Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με αφορμή μια κουβέντα στο θέμα του lidl και την πρόταση να ανοίξει ξεχωριστό θέμα για το λάδι είπα να το ανοίξω εγώ!

 

Μάλλον το θέμα είναι κάπως πολύπλοκο για τους περισσότερους οπότε ας πούμε εδώ τι ξέρει ο καθένας. Ελαιόλαδα, πυρηνέλαια, ηλιέλαια, καλαμποκέλαια, φοινικέλαια κλπ. Ποιο είναι καλύτερο για ωμό, ποιο για μαγείρεμα, ποιο για τηγάνισμα;

 

Για το ελαιόλαδο, καλύτερα να πάρει κάποιος «απλό» επώνυμο ή έξτρα παρθένο φτηνότερης μάρκας;

  • Like 2
  • Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πιστεύω αν άνοιγες θέμα «Πως τον είδατε χτες τον Τσίπρα και τον Κυριάκο;» θα έμενε ανοιχτό πιο πολύ καιρό.

Προβλέπεται να «πέσουν κορμιά» εδώ.

  • Like 1
Δημοσ.

Zio μόνο από ελαιόλαδο ξέρω και το χρησιμοποιώ και ωμό και για μαγείρεμα. Απ'τα χωραφάκια μας μόνο, το αγοραστό δεν ξέρω αν θα μ'άρεσε η γεύση του.

[Τα άλλα λάδια που ανέφερες είναι αυτά που βάζουν σε φαστφουντάδικα, σουβλατζίδικα κλπ;]

  • Like 4
Δημοσ.

μονο ελαιολαδο, παντου και παντα και απο παντα... επειδη παραγουμε λαδι μας βγαινει "τσαμπα" δεν νομιζω να βρει κανεις πουθενα τιποτα ποιοτικοτερο...

 

υ.γ.- πουλαω 6 λιτρα λαδι μηχανης αραλ 20-50 γιατι θα τα αλλαξω συντομα, ιδανικο για μεγειρεμα, πληροφοριες ινμποξ :P :D

Δημοσ.

Ελπιζω να μην τηγανιζεις με ελαιολαδο...(τουλαχιστον deep-frying)

και τηγανισμα με ελαιολαδο, αλλα γενικα δεν τηγανιζουμε πολυ, και οπως ειπες-το κανουμε πολυ στεγνα ουτως η αλλως στα παντα

Δημοσ.

Zio μόνο από ελαιόλαδο ξέρω και το χρησιμοποιώ και ωμό και για μαγείρεμα. Απ'τα χωραφάκια μας μόνο, το αγοραστό δεν ξέρω αν θα μ'άρεσε η γεύση του.

[Τα άλλα λάδια που ανέφερες είναι αυτά που βάζουν σε φαστφουντάδικα, σουβλατζίδικα κλπ;]

Ναι, άρα έχεις φάει πολλά απ'αυτά! :P :D

 

(Τα χρησιμοποιεί και κόσμος στο σπίτι όμως).

 

Ελπιζω να μην τηγανιζεις με ελαιολαδο...(τουλαχιστον deep-frying)

Ποιο λάδι είναι καλύτερο για τηγάνισμα; Γιατί όχι ελαιόλαδο αν βγάλουμε έξω το κόστος;

 

(Και τι σημαίνει deep frying; Να κολυμπάει στο λάδι όπως πατάτες ας πούμε; ).

Δημοσ.

Όντως zio :-D  αλλά αν είναι να πεθάνω απ'τα λάδια και τα τηγανιτά τότε ας έχει! Και στο τηγάνισμα η πατατούλα έτσι μ'αρέσει, με το ελαιόλαδο [μη σου πω να στάζει κιόλας].

  • Like 1
Δημοσ.

Μόνο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο(γιατί δε γουστάρω να το έχει ''πάρει'' άλλος πρίν εμένα),μόνο 100 άρα μπεντζίνα,μόνο μερσεντέ,και φυσικά μόνο από Ιρίνα Σάικ και πάνω,τώρα για εσάς τους κοινούς θνητούς αφήνω τα υπόλοιπα..

  • Like 1
Δημοσ.

Μόνο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο(γιατί δε γουστάρω να το έχει ''πάρει'' άλλος πρίν εμένα),μόνο 100 άρα μπεντζίνα,μόνο μερσεντέ,και φυσικά μόνο από Ιρίνα Σάικ και πάνω,τώρα για εσάς τους κοινούς θνητούς αφήνω τα υπόλοιπα..

Δηλαδή, σε αντιστοιχία είναι Ιρίνα Σάικ είναι το έξτρα παρθένο ε;

Δημοσ.

Αγουρέλαιο παραγωγής πεθεράς σε όλα εκτός από πατάτες (θα εξηγήσω μετά). Το πιο νόστιμο που έχω φάει, addiction. Αν μείνει μέσα στη σαλάτα σηκώνω το μπολ και το κατεβάζω ως έχει. Δεν πινς αγουρέλαιο πινς βελούδο να ούμε :lol:

 

Στις πατάτες γουστάρω ηλιέλαιο, πιο τραγανές αλλά αν βαριέμαι να πάω να πάρω ή αν δεν θέλω να "ξοδευτώ" χρησιμοποιώ από τα βαρέλια μας. 

  • Like 1
Δημοσ.

Ποιο λάδι είναι καλύτερο για τηγάνισμα; Γιατί όχι ελαιόλαδο αν βγάλουμε έξω το κόστος;

 

(Και τι σημαίνει deep frying; Να κολυμπάει στο λάδι όπως πατάτες ας πούμε; ).

Ναι αυτο ειναι το deep frying. Προσωπικα δεν το χρησιμοποιω για deep frying επειδη εχει δυνατη γευση σε σχεση με το ηλιελαιο για παραδειγμα. Γενικα χαλαει τη γευση του τι τηγανιζεις. Πιστευω ειναι καλυτερα να το χρησιμοποιεις ωμο, εχει καλυτερη γευση. Ειδικα αμα το βαλεις σε φρεσκομαγειρεμενο φαγητο. 

  • Like 1
Δημοσ.

^Δεν σε πιάνω,για να σου απαντήσω.

Τίποτα μωρέ, πλάκα έκανα :)

Αγουρέλαιο παραγωγής πεθεράς σε όλα εκτός από πατάτες (θα εξηγήσω μετά). Το πιο νόστιμο που έχω φάει, addiction. Αν μείνει μέσα στη σαλάτα σηκώνω το μπολ και το κατεβάζω ως έχει. Δεν πινς αγουρέλαιο πινς βελούδο να ούμε :lol:

 

Στις πατάτες γουστάρω ηλιέλαιο, πιο τραγανές αλλά αν βαριέμαι να πάω να πάρω ή αν δεν θέλω να "ξοδευτώ" χρησιμοποιώ από τα βαρέλια μας. 

Αγουρέλαιο έχει και στο σούπερ μάρκετ;

 

Ναι αυτο ειναι το deep frying. Προσωπικα δεν το χρησιμοποιω για deep frying επειδη εχει δυνατη γευση σε σχεση με το ηλιελαιο για παραδειγμα. Γενικα χαλαει τη γευση του τι τηγανιζεις. Πιστευω ειναι καλυτερα να το χρησιμοποιεις ωμο, εχει καλυτερη γευση. Ειδικα αμα το βαλεις σε φρεσκομαγειρεμενο φαγητο. 

Αν είναι μόνο θέμα γεύσης οκ! Γιατί έτσι όπως το έγραψες κατάλαβα ότι είναι κακό!

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...