VasKag Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Φιλος εχει τα παρακατω 4 dimm και τον παρακατω cpu (αν παιζει καποιο ρολο ο συγκεκριμενος) Cellshock 2gb DDR3 PC3-12800 7-7-7-14 1,9v http://www.e-shop.gr/cpu-amd-fx-4300-38ghz-4-core-box-p-PER.559645 Λογω προβληματος στην προηγουμενη μητρικη, εβαλε αυτην εδω χωρις να συμβουλευτει για τυχον ασυμβατοτητες με την τωρινη μνημη. http://www.asrock.com/mb/AMD/980de3u3s3/ Εχει βαλει windows 10 x64 αυθεντικα. Μεσα στο bios τα 4 dimm αναγνωριζονται σαν 1024mb το καθενα αλλα με χαμηλοτερη συχνοτητα απο 1600 (ειδα οτι το pc3-12800 αντιστοιχει σε 1600mhz) . Στα windows εμφανιζονται 4 gb ονομαστικα και μεσα σε παρενθεση 3gb usable. Οι ρυθμισεις στο bios, στις ενοτητες CPU και MEMORY ειναι ολα στο Auto. Εικονες απο το bios εδω. (Απο σελιδα 32 και μετα ftp://europe.asrock.com/Manual/980DE3U3S3.pdf Εψαξα για memory remap (ή κατι παρομοιο) αλλα δε βρηκα (μπορει να μου εχει διαφυγει) Δοκιμασα στο msconfig να βαλω καρφωτη τη μνημη και το μονο που αλλαξε ειναι οτι "εξαφανιστηκε" το 3gb usable Αυτη τη στιγμη δεν εχω στα χερια μου τον υπολογιστη. Υπαρχει κατι που μου διαφευγει ή εχουμε πεσει σε ασυμβατοτητα μνημης-μητρικης?
ekans Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 γενικα αυτη η mobo δεν ειναι και οτι καλυτερο.. την ειχα και εγω και δεν με ενθουσιασε.. γραψε αναλυτικα ολο το συστημα..
c_access Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Δοκιμασε το παρακατω: msconfig, boot tab, advanced options, uncheck the maximum memory Επισης μεσα απο το bios προσπαθησε να κανει memory remapping
VasKag Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 γενικα αυτη η mobo δεν ειναι και οτι καλυτερο.. την ειχα και εγω και δεν με ενθουσιασε.. γραψε αναλυτικα ολο το συστημα.. Δοκιμασε το παρακατω: msconfig, boot tab, advanced options, uncheck the maximum memory Επισης μεσα απο το bios προσπαθησε να κανει memory remapping Οπως ειπα δεν το εχω τωρα μαζι μου. Εκτος αποτα βασικα που ανεφερα (μνημες επεξεργαστη μητρικη) τα αλλα δε νομιζω οτι επηρεαζουν. Τροφοδοτικο εχει ενα chieftec αλλα δεν θυμαμαι βατ. Δεν παρουσιαζε παντως προβληματα που να οφειλονταν σε τροφοδοτικο. Στο msconfig, αυτο που αναφερεις ηταν απο default unchecked. Εγω μετα εκανα δοκιμη. Για το memory remaping, τοποθετηθηκα.
BlueBlood7 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Δες και ποια έκδοση έχει το BIOS. Πρέπει αν έχει τουλάχιστον την v 1.60 που είναι για memory compatibility. Οι υπόλοιπες τελευταίες εκδόσεις είναι για cpu compatibility.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα