Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σάς.Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση στους κατόχους αυτού του router.σε vdsl 50 οτε δεν μπορώ να πιάσω πάνω από 45 mbps στο speedtest με wifi σε 5ghz μπάντα.το router συγχρονίζει στα 49999.τι συμβαίνει? Δεν μπορεί να δώσει παραπάνω το speedport?

Δημοσ.

Γειά σάς.Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση στους κατόχους αυτού του router.σε vdsl 50 οτε δεν μπορώ να πιάσω πάνω από 45 mbps στο speedtest με wifi σε 5ghz μπάντα.το router συγχρονίζει στα 49999.τι συμβαίνει? Δεν μπορεί να δώσει παραπάνω το speedport?

Το speedtest πρέπει να γίνει με καλώδιο για να μην υπάρχει overhead λόγω του wifi

Δημοσ.

Το έχω κάνει με καλώδιο και βγάζει 49+ mbps.

Το πρόβλημα μου είναι γιατί το wifi τερματίζει στα 45 και όχι στο full.

Μπορώ να μειώσω το overhead στο speedport?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το έχω κάνει με καλώδιο και βγάζει 49+ mbps.

Το πρόβλημα μου είναι γιατί το wifi τερματίζει στα 45 και όχι στο full.

Μπορώ να μειώσω το overhead στο speedport?

Μα το wifi έχει overhead έτσι και αλλιώς γιατί συγκριτικά περισσότερα πακέτα δεδομένων, σε σχέση με το καλώδιο, είτε θα φτάσουν λανθασμένα είτε δεν θα φτάσουν καθόλου στην υπολογιστή σου και θα πρέπει να γίνει ξανά η εκπομπή τους.

Πράγματα που μπορείς να κάνεις για να μειώσεις τον αριθμό των απωλειών είναι να ελαττώσεις τα φυσικά εμπόδια καθώς και την απόσταση μεταξύ του υπολογιστή και του router, ακόμη μπορείς να φροντίσεις το router να εκπέμπει στο channel που είναι πιο άδειο στην γειτονιά σου ώστε να έχεις λιγότερες απώλειες από εμπλοκές με άλλα ασύρματα δίκτυα που τυχαίνει εκπέμπουν στο ίδιο channel. Γενικά δηλαδή να μειώσεις τις παρεμβολές στην ιδεατή γραμμή μεταξύ router και pc , όσο πιο αξιόπιστη κάνεις αυτή την διαδρομή τόσο πιο γρήγορες ταχύτητες θα έχεις, βέβαια να φτάσεις την αξιοπιστία που προσφέρει ένα μονωμένο καλώδιο μην το περιμένεις.

Τέλος μπορείς και να δοκιμάσεις μια ισχυρότερη κάρτα δικτύου για το pc που θεωρητικά θα μπορεί να λάβει γρηγορότερα και περισσότερα πακέτα από ότι η τωρινή αυξάνοντας την ταχύτητα.

Επεξ/σία από dexterios
Δημοσ.

Δεν υπάρχει θέμα απόστασης η εμποδίων. Με το κινητό πάνω στο router πάλι 45 mbps παίρνω.το channel δεν έχει νόημα να αλλάξει αφού δεν υπάρχουν άλλα wifi που εκπέμπουν στα 5ghz.

Είναι σαν να έχει bottleneck το speedport στα 45 mbps.τέλος πάντων καλά είναι και αυτά.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...