Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 86
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Παιδιά, 10W-40 είναι πανάκεια για όλα τα αμάξια. Γιατί τα ΕΛ συνεργεία ξέρουν.

Οχι δεν κανει για ολα τα αυτοκινητα. Αν δεν ξερεις μην παραπλανεις τον κοσμο.

Δημοσ.

Φυσικα και δεν ενδιαφερεται εαν μετα απο καποια χρονια αρχιζει απο τις φθορες και θελει πεταμα.

Κοιτα.Δεν θα κατσω να ασχοληθω με την ειρωνεια σου .Ειμαι μηχανικος και εχω παει σε αρκετα σεμιναρια οπως και στην motul.

Ανεφερα 3-4 πραγματακια και τελος.

Η δουλεια μου ειναι τετοια που μακαρι να βαζεις και 0-20 απο αυριο!

Καλη συνεχεια

Αν περίμενες από πελάτες σαν εμένα θα είχες αλλάξει δουλειά χρόνια τώρα.

Εγώ είμαι μηχανολόγος μηχανικός. Και?

Ο κατασκευαστής δεν ενδιαφέρεται λοιπόν. Η τοπική αντιπροσωπεία? Που θα χάνει πελάτες λόγω ονόματος δεν ενδιαφέρεται?

Μετά από πόσα χρόνια? Όπως είπα ήδη έχουμε 2 αυτοκίνητα που τους βάζουμε μόνο 5W-30 και είχαμε και άλλο με 310000 χιλιόμετρα και άψογο κινητήρα.

Στα σεμινάρια που σου είπαν ότι δεν κάνουν τα λάδια αυτά για Ελλάδα ρώτησες γιατί κάποιοι τα προτείνουν?

Δημοσ.

Οχι δεν κανει για ολα τα αυτοκινητα. Αν δεν ξερεις μην παραπλανεις τον κοσμο.

Νομίζω ο NT1G το έγραψε ειρωνικά.

• Like 1
Δημοσ.

Σε κορολα 1998 τι λάδι να βάλω;

Τι νούμερο και μάρκα εννοώ.

Άνοιξε το site της motul και επέλεξε το μοντέλο σου στον oil selector

Δηλαδή οι κατασκευαστές δοκιμάζουν μόνο για αυτές τις χώρες έτσι?

Δεν έχουν ιδέα τι παίζει στις άλλες?

Μάλιστα, και είσαι μηχανολόγος , δηλαδή εσύ τι πιστεύεις, ότι βάζουν τους κινητήρες σε συνθήκες 50 διαφορετικών χωρών στο εργαστήριο όταν τους τεστάρουν. Τι ωραία τακτική, να τους την πούμε θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα το επιπλέον κόστος. ΕΔΩ ΡΕ ΣΥ ΒΑΖΟΥΝ ΑΕΡΟΣΑΚΟΥΣ ΠΟΥ ΣΚΑΝΕ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΚΟΣΜΟ, και τώρα μου λες ότι δοκιμάζουν τους κινητήρες για όλες τις χώρες για θέματα ΛΙΠΑΝΣΗΣ; Κάνουν τις προσομοιώσεις, κάνουν δοκιμές σε ακραίες συνθήκες, διορθώνουν το μοντέλο με τα δεδομένα που παίρνουν, κάνουν μερικές δοκιμές ακόμη και τέλος. Σιγά μην καθίσουν να ασχοληθούν για το που θα κινείται το αυτοκίνητο.Τους νοιάζει μόνο για να μη βγάζει το όχημα σοβαρά προβλήματα, όχι για να έχει ιδανική διάρκεια ζωής. Τώρα θα σου δώσω ένα παράδειγμα για να γελάσεις μιας και είσαι μηχανολόγος. Η πρώτη γενιά LADA που ήρθε στην Ελλάδα, την άνοιξη και το καλοκαίρι έσκαγε το σύστημα ψύξης από την πίεση, γιατί οι θερμοστάτες τους ήταν οι ίδιοι με τη Ρωσία για να δουλεύεουν θερμότερα.Eργοστάσιο που έφτιαχνε θερμοσίφωνες στην Ελλάδα τη δεκαετία του '70 χρησιμοποίησε datasheets από την Γερμανία. Αποτέλεσμα η πρώτη γενιά που έβγαλε στις μέρες του καλοκαιριού να σπάει συνέχεια τα ασφαλιστικά. Και πολλά άλλα.

• Like 1
Δημοσ.

Άνοιξε το site της motul και επέλεξε το μοντέλο σου στον oil selector

Μάλιστα, και είσαι μηχανολόγος , δηλαδή εσύ τι πιστεύεις, ότι βάζουν τους κινητήρες σε συνθήκες 50 διαφορετικών χωρών στο εργαστήριο όταν τους τεστάρουν. Τι ωραία τακτική, να τους την πούμε θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα το επιπλέον κόστος. ΕΔΩ ΡΕ ΣΥ ΒΑΖΟΥΝ ΑΕΡΟΣΑΚΟΥΣ ΠΟΥ ΣΚΑΝΕ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΚΟΣΜΟ, και τώρα μου λες ότι δοκιμάζουν τους κινητήρες για όλες τις χώρες για θέματα ΛΙΠΑΝΣΗΣ; Κάνουν τις προσομοιώσεις, κάνουν δοκιμές σε ακραίες συνθήκες, διορθώνουν το μοντέλο με τα δεδομένα που παίρνουν, κάνουν μερικές δοκιμές ακόμη και τέλος. Σιγά μην καθίσουν να ασχοληθούν για το που θα κινείται το αυτοκίνητο.Τους νοιάζει μόνο για να μη βγάζει το όχημα σοβαρά προβλήματα, όχι για να έχει ιδανική διάρκεια ζωής. Τώρα θα σου δώσω ένα παράδειγμα για να γελάσεις μιας και είσαι μηχανολόγος. Η πρώτη γενιά LADA που ήρθε στην Ελλάδα, την άνοιξη και το καλοκαίρι έσκαγε το σύστημα ψύξης από την πίεση, γιατί οι θερμοστάτες τους ήταν οι ίδιοι με τη Ρωσία για να δουλεύεουν θερμότερα.Eργοστάσιο που έφτιαχνε θερμοσίφωνες στην Ελλάδα τη δεκαετία του '70 χρησιμοποίησε datasheets από την Γερμανία. Αποτέλεσμα η πρώτη γενιά που έβγαλε στις μέρες του καλοκαιριού να σπάει συνέχεια τα ασφαλιστικά. Και πολλά άλλα.

Motul ; αξίζουν;

Δημοσ.

Motul ; αξίζουν;

Καλά είναι αλλά λίγο υπερτιμημένα. Καλύτερα Castrol και απο μαγαζιά που τα έχουν μέχρι και 40% φθηνότερα σε σχέση με βενζινάδικα - συνεργεία (ψάξε στο skroutz)

Δημοσ.

Και εγω πιστευω οτι την αντιπροσωπεια τη συμφερει να πηγαινεις για αλλαγη λαδιων παρα για ρεκτιφιε.Μεικς σενς.

Δημοσ.

Καλά είναι αλλά λίγο υπερτιμημένα. Καλύτερα Castrol και απο μαγαζιά που τα έχουν μέχρι και 40% φθηνότερα σε σχέση με βενζινάδικα - συνεργεία (ψάξε στο skroutz)

Θέλω να φύγω από Castrol, άλλη πρόταση;

Για τις τιμές βρίσκω εγώ όλα καλά δεν με απασχολεί τόσο.

Δημοσ.

Motul ; αξίζουν;

Αξίζουν. Εναλλακτικά eneos που αναφέρθηκε προηγουμένως, Liqui Molly, Mobil 1.

Σε πολλούς 45-50€ για 5λιτρο ακούγονται υπερβολικά. Σχετικό είναι. Προσωπικά τα δίνω.

Δημοσ.

Αξίζουν. Εναλλακτικά eneos που αναφέρθηκε προηγουμένως, Liqui Molly, Mobil 1.

Σε πολλούς 45-50€ για 5λιτρο ακούγονται υπερβολικά. Σχετικό είναι. Προσωπικά τα δίνω.

Μιλάμε για 10-40 έτσι; εγώ θα τα βρω πιο φθηνά έχω γνωστό με ανταλλακτικά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...