Prof_Chaos Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2003 Γεία σας ..Εφτασε η στιγμη να κάνω μια μικρή αναβάθμιση και θελω την αποψη σας.Καταρχήν θέλω cpu της AMD και να ειναι overclockable.. Λοιπον δειτε τι σκευτομαι και πειτε μου την γνωμη σας. AMD 2600+ Barton box MB AMD Abit ANF7- Guru A/L/SATA-R/F h MB AMD EPoX 8RDA3+ A/L/FW/SATA 512ddrkingston 400 cl3 τροφοδοτικο εσεις θα μου πειτε.. επισης θα χρειαστω να αγοράσω επιπλέον ανεμιστηράκι η αρκεί αυτο που συνοδεύει την cpu.
apocalypse Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2003 Σίγουρα θα χρειαστείς καλύτερη ψύξη αν ελπίζεις για πάνω από 2200mhz (και αυτά δεν είναι σίγουρα με την stock ψύκτρα). Για μητρική προτιμώ την Abit αλλά είμαι προκατειλλημένος.... Για τις μνήμες καλύτερα να προτιμήσεις 2x256 (για το dual channel) εκτός αν σκοπεύεις να προσθέσεις αργότερα και δεύτερο 512άρι. Επίσης προτίμησε Kingston με CL2.5 καθώς αυτές γενικά φοράνε καλύτερα τσιπάκια. Αν έχεις την δυνατότητα ψάξε να βρείς με winbond chips. Το τροφοδοτικό εξαρτάται από το υπόλοιπο μηχάνημα και από την τάση που θα δώσεις στην cpu (άρα και από την ψύξη). Πάντως καλές επιλογές είναι τα Antec και Enermax. Τέλος αποφάσισε για τα υπόλοιπα κομμάτια και άφησε τελευταίο τον επεξεργαστή. Δες πόσο ψηλά φτάνουν οι περισσότεροι με την ψύξη που θα επιλέξεις , διαίρεσε με το fsb που ελπίζεις να πιάσεις και δες αν σε συμφέρει να έχεις πολλαπλασιαστή 11 ή 11.5 ή οτιδήποτε άλλο. Μάλλον (με αερόψυξη τουλάχιστον) θα είναι καλύτερα ο 11 (= 2500+)
Prof_Chaos Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2003 κι εγω για Abit nf7-s v2.0 θα πάω.Αλλα έχω τις εξης απορίες.. Η επιλογή μνήμης παιζει καθοριστικο ρολο στο ποσο μπορω να πουσάρω την CPU? Απο τι ξέρω η Abit εχει επιλογη για να κλειδωνεις το fsb σε μνημη και pci ..ισχυει αυτο?Οποτε δεν θα εχω prob στο oc αν δεν πουσαρετε αρκετα η μνημη.. Τι μνήμες να επιλέξω για το συγκεκριμένο mobo? Kingston geil.. ktl ktl? Επισης επειδη το τροφοδοτικο παιζει τον συμαντικοτερο ρολο στην σταθερότητα ενος συστηματος θέλω αυτη την φορα να παρω κατι καλό... Αntec η Enermax απο που μπορώ να αγοράσω?Μην μου πείτε checkmate γιατι δεν κάνει παραγγελιες κατ οικον λογω γιορτών.Hacshop και πλαισιο που κοιταξα δεν ειχε ...
apocalypse Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2003 Οι AthlonXP που κυκλοφορούν τώρα είναι κλειδωμένοι (δεν μπορείς να αλλάξεις τον πολλαπλασιαστή). Άρα το απόλυτο maximum που μπορείς να πιάσεις με έναν 2600+ είναι 11.5xfsb όπου το fsb θα καθοριστεί από τις μνήμες εκτός αν το motherboard "φρενάρει" πρώτο. Από την άλλη για να βγάλεις την μέγιστη απόδοση από την επένδυσή σου βολεύει να έχεις τόσο τις μνήμες όσο και την cpu στο maximum. ΠΧ αν οι μνήμες (ή το motherboard) σου αντέχουν μέχρι ~220 fsb ενώ ή cpu μέχρι ~2400 , τότε για να τα αξιοποιήσεις πλήρως χρειάζεσαι πολλάπλασιαστή 11x. Αν έχεις μεγαλύτερο χαραμίζεις τις μνήμες , αν έχεις μικρότερο χαραμίζεις την cpu. Στην Abit όπως και σε όλες τις μητρικές με nforce2 οι PCI έιναι κλειδωμένες στα 33mhz ενώ η AGP ρυθμίζεται ανεξάρτητα από το fsb. Αν πας για ακριβές μνήμες , οι καλύτερες είναι οι mushkin lvl2 με Winbond BH-5 chips. Οι δικές μου "φτηνές" ValueRAM με BH-5 chips τερματίζουν στα ~225 με 11-2-2-2 timmings. (Δυστυχώς το motherboard τερματίζει νωρίτερα) Στις "φτηνές" πολύ καλές είναι οι kingston αρκεί να φοράνε winbond chips (CH-5 ή BH-5). Γενικά οποιεσδήποτε μνήμες με Winbond. Antec αν δεν κάνω λάθος μπορείς να βρεις και σε όσα καταστήματα συνεργάζονται με τον Πουλιάδη (= αυτά που πουλάνε Plato PC).
Prof_Chaos Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2003 Σε ευχαριστω φιλε μου για τις απαντήσεις σου με βοηθησαν πολυ. Σαν τις δικες σου μνημες απο που μπορω να προμυθευτω? Βρηκα απο το e-shop αυτες-> KINGSTON KHX3500 512MB PC3500 434MHz HYPERX με τα εξης χαρακτηριστικα Timing 2-3-3-7-1, 4.6ns, Standard 64M X 64 Non-ECC 434MHz 184-pin Unbuffered DIMM (SDRAM-DDR, 2.6V, CL2, TSOP, Gold Φαντάζομαι οτι ειναι αρκετά καλες τι λετε?
apocalypse Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2003 Οι μνήμες μου (φτηνές με BH-5) δεν υπάρχουν πια. Όσοι πρόλαβαν , πρόλαβαν. Οι HyperX 3200 από το ίδιο site είναι καλύτερες. Οι PC3500 έχουν timmings 7-3-3-2 = φοράνε Winbond CH-5 Οι PC3200 έχουν timmings x-2-2-2 = φοράνε Winbond BH-5 (πάντως επιβεβαίωσε τα timmings). Οι μνήμες με CH-5 δεν δουλεύουν με trcd=2 , άρα τα καλύτερα timmings που αντέχουν είναι 5-3-2-2. Οι μνήμες με BH-5 αντέχουν τα απόλυτα timmings (5-2-2-2 ή στα nforce2 11-2-2-2) αλλά θέλουν πολύ ρεύμα. Επίσης πρέπει να ξέρεις ότι τα BH-5 είναι είδος υπό εξαφάνιση και όταν αποφασίσεις να βάλεις 2ο 512άρι μάλλον δεν θα βρίσκεις. Από την άλλη αν διαλέξεις τις PC3500 θα έχεις τις ίδιες προοπτικές που έχουν και οι φτηνές μνήμες με CH-5 (τέτοιες υπάρχουν). Για να βρω εγώ τις μνήμες μου πήγα σε ένα μαγαζί και έψαξα τις kingston του μέχρι που βρήκα 2 σωστές. :twisted: Η απολύτως καλύτερη λύση (αν την αντέχουν τα οικονομικά σου) είναι 2x512 από τις HyperX PC3200. Αλλιώς διαλέγεις ανάμεσα στην φτηνή και κουράστική (ψάξιμο) ή την ακριβή και ξεκούραστη (HyperX PC3500) μέθοδο να πάρεις μνήμες με CH-5.
Prof_Chaos Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2003 Ευχαριστω και παλυ για τις κατατοπιστικότατες απαντήσεις σου.. Βέβαια στην ελληνικη αγορά ειναι λίγο αμφίβολο αν θα βρω αυτές τις μάρκες. απο τι ξερω οι Mushkin m2 φοραει bh-5 chipaki οπως και η samsung XMS3500C2 φοραει bh5. Σε πλαισιο και λοιπά μαγαζία αν τους ζητήσω τα παραπάνω θα με κοιτάνε σαν εξωγηινο.. Στο hacshop που θεωρειτε καλο μαγαζί κοίταξα και έχει καποιες samsung cl2.5 και τις geil με τα εξης timings CAS 2 / 6-3-3 1T .Ξέρει κανείς τι chipaki φοράνε οι geil?Και γενικότερα αν γνωρίζετε μαγαζία που θα βρω <καλες> μνήμες? Εγω <ψήνομαι> για τις geil αλλα φοβάμε οτι θα τις πληρόσω 170εuro και δεν θα Πουσαρονται και πολυ..Εκεί λοιπόν εχω κολήσει στην επιλογή μνήμης ακουω τις προτάσεις σας
gdp77 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2003 Οι AthlonXP που κυκλοφορούν τώρα είναι κλειδωμένοι (δεν μπορείς να αλλάξεις τον πολλαπλασιαστή). Συγνώμη, ισχύει κάτι τέτοιο? Από πότε ρε παιδιά και δεν πήρα χαμπάρι? Είχα την εντύπωση ότι όλοι οι Athlon ΧP ήταν ξεκλείδωτοι.
apocalypse Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2003 Συγνώμη' date=' ισχύει κάτι τέτοιο? Από πότε ρε παιδιά και δεν πήρα χαμπάρι? Είχα την εντύπωση ότι όλοι οι Athlon ΧP ήταν ξεκλείδωτοι.[/quote'] Όλοι οι AthlonXP με εβδομάδα παραγωγής μετά την 42 του 2003 είναι κλειδωμένοι και μάλιστα με κάποιο καινούριο κλείδωμα που δεν σπάει με τους παλιούς τρόπους (wire trick , bridges). Οι βδομάδες 39-42 είναι τζόγος. Στις βδομάδες <38 είναι ξεκλέιδωτοι. Μπορεί να πέφτω έξω και μια - δυο βδομάδες :roll: Ο δικός μου είναι της εβδομάδας 36/03 και ξεκλείδωτος. Για τις Geil (που άν δεν κάνω λάθος χρησιμοποιούν τσιπάκια της ίδιας της Geil) ακούω τα χειρότερα σε nforce2 συστήματα. Από το να μην δουλεύουν καθόλου , μέχρι να χρειάζονται 2.8V+ για να δουλέψουν σε stock. Έτσι κι'αλλιώς αν δεν πάρεις μνήμες με x-2-2-2 timmings (=BH-5) δεν αξίζει να πληρώσεις για ακριβές μνήμες. Παρόμοιο αποτέλεσμα θα έχεις είτε πάρεις Corsair με CH-5 , είτε πάρεις Twinmos με CH-5.
Prof_Chaos Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2003 Μαλλον θα καταλήξω στις παρακάτω KINGSTON HYPER-X οπου με την PC3500 θα μπορώ να ανεβάσω ανετα το fsb στα 434/2=217 χωρις προβλήματα.. PC3200 400MHz settings: 2-2-2-6-1 (CAS Latency 2) PC3500 434MHz settings: 2-3-3-7-1 (CAS Latency 2) PS:η Abit ANF7- Guru A/L/SATA-R/F ειναι η μεταγενέστερη έκδοση της NF7-S V2.0?
crAss Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2003 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2003 Einai entelos kainourgio montelo, alla eno oloi perimenan na einai i triti ekdosi tou NF7-S me tin prosthiki tou mguru oloi tora milane gia ena katarameno motherboard. Vasika ta pragmata den einai poli asxima, alla DEN anevainei eukola pano apo ta 220-225, to provlima me tous pollaplasiastes sinexizei na iparxei kai to software gia to mguru einai gia ta panigiria. Telos i athlia kinisi tis ABIT na steilei board exo me ena kopsimo me kopidi sto piso meros tou pcb deixnei oti evgalan to board pio grigora apo oti eprepe. Telos einai kai periergo oti den exei dothei se kanena megalo site gia review. I abit vevaia panta ta paei xalia sto proto revision enos board. Pantos gia kapoion pou doulevei se normal plaisia den tha sinantisei provlima. Aplos i Abit apo moni tis exei valei ton pixi psila kai oloi perimenan kati kalitero Opote to NF7-S v2 mexri na vgei pio kainourgio revision tou AN7... crAss
Prof_Chaos Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2003 Ενα μικρό tip για τις KINGSTON HYPER-X Οσες εχουν κωδικο KHX3200K2 CL2 συνοδεύονται απο BH-5 chipset . ΑΛΛΑ οταν στον κωδικο που προανεφερα παρεμβάλει το A ,τότε εχουν chipaki CH-5 για πχ KHX3200ΑK2 CL2 φοράει CH-5 chipaki ενω η πιο πανω ΒΗ5... Αυτο ισχύει μόνο στις 3000 και 3200 ολες οι υπολoiπες (3500/3700κτλ κτλ) φορανε CH5.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.