. Με 10Χ10 επιλογες σε συνδιασμους, με απειρια και δυσκολια να βρεις καταστηματα η τροπο να τα ακουσεις...Ξεχνα το.

Τελος θα στο πω αλλη μια φορα.......8αρες μοναδες.......

Καλες αποφασεις.

• Like 2

Τα Soavo ειναι επισης ηχειο που δεν ειναι βαρβαροτητες. Και υπαρχουν στα λεφτα του μακραν ανωτερα.

Σίγουρα δεν είναι για βαρβαρότητες σε αντίθεση με κατι jbl και cerwin που ειναι μανούλες. Διευκρίνησε το μακραν ανωτερα στα χρηματα. Προς θεου σιγουρα υπαρχουν ανωτερα ηχεια αλλα συγκεκριμενα στα χρήματα αυτά υπαρχουν πολλα διαφορετικά θα ελεγα ηχεία...το μακραν ανώτερα θεωρώ οτι ειναι ισοπεδωτικό...ειναι θεμα τι ήχο ψαχνει καποιος. Εσένα τι δε σου άρεσε στα soavo F901? Και τι θα πρότιμουσες στα 3000€ ζεύγος;

Ισχυει. Ο καθενας μας οντως εχει διαφορετικα γουστα. Στο χωρο ομως του Hi-Fi, ειδικα στο H-End, υπαρχουν καποια στανταρ που λιγο πολυ οι περισσοτεροι συμφωνούμε. Ναι μεν ο καθενας θελει λιγο τα δικα του χρώματα αλλα καποια πράγματα ειναι καθιερωμένα.

Τα Soavo ειναι αξιοπρεπή ηχεια. Μια προσπάθεια της YAMAHA να τεινει προς το Hi-End. Τα εχω ακουσει πριν πολυ καιρο καθως σαν ηχειο εχει βγει πριν χρονια. Τα οδηγουσε  ενας καλος τελικός της classe.

Μου φανηκαν αρκετα καλα λιγο πολυ σε ολους τους τομεις. Στα μεσαια ελειπε ομως η αναλυση, και οσο ανέβαινε η ενταση ο ηχος συμπιεζόταν ευκολα., Στα χαμηλα ενα τετοιο ηχειο θα επρεπε να εχει περισσότερη  έκταση και ο διαχωρισμός του staging ηταν ελαχιστος. Ενιωθα τα παντα στο κεντρο.

Το κρινω αυστηρα γιατι ζηταει πολλα σε σχεση με αυτα που δινει ενα ηχειο αυτης της κατηγοριας.

Και τι θα πρότιμουσες στα 3000€ ζεύγος;

Τα soavo τα βρίσκεις κοντα 1800€ Σε αυτα τα λεφτα θα προτιμούσα τα KEF Q900 η τα  κλασσικά αλλα ισορροπημένα CM-8 S2, το εντυπωσιακό TRIANGLE GAIA EZ. Ακομα και τα CAV MD-EX3 σε αυτα τα λεφτα παιζουν καλυτερα απο τα soavo. Εχουν και τρελο φινιρισμα....

Στα 3000 σοβαρες επιλογες ειναι τα CM-9 S2 η τα Aria 948 αλλα για εμενα τα πρώτα ειναι πολυ πιο κοντα στα γούστα μου. Εγω παιζω με τα Β&W 802, ξερω παλια αλλα αλλη κατηγορία. Εχω κολλησει...Αλλα πολυ αδηφάγα σε ρευματα.

Ο topic starter ομως αναζητά κυριως ενταση και μπασο. Αρα θελει ηχειο με μεγαλες μοναδες και υψηλη ευαισθησία. Θα του δωσει χαμηλο και τα μεγιστα DB ανα watt/m. Για αυτο εμμένω να δει - ακουσει τα klipsch η τα JBL LS80.

• Like 1

Ισχυει. Ο καθενας μας οντως εχει διαφορετικα γουστα. Στο χωρο ομως του Hi-Fi, ειδικα στο H-End, υπαρχουν καποια στανταρ που λιγο πολυ οι περισσοτεροι συμφωνούμε. Ναι μεν ο καθενας θελει λιγο τα δικα του χρώματα αλλα καποια πράγματα ειναι καθιερωμένα.

Τα Soavo ειναι αξιοπρεπή ηχεια. Μια προσπάθεια της YAMAHA να τεινει προς το Hi-End. Τα εχω ακουσει πριν πολυ καιρο καθως σαν ηχειο εχει βγει πριν χρονια. Τα οδηγουσε  ενας καλος τελικός της classe.

Μου φανηκαν αρκετα καλα λιγο πολυ σε ολους τους τομεις. Στα μεσαια ελειπε ομως η αναλυση, και οσο ανέβαινε η ενταση ο ηχος συμπιεζόταν ευκολα., Στα χαμηλα ενα τετοιο ηχειο θα επρεπε να εχει περισσότερη  έκταση και ο διαχωρισμός του staging ηταν ελαχιστος. Ενιωθα τα παντα στο κεντρο.

Το κρινω αυστηρα γιατι ζηταει πολλα σε σχεση με αυτα που δινει ενα ηχειο αυτης της κατηγοριας.

Τα soavo τα βρίσκεις κοντα 1800€ Σε αυτα τα λεφτα θα προτιμούσα τα KEF Q900 η τα  κλασσικά αλλα ισορροπημένα CM-8 S2, το εντυπωσιακό TRIANGLE GAIA EZ. Ακομα και τα CAV MD-EX3 σε αυτα τα λεφτα παιζουν καλυτερα απο τα soavo. Εχουν και τρελο φινιρισμα....

Στα 3000 σοβαρες επιλογες ειναι τα CM-9 S2 η τα Aria 948 αλλα για εμενα τα πρώτα ειναι πολυ πιο κοντα στα γούστα μου. Εγω παιζω με τα Β&W 802, ξερω παλια αλλα αλλη κατηγορία. Εχω κολλησει...Αλλα πολυ αδηφάγα σε ρευματα.

Ο topic starter ομως αναζητά κυριως ενταση και μπασο. Αρα θελει ηχειο με μεγαλες μοναδες και υψηλη ευαισθησία. Θα του δωσει χαμηλο και τα μεγιστα DB ανα watt/m. Για αυτο εμμένω να δει - ακουσει τα klipsch η τα JBL LS80.

Τέσπα δεν ξέρω ποια Soavo έχεις ακούσει και αποκόμισες ότι δεν έχουν χαμηλό και οτι τα πάντα ηταν στο κέντρο. Κάποια πράγματα είναι στάνταρ οπως λές και αντικειμενικά αλλά ειναι και πώς αντιλαμβανεται κανείς την έκταση χαμηλού... Έχω ακουσει αρκετα b&w και εχουν αυτό που λένε κάποιοι έκταση ένα bump στα 60Hz που δινει την αισθηση χαμηλού. Η πλειοψηφία των Β&W που εχω ακουσει εχουν εντονα χρωματισμένα ήχο κάτι που προσωπικά δεν μου αρέσει. Σε πολύωρες ακροάσεις τα βρίσκω κουραστικά.Τα 802 που εχεις δεν τα εχω ακουσει δυστυχώς αλλα στοιχηματιζω ότι θα ειναι ένα εξαιρετικό ηχείο που όντως πρεπει να θελουν πολλά ρευματα και ειναι σε ανωτερη κατηγορία.

Τα yamaha ειναι flat σε σχεση με τα περισσότερα ηχεια της αγγλικής σχολής. Από τα παραπανω που ανεφερες δεν εχω ακουσει τα cav (δεν με ενδιεφερε ποτε αυτό το ηχείο για διαφορους λόγους, οχι τι σνομπαρω φυσικα ότι ειναι κινεζικα) και τα triangle. Τα focal από την άλλη μου άρεσαν πολύ. CM8 και Q900 δεεενν για τα δικα μου γουστα πάντως.

Πέρα βεβαια απο το θεμα του γούστου, καποια πραγματα είναι δεδομενα και ακουγεται αστειο να λέει καποιος ότι η Yamαha προσπάθησε να μπει στη hiend κατηγορία όταν χρόοονια πριν εβγαζε ηχεία σαν το NS-1000 (με τουίτερ/mint βηρυλίου που μετα από πολλάαα χρόνια χρησιμοποίησε ίδια υλικά η Focal) και πρόσφατα κιόλας έβγαλε τα NS-5000 που θελω διακαώς να ακουσω.

Από εμφανιση θα συμφωνήσω ότι το Soavo δεν ειναι τιποτα ιδιαίτερο αλλα η μαυρη λάκα όμως έχει εξαιρετικό φινίρισμα.

BTW που βρηκες τα soavo f901 1800€ ζευγάρι; :shock: 

Στο φίλο τωρα που ψαχνει ηχείο να "ροκάρει" θα πρότεινα τα LS80 που ειναι καταπληκτικο ηχειο του σαλονιου αλλα και του club... Υπάρχουν όμως;;; Σε φιλο που του τα ειχα προτεινει δεν τα βρηκε πουθενα...

Για τα Soavo 01 ελεγα που εχει αναφερει ο φιλος. Τα 901 ειναι αλλη κατηγορια και δεν εχω αποψη.

Τα LS80 τα εχει η Ηχοεφραση.

Τα 01 δεν τα εχω ακουσει στο χωρο μου δεν εχω αποψη ουτε εγω αλλα υποθετω οτι θα ειναι παρομοια αν και εχουν μεγαλες αλλαγες στο κροσοβερ τοσο απο τοπολογια αλλα και απο υλικα κατασκευης. Επισης πιο νεες βελτιωμενες μοναδες και πιο ενισχυμενη καμπίνα. Απο review παντως διαβασα οτι τα 901 κατεβαινουν πιο χαμηλά συγκριτικά με τα 01. Δεν καταφερα να τα βρω παντως στο Νακα οταν ηθελα να τα ακούσω. Μάλλον ο φίλος τα βρήκε στοκ σε καποιο μαγαζί. Τα LS80 δεν ξαναβγαινουν μου ειχαν πει εδω Πάτρα και οτι δεν μπορούν να τα φέρουν. Βέβαια Αθήνα με τόσα πολλά καταστήματα μπορεί να τα βρεί ο φίλος. Πολύ καλό ηχείο και θα ταιριάξει πολύ με κανενα θηριάκι ενισχυτή Harman.

Εγώ πάντως πιο πολύ κλείνω στον συνδυασμό klipsch - Marantz που είναι και δοκιμασμένος. Κρίνω είναι πιο κοντά στα γούστα του ενδιαφερομενου

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...