Προς το περιεχόμενο

[Usb Stick] Lexar 128GB JumpDrive S75 3.0 USB Stick @mymemory.de ~22E [ΤΕΛΟΣ]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 179
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.

Αν θυμαμαι καλα (πριν 2 χρονια) στο μαγαζι αυτο μπορουσες να πληρωσεις και με "amazon payment" μεσω λογαριασμου αμαζον δηλαδη, αρα μεσω καρτας "εμμεσο-αμεσα". Δεν ξερω αν γινεται ακομα.

Δημοσ.

Ρεβολουτ ακουμε συνεχεια, πλυση εγκεφαλου σαν να λεμε, αλλα βλεπουμε οτι την ιδια χρεωση και χαμηλοτερα εχεις με την Εθνικη.

Χλωμό. Εξαρτάται από τη στιγμή που γίνεται η μετατροπή. Αν γίνει την ίδια στιγμή, το Revolut πρέπει να υπερτερεί. Σε μικροποσά βέβαια οι διαφορές δεν είναι σημαντικές, αρκεί να μην υπάρχει fix τραπεζικό χαράτσι.

• Moderators
Δημοσ.

Χλωμό. Εξαρτάται από τη στιγμή που γίνεται η μετατροπή. Αν γίνει την ίδια στιγμή, το Revolut πρέπει να υπερτερεί. Σε μικροποσά βέβαια οι διαφορές δεν είναι σημαντικές, αρκεί να μην υπάρχει fix τραπεζικό χαράτσι.

Καθολου χλωμο. Mastercard ειναι, οποτε εχει ακριβως τις ιδιες προμηθειες στις μετατροπες νομισματων που εχει και η Εθνικη που ειναι επισης mastercard, την προμηθεια δηλαδη της ιδιας της mastercard. Απο εκει και περα πληρωνετε και την προμηθεια/εξοδα κατα το καθε γεμισμα της με εμβασμα, αρα ειναι φθηνοτερη μια οπως της Εθνικης.

Δημοσ.

Στη Revolut πράγματι πληρώνουμε 1€ (στα 500 που βάζω = 0.2%) για το έμβασμα μέσω e-banking, στις πιστωτικές των τραπεζών όμως πολλοί πληρώνουν ετήσια συνδρομή.

Ακόμα κι αν θεωρήσουμε ότι οι κάρτες των τραπεζών δεν κρατούν προμήθεια (στους αναλυτικούς όρους τους δεν είναι ξεκάθαρο - γράφουν ότι μπορεί να είναι μέχρι 2%), όσες φορές είχα δει την ισοτιμία αλλαγής MasterCard (από https://www.mastercard.com/global/currencyconversion/index.html)& Revolut (από το app), πάντα ήταν καλύτερη της τελευταίας. Δεν ξέρω αν τελευταία άλλαξαν τα πράγματα, γιατί έχω καιρό να τη χρησιμοποιήσω (τελείωσαν τα 1500€ του έτους & δεν έκανα ταυτοποίηση για να βάλω κι άλλα).

Μπορεί βέβαια τη στιγμή που θα κάνει τη μετατροπή η πιστωτική η ισοτιμία να είναι πιο συμφέρουσα, αλλά αυτό είναι τζόγος.

Τώρα που χαλάρωσαν τα CC, σιγά σιγά πρέπει να θυμηθούμε ποιες είναι οι τραπεζικές χρεώσεις των πιστωτικών & ποια συμφέρει.

• Moderators
Δημοσ.

Εσυ βαζεις 500αρια και σου βγαινει 0.2% η επιπλεον επιβαρυνση, αλλος μπορει να μην εχει τα λεφτα και να βαζει 20-50-100. Οποτε να εχει επιβαρυνση 5%, 2%, 1% αντιστοιχα. Αν σου δινει αλλη ισοτιμια απο την επισημη της mastercard σημαινει τι; Οτι δεν ειναι original mastercard αλλα μαιμου; Δεν βλεπω αλλη εξηγηση αν πραγματι συμβαινει αυτο.

(Ολες) οι χρεωστικες μου δεν εχουν καμια συνδρομη.

Ναι πρεπει να τις ξαναθυμηθουμε, συμφωνω, και να παψουμε να νομιζουμε οτι πλεον υπαρχει λογος για ρεβολουτ και λοιπους εξωτερικους παιχτες. Το αντιθετο.

Δημοσ.

Λάθος η λογική του ποσοστού επιβαρυνσης.

Η Revolut είναι μια prepaid πιστωτική. Όπως όλες οι prepaid, έχει κάποιο κόστος φόρτισης. Δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλη prepaid με κόστος χαμηλότερο από €1/φόρτιση. Αν λοιπόν κάποιος (όχι προσωπικά εσύ) παίρνει prepaid για να τη φορτίζει λίγο λίγο & να χάνει χρήμα, ας πρόσεχε. Έβαλα 3 φορές από 500€ στη διάρκεια της χρονιάς, έδωσα 3*1€ για τις φορτίσεις κι είμαι πάλι κερδισμένος γιατί μου είχαν δώσει τις 5£ για το καλωσόρισμα. ;)

Στα θετικά της είναι κι ότι σε αντίθεση με τις άλλες prepaid που γνωρίζω, η Revolut δεν έχει κόστος ανάληψης από ATM. Θέλει λίγο προσοχή γιατί αυτό δεν ισχύει σε όλα, αλλά & στο λένε ξεκάθαρα στη R, κι όταν πας να κάνεις ανάληψη το -κακό- ATM σου λέει αν θα χρεωθείς για τη συναλλαγή, αλλά & μπορείς να βρεις τα -καλά- ΑΤΜ που δεν χρεώνουν (http://www.mastercard.com/global/atmlocations/# - κλικ στο <<No Acces Fee>> & ψάξιμο των -καλών- ΑΤΜ με διεύθυνση ή αεροδρόμιο).

Για τις -κανονικές- πιστωτικές ούτε εγώ πληρώνω συνδρομή, υπάρχουν όμως κάποιοι που πληρώνουν. Δεν είπα ότι πληρώνουν όλοι, σίγουρα όμως δεν είναι & λίγοι. Συνήθως την πατάνε με τη δωρεάν συνδρομή τον 1ο χρόνο & μετά πληρώνουν γιατί ξέχασαν ή βαρέθηκαν να την κόψουν, ή δεν τους πολυνοιάζει (ναι - υπάρχουν ακόμα & σήμερα αυτοί), ή δεν πρόσεξαν τη χρέωση συνδρομής στο λογαριασμό της πιστωτικής.

Είχα βγάλει κάποτε μια χρυσή Visa της Alpha μόνο & μόνο επειδή με είχαν πρήξει & με τον όρο ότι θα είναι χωρίς συνδρομή για πάντα. Μετά από κάμποσα χρόνια χωρίς συνδρομή, κάποια στιγμή έρχεται χρέωση. Έκανα έγγραφη διαμαρτυρία στο κατάστημα & μου πίστωσαν το ποσό σε επόμενο λογαριασμό. Τις 2-3 επόμενες χρονιές τα ίδια, μέχρι που βαρέθηκα αυτό το βιολί (κατάσταση άι σιχτίρ κι εσείς κι ο γρύλος σας) & πήγα & την έκοψα πριν 1-2 χρόνια.

Συμφωνώ ότι καλό θα ήταν να ξεχάσουμε την κάθε Revolut. Δυστυχώς όμως όλη αυτή η κατάσταση με τα -έστω χαλαρότερα- CC κι ο τρόπος συναλλαγής μας με τις τράπεζες & τους όρους-σεντόνια σε κάθε συναλλαγή μαζί τους, με κάνουν να θέλω να την κρατήσω, αλλά μέχρι το ποσό που δεν θα τους πω το Νο παπούτσια που φοράω (και μέχρι ν' αρχίσουν τίποτα περίεργες χρεώσεις κι αυτοί).

Επειδή όμως τίποτα δεν αποκλείω, ακόμα κι αν σε σπάνια περίπτωση δεν δώσει την καλύτερη ισοτιμία (π.χ. Σ/Κ λόγω του +0,5% στην ισοτιμία της Παρασκευής - https://revolut.com/faq/gettingstarted.php?cat_id=5&cat_name=Exchange#parentVerticalTab5),μαζί της έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Ξέρω τη στιγμή που κάνω την πληρωμή, τι ακριβώς θα πληρώσω. Δεν υπάρχει ο τζόγος του αν θ' αλλάξει η ισοτιμία προς το χειρότερο μέχρι να έρθει η χρέωση από την τράπεζα, ούτε η αγωνία για κανένα extra χαράτσι για τη μετατροπή.

Γενικότερα οι όροι της R είναι λίγοι & ξεκάθαροι σε σχέση με τα κατεβατά των τραπεζών. Διαβάζεις τα λίγα FAQs σε app & site (ιδίως τη Fair Usage Policy - https://revolut.com/fairusage)κι είσαι ok. 8)

Note:

Μέτοχος της R δεν είμαι, κι ας μου στείλανε κι εμένα email-πρόσκληση όπως σ' όλους. :lol:

Δημοσ.

Και γιατί τόση φλυαρία; Έχω βαρεθεί να λαμβάνω ειδοποιήσεις για το παρόν θέμα. Λες και πήραμε κανένα αμάξι...

Δημοσ.

Sorry by me. Είμαι 2+ βδομάδες τώρα αναγκαστική ξάπλα, δεν με πιάνει ύπνος από τους πόνους & προσπαθώ να ξεχνιέμαι στην κουβέντα.

Δημοσ.

Sorry by me. Είμαι 2+ βδομάδες τώρα αναγκαστική ξάπλα, δεν με πιάνει ύπνος από τους πόνους & προσπαθώ να ξεχνιέμαι στην κουβέντα.

Τότε γράψε αν σου κάνει καλό ! :) 

Δημοσ.

πάντως αν είναι σαν εκείνα τα λεξαρ που τα πήραμε δυο δυο με 32gb κλάφτε τα γιατί μετά από μερικούς μήνες άρχισαν τα περίεργα και οι διακοπες στις μεταφορές και δουλέυουν πλέον αυτόνομα όποτε αυτά γουστάρουν...

Δημοσ.

Τότε γράψε αν σου κάνει καλό ! :)

Στο σωματικό πόνο καλό κάνει.

Στην τσέπη όμως... άτιμο το σερφάρισμα. :lol:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...