l337 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Thanks l337! Πολύ χρήσιμα αυτά που γράφεις. Άρα, πιστεύω ότι ένα οικονομικό έξτρα παρθένο (έχει στο σούπερ μάρκετ με κάτω από 6€ / λίτρο) είναι καλή και vfm επιλογή. Δες περισσότερα εδώ μιας και έχει τα χαρακτηριστικά (Παράρτημα ΙΙ). 1
pano Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 phanispal τα πράγματα είναι απλά,καλό είναι να το πετάς,εσένα σε ''παίρνει'' όμως,αν ναι πέτα το χωρίς δεύτερη σκέψη,αν όχι κάνε ότι κάνουμε και οι υπόλοιποι, στράγγισμα και άντε πάλι μέχρι να ''βρωμίσει''.
eliasjuve Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Ελαιοτριβείο στην Αθήνα που έχει;Γιατί αν είναι να τραβηχτώ στου ''διαόλου τη μάνα''(τό'χω κάνει,πήγα Εύβοια) θα μου έρθει μία η άλλη. Kαι δηλαδή ότι και να πάρω εκείνη την στιγμή είναι σίγουρο ότι είναι παρθένο ελαιόλαδο. Αν είσαι Αθήνα έχει στην Ανατολική αττική αρκετά και δεν θα τραβηχτείς τόσο μακριά. Λογικά σε αγροτικές περιοχές θα έχει και αλλού. Σε θέμα κόστους μπορεί να σου στοιχίσει παραπάνω αν υπολογίσεις βενζίνες ή διόδια κτλ αλλά θα ξέρεις τι παίρνεις. Αυτό που θα πάρεις δεν έχει καμία σχέση με του σουπερμάρκετ. Είναι ΈΞΤΡΑ παρθένο ελαιόλαδο, η καλύτερη μορφή ελαιόλαδου που μπορείς να βρεις. Από ελιές κατευθείαν χωρίς κανένα πρόσθετο ή επεξεργασία. 1
l337 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Αν εξαιρέσουμε το ψάρι και ίσως κάποια άλλα που εκ των πραγμάτων δε γίνεται να κρατήσεις το λάδι που τα τηγάνισες, θεωρείς ότι δεν ισχύει αυτό που λένε αρκετοί, ότι μπορείς να το χρησιμοποιήσεις έως τρεις φορές, αν μιλάμε για έξτρα παρθένο ελαιόλαδο; Επίσης, δεν παίζει ρόλο και πόσο δυνατά έχεις το μάτι; Π.χ., αν τηγανίσεις ένα πιάτο πατάτες και δεν έχεις το μάτι στο τέρμα, πάλι θεωρείς ότι πρέπει να πεταχτεί το λάδι; Το ιδανικό είναι μετά την πρώτη χρήση να το πετάς. Παρόλα αυτά λέγεται (δεν έχω καταλήξει πόσο ευσταθεί επιστημονικά και δεν το έχω ψάξει πλήρως ακόμη) ότι το "παρθένο" ελαιόλαδο το χρησιμοποιείς έως και 2-3 φορές ενώ το "εξαιρετικά παρθένο" ελαιόλαδο το χρησιμοποιείς έως 4-5 φορές, που θα έχει οξειδωθεί πλήρως. Το μεταφέρω με επιφύλαξη πάντως. Εγώ δεν το κάνω αυτό γιατί τηγανίζω σπάνια, έτσι κι αλλιώς.
pano Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Αν είσαι Αθήνα έχει στην Ανατολική αττική αρκετά και δεν θα τραβηχτείς τόσο μακριά. Λογικά σε αγροτικές περιοχές θα έχει και αλλού. Σε θέμα κόστους μπορεί να σου στοιχίσει παραπάνω αν υπολογίσεις βενζίνες ή διόδια κτλ αλλά θα ξέρεις τι παίρνεις. Αυτό που θα πάρεις δεν έχει καμία σχέση με του σουπερμάρκετ. Είναι ΈΞΤΡΑ παρθένο ελαιόλαδο, η καλύτερη μορφή ελαιόλαδου που μπορείς να βρεις. Από ελιές κατευθείαν χωρίς κανένα πρόσθετο ή επεξεργασία. Αν είναι να μου κοστίσει παραπάνω άστο καλό είναι και του super,και δεν θα το πληρώσω και μονοκοπανιά. Έχω φάει απ΄όλα(εκτός από αγουρόλαδο) ,μια χαρά είναι το τυποποιημένο.
eliasjuve Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Αν είναι να μου κοστίσει παραπάνω άστο καλό είναι και του super,και δεν θα το πληρώσω και μονοκοπανιά. Έχω φάει απ΄όλα(εκτός από αγουρόλαδο) ,μια χαρά είναι το τυποποιημένο. Κοίτα δεν ξέρω και πόσο θα σου το πουλήσει ο καθένας. Μπορεί να βρεις και με 3-4 ευρώ το κιλό που σε συμφέρει φουλ. Δεν σε υποχρεώνει κανείς να πάρεις ποσότητα για να πληρώσεις πολλά, όσο θέλεις παίρνεις, και ένα τενεκέ.
l337 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Αν είναι να μου κοστίσει παραπάνω άστο καλό είναι και του super,και δεν θα το πληρώσω και μονοκοπανιά. Έχω φάει απ΄όλα(εκτός από αγουρόλαδο) ,μια χαρά είναι το τυποποιημένο. Το αγουρέλαιο πάντως (κατά την υποκειμενική μου άποψη) το θεωρώ πολύ καλή περίπτωση.
pano Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Ναι ρε συ δεν με υποχρέωνει αλλά άμα είναι να τραβηχτώ δεν θα πάρω ένα 5λιτρο. Y.Γ Ρε μ@λ@κ@ς τι γίνεται δεν προλαβαίνω να γράψω!! 1
phanispal Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Και για να πιάσουμε το θέμα της υγείας: Από τη μία έχουμε την ακραία άποψη του Ι337, που κατά τη γνώμη του πρέπει να τηγανίζουμε μόνο με έξτρα παρθένο και να το πετάμε μετά την πρώτη φορά. Απ' την άλλη έχουμε την καθημερινότητα για τους περισσότερους, δηλαδή σουβλάκια, πίτες και πατάτες κ.λπ., τηγανισμένα σε αμφιβόλου ποιότητας λάδια, και μάλιστα πολλές φορές και σε υψηλές θερμοκρασίες. Δύο εκ διαμέτρου αντίθετες καταστάσεις δηλαδή. Οπότε, όπως το βλέπω εγώ, είτε πρέπει να δεχτούμε ότι ο καρκίνος που θερίζει οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό στη δεύτερη περίπτωση (για όσους τρώνε τέτοια πράγματα), είτε ότι δε χρειάζεται να είμαστε τόσο απόλυτοι, όσο θέλει η πρώτη άποψη.
eliasjuve Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Το ιδανικό είναι μετά την πρώτη χρήση να το πετάς. Παρόλα αυτά λέγεται (δεν έχω καταλήξει πόσο ευσταθεί επιστημονικά και δεν το έχω ψάξει πλήρως ακόμη) ότι το "παρθένο" ελαιόλαδο το χρησιμοποιείς έως και 2-3 φορές ενώ το "εξαιρετικά παρθένο" ελαιόλαδο το χρησιμοποιείς έως 4-5 φορές, που θα έχει οξειδωθεί πλήρως. Το μεταφέρω με επιφύλαξη πάντως. Εγώ δεν το κάνω αυτό γιατί τηγανίζω σπάνια, έτσι κι αλλιώς. Άσε και εμείς τηγανίζουμε ειδικά τις πατάτες αρκετές φορές στο ίδιο λάδι και έχω μια ενοχή γι' αυτό. Τα υπόλοιπα φαγητά δεν σηκώνουν στο ίδιο λάδι πολλές φορές μέχρι δύο. Αυτό που κάνω και μ'αρέσει αν και (ίσως?)ανθυγιεινό είναι καυτό λάδι πάνω στα μακαρόνια αντί για βούτυρο και τα σπάει.
pano Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Το αγουρέλαιο πάντως (κατά την υποκειμενική μου άποψη) το θεωρώ πολύ καλή περίπτωση. Δεν το ξέρω φίλε μου και δεν μπορώ να εκφέρω άποψη,ελπίζω κάποια στιγμή να το δοκιμάσω.
eliasjuve Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Ναι ρε συ δεν με υποχρέωνει αλλά άμα είναι να τραβηχτώ δεν θα πάρω ένα 5λιτρο. Y.Γ Ρε μ@λ@κ@ς τι γίνεται δεν προλαβαίνω να γράψω!! Εξαρτάται πόσο καταναλώνεις. Μερικοί με έναν τενεκέ βολεύονται ένα 6μηνο αν δεν τηγανίζουν συχνά σε ελαιόλαδο. Ζύγισέ τα και δες μήπως σε συμφέρει και οικονομικά. 20 χιλιόμετρα μακριά είναι η Αν.Αττική από το κέντρο.
l337 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Και για να πιάσουμε το θέμα της υγείας: Από τη μία έχουμε την ακραία άποψη του Ι337, που κατά τη γνώμη του πρέπει να τηγανίζουμε μόνο με έξτρα παρθένο και να το πετάμε μετά την πρώτη φορά. Απ' την άλλη έχουμε την καθημερινότητα για τους περισσότερους, δηλαδή σουβλάκια, πίτες και πατάτες κ.λπ., τηγανισμένα σε αμφιβόλου ποιότητας λάδια, και μάλιστα πολλές φορές και σε υψηλές θερμοκρασίες. Δύο εκ διαμέτρου αντίθετες καταστάσεις δηλαδή. Οπότε, όπως το βλέπω εγώ, είτε πρέπει να δεχτούμε ότι ο καρκίνος που θερίζει οφείλεται σε μεγάλο ποσοστό στη δεύτερη περίπτωση (για όσους τρώνε τέτοια πράγματα), είτε ότι δε χρειάζεται να είμαστε τόσο απόλυτοι, όσο θέλει η πρώτη άποψη. Αν η καθημερινότητα κάποιου είναι σουβλάκια, πίτες και πατάτες δεν τον σώζει τίποτα, ούτε καν να πετάει το λάδι μετά την πρώτη χρήση Το να τρώει κάποιος τα παραπάνω μια φορά πχ. στις 10 ημέρες (ή 2 εβδομάδες), οκ, υποκειμενικά το θεωρώ σε λογικά πλαίσια. Οπότε αναφέρομαι κυρίως σε αυτούς.
eliasjuve Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Καλά εννοείται πως το λάδι που έχεις στο σπίτι ακόμα και καμμένο και του σούπερμάρκετ είναι πολύ καλύτερο από τα "μηχανέλαια" των σουβλατζίδικων.
phanispal Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Αν η καθημερινότητα κάποιου είναι σουβλάκια, πίτες και πατάτες δεν τον σώζει τίποτα, ούτε καν να πετάει το λάδι μετά την πρώτη χρήση Το να τρώει κάποιος τα παραπάνω μια φορά πχ. στις 10 ημέρες (ή 2 εβδομάδες), οκ, υποκειμενικά το θεωρώ σε λογικά πλαίσια. Οπότε αναφέρομαι κυρίως σε αυτούς. Έπρεπε να το θέσω διαφορετικά. Είναι καθημερινότητα όχι για όλους, απλά καθημερινά τηγανίζονται φαγητά σε τέτοια λάδια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα