pano Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2016 ^ ευχαριστω για τις απαντησεις.... το θεμα που ειχα επιλεξει στην αρχη μητρικη mini/itx (configuration στην υπογραφη μου) ηταν καθαρα λογω χωρου και γιατι τα 16gb με καλυπταν στα προγραμματα που χρησιμοποιουσα. προχτες ομως λογω ενος νεου project (360VR virtual reality) ειδα τα 16gb να γινονται καπνος και για αυτο αποφασιστηκε η αναβαθμιση. στην αρχη σκεφτηκα να αλλαξω μονο κουτι και μητρικη και να προσθεσω τις ιδιες μνημες που εχω ηδη και να φτασω τα 32gb αλλα ενας φιλος μου εβαλε την ιδεα να δω και τη σειρα 1151 skylake i7/6700k με z170 που βλεπει 64gb κ ddr4.. για αυτο και ολη η φασαρια.... στο οικονομικο θεμα επειδη εχω ηδη βρει να δωσω το δικο μου συστημα θα πληρωσω μονο την επεκταση στη μνημη δηλαδη προσθετα 16gb κοστος 180ευρω
kavatzoulas Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2016 οπως ειχα γραψει στην αρχη του θεματος με ενδιαφερει η μνημη γιατι τα προγραμματα που χρησιμοποιω οσο πιο πολυ μνημη εχεις τοσο πιο πολυ θελουν !!! δεν παιζω ποτε παιχνιδια πλεον ειμαι πολυ παππους για τετοιες πολυτελειες... επεξεργαστη διαλεξα τον i7/6700k, απο μητρικης ειμαι αναμεσα σε asus z170 pro k asus z170 Maximus VIII ranger με μια προτιμηση στη πρωτη καθως ολο το chipset ειναι intel k oxi asmedia. για μνημες τωρα τι εχετε να προτεινετε... 2 module απο 16gb και τα χριστουγεννα θα αγορασω αλλα 2χ16 καθως συνολικα η μνημη θα ειναι 64gb. Υ.Γ> για καρτα γραφικων μαλλον θα παω σε μια 980 4gb αλλα δεν ειναι της στιγμης προς το παρον.
pnick Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2016 Καλά θα κάνεις. Με αυτό το ποσό η αλλαγή είναι συμφέρουσα. Σε ROG δεν θα κοίταζα για τέτοια χρήση. Η Pro είναι αξιοπρεπής μητρική γενικά. Μνήμες σου πρότεινα. Έχεις μεγάλη γκάμα επιλογών. Η Corsair έχει καλή συμβατότητα από όσο έχω δεί μέχρι τώρα σε αυτό το socket και στο Χ99. Από κουτί τί θα κάνεις; Θα πρέπει όποιο σετ και να επιλέξεις, να αλλάξεις και το κουτί σε full ATX. Γιατί 980; Σε μεταχειρισμένη, αν την βρείς από 300 και κάτω, συμφέρει. 1
kavatzoulas Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2016 Καλά θα κάνεις. Με αυτό το ποσό η αλλαγή είναι συμφέρουσα. Σε ROG δεν θα κοίταζα για τέτοια χρήση. Η Pro είναι αξιοπρεπής μητρική γενικά. Μνήμες σου πρότεινα. Έχεις μεγάλη γκάμα επιλογών. Η Corsair έχει καλή συμβατότητα από όσο έχω δεί μέχρι τώρα σε αυτό το socket και στο Χ99. Από κουτί τί θα κάνεις; Θα πρέπει όποιο σετ και να επιλέξεις, να αλλάξεις και το κουτί σε full ATX. Γιατί 980; Σε μεταχειρισμένη, αν την βρείς από 300 και κάτω, συμφέρει. κατεβασα το compatibility list ram κ εχω χασει το μπουσουλα γιατι δεν εχω βρει καποιον που να εχει βαλει 64gb οποτε να ειναι σιγουρο οτι τις αναγνωριζει (δεν θα ηθελα να πεταξω 300ευρω)... για κουτι τωρα θα βαλω ενα απλο για full atx και καποια στιγμη θα βαλω κατι καλο (τελευταιο στη σειρα αγορων) για τη καρτα γραφικων μου προτειναν την 980 για τη δουλεια που τη θελω καινουργια ξεκινανε απο 400 και ανεβαινουν, μεταχειρα απο 250... θα δουμε το πιο βασικο ειναι οι μνημες..... Y.Γ η μονη συμβατη με 64gb ram ειναι η corsair vengeance 2400 or 2666 αν καταλαβα καλα απο το compatibility list http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/LGA1151/Z170-PRO/Z170-PRO_DRAM_QVL_20160316.pdf αν καποιος με περισσοτερες γνωσεις μπορει να δωσει ενα χερι βοηθειας πριν παραγγειλω και πεταξω 300ευρω....
ma3stros Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2016 Με το pc που εχεις τωρα δεν μπορεις να κανεις την δουλεια σου για 2-3 μηνες για αναβαθμηση σε Kaylake. Ναι ξερω δεν ειναι λογικη να περιμενεις παντα το καινουργιο αλλα εχω την εντυπωση οτι σε αυτη την περιπτωση ισως και να αξιζει την αναμονη.
pnick Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2016 Μπορείς να μας πεις ακριβώς ποιό software χρησιμοποιείς και γιατί χρειάζεσαι το συγκεκριμένο hardware; Ποιός σου πρότεινε την 980 και γιατί; Πού υπερτερεί μια κάρτα προηγούμενης γενιάς σε αυτά που κάνεις; Είναι θέμα συβατότητας; Από μνήμες, αν κινηθείς σε χαμηλές συχνότητες πιθανότατα δεν θα έχεις πρόβλημα συμβατότητας. Με την RAM είναι λίγο λαχείο η κατάσταση. Μπορεί να βρείς μνήμες στις λίστες τις εταιρείας της μητρικής και της εταιρείας των μνημών και πάλι κάτι να στραβώσει. Μη σε αγχώνει λοιπόν τόσο η επιλογή.
kavatzoulas Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2016 Μπορείς να μας πεις ακριβώς ποιό software χρησιμοποιείς και γιατί χρειάζεσαι το συγκεκριμένο hardware; Ποιός σου πρότεινε την 980 και γιατί; Πού υπερτερεί μια κάρτα προηγούμενης γενιάς σε αυτά που κάνεις; Είναι θέμα συβατότητας; Από μνήμες, αν κινηθείς σε χαμηλές συχνότητες πιθανότατα δεν θα έχεις πρόβλημα συμβατότητας. Με την RAM είναι λίγο λαχείο η κατάσταση. Μπορεί να βρείς μνήμες στις λίστες τις εταιρείας της μητρικής και της εταιρείας των μνημών και πάλι κάτι να στραβώσει. Μη σε αγχώνει λοιπόν τόσο η επιλογή. τα 2 /3 προγραμματα που χρησιμοποιω ειναι για immersive foto vr360 panotour/autopano καθως και ενα προγραμμα που κανει σε realtime render data απο μαγνητικο τομογραφο. για την 980 μου προτειναν, πρωτον γιατι ειναι συμβατη με hackintosh, καλυτερη απο τη ψωφια 660gtx 2gb που εχω, ηδη τη χρησιμοποιουν με αριστα αποτελεσματα στα προαναφερθεντα προγραμματα και μπορω να τη βρω σε καλη τιμη καινουργια η μεταχειρισμενη αλλωστε δεν με ενδιαφερουν τα παιχνιδια για τις μνημες με αγχωνει γιατι η αγορα θα γινει απο το amazon και δεν μπορω να τρεχω να αλλαζω μνημες, προσπαθω να ειμαι οσο γινεται πιο σιγουρος με την αγορα τους οσο για την ταχυτητα δεν με νοιαζει αν θα ειναι 2400 η 2800 αρκει να αναγνωριστουν τα 64gb
SpirosZ68 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Για τις μνημες να ψαχνεις στα memory finders των εταιριων που βγαζουν μνημες που ειναι πιο ενημερωμενα. Π.χ. https://www.kingston.com/en/memory/search?DeviceType=7&Mfr=ASU&Line=Z170-PRO&Model=93794
efo355 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 realtime render data ακούω, μήπως πρέπει να πας σε ecc μνήμες; Η αποψη μου είναι να πας σε socket 2011-3 με ένα 6800κ ( 6 cores ) και να ξέρεις ότι έχεις ένα socket που θα το κρατήσεις παρά να πετάξεις λεφτά στο 1150 που σε ενα χρόνο πάλι θα αλλάξει
kavatzoulas Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 realtime render data ακούω, μήπως πρέπει να πας σε ecc μνήμες; Η αποψη μου είναι να πας σε socket 2011-3 με ένα 6800κ ( 6 cores ) και να ξέρεις ότι έχεις ένα socket που θα το κρατήσεις παρά να πετάξεις λεφτά στο 1150 που σε ενα χρόνο πάλι θα αλλάξει μου το προτεινε και ενας αλλος φιλος, το θεμα ειναι οτι η πιο απλη μητρικη ξεκιναει απο τα 220/250ευρω ενω για τον επεξεργαστη ειναι αλλα 160/180ευρω παραπανω και φτασαμε λιαν επιοικως τα 200/300ευρω παραπανω.... αξιζει αυτη η διαφορα απο τη στιγμη που δεν ειμαι επαγγελματιας μα μονο ενα hobby; 1
efo355 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 μου το προτεινε και ενας αλλος φιλος, το θεμα ειναι οτι η πιο απλη μητρικη ξεκιναει απο τα 220/250ευρω ενω για τον επεξεργαστη ειναι αλλα 160/180ευρω παραπανω και φτασαμε λιαν επιοικως τα 200/300ευρω παραπανω.... αξιζει αυτη η διαφορα απο τη στιγμη που δεν ειμαι επαγγελματιας μα μονο ενα hobby; Ναι αξίζει και θα σου εξηγήσω. Εχεις τον 4770k που λογικά αγόρασες πριν 2-3 χρόνια και έρχεσαι σήμερα και αναγκάζεσαι να πεταξεις όλο σου το σύστημα για κάτι καινούριο. Το socket 2011-3 λογικά θα αντικατασταθεί κάπου στο 2017-2018 οπότε προλαβαίνεις μια αναβάθμιση σε κάποιον καινουριο cpu ή ακόμα και αν πάρεις έναν 6950x ( 10 core ) που λέει ο λόγος οπότε σε δυο χρόνια πάλι κάνεις τρελή αναβάθμιση χωρίς να αλλάζεις όλο το pc και μιλάμε για αναβάθμιση που θα σε πάει άνετα άλλη μια πενταετία. Και λογικά δεν θα είναι η τιμή του cpu σε δυο χρόνια τόσο τρελή όπως τώρα. Οπότε ναι ψηφίζω 2011-3 γιατί έχεις ακόμα λογικά 2 πολύ καλές αναβαθμίσεις μία σε 2 χρόνια και άλλη μία σε 5 από τώρα σε κα΄ποιο μεταχειρισμένο cpu
RigasGR Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Να δωσο μια απαντηση στο θεμα μιας και εχω αποψη και στον 4790 και στον 6700, μιας και θελεις ξεκλιδωτη εκδοση. Ο 4790Κ στα 4,9 ειναι οτι ειναι ο 6700 στα 4,2 και δεν λεω υπερβολες,+ οτι ειναι καλητερος στο θεμα θερμοκρασιων. Προσωπικα θα κοιταγα για 2011 και 8 πηρηνες αληθινους, και εχεις την επιλογη για πολυ παραπανω απο 64 μνημη , αλλα και πολλα lanes σε καρτες γραφικων, lanes σε ενα m2 SSD και καλητερο επεξεργαστη σε διαρκεια χρονου. Γενικα οι elite σειρα της Intel κραταει πολυ παραπανω απο την main, να δωσο παραδειγμα οτι μετα τον 4790 εβγαλε την εκδοση 1150 14nm και σε λιγο καιρο πηγε στο 1151 14nm, κανενα σεβασμο στον καταναλωτη σε ενα socket 1150 που ειναι end of life σε λιγο καιρο. Απο την αλλη στο 2011v3 2014 δεν αλαξε Socket και οι εταιριες εβγαλαν και καινουργιες μητρικες, φετος. Ενω στο 1150 , Ζ87 Ιουνιος 13 Ζ97 Μαιος 14 .......παρε σου λεει και μετα απο ενα χρονο 1151..... Εγω 2011v3 θα επερνα αν το ηθελα για επαγγελματικη χρηση,
kavatzoulas Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 δεν ειμαι επαγγελματιας ουτε αλλαζω υπολογιστη καθε 2 χρονια αλλα αν ειναι οπως τα λετε και επειδη αλλη μια 5ατια θα ηθελα να τη βγαλώ χωρις αλλα εξοδα τοτε να κοιταξουμε και το 2011/3... προτασεις ωστε να μην ξεφυγουμε σε δυσθεωρητα υψη;
RigasGR Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 αν δεν σε ενδιαφερει το overclock παρε μια μητρικη να κανεις την δουλεια σου. Η Asrock εχει 2 χρονια εγγυηση οι αλλες 3. Μνημες παρε την ποσοτητα που θες. Και μενει επεξεργαστης απο 400 ευρω και πανω αναλογα τι θα παρεις 5820 vs 5930 ειναι στα Lanes 5960 ειναι lanes και 8 πηρηνες Καινουργια σειρα το ιδιο σεναριο και με τον 6950 να εχει πλεον 10 αληθινους
kavatzoulas Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 λοιπον εψαξα λιγο τιμες... επεξεργαστης intel i7/5820k 402euro intel i7/6800k 477euro mobo GIGABYTE GA-X99-SLI €220,99 MSI X99A SLI PLUS €221,27 MSI X99A Raider €227,99 GIGABYTE GA-X99-UD4P €237,90 η γνωμη σας....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα