Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έπρεπε να το θέσω διαφορετικά. Είναι καθημερινότητα όχι για όλους, απλά καθημερινά τηγανίζονται φαγητά σε τέτοια λάδια.

 

Αν εννοείς στο σπίτι του καθενός, είναι όπως το βλέπει ο καθένας.

Για μένα το καθημερινό τηγάνισμα είναι ΝΟΤ. Tώρα βέβαια περισσότερo μιας και πατάω τα 40 :P αλλά και μικρότερος όσο μπορούσα τα απέφευγα (χωρίς υπερβολές εννοείται).

  • 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τα λάδια που είναι για τηγάνισμα έχουν διαφορές μεταξύ τους; Θεωρείται κάποιο καλύτερο μεταξύ των ηλιέλαιων, σπορέλαιων, καλαμποκέλαιων κλπ;

Δημοσ.

Για τηγάνισμα σε τηγάνι θα έβαζα μόνο καλής ποιότητας ελαιόλαδο, καθώς αντέχει παραπάνω τις θερμοκρασίες (οι οποίες στο τηγάνι μόνο ελεγχόμενες δεν είναι). Σε φριτέζα βάζεις ό,τι προτιμάς γευστικά, προσέχοντας με το θερμοστάτη να μην καταστρέψεις το λάδι απ' τη ζέστη. 

 

Που είναι ο Τούφας να μας διαφωτίσει; :P 

  • Like 1
Δημοσ.

Τα λάδια που είναι για τηγάνισμα έχουν διαφορές μεταξύ τους; Θεωρείται κάποιο καλύτερο μεταξύ των ηλιέλαιων, σπορέλαιων, καλαμποκέλαιων κλπ;

Ναι για τηγάνισμα προτίμησε το 10/40. Εχει καλύτερο ιξώδες.

 

Και εγώ φανατικός του ελαιολάδου μάλλον.

  • Like 1
  • 6 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Γιατι λενε οτι δεν ειναι καλο, να αναμιγνυεται παλαιοτερο ελαιολαδο με νεοτερης εσοδειας;

Σκεφτομαι ενα μεταλλικο βαρελακι με κανουλα που βαζουμε μεσα το λαδι, να μην το αφησω να φτασει μεχρι κατω η σταθμη, αλλα να βαλω τενεκεδες με νεοτερο λαδι, να μου αδειαζουν και το χωρο. Στο βαρελακι εχει προπερσινο λαδι ενω οι τενεκεδες περσινο, απο το ιδιο χωραφι.

Δημοσ.
50 minutes ago, mindreader said:

Γιατι λενε οτι δεν ειναι καλο, να αναμιγνυεται παλαιοτερο ελαιολαδο με νεοτερης εσοδειας;

Σκεφτομαι ενα μεταλλικο βαρελακι με κανουλα που βαζουμε μεσα το λαδι, να μην το αφησω να φτασει μεχρι κατω η σταθμη, αλλα να βαλω τενεκεδες με νεοτερο λαδι, να μου αδειαζουν και το χωρο. Στο βαρελακι εχει προπερσινο λαδι ενω οι τενεκεδες περσινο, απο το ιδιο χωραφι.

Γιατί θα το κάνεις απο εξτρά παρθένο, απλό ελαιόλαδο

Θα αλλάξει η οξύτητα του νέου καθώς και η γεύση, το πόσο έχει να κάνει με το πόσο παλιό λάδι έχει μείνει

  • Like 2
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, mindreader είπε

Γιατι λενε οτι δεν ειναι καλο, να αναμιγνυεται παλαιοτερο ελαιολαδο με νεοτερης εσοδειας;

Σκεφτομαι ενα μεταλλικο βαρελακι με κανουλα που βαζουμε μεσα το λαδι, να μην το αφησω να φτασει μεχρι κατω η σταθμη, αλλα να βαλω τενεκεδες με νεοτερο λαδι, να μου αδειαζουν και το χωρο. Στο βαρελακι εχει προπερσινο λαδι ενω οι τενεκεδες περσινο, απο το ιδιο χωραφι.

uri-geller.gif

Δημοσ.

Το λαδι ειναι σαν το χυμο φρουτου

Οσο πιο φρεσκο και οσο πιο στεγανα συντηρειται,τοσο το καλυτερο για τον καταναλωτη

Καλυτερα ενα επωνυμο φρεσκο λαδι σε μαυρο γυαλινο μπουκαλι,παρα μια ποσοτητα χυμα σε ενα ντενεκε με μολυβδο

Δημοσ.
1 hour ago, sdikr said:

Γιατί θα το κάνεις απο εξτρά παρθένο, απλό ελαιόλαδο

Θα αλλάξει η οξύτητα του νέου καθώς και η γεύση, το πόσο έχει να κάνει με το πόσο παλιό λάδι έχει μείνει

Ok, αλλα την βασικη δουλεια την κανει.

Δεν τιθεται πχ θεμα, κακης αλλοιωσης. Σωστα;

----------------------------------------------------------------------

Επισης, ενα αλλο θεμα, ειναι η 'ληξη'. Και μιλω για τενεκε απο παραγωγη, οχι του σουπερ μαρκετ.

Συμφωνα με οσα διαβαζω σε αυτο το αρθρο,

https://el.drink-drink.ru/olivkovoe-maslo-imeet-srok-godnosti/

μπορει το παλιο λαδι να ταγγιαζει, αλλα δεν σε αρρωσταινει. Απλα δεν εχει τοσες θρεπτικες ιδιοτητες.

Αρα και παλιο λαδι δεκαετιας που υπαρχει καπου, καλλιστα μπορει να καταναλωθει. Οποιος εχει αλλη αποψη ας την πει.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, mindreader είπε

Ok, αλλα την βασικη δουλεια την κανει.

Δεν τιθεται πχ θεμα, κακης αλλοιωσης. Σωστα;

----------------------------------------------------------------------

Επισης, ενα αλλο θεμα, ειναι η 'ληξη'. Και μιλω για τενεκε απο παραγωγη, οχι του σουπερ μαρκετ.

Συμφωνα με οσα διαβαζω σε αυτο το αρθρο,

https://el.drink-drink.ru/olivkovoe-maslo-imeet-srok-godnosti/

μπορει το παλιο λαδι να ταγγιαζει, αλλα δεν σε αρρωσταινει. Απλα δεν εχει τοσες θρεπτικες ιδιοτητες.

Αρα και παλιο λαδι δεκαετιας που υπαρχει καπου, καλλιστα μπορει να καταναλωθει. Οποιος εχει αλλη αποψη ας την πει.

Μην το αναμιγνύεις.Τόσο χώρο σου πιάνουν οι τενεκέδες;Αν για οποιοδήποτε λόγο έχει χαλάσει το παλιό τότε θα χαλάσεις και το καινούργιο.

Ταγγισμένο λάδι μονο για τα καντήλια .Πρέπει να φτάσεις να σε αρρωστήσει κάτι για να μην το καταναλώσεις;

Παρε σπορέλαιο στην τελική.

Αν σου πιάνουν χώρο οι τενεκέδες πούλα τους.Θα πιάσεις καλά λεφτά,δεν κάνω πλάκα.

  • Like 2
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, mindreader είπε

μπορει το παλιο λαδι να ταγγιαζει, αλλα δεν σε αρρωσταινει. Απλα δεν εχει τοσες θρεπτικες ιδιοτητες.

Αρα και παλιο λαδι δεκαετιας που υπαρχει καπου, καλλιστα μπορει να καταναλωθει. Οποιος εχει αλλη αποψη ας την πει.

Για να μην σε αρρωστησει και για να εχει ανεκτη γευση θα πρεπει να εχει διατηρηθει υπο ιδανικες συνθηκες, δηλαδη οχι σε ενα τενεκε με μολυβδο που ανοιγοκλεινει για να βγουν ποσοτητες (οπως ειναι το συνηθες στην Ελλαδα).

Δημοσ.
28 minutes ago, mindreader said:

μπορει το παλιο λαδι να ταγγιαζει, αλλα δεν σε αρρωσταινει. Απλα δεν εχει τοσες θρεπτικες ιδιοτητες.

Αρα και παλιο λαδι δεκαετιας που υπαρχει καπου, καλλιστα μπορει να καταναλωθει. Οποιος εχει αλλη αποψη ας την πει.

Στα πιο πολλά είδη η ημερομηνία λήξης είναι best before,  δεν σου λέει οτι χαλάει, αλλά χάνει σε γευσή

Αν θέλεις τώρα να πληρώνεις 10 ευρώ το λίτρο  και να μην έχει γεύση, οκ γιατί όχι,  και το λάδι μηχανής δεν σε αρρωσταίνει  αν φάς κατα λάθος μια ή δυο φορές

 

Δημοσ.

Με οσα λετε, συμπαιρενει κανεις, οτι το ελαιολαδο, και ληγει επι της ουσιας, και κυριως χαλαει. Οπως τα λετε, 2-3 χρονια το πολυ, max.

Δημοσ.
1 hour ago, vagos789 said:

Εχω φαει ολοφρεσκο λαδι σε παραγωγο στη Κρητη (κορωνεικη ποικιλια βεβαια)...απιστευτη γευση,δεν την βρηκα ποτε αλλου.

Εδω τα λεει σωστα https://www.ladylike.gr/life/elaiolado-pote-ligei-kai-pos-tha-to-diatiriseis-fresko/

Το καλύτερο λάδι που έχω δοκιμάσει ποτέ ήταν αγουρέλαιο χύμα στην Κρήτη. Όπως είπες και εσύ δεν το βρήκα πουθενά στα τυποποιημένα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...