Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά θα ήθελα να μάθω κατά πόσο είναι δυνατό σε ένα πίνακα ο οποίος έχει επαναλαμβανόμενα προιόντα (ίδιος κωδικός προιόντος στήλη Β), με διαφορετική ημερομηνία καταχώρησης (στήλη Α), να δώ άλλες στήλες εκ δεξιών. Να μου επιστρέφει δηλαδή δεδομένα που ανήκουν στο Α προιόν που παράχθηκε την Α ημέρα , τις πρώτες ύλες .... που χρησιμοποιήθηκαν .

Εφτιαξα μια μακροεντολή η οποία ανάλογα με την ημερομηνία που βάζω στο φύλλο ελέγχου (φύλλο 1) , κάνει φιλτράρισμα στον πίνακα δεδομένων (φύλλο 2) και στην συνέχεια εφάρμ

ωσα vlookup, πιστεύοντας πως θα βλέπει τα προιόντα μετά το φιλτράρισμα και δεν θα συμπίπτει σε 2 ίδιες εγγραφές.

Παρόλα αυτά δεν δουλεύει ....

Ξέρει κανείς κάτι?

Μπορεί να με βοηθήσει στο πως θα το πετύχω ?

Δημοσ.

δε ξέρω να σε βοηθήσω στο συγκεκριμένο αλλά αν ήταν σε access θα ήταν εύκολο.

αν δε μπορείς να βρεις τρόπο, σκέψου αυτή τη λύση.

Δημοσ.

δε ξέρω να σε βοηθήσω στο συγκεκριμένο αλλά αν ήταν σε access θα ήταν εύκολο.

αν δε μπορείς να βρεις τρόπο, σκέψου αυτή τη λύση.

Το έφτιαξα χωρίς vlook up .

απλά θέλει αρκετό γράψιμο ο κώδικας.

Εχω ολόκληρη πλατφόρμα στήσει στο excel με πρότυπα βιβλία και πολύ vba, οπότε το να κοιτάξω προς access θα ήταν σαν αν πετούσα όλη την προηγούμενη δουλειά μου.

Δημοσ.

Σαν πρόχειρη λύση θα έκανα κάτι σαν το εξής: Θα δημιουργούσα μια τρίτη στήλη η οποία θα ήταν το αποτέλεσμα ενός =concatenate(Α_στήλη;Β_στήλη) (ή =(Α_στήλη&Β_στήλη)) και θα έκανα το vlookup εκεί.

Επίσης, η τρίτη αυτή στήλη δεν χρειάζεται να είναι πραγματική, μπορεί να υπάρχει μόνο στην τελική σου συνάρτηση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...