NT1G Δημοσ. 4 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2017 Κοίτα τι λέει το βιβλιαράκι του αμαξιού για το λάδι. Ή δες τι λέει το ίντερνετ για τον ίδιο κωδικό κινητήρα. 2
~mxls~ Δημοσ. 4 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2017 Μιλάμε για 10-40 έτσι; εγώ θα τα βρω πιο φθηνά έχω γνωστό με ανταλλακτικά. Ότι σου είπε ο φίλος πιο πάνω. Γενικά πάντα πριν κάνεις κάτι στο αυτοκίνητό σου, ό,τι και να είναι αυτό, διαβάζεις το εγχειρίδιο χρήσης. Επίσης το sae από μόνο του δεν λέει κάτι. Η ίδια εταιρία μπορεί να έχει διαφορετικές εκδόσεις προϊόντων με ίδιο ιξώδες. http://www.autopartscenter.gr/advancedSearch.aspx http://jx-nippon.ewp.earlweb.net/ 1
LouCi4er Δημοσ. 5 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2017 Παιδια,το σημαντικοτερο ειναι να γινονται στην ωρα τους οι αλλαγες και ΠΑΝΤΑ με τον ιδιο τυπο λαδιου.Το λαδι πηγαινει αναμεσα στα μεταλλα με σκοπο την μειωση των τριβων.Οταν ο κινητηρας δουλευει με ενα λαδι,"μαθαινει" να δουλευει με αυτο,τα μεταλλα δλδ με τα χλμ κανουν "πατουρα".Αλλαζοντας λαδι αναγκαζονται τα μεταλλα να φτιαξουν αλλη πατουρα,μονο κακο ειναι για τον κινητηρα η αλλαγη τυπου λαδιου. Τωρα για τον TS:LN85 ή LN145 ειναι το Toyota?Καλυτερα θα ηταν να του εβαζες 15W40,ειναι αντιχτοιχο του 20W50 αλλα δεν ειναι ορυκτελαιο,οι περισσοτεροι το δινουν ημισυνθετικο.Βεβαια 300.000χλμ τωρα οπως ειπαν και μερικοι ειναι αργα.συνεχισε με οτι εβαζες παντα.Το αφεντικο μου κανει εισαγωγη λαδια ERG απο την Ιταλια(την ERG την εχει αγορασει η TOTAL).Επειδη δουλευουμε πολυ 20W50 παραγγελνει καθε φορα τουλαχιστον 1000 λιτρα.Μας λενε οι Ιταλοι οτι μονο η Ελλαδα εισαγει 20W50,καμια αλλοι χωρα.Ολοι δουλευουν το 15W40.
Mitsos1984l Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Εγώ παιδιά έχω Hilux 1996 και βάζω Aral 20-50 νομίζω ότι τηρεί της προδιαγραφές του manu Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2022 από Mitsos1984l
oneiricocelot Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 Είναι προφανές ότι πάντοτε βάζουμε τον τύπο λαδιού που αναγράφεται στο εγχειρίδιο ιδιοκτήτη, με τακτικές αλλαγές λαδιών σχετικά γνωστής εταιρείας ίσως και νωρίτερα από το συνιστώμενο διάστημα που αναγράφει πάλι το εγχειρίδιο. Όλα τα υπόλοιπα περί αλλαγής τύπου λαδιού είναι αμπελοφιλοσοφίες. 2
renaultclioV Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Εγώ έβαλα πρόσφατα στο fiat Panda 1.1 5w30 ας μην το λεει το manual , ησυχασε ο κινητήρας καθως κ ζεστενεται γρηγορότερα. Οι περισσότερες φθορές του κινητήρα γίνονται στην εκκίνηση ή αμα είσαι ταπα συνέχεια, με νορμάλ οδήγηση στην πόλη κτλ δεν χάθηκε ο κόσμος να βάλεις και μια κατηγορία κάτω (πρωτο κ δεύτερο νουμερο) αλλά συνθετικό.
thanasisxask Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 23 ώρες πριν, renaultclioV είπε Εγώ έβαλα πρόσφατα στο fiat Panda 1.1 5w30 ας μην το λεει το manual , ησυχασε ο κινητήρας καθως κ ζεστενεται γρηγορότερα. Οι περισσότερες φθορές του κινητήρα γίνονται στην εκκίνηση ή αμα είσαι ταπα συνέχεια, με νορμάλ οδήγηση στην πόλη κτλ δεν χάθηκε ο κόσμος να βάλεις και μια κατηγορία κάτω (πρωτο κ δεύτερο νουμερο) αλλά συνθετικό. Τι προδιαγραφές σου λέει ότι πρέπει να έχει το λάδι;
Dark_Nightfall Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, thanasisxask είπε Τι προδιαγραφές σου λέει ότι πρέπει να έχει το λάδι; Στις 14/1/2022 στις 10:51 ΜΜ, renaultclioV είπε Εγώ έβαλα πρόσφατα στο fiat Panda 1.1 5w30 ας μην το λεει το manual Μάλλον 5w40 πρέπει να λέει το manual , η 10w60 να προτείνει ο μπάρμπα Μήτσος (Για Ελλάδα λέει αυτό να βάλεις δεν κάνει λεπτό λάδι θα στο κάψει dont do it faidwn).
renaultclioV Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 8 hours ago, thanasisxask said: Τι προδιαγραφές σου λέει ότι πρέπει να έχει το λάδι; 10w40 5w40 αλλά σε σελίδες oil finder εχω δει και 5w30 οπως στης motul και από εκεί πηρα την ιδέα 7 hours ago, Dark_Nightfall said: Μάλλον 5w40 πρέπει να λέει το manual , η 10w60 να προτείνει ο μπάρμπα Μήτσος (Για Ελλάδα λέει αυτό να βάλεις δεν κάνει λεπτό λάδι θα στο κάψει dont do it faidwn). Θα φανεί, μια δοκιμή δεν βλάπτει.
thanasisxask Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 @renaultclioVαυτά τα νούμερα γράφεις δεν είναι προδιαγραφές αλλά το sae του λαδιού.
korakios Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 On 14/1/2022 at 10:51 ΜΜ, renaultclioV said: Εγώ έβαλα πρόσφατα στο fiat Panda 1.1 5w30 ας μην το λεει το manual , ησυχασε ο κινητήρας καθως κ ζεστενεται γρηγορότερα. Οι περισσότερες φθορές του κινητήρα γίνονται στην εκκίνηση ή αμα είσαι ταπα συνέχεια, με νορμάλ οδήγηση στην πόλη κτλ δεν χάθηκε ο κόσμος να βάλεις και μια κατηγορία κάτω (πρωτο κ δεύτερο νουμερο) αλλά συνθετικό. αν απο 5w40 άλλαξες σε 5w30, ακριβώς ίδιες προδιαγραφές έχει για την κρύα εκκίνηση απο 40 σε 30 απλά αλλάζει η ρευστότητα στους 100C (στη θερμοκρασία λειτουργίας του κινητήρα) αν είδες διαφορά στο ζέσταμα, η μόνη πιθανότητα είναι οτι άλλαξες μάρκα ή placebo
tilaverboy Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 Το 0-20 που φοράει το δικό μου πως είναι σε σχέση με το 5-30 που φοράει το μικρό μου αμάξι?
renaultclioV Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 48 minutes ago, korakios said: αν απο 5w40 άλλαξες σε 5w30, ακριβώς ίδιες προδιαγραφές έχει για την κρύα εκκίνηση απο 40 σε 30 απλά αλλάζει η ρευστότητα στους 100C (στη θερμοκρασία λειτουργίας του κινητήρα) αν είδες διαφορά στο ζέσταμα, η μόνη πιθανότητα είναι οτι άλλαξες μάρκα ή placebo Απο 10w40 και ναι άλλαξα και μάρκα, Total. Ότι δεν ακούγεται πλέον ο κινητήρας οταν ζεσταθει όπως πριν είναι πραγματικότητα. 36 minutes ago, tilaverboy said: Το 0-20 που φοράει το δικό μου πως είναι σε σχέση με το 5-30 που φοράει το μικρό μου αμάξι? Στο duster που μου εβαλαν 0w20 είναι μερα με νύχτα απο τα 5w30 που είχε άλλα τα προτείνει και ο κατασκευαστής, ηταν και σε νορμαλ τιμη για αντιπροσωπεία. 58 minutes ago, thanasisxask said: @renaultclioVαυτά τα νούμερα γράφεις δεν είναι προδιαγραφές αλλά το sae του λαδιού. Τις υπερκαλύπτει το συγκεκριμένο λάδι της total Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2022 από renaultclioV
korakios Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 9 minutes ago, renaultclioV said: Απο 10w40 αν απο 10w πήγες σε 5w, ok , είναι νορμάλ η διαφορά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα