chill Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Αγουρέλαιο έχει και στο σούπερ μάρκετ; Δεν γνωρίζω. Κοντεύοντας τα....35 δεν έχω κοιτάξει ποτέ για ελαιόλαδο σε supermarket. Σαμιώτικο λάδι αποκλειστικά για πολλά χρόνια και τα τελευταία αγουρέλαιο Ηλείας, το οποίο μάλλον είναι και το αγαπημένο μου. 1
γροσερισοπ Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 μάγκες όλα τα λάδια έχουν θερμοκρασία καπνού (smoking point) που καίγονται. δοκιμάστε να τσιγαρίσετε κρέας και να πάρει σωστό χρώμμα(και όχι να βράσετε.. μέγα λάθος) σε παρθένο να σου πω εγώ στο πότε θα καεί το λάδι και τους καπνούς που θα βγάλει. κάθε λάδι έχει τη χρήση του, αλλά ως γνωστόν ο Έλληνας θα κάνει και deep fried πράγματα με ελαιόλαδο γιατί έτσι γουστάρει. 2-3 καλά μαγειρικά βιβλία να ανείνει κανείς θα το ήξερε. και είναι χαλάλι να δαπανίζεις το τόσο ωραίο ελαιόλαδο σε υψηλές θερμοκρασίες που χάνει όλη την υφη/γευση/οξυτητα του σε σχέση να το προσθέσεις κάπου ωμά.
pano Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Αγουρέλαιο έχει και στο σούπερ μάρκετ; Νομίζω έχω δει και ήταν πανάκριβο. Εγώ ένα έχω να πω, λάδι και μέλι,ψωνίζουμε μόνο από supermarket ή αλλιώς από τον αδερφό μας,απο γνωστό γνωστού κ.τ.λ μακριά.. 1
zio10 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 ^Άρα ποιο λάδι κάνει για τσιγάρισμα και τηγάνισμα;
opcorsa Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 μάγκες όλα τα λάδια έχουν θερμοκρασία καπνού (smoking point) που καίγονται. δοκιμάστε να τσιγαρίσετε κρέας και να πάρει σωστό χρώμμα(και όχι να βράσετε.. μέγα λάθος) σε παρθένο να σου πω εγώ στο πότε θα καεί το λάδι και τους καπνούς που θα βγάλει. κάθε λάδι έχει τη χρήση του, αλλά ως γνωστόν ο Έλληνας θα κάνει και deep fried πράγματα με ελαιόλαδο γιατί έτσι γουστάρει. 2-3 καλά μαγειρικά βιβλία να ανείνει κανείς θα το ήξερε. και είναι χαλάλι να δαπανίζεις το τόσο ωραίο ελαιόλαδο σε υψηλές θερμοκρασίες που χάνει όλη την υφη/γευση/οξυτητα του σε σχέση να το προσθέσεις κάπου ωμά. ακριβως, και επειδη ειμαστε παντωγνωστες και τα ξερουμε ολα
zio10 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Νομίζω έχω δει και ήταν πανάκριβο. Εγώ ένα έχω να πω, λάδι και μέλι,ψωνίζουμε μόνο από supermarket ή αλλιώς από τον αδερφό μας,απο γνωστό γνωστού κ.τ.λ μακριά.. Συμφωνώ, πιο πολύ εμπιστεύομαι στο σούπερ μάρκετ κι εγώ!
opcorsa Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Νομίζω έχω δει και ήταν πανάκριβο. Εγώ ένα έχω να πω, λάδι και μέλι,ψωνίζουμε μόνο από supermarket ή αλλιώς από τον αδερφό μας,απο γνωστό γνωστού κ.τ.λ μακριά.. γιατι ετσι???? διαφωνω καθετα, εγω πιστευω το ακριβως αντιθετο... και για θεμα τιμης, τουλαχιστον 30-40% κατω οι τιμες σε σχεση με σουπερ μαρκετ , αλλα και σε θεμα ποιοτητας.... ποιος εγγυαται οτι το λαδι ταδε μαρκας δεν το εχουν φιλτραρει 300 φορες στο εργοστασιο και το εχουν κανει blend, ενω μπορεις να παρεις απο τον κυρ μητσο στο ναυπλιο λαδι Α Α και σε τελεια ποιοτητα..?
pano Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 ^Και καλά κάνεις,έχω φάει μ@λ@κί@ς ούκ ολίγες. 1
*nenya* Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Γροσερισοπ, δεν είναι απαραίτητα ότι ΔΕΝ ξέρουμε, ότι ΔΕΝ έχουμε ανοίξει ξερωγώ μαγειρικό βιβλίο. Είναι και θέμα τί γουστάρει του καθενός ο ουρανίσκος. Νόμιζα ότι το φαγητό είναι απ'τις λίγες απολαύσεις που μας έχουν απομείνει σ'αυτή την ζωή.....και σ'αυτό όλο κανόνες πρέπει να εφαρμόζουμε;;;Ελαιόλαδο και πάλι ελαιόλαδο και ας με πουν άσχετη/βλάχα/βλάσφημη/κακόγουστη/μη γνώστη του γκουρμέ και του σωστού και του υγιεινού! Για μένα το θέμα είναι να γουστάρω αυτό που γεύομαι, κάθε μπουκιά. 6
pano Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Αν φίλε opcorsa δεν εμπιστεύεσαι τις πιστοποιήσεις που έχουν τα συσκευασμένα λάδια και εμπιστεύεσαι τον κυρ Μήτσο απ'το Ναύπλιο,με γειά σου με χαρά σου,εγώ αυτό δεν το κάνω, ούτε το προτείνω επ'ουδενί.
zio10 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 γιατι ετσι???? διαφωνω καθετα, εγω πιστευω το ακριβως αντιθετο... και για θεμα τιμης, τουλαχιστον 30-40% κατω οι τιμες σε σχεση με σουπερ μαρκετ , αλλα και σε θεμα ποιοτητας.... ποιος εγγυαται οτι το λαδι ταδε μαρκας δεν το εχουν φιλτραρει 300 φορες στο εργοστασιο και το εχουν κανει blend, ενω μπορεις να παρεις απο τον κυρ μητσο στο ναυπλιο λαδι Α Α και σε τελεια ποιοτητα..? Εμένα μου φαίνεται μεγαλύτερο ρίσκο να πάρω χύμα.
γροσερισοπ Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Γροσερισοπ, δεν είναι απαραίτητα ότι ΔΕΝ ξέρουμε, ότι ΔΕΝ έχουμε ανοίξει ξερωγώ μαγειρικό βιβλίο. Είναι και θέμα τί γουστάρει του καθενός ο ουρανίσκος. Νόμιζα ότι το φαγητό είναι απ'τις λίγες απολαύσεις που μας έχουν απομείνει σ'αυτή την ζωή.....και σ'αυτό όλο κανόνες πρέπει να εφαρμόζουμε;;; Ελαιόλαδο και πάλι ελαιόλαδο και ας με πουν άσχετη/βλάχα/βλάσφημη/κακόγουστη/μη γνώστη του γκουρμέ και του σωστού και του υγιεινού! Για μένα το θέμα είναι να γουστάρω αυτό που γεύομαι, κάθε μπουκιά. εγώ σου λέω ότι από ένα σημείο και μετά έχει ένα smoking point που είναι μικρό σε σχέση με άλλα λάδια. αν εσυ τι βρίσκεις να τρως κάτι σε καμένο λάδι είναι δικό σου δικαίωμα (και πάλι προσωπικό). το topic λέει για χρήσεις τιμέςκλπ, και όχι τι "γουστάρει" ο καθένας μας. εγώ εκφέρω τι λένε σύμφωνα με επιστημονική εξήγηση. δεν είναι κανόνες, είναι τεχνική. μπορείς να τσιγαρήσεις, να προσθέσεις μετά ωμό λάδι πάνω του. τεσπα δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν. ο καθένας έχει τη γνώμη του 1
pano Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 έχει ένα smoking point που είναι μικρό σε σχέση με άλλα λάδια. Είχα πάντως την εντύπωση ότι συνέβαινε το αντίθετο.
γροσερισοπ Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Είχα πάντως την εντύπωση ότι συνέβαινε το αντίθετο. από το seriouseats. ακόμα και το βούτυρο είναι ποιο πάνω. έχετε δοκιμάσει καμένο βούτυρο; η με το πόσο εύκολα καίγεται; φανταστείτε τότε το παρθένο ελαιόλαδο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα