Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα έχω την samsung LE19B450C4W 19 ιντσών και έχει το εξής πρόβλημα αφού ανοίξει η τηλεόραση μετά από 10 δευτερόλεπτα κλείνει η οθόνη. Ο ήχος ακούγεται κανονικά αλλά η οθόνη σβήνει και παρατήρησα με ένα φακό ότι εικόνα υπάρχει αλλά δεν υπάρχει φωτισμός. Σε μία προσπάθεια μου να την φτιάξω χαμήλωσα τον οπίσθιο φωτισμό και παρατήρησα ότι όσο πιο χαμηλός είναι τόσο μεγαλύτερη διάρκεια μένει ανοιχτή η τηλεόραση. Δηλαδή με τον οπίσθιο φωτισμό στο 5 δουλεύει κανονικά για 2 ώρες με τον οπίσθιο φωτισμό στο 0 δουλεύει 7-8 ώρες μπορεί και παραπάνω. Που είναι η βλάβη στις λάμπες η στο backlight inverter? Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Πιθανον και στην τροφοδοσια του ινβερτερ. Δειχνει να εχει κοπωση το σταδιο των 24V

Θελει γνωσεις ομως για να επεμβεις εκει. Πολυ risky αν δεν κατεχεις απο βασικα ηλεκτρονικα.

Δημοσ.

Καλησπέρα έχω την samsung LE19B450C4W 19 ιντσών και έχει το εξής πρόβλημα αφού ανοίξει η τηλεόραση μετά από 10 δευτερόλεπτα κλείνει η οθόνη. Ο ήχος ακούγεται κανονικά αλλά η οθόνη σβήνει και παρατήρησα με ένα φακό ότι εικόνα υπάρχει αλλά δεν υπάρχει φωτισμός. Σε μία προσπάθεια μου να την φτιάξω χαμήλωσα τον οπίσθιο φωτισμό και παρατήρησα ότι όσο πιο χαμηλός είναι τόσο μεγαλύτερη διάρκεια μένει ανοιχτή η τηλεόραση. Δηλαδή με τον οπίσθιο φωτισμό στο 5 δουλεύει κανονικά για 2 ώρες με τον οπίσθιο φωτισμό στο 0 δουλεύει 7-8 ώρες μπορεί και παραπάνω. Που είναι η βλάβη στις λάμπες η στο backlight inverter? Ευχαριστώ!

Αν έχει δουλέψει μία πενταετία σε σκληρές συνθήκες εννοώ πολλές ώρες μπορεί να υπάρχει βλάβη σε κάποια λάμπα αλλιώς το κόβω για βλάβη πλακέτας με ότι μπορεί να συνεπάγεται αυτή η βλάβη.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Σκέφτομαι να ελέγξω την πλακέτα του inverter τροφοδοσίας αλλά δεν γνωρίζω που βρίσκεται. Μπορείτε να μου πείτε πιο είναι στην εικόνα που έβγαλα? Έχω δει ότι συνήθως είναι μια μακρόστενη πλακέτα απλά σκέφτομαι επειδή είναι μικρή η τηλεόραση μήπως το έχει στις 2 πλακέτες που βλέπετε. Για να μην ανοίγω τσάμπα το πάνελ για αυτό το λέω.

image.png

Δημοσ.

Οι τάσεις για τις λάμπες είναι οι δύο φυσες δεξιά.

Πρέπει να κατεβάσεις το Service manual η αν έχει υπόμνημα τάσεων το τροφοδοτικό να μετρήσεις την καθε έξοδο. Υπάρχουν και τεστ points και για άλλες μετρήσεις. Πολλά από αυτά απαιτούν και παλμογραφο. Τέλος πολλά εξαρτήματα απαιτείται να βγουν για να μετρήθουν.

Δες αν είσαι τυχερός και κάποιο εξάρτημα έχει καταπονιθει η εάν εχει φουσκωσει κάποιος ηλεκτρολυτικος.

Οι δοκιμές πρέπει να γίνουν υπό ταση. Οπότε πρόσεχε που ακουμπάς.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...