Feregorn Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Καλησπέρα στην παρέα. Ενδιαφέρομαι να αγοράσω στο άμεσο μέλλον, είτε ένα συνδυασμό ηχείων και ενισχυτή είτε ένα έτοιμο ηχοσύστημα, αλλά δεν γνωρίζω καλά αυτή την κατηγορία προϊόντων. Το προηγούμενο σύστημα ήχου Pioneer κράτησε κοντά στα 15 χρόνια, οπότε ψάχνω κάτι εξίσου αξιόπιστο, αλλά αρκετά καλύτερο σε σύστημα 5.1 ή 7.1. Το συνολικό budget μπορεί να κυμανθεί μεταξύ 1000-2000 δυνητικά. Ο χώρος που θα βρίσκονται είναι κοντά στα 100τμ αλλά ενδέχεται να βγουν και σε βεράντα. Για τον λόγο αυτό αλλά και λόγω εσωτερικής διαρρύθμισης και ανωτέρας βίας, θα πρέπει να είναι επιδαπέδια τα ηχεία και τουλάχιστον τα πίσω (αν όχι όλα) τα ηχεία να είναι ασύρματα. Η κεντρική συσκευή/ενισχυτής θέλω να υποστηρίζει όλα τα φορμά ήχου, όλα τα φορμά αρχείων όπως και κάρτες μνήμης/USB, φυσικά να είναι ασύρματη/έξυπνη και να είναι όσο το δυνατόν futureproof. Από επίπεδα έντασης θέλω να είναι τουλάχιστον ή και παραπάνω των 1000w. Θα πρέπει επίσης να είναι σχετικά ωραία (υποκειμενικό ξέρω) και αν είναι εφικτό σε χρώμα ξύλινο, λευκό, ασημί. Με μια γρήγορη αναζήτηση στα έτοιμα σετ στην ιστοσελίδα του Σκρουτζ, βρήκα αυτό το Samsung HT-F9750W https://www.skroutz.gr/s/3042320/Samsung-HT-F9750W.html που φαίνεται ενδιαφέρον και να πιάνει τα περισσότερα από αυτά που ζητάω. Εσείς τι γνώμη έχετε; Φαντάζομαι μια "έτοιμη" λύση υστερεί μάλλον άλλων πιο εξατομικευμένων; Κάθε πρόταση και συμβουλή σας είναι ευπρόσδεκτη! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Σαφως σε αυτα τα budget τα συστηματα που αποτελουνται απο ανεξαρτητες μοναδες δινουν πολυ καλυτερα αποτελεσματα. Ειδικα αν το τερματισουμε κοντα στα 2000€ φτιαχνεις κατι που αρχιζει να τεινει προς το αξιολογο. Περεταιρω απαιτησεις - διεκρινησεις: Μεγεθος χωρου? Δυνατοτητα για μικρα η μεγαλα ηχεια? Στηλες λεπτες η κανονικη κολωνα? Μουσικα ακουσματα? σε τι εντασεις? Εμφαση στην αληθομανεια και στο Hi-FI η στην ενταση και τον εντυπωσιαμο? Και το συζηταμε αναλυτικοτερα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Feregorn Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2016 Σαφως σε αυτα τα budget τα συστηματα που αποτελουνται απο ανεξαρτητες μοναδες δινουν πολυ καλυτερα αποτελεσματα. Ειδικα αν το τερματισουμε κοντα στα 2000€ φτιαχνεις κατι που αρχιζει να τεινει προς το αξιολογο. Περεταιρω απαιτησεις - διεκρινησεις: Μεγεθος χωρου? Δυνατοτητα για μικρα η μεγαλα ηχεια? Στηλες λεπτες η κανονικη κολωνα? Μουσικα ακουσματα? σε τι εντασεις? Εμφαση στην αληθομανεια και στο Hi-FI η στην ενταση και τον εντυπωσιαμο? Και το συζηταμε αναλυτικοτερα. Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση. 1) Ο χώρος που θα βρίσκεται το όλο σύστημα είναι περίπου 100-120τμ. 2) Εάν "μεγάλα ηχεία" εννοούμε αυτά τα μαύρα χοντρά ορθογώνια που βρίσκει κανείς σε συναυλίες, δεν γίνεται. Οτιδήποτε μικρότερο, είτε με λεπτούς πύργους όπως το Samsung home cinema που παρέθεσα πιο πάνω, είτε σε λίγο πιο ογκώδες τύπου Klipsch που είδα προ ολίγου, μπορούν να μπουν. 3) Μουσικά ακούσματα κυριολεκτικά πολυποίκιλα, πχ από hardcore/alternative rock μέχρι trance, ελληνικά έντεχνα/παραδοσιακά, τζαζ και κλασσική μουσική. Εντάσεις από χαμηλά μέχρι πάρα πολύ δυνατά αρκετά συχνά. 4) Επιθυμώ κάτι ποιοτικό, ωστόσο με μικρότερη έμφαση στην πιστότητα και μεγαλύτερη έμφαση στην ένταση, μπάσο, γενικά το wow factor. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Feregorn Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Ψάχνοντας λίγο παραπάνω το θέμα σε ανεξάρτητα ηχεία, βρήκα τον ενδιαφέροντα αυτό συνδυασμό που στο Amazon τουλάχιστον έχει καλά σχόλια: Ηχεία: Klipsch RP-280F γύρω στα 1400 ευρώ Γούφερ: Klipsch R-112SW γύρω στα 900 ευρώ Ενισχυτής: MARANTZ SR6010 γύρω στα 1000 ευρώ Αυτά σε συνολικό κόστος φτάνουν τα 3.500 χιλιάδες ευρώ, παραπάνω από ότι υπολόγιζα και όντας μόνο 2.1 και χωρίς ασύρματα ηχεία. Από αυτά που αντιλαμβάνομαι, ο ενισχυτής είναι η καρδιά ενός συστήματος Hi-Fi και από ότι διάβασα ο Marantz SR6010 είναι πολύ καλός και με άπειρες συνδέσεις (συν για μένα). Αποφασίζοντας να αγοράσω τον συγκεκριμένο, ποιος συνδυασμός ηχείων 5.1 (με ασύρματα τα περιφερειακά) είναι ο πλέον ενδεδειγμένος ώστε να έχω τη μέγιστη δυνατή ποιότητα και ένταση σε συνολικό budget 2000 ευρώ; Κατά προτίμηση επιδαπέδια και σε ξύλινα χρώματα; Κάθε πρόταση χρήσιμη και ευπρόσδεκτη. Επεξ/σία 14 Οκτωβρίου 2016 από Feregorn Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2016 Δεν ειμαι κατα των Klipsh εφοσον ψαχνεις κατι που να βαραει με σαφως hi-fi χαρακτήρα. Ο 6010 ειναι μουσικος και πολυ καλος ενισχυτης. Βεβαια αν θες καλη μελετη θα σου απαντήσω εν καιρο καθως τωρα ειμαι σε φαση ελλείψεως υπνου και ορέξεως. Ανάμενε και θα σου προτείνω κατι καλο και δοκιμασμένο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Feregorn Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Σε ευχαριστώ προκαταβολικά για τη διάθεση σου να βοηθήσεις και για το χρόνο σου. Σε καταλαβαίνω και θα αναμένω την πρόταση σου. Τα Klipsh τα ανέφερα, επειδή κατά κάποιον τρόπο έπεσα πάνω σε αυτά πρώτα και μου είναι περισσότερο "ακουστά". Δεν έχω προτίμηση σε κάποια μάρκα. Αφού έχει την έγκριση σου ο Marantz 6010, ας πούμε ότι έκλεισε. Με το που τον είδα μου έκανε πολύ καλή εντύπωση και αφού διάβασα και λίγο παραπάνω διαπίστωσα ότι είναι και αξιόλογο midrange μοντέλο. Άρα το μόνο που μένει είναι να βρεθούν τα σωστά 5.1 ηχεία, που να είναι καλά και δυνατά -επίσης σημαντικό να είναι floor-standing και καφέ χρώματος - και ίσως κάποια συσκευή αναπαραγωγής; Έχεις μήπως κάποια πρόταση για πολλαπλό disc player με δυνατότητες καραόκε; Ή άμα συνδέσω λάπτοπ, δεν χρειάζομαι κάτι παραπάνω; Ειδικότερα για το καραόκε, έχοντας αρχίσει να δουλεύω το Kodi ανακάλυψα ένα plugin που παρέχει άπειρα τραγούδια έτοιμα για καραόκε. Το μόνο πρόβλημα είναι πλέον τι κάνουμε με τα μικρόφωνα. Ο Marantz μπορεί να συνδεθεί με μικρόφωνα; Επίσης, ο πατέρας μου έχει ένα παλιό πικάπ, θα προσπαθήσω να το συνδέσω και αυτό πάνω στον Marantz όταν με το καλό αποκτηθεί... Επεξ/σία 14 Οκτωβρίου 2016 από Feregorn Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Sorry για την καθυστεριση αλλα τωρα τελευταια σχεδον ξενυχταμε με δυο μεγαλα εργα που εχουμε αναλαβει και τρεχουμε και δεν φτανουμε. Ο marantz ειναι πολυ καλος και ο συνδιασμος των Klipsch ειναι εξισου πολυ καλος και ματσαρονται και πολυ καλα καθως τα συγκεκριμενα ηχεια αν και λιγο σκληρα με τον marantz δινουν πολυ καλο hi-fi. Οι 8'' των Klipsch RP-280F θα δωσουν και μπολικο χαμηλο αλλα και μαζα. Σαφως αν γινει σωστη ρύθμιση του crossover θα εχεις πολυ δυνατο αποτελεσμα. Αν θες να διατηρησεις το Budget σε πιο χαμηλα επιπεδα τοτε ισως να πεσεις τοσο σε μαρκα ηχειων τοσο και σε ενισχυτη. Διατηρωντας βεβαια την επιλογη μας σε ηχεια με μοναδες 8''. Πχ τα πολυ καλα JBL ES90. Το παραπανω setup το αποκλειεις η θες καποιο πιο οικονομικο? Και για να καταλαβω 2000€ εννουμαι τα παντα? Ενισχυτης - ηχεια 5,1? Η μονιον ηχεια? Ασυρματα πισω και αξιοπρεπες αποτελεσμα το ξεχναμε. Περαν αυτου σωστοι ασυρματοι ενισχυτες - δεκτες ειναι πολυ ακριβοι και θα εκτναξουν το budget σου. Για καραοκε η μονη λυση που μπορω να σκεφτω ειναι με εναν μικτη ηχου δικαναλο η μια μικροφωνικη κονσολα που θα συνδεσεις σε μια aux του AV ενισχυτη. Απο εκει και περα αγοραζεις και μικροφωνα ασυρματα και παιζεις οπως θες. Διευκρινησε μου αυτα και θα θα σου πω κανα δυο πλανα που εχω κατα νου. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Feregorn Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Ας ξεκινήσουμε από το μπάτζετ. 2000 δεν είναι και 100% φιξ. Δεν έχει σημασία αν πάμε 200+-, χοντρικά μέχρι 2500 δεν υπάρχει πρόβλημα. Αυτός είναι ο τωρινός στόχος. Απλά δεν επιθυμώ καθόλου να φτάσω ή/και να ξεπεράσω τα 3000 ευρώ εφόσον ουσιαστικά είναι η 1η φορά που θα κάνω τέτοια αγορά και δεν ξέρω κατά πόσο θα "νιώσω" και θα ευχαριστηθώ μακροχρόνια τη διαφορά σε ηχητική ποιότητα. Κοίτα, άμα υπάρχει ανταγωνιστικό προιόν του Marantz που είναι φθηνότερο και παρέχει ίδια ή παρόμοια πληθώρα επιλογών και βυσμάτων, με χαρά να την ακούσω. Τα JBL που πρότεινες και από τα λίγα που διάβασα καλά φαίνονται, αλλά δεν τα βρήκα στο Σκρουτζ σε καφέ χρώμα. Φαντάζομαι ωστόσο ότι είναι υποδεέστερα των Klipsch RP-280F; Κοιτάζοντας παραπάνω, βρήκα και το εξής ζεύγος με σωστό χρώμα: Polk Audio TSx440T και τα οποία είναι σε αρκετά χαμηλή τιμή. Τι γνώμη έχεις για αυτά; Ταιριάζουν με τον Marantz 6010; Kάτι που διάβασα ψάχνοντας στο AVSforum και μου έκανε εντύπωση είναι που λέγανε πως για να αποδώσουν σωστά τα ηχεία (κάποια) χρειάζονται 2 ενισχυτές. Ισχύει αυτό για τα προαναφερθέντα; Ο Marantz είναι AV receiver και amplifier καλός σωστά; Μπορεί να τα οδηγήσει χωρίς να χάνουν από κάπου; Επίσης διάβασα ότι τα Klipsch παίζουν καλά χαμηλά και ότι υπάρχουν περιπτώσεις ατόμων που δεν συνέδεσαν subwoofer. Είναι όντως έτσι; Δυνητικά θα μπορούσα να αποφύγω την αγορά subwoofer; Ή θα υπάρχει μεγάλη απώλεια στα μπάσα; Ειδικά άμα θέλω να τα παίξω σε δυνατή ένταση σε πάρτι; Και άμα θέλω αργότερα να προσθέσω subwoofer, θα πρέπει να είναι ίδια μάρκα και σειρά; Για το ασύρματο του πράγματος, βρήκα στο Αμαζον αυτό το σετ: https://www.amazon.com/gp/product/B01ARM0VE0/ref=as_li_tl?ie=UTF8&camp=1789&creative=9325&creativeASIN=B01ARM0VE0&linkCode=as2&tag=smartebizsolu-20&linkId=44PTRZAQ7ZI76ULN&title=Buy+from+amazon. Αν υποθέσουμε ότι αγοράζω σε πρώτο χρόνο τον Marantz και το ζεύγος των Klipsch RP-280F θα μπορούσα να τα συνδέσω ασύρματα με αυτό το σετ, ώστε εάν μετέφερα τα ηχεία αλλού να μην χρειάζονται απευθείας σύνδεση με τον Marantz; Υ.Σ. Για το Καραόκε, θα το κοιτάξω μεταγενέστερα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Τα JBL που πρότεινες και από τα λίγα που διάβασα καλά φαίνονται, αλλά δεν τα βρήκα στο Σκρουτζ σε καφέ χρώμα. Φαντάζομαι ωστόσο ότι είναι υποδεέστερα των Klipsch RP-280F; Κοιτάζοντας παραπάνω, βρήκα και το εξής ζεύγος με σωστό χρώμα: Polk Audio TSx440T και τα οποία είναι σε αρκετά χαμηλή τιμή. Τι γνώμη έχεις για αυτά; Ταιριάζουν με τον Marantz 6010; Ναι ειναι υποδεεστερα σαφως. Αν και για την διαφορα τιμης που εχουν δεν δικαιολογειται τοσο. Ειναι και το branding. Περι ταιριασματος ναι. Παρομια κατασταση, ο Marantz ειναι μουσικος ενισχυτης. Τα Polk τα εχω σε ιδιαιτερη εκτημηση. Εχω δυο παλια RT-600 για το εργαστηριο.Εχω ακουσει και σε εκθεσεις. Τιμιοτατα.!!! Kάτι που διάβασα ψάχνοντας στο AVSforum και μου έκανε εντύπωση είναι που λέγανε πως για να αποδώσουν σωστά τα ηχεία (κάποια) χρειάζονται 2 ενισχυτές. Ισχύει αυτό για τα προαναφερθέντα; Ο Marantz είναι AV receiver και amplifier καλός σωστά; Μπορεί να τα οδηγήσει χωρίς να χάνουν από κάπου; Η θεωρεία ειναι οσο περισσοτερο ρευμα τοσο καλυτερος ελεγχος. Στα καλα Hi-End ηχεια που απαιτουν πολα ρευματα για να οδηγηθουν σωστα η λυση ειναι monoblock τελικοι. Λογικο καθως αντι για ενα τροφοδοτικο εχεις ενα για καθε καναλι, χωρις να επηρεαζει το ενα καναλι το αλλο. Αλλα αυτο αφορα Overkil καταστασεις. Για τα RP-280 κατι τετοιο δεν ειναι απαραιτητο. Εδω ουτε με τα B&W 803 που εχω δεν το εχω κανει αυτο που θελουν πραγματικα πολλα ρευματα. Επίσης διάβασα ότι τα Klipsch παίζουν καλά χαμηλά και ότι υπάρχουν περιπτώσεις ατόμων που δεν συνέδεσαν subwoofer. Είναι όντως έτσι; Δυνητικά θα μπορούσα να αποφύγω την αγορά subwoofer; Ή θα υπάρχει μεγάλη απώλεια στα μπάσα; Ειδικά άμα θέλω να τα παίξω σε δυνατή ένταση σε πάρτι; Και άμα θέλω αργότερα να προσθέσω subwoofer, θα πρέπει να είναι ίδια μάρκα και σειρά; Ισχυει στην μουσικη. Αλλα στις ταινιες δεν νομιζω. Τα sub κατεβαινουν πολυ χαμηλοτερα απο τα ηχεια. Ακομα και εαν βρεις ηχειο να μπορει να κατεβει χαμηλα, δεν θα μπορει να παιξει σε ικανοποιητικη ενταση, χωρις να χαλασει το υπολοιπο φασμα. Κατ εμε αν σου αρεσει το χαμηλο βαλτο στο προγραμμα. Για το ασύρματο του πράγματος, βρήκα στο Αμαζον αυτό το σετ: https://www.amazon.com/gp/product/B01ARM0VE0/ref=as_li_tl?ie=UTF8&camp=1789&creative=9325&creativeASIN=B01ARM0VE0&linkCode=as2&tag=smartebizsolu-20&linkId=44PTRZAQ7ZI76ULN&title=Buy+from+amazon. Αν υποθέσουμε ότι αγοράζω σε πρώτο χρόνο τον Marantz και το ζεύγος των Klipsch RP-280F θα μπορούσα να τα συνδέσω ασύρματα με αυτό το σετ, ώστε εάν μετέφερα τα ηχεία αλλού να μην χρειάζονται απευθείας σύνδεση με τον Marantz; Υ.Σ. Για το Καραόκε, θα το κοιτάξω μεταγενέστερα. Οχι ουτε καν. Για δυο surround της πλακας κατι γινεται. Τα 280 ουτε για αστειο. Ενα κινεζικο ψηφιακο ενισχυτακι εχουν class D. Θα δωσεις τοσα λεφτα να παρεις ενα καλο και σοβαρο ενισχυτη και θα τον κανεις bypass με μια κινεζια?? Κατ εμε στησε το σιγα σιγα. Και εγω εκανα 4 χρονια να τελειωσω το δικο μου. (βεβαια εχω δωσει σχεδον 8 φορες παραπανω χρηματα). Και ακομα τα αλλαζω συνεχεια. Ειναι δυσκολο χομπι. Παρε τον 6010 και τα klipch και μετα τα υπολοιπα σιγα σιγα. Αν δεν θελεις να εχεις γενικα τοσο ακριβο συστημα τοτε πρεπει να σε προσανατολισω σε κατι αλλο. ΘΑ κατεβουμε σε ενισχυτη, παλι Marantz αλλα πιο μικρη σειρα. Σε ηχεια για πιο οικονομικα υπαρχουν και τα Magnat Monitor Supreme 2002, τα JBL που σου εδειξα ισως και τα POLK που εχεις δει. Ακου τα καπου αν μπορεσεις.. Οτι θες το συζηταμε. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Feregorn Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Έχω ρίξει πολύ ψάξιμο στο θέμα ηχείων τελευταία. Βοηθάς και εσύ σε αυτό. Το συνολικό κόστος σε αυτή την φάση το έχω προσδιορίσει σχεδόν οριστικά, εκεί γύρω στα 2500 ευρώ και καθώς δεν θέλω να πέσω χαμηλότερα, τότε αυτό που απομένει είναι να αναδιανείμω ίσως εντός του budget τα υπόλοιπα κόστη γιατί θα ήταν καλό να συμπεριλάβω - όπως λες και εσύ - ένα subwoofer. Συνεπώς για τους παρακάτω συνδυασμούς, ποια είναι η γνώμη σου: Αντί για Marantz SR6010 τι λες για τον Marantz SR-5011 (~800 ευρώ)που είναι νεότερο και φθηνότερο μοντέλο; Πέρα από μια διαφορά των 10w ανά κανάλι, δεν βλέπω κάτι άλλο που να χωρίζει τα 2 μοντέλα. Αντί να πάρω τα Klipsch RP-280F, χάνω κάτι άμα επιλέξω είτε τα Dali Opticon 6 (~1200 ευρώ/ζεύγος) είτε τα Kef Q500 (~1000 ευρώ/ζεύγος), που είναι λίγο φθηνότερα; Τα Opticon 6 σε άσπρο ή τα Kef Q500 σε σκούρο καφέ μου αρέσουν πολύ περισσότερο από τα Klipsch RP-280F. Αλλά σε ηχητική ποιότητα και σε ένταση, τι λένε; Χάρη στα σχετικά φθηνότερα ενισχυτή-ηχεία, χωράει πλέον subwoofer, και καλοβλέπω το Yamaha NS-SW700 (~550 ευρώ). Ίσως και λόγω μοντέρνου σχεδιασμού και επειδή είτε σε άσπρο είτε σε σκούρο καφέ ταιριάζει με τα προαναφερθέντα ηχεία. Πως το βλέπεις από ήχο/ένταση; Είναι καλό γενικά, και ταιριάζει με τους αποπάνω συνδυασμούς ηχείων; Συνολικά, πως τα βλέπεις τα πράγματα τώρα; Συνδυασμός του Marantz SR-5011 ενισχυτή είτε με τα Dali Opticon 6 είτε τα Kef Q500 μαζί με το Yamaha subwoofer θα αποδίδει καλά; Η συνολική ένταση πόση θα είναι; Θα υπερισχύει του έτοιμου home theater της Samsung που ανέφερα στη αρχή και το οποίο υποτίθεται φτάνει τα 1200w; Και είναι αρκετά για χώρο σχεδόν 100τμ; Υπόψιν, τιμές και μοντέλα βλέπω μέσω σκρουτζ. Υ.Σ. Για το ασύρματο, με 2 μόνο ηχεία, συμφωνώ πως ίσως να μην χρειάζεται προς το παρόν. Εάν στο μέλλον όμως, προσθέσω και άλλα ηχεία, μια συσκευή που είδα πρόσφατα και λέγεται Sonos Connect θα είναι ικανοποιητική στην ασύρματη σύνδεση; Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2016 από Feregorn Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2016 Ψηφιζω ναι και σε αυτον τον ενισχυτη. Τα KEF πολυ καλα αλλα αρκετα ουδετερα σαν ηχεια. Αν θες εντυπωσιασμο μαλλον δεν σου ταιριαζουν Τα Dali δεν τα πολυσυμπαθω. Σε μερικους ομως αρεσουν, Παντως ουτε αυτα ειναι για ακροτητες. Η KEF ειναι μακραν ανωτερη εταιρια. Τα klipsch σου ταιριζουν καλυτερα απο ολα. Απο οτι κρινω. Ξανα δες και τα JBL. Αλλα το βασικο ειναι να τα ακουσεις καπου και να κρινεις. SUB απο yamaha θα ελεγα οχι. Αν θες σε φθηνο κοιτα σε magnat 12'' που παιζει απιστευτα η παλι σε Klipsch. Αν μπορεις να μαζεψεις λεφτα για πιο μετα σε κατι καλυτερο με κλειστα ματια Velodyne. Το ασυρματο με καποιο τροπο μπορεις να το αποφυγεις. Εστω και ειναι δυσκολο το καλωδιο, παντα υπαρχει τροπος να περασει ενα και μην φαινεται. Στο λεω γιατι ειναι κριμα να αγορασεις 2 καλα ηχεια, να εχεις ενισχυτη σοβαροτατο και να τα οδηγεις με κινεζικο ενισχυτακι της πλακας μεσω συχνοτητας της οποιας το bandwith θα εχει παρει την κατιουσα για να χωρεσει η πληροφορια. Κοινως τα ασυρματα ηχεια ειναι για συστηματα της πλακας και οχι για middle range home cinema σαν αυτο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johngamer Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2016 Συγνώμη, αλλά από ότι έχω καταλάβει ο Feregorn ψάχνει για μουσική, όχι για ταινίες...γιατί όχι έναν δικάναλο ενισχυτή? Και 120τμ? Κοίτα μην τα πάρεις στα χέρια σε κανά πάρτυ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Feregorn Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2016 Συγνώμη, αλλά από ότι έχω καταλάβει ο Feregorn ψάχνει για μουσική, όχι για ταινίες...γιατί όχι έναν δικάναλο ενισχυτή? Και 120τμ? Κοίτα μην τα πάρεις στα χέρια σε κανά πάρτυ. Καλημέρα. Η χρήση θα είναι μουσική 80% και ταινίες αν και όταν μπει προτζέκτορας στο μέλλον ένα 20%. Μεσοπρόθεσμα όμως θα είναι αποκλειστικά σε χρήση μουσικής. Ο δικάναλος ενισχυτής είναι μόνο για 2 ηχεία, χωρίς subwoofer; Επίσης, αυτό που εννοείς με τα 120τμ είναι ότι τα ηχεία δεν έχουν αρκετή ισχύ ή ο ενισχυτής δεν είναι ικανός για να γεμίσουν αυτόν τον χώρο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johngamer Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2016 Υπάρχουν αρκετοί δικάναλοι με έξοδο subwoofer, χωρίς EQ δεν πολυλέει, αλλά από ότι κατάλαβα, δεν θα καταλάβεις και διαφορά. ΑΝ δεν τον χρησιμοποιήσεις για ταινίες, θα έχεις πληρώσει το 85% των χρημάτων του χωρίς λόγο. Παίρνεις κάτι σαφώς ανώτερο ποιοτικά σε αυτά τα χρήματα αν πας για δικάναλο. Μία άλλη λύση είναι να πάρεις τον φθηνότερο AVR με preouts για να συνδέσεις έναν βαρβάτο τελικό για τα 2 μπροστινά ώστε και όλα να τα έχεις, και αποτελεσματικά. Κοίτα τους Rx-v779/781. Εξακολουθώ όμως να έχω αμφιβολίες ως προς το αποτέλεσμα. 120τμ είναι μικρό venue. Όχι δωμάτιο...Κανονικά θέλει PA λύσεις για εντάσεις σε μουσική. Επίσης για να το γεμίσεις με καλές μεσαίες συχνότητες θέλει τεράστα ηχεία, και για να το γεμίσεις με καλές χαμηλές, θέλει 2 sub. Εκεί τρως σχεδόν όλο το budget. Είμαι πολύ επιφυλάκτικός ως προς το αποτέλεσμα. Εξαρτάται βέβαια και το τι στανταρ έχει ο καθένας στα αυτιά του. Το θέμα είναι να πάρεις κάτι που να μην μετανοιώσεις. Γιατί άλλο ο "μεγάλος" ήχος, άλλο ο δυνατός ήχος. Και άντε πες δεν καταλαβαίνουν τα αυτιά σου τη διαφορά. Θα την καταλάβει η τσέπη σου όταν θα έχεις κάψει ενισχυτές και θα έχουν παραμορφωθεί τα πηνία των ηχείων...Αν δεν σε παίρνει για κάποιο λόγο η λύση PA, ίσως να προσγειώσεις λίγο τις απαιτήσεις σου. Σε ένα άλλο μικρότερο δωμάτιο ίσως; Το αποτέλεσμα θα είναι σαφώς καλύτερο, και οι σωστές λύσεις πάρα πολλές σε αυτά τα χρήματα. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2016 Υλοποιήσεις όπως τα klipsch, τα jbl και οτιδήποτε συζητάμε άνωθεν έχουν μουσικό χαρακτήρα. Αν παρατηρήσατε με κάθε πρόταση ηχειου του περιγράφω και τις μουσικές του ιδιότητες. Περί ενισχυτή για αυτό του προτείνω τον Marantz. Έχει πολύ καλή απόδοση σε μουσικό περιεχόμενο. Ένας καλός πολύ κανάλος παίζει και μουσική αξιοπρεπώς και ταινίες όπως πρέπει. Ο δικαναλος στις ταινίες υστερεί καθώς η σκηνή θα είναι πάντα έμπρος. Αν μιλαγαμε για hi-end hifi τοτε σίγουρα η λύση τελικού και προ δικαναλου μην σου πω και δύο τελικοί μόνο μπλοκ. Αλλά αυτά είναι overkill για τους περισσότερους. Τέλος ο χωρος αν και μεγάλος τα ηχεια θα περιοριστουν σε συγκεκριμένο τμήμα του σαλονιού. Και μιας και η ένταση είναι ένα από τα ζητούμενα για αυτό και προτείνω ηχεια με 8αρες μονάδες. PA καλο δυνατό και αξιοπιστο αλλά από hi-fi.......... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα