zio10 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Με αφορμή μια κουβέντα στο θέμα του lidl και την πρόταση να ανοίξει ξεχωριστό θέμα για το λάδι είπα να το ανοίξω εγώ! Μάλλον το θέμα είναι κάπως πολύπλοκο για τους περισσότερους οπότε ας πούμε εδώ τι ξέρει ο καθένας. Ελαιόλαδα, πυρηνέλαια, ηλιέλαια, καλαμποκέλαια, φοινικέλαια κλπ. Ποιο είναι καλύτερο για ωμό, ποιο για μαγείρεμα, ποιο για τηγάνισμα; Για το ελαιόλαδο, καλύτερα να πάρει κάποιος «απλό» επώνυμο ή έξτρα παρθένο φτηνότερης μάρκας; 2
saxos55 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Πιστεύω αν άνοιγες θέμα «Πως τον είδατε χτες τον Τσίπρα και τον Κυριάκο;» θα έμενε ανοιχτό πιο πολύ καιρό. Προβλέπεται να «πέσουν κορμιά» εδώ. 1
zio10 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Λες;; Χαχα και έλεγα να γράψω ότι είναι θέμα που αποκλείεται να ξεφύγει!
*nenya* Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Zio μόνο από ελαιόλαδο ξέρω και το χρησιμοποιώ και ωμό και για μαγείρεμα. Απ'τα χωραφάκια μας μόνο, το αγοραστό δεν ξέρω αν θα μ'άρεσε η γεύση του. [Τα άλλα λάδια που ανέφερες είναι αυτά που βάζουν σε φαστφουντάδικα, σουβλατζίδικα κλπ;] 4
opcorsa Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 μονο ελαιολαδο, παντου και παντα και απο παντα... επειδη παραγουμε λαδι μας βγαινει "τσαμπα" δεν νομιζω να βρει κανεις πουθενα τιποτα ποιοτικοτερο... υ.γ.- πουλαω 6 λιτρα λαδι μηχανης αραλ 20-50 γιατι θα τα αλλαξω συντομα, ιδανικο για μεγειρεμα, πληροφοριες ινμποξ
xristos97 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Ελπιζω να μην τηγανιζεις με ελαιολαδο...(τουλαχιστον deep-frying) 1
opcorsa Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Ελπιζω να μην τηγανιζεις με ελαιολαδο...(τουλαχιστον deep-frying) και τηγανισμα με ελαιολαδο, αλλα γενικα δεν τηγανιζουμε πολυ, και οπως ειπες-το κανουμε πολυ στεγνα ουτως η αλλως στα παντα
zio10 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Zio μόνο από ελαιόλαδο ξέρω και το χρησιμοποιώ και ωμό και για μαγείρεμα. Απ'τα χωραφάκια μας μόνο, το αγοραστό δεν ξέρω αν θα μ'άρεσε η γεύση του. [Τα άλλα λάδια που ανέφερες είναι αυτά που βάζουν σε φαστφουντάδικα, σουβλατζίδικα κλπ;] Ναι, άρα έχεις φάει πολλά απ'αυτά! (Τα χρησιμοποιεί και κόσμος στο σπίτι όμως). Ελπιζω να μην τηγανιζεις με ελαιολαδο...(τουλαχιστον deep-frying) Ποιο λάδι είναι καλύτερο για τηγάνισμα; Γιατί όχι ελαιόλαδο αν βγάλουμε έξω το κόστος; (Και τι σημαίνει deep frying; Να κολυμπάει στο λάδι όπως πατάτες ας πούμε; ).
*nenya* Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Όντως zio αλλά αν είναι να πεθάνω απ'τα λάδια και τα τηγανιτά τότε ας έχει! Και στο τηγάνισμα η πατατούλα έτσι μ'αρέσει, με το ελαιόλαδο [μη σου πω να στάζει κιόλας]. 1
pano Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Μόνο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο(γιατί δε γουστάρω να το έχει ''πάρει'' άλλος πρίν εμένα),μόνο 100 άρα μπεντζίνα,μόνο μερσεντέ,και φυσικά μόνο από Ιρίνα Σάικ και πάνω,τώρα για εσάς τους κοινούς θνητούς αφήνω τα υπόλοιπα.. 1
zio10 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Μόνο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο(γιατί δε γουστάρω να το έχει ''πάρει'' άλλος πρίν εμένα),μόνο 100 άρα μπεντζίνα,μόνο μερσεντέ,και φυσικά μόνο από Ιρίνα Σάικ και πάνω,τώρα για εσάς τους κοινούς θνητούς αφήνω τα υπόλοιπα.. Δηλαδή, σε αντιστοιχία είναι Ιρίνα Σάικ είναι το έξτρα παρθένο ε;
chill Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Αγουρέλαιο παραγωγής πεθεράς σε όλα εκτός από πατάτες (θα εξηγήσω μετά). Το πιο νόστιμο που έχω φάει, addiction. Αν μείνει μέσα στη σαλάτα σηκώνω το μπολ και το κατεβάζω ως έχει. Δεν πινς αγουρέλαιο πινς βελούδο να ούμε Στις πατάτες γουστάρω ηλιέλαιο, πιο τραγανές αλλά αν βαριέμαι να πάω να πάρω ή αν δεν θέλω να "ξοδευτώ" χρησιμοποιώ από τα βαρέλια μας. 1
xristos97 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Ποιο λάδι είναι καλύτερο για τηγάνισμα; Γιατί όχι ελαιόλαδο αν βγάλουμε έξω το κόστος; (Και τι σημαίνει deep frying; Να κολυμπάει στο λάδι όπως πατάτες ας πούμε; ). Ναι αυτο ειναι το deep frying. Προσωπικα δεν το χρησιμοποιω για deep frying επειδη εχει δυνατη γευση σε σχεση με το ηλιελαιο για παραδειγμα. Γενικα χαλαει τη γευση του τι τηγανιζεις. Πιστευω ειναι καλυτερα να το χρησιμοποιεις ωμο, εχει καλυτερη γευση. Ειδικα αμα το βαλεις σε φρεσκομαγειρεμενο φαγητο. 1
zio10 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 ^Δεν σε πιάνω,για να σου απαντήσω. Τίποτα μωρέ, πλάκα έκανα Αγουρέλαιο παραγωγής πεθεράς σε όλα εκτός από πατάτες (θα εξηγήσω μετά). Το πιο νόστιμο που έχω φάει, addiction. Αν μείνει μέσα στη σαλάτα σηκώνω το μπολ και το κατεβάζω ως έχει. Δεν πινς αγουρέλαιο πινς βελούδο να ούμε Στις πατάτες γουστάρω ηλιέλαιο, πιο τραγανές αλλά αν βαριέμαι να πάω να πάρω ή αν δεν θέλω να "ξοδευτώ" χρησιμοποιώ από τα βαρέλια μας. Αγουρέλαιο έχει και στο σούπερ μάρκετ; Ναι αυτο ειναι το deep frying. Προσωπικα δεν το χρησιμοποιω για deep frying επειδη εχει δυνατη γευση σε σχεση με το ηλιελαιο για παραδειγμα. Γενικα χαλαει τη γευση του τι τηγανιζεις. Πιστευω ειναι καλυτερα να το χρησιμοποιεις ωμο, εχει καλυτερη γευση. Ειδικα αμα το βαλεις σε φρεσκομαγειρεμενο φαγητο. Αν είναι μόνο θέμα γεύσης οκ! Γιατί έτσι όπως το έγραψες κατάλαβα ότι είναι κακό! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα