Dr.Fuzzy Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Στο MacBook και Macmini έχω κάνει copy το partition σε ένα Nifty drive με 128GB SD card, στο γραφείο το έχω dual boot σε 3.5" HDD 7200rpm και σηκώνω τα 7 από Linux. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mistr4l Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Οκ σ'ευχαριστώ για την απάντηση. Άρα αφού το σηκώνεις μέσω sd card σε macbook και macmini δε νοείται να μην έχω καλά αποτελέσματα στον ssd. Θα το ψάξω / δουλέψω λίγο παραπάνω γιατί είναι φρέσκο ακόμα και θα δω πώς θα πάει. Ειδάλλως θα επαναφέρω το windows (bootcamp) partition στον εσωτερικό του mbp για να βρω την υγειά μου. Να είσαι καλά Dr.Fuzzy 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr.Fuzzy Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2016 Αν φτιάξεις σωστά τα settings του VM (Ram/CPU/GPU/Tools) σε συνδυασμό με SSD θα πρέπει να δουλεύει αρκετά γρήγορα. Εδω εμένα απο SD και ειναι ΟΚ. Επιπλέον θα εχεις το πλεονέκτημα να δουλεύεις το βασικό σου λειτουργικό MacOS και σε ενα 2ο desktop να εχεις τα Win και να πηγαινοέρχεσαι οποτε τα χρειάζεσαι χωρίς να κανεις κάθε φορά restart. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mistr4l Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2016 Αν φτιάξεις σωστά τα settings του VM (Ram/CPU/GPU/Tools) σε συνδυασμό με SSD θα πρέπει να δουλεύει αρκετά γρήγορα. Εδω εμένα απο SD και ειναι ΟΚ. Επιπλέον θα εχεις το πλεονέκτημα να δουλεύεις το βασικό σου λειτουργικό MacOS και σε ενα 2ο desktop να εχεις τα Win και να πηγαινοέρχεσαι οποτε τα χρειάζεσαι χωρίς να κανεις κάθε φορά restart. Ναι ισχύει αυτό με το πλεονέκτημα του να δουλεύω στα δύο λειτουργικά ταυτόχρονα. Επειδή το παλιό mbp ήταν πιο αργό, το χρησιμοποιούσα με bootcamp. Τώρα 3 μέρες που το χρησιμοποιώ όπως λες διαπιστώνω την χρησιμότητα του να επικοινωνούν τα δύο λειτουργικά μεταξύ τους. Ήταν αρκετές οι φορές που έκανα reboot επειδή είχα αρχεία στο mac os και τα χρειαζόμουν σε windows Οπότε συνεχίζουμε έτσι και βλέπουμε. Γενικότερα ναι μια χαρά τρέχει, απλά νομίζω πως μπορεί να πάει πολύ πιο γρήγορα. Όπως έγραψα πριν, σε ορισμένα πράγματα δεν είναι ομαλή η λειτουργία του. Θα το ψάξω. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mistr4l Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά προκαταβολικά. Επαναφέρω το θέμα για ένα update, για όποιον μπορεί να ενδιαφερθεί στο μέλλον. Έως τώρα έτρεχα τα windows 7 (το παλιό partition στον εξωτερικό SSD) μέσω του vmware. Για κάποιο λόγο όμως, δεν ήμουνα ευχαριστημένος από την ταχύτητα / απόκριση του συστήματος. Δοκίμασα να το περάσω από την αρχή (format ssd δηλαδή και πάλι import το image με τα win 7) αλλά η ταχύτητα ήταν η ίδια. Φυσικά και είχα κάνει update στο vmware κι όλα τα σχετικά. Προχθές λοιπόν, αποφάσισα να περάσω τα windows 10 με σκοπό να bootάρουν από τον εξωτερικό σκληρό ssd. Για τον σκοπό αυτό, χρησιμοποίησα το πρόγραμμα WintoUSB. Ουσιαστικά δημιουργεί windows to go σύστημα με τα windows 10. Στο πρόγραμμα αναφέρεται πως το ίδιο γίνεται και με τα windows 7 αλλά ενδεχομένως να δημιουργούνται προβλήματα. Συνεπώς, αποφάσισα να περάσω τα windows 10. Η όλη διαδικασία πανεύκολη. Σε μισή ώρα είχα bootάρει ήδη σε windows 10 μέσω του usb 3 (ssd σε enclosure δηλαδή). Έχω 'στήσει' πλέον τα windows 10 και δείχνουν να δουλεύουν καλά. Αυτό που απομένει πλέον είναι να ρυθμίσω και το vmware ώστε να μην χρειάζεται να κάνω απαραίτητα boot (όταν δεν χρειάζεται απαιτητική δουλειά). Η αλήθεια είναι πως δεν θα δουλέψω πολύ σε περιβάλλον win. Απλά για όπου χρειαστεί, δεν μπορούσα να κάνω δουλειά με τα 7 μέσω vmware. Γενικά κάτι δεν μου πήγαινε καλά. Το μόνο πρόβλημα τώρα πως πρέπει να στηθούν τα 10άρια όπως τα 7 και με τόσα πράγματα που είχα μέσα, υπάρχει δουλειά αρκετή που πρέπει να γίνει (σταδιακά προφανώς). Συμπέρασμα: Τα windows 10 bootάρουν από εξωτερικό ssd με άνεση. Τρέχουν επίσης τέλεια, σα να τρέχεις μέσω bootcamp. Αν κάποιος ενδιαφέρεται, κατεβάζει το win to usb και κάνει δουλειά του. Το πρόγραμμα αυτό δίνει πολλές δυνατότητες, όπως clone του λειτουργικού με δυνατότητα να bootάρει από εξωτερικό usb. Αυτά τα ολίγα Να είσαστε όλοι καλά 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα