Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Laptop φίλου Toshiba χάλασε το ηχείο του εντός εγγύησης το πήγα εγώ ο ίδιος και το πήρα από την αντιπροσωπία στον κολωνο επειδή μένω δίπλα. Το κράτησαν καμιά βδομάδα γιατί δεν υπήρχε το ανταλλακτικό αλλά το έφτιαξαν εκεί.Αυτο έγινε πριν το Πάσχα τώρα δεν ξέρω αν υπάρχουν τεχνικοί εκεί.

Δημοσ.

Υπάρχουν 2 που συνεργαζονται με την τοσιμπα Ευρωπης ή Γερμανιας δεν θυμαμαι . Πληρωνονται απο εκει δηλαδη. Εμενα μου ειπαν να μην ξαναπαω στην Ιντεαλ γιατι δεν εξυπηρετουν πλεον πελατες. Μου ειπαν να το πηγαινω στο Γερμανο ή Οτε ή Cosmote. Αφου αυτοι ομως δεν το στελνουν στην εταιρεια. Το ειδα και απο το πλαισιο. Αν δεν επαιρνα τηλεφωνα και αν δεν πηγαινα εκει στην εταιρεια δεν θα το εστελναν ποτε στην Ιντεαλ. 

Επισης οταν πηρα τηλεφωνο την Ιντεαλ και τους ρωτησα που να στειλω το λαπτοπ μου μου ειπαν στειλτο εκει που το αγορασες οχι σε εμας!! αν ειναι δυνατον δηλαδη.

Και το προηγουμενο λαπτοπ μου που ειχε χαλασει και ηταν τοσιμπα και το εστειλα εκει κατευθειαν δεν το φτιαξανε. Εκαναν απλα ενα φορματ και δεν εφτιαξε,  Ενω ειχε χαλασει ο σκληρος δισκος και η μητρικη πλακετα οπως αποδειχτηκε που το πηγα αργοτερα  σε εξωτερικο μαγαζι.

Ειναι απαραδεκτοι πλεον στα σερβις. Η τοσιμπα δεν ηταν οπως ηταν  παλια.

Δημοσ.

Ειναι απαραδεκτοι πλεον στα σερβις. Η τοσιμπα δεν ηταν οπως ηταν  παλια.

Ουσιαστικά η εταιρεία έχει απομείνει ανοιχτή για τα τυπικά. Αν ήσουν/ήμουν και εσύ/εγώ υπάλληλος εκεί πέρα - στα παπ@ρια σου θα τα έγραφες όλα αφού ουσιαστικά ξέρεις την ημερομηνία λήξης σου από εκεί μέσα.

Δημοσ.

Και με κοροιδευουν και το Πλαισιο και η Ιντεαλ. Το πλαισιο ενημερωσε την Ιντεαλ οτι εχουν κανει αλλαγη σκληρου δισκου και μου το ειπαν αυτο οφ δε ρεκορντ. Και τωρα μου λενε σε μειλ απο την τοσιμπα Γερμανιας οτι εχει γινει αλλαγη σκληρου δισκου απο την Ιντεαλ. 

Εμενα δεν μου εδωσαν ποτε εγγραφο που να αποδεικνυει οτι εγινε κατι τετοιο ουτε απο το Πλαισιο ουτε απο την Τοσιμπα.

Παιζονται πολλα παιχνιδια και ολα για τα χρηματα. Για να ξεφορτωθουν ελλατωματικους υπολογιστες. 

Δημοσ.

Εγω απο το πλαισιο επαψα να ψωνιζω...η λεξη εγγυηση για αυτους δεν υπαρχει...αυτη ειναι η προσωπικη μου αποψη.

Κατ΄ αρχήν το πρώτο και μέγα λάθος που έκανες είναι ότι πήγες στο "Πλαίσιο" να κάνες μια σοβαρή αγορά!!!

Το δευτερο μεγάλο λάθος που έκανες είναι ότι διάλεξες να αγοράσεις Toshiba!!! Ελεεινή εταιρία!

(όπως και η ΗΡ που από υποστήριξη κι εξυπηρέτηση πελατών, είναι και οι δύο η μία χειρότερη απ΄' την άλλην)

Τρίτο λάθος σου, θα έπρεπε ήδη να είχες κάνει μήνυση (κι όχι απλά καταγγελία στη Γενική Γραμματία Καταναλωτή) για απάτη κατ' εξακολούθηση!

Το μόνο που σε σώσει πλέον είναι να βρείς έναν δικηγόρο και να καταθέσεις ΜΗΝΥΣΗ (σε ποινικό επίπεδο) εχθές... όχι αύριο!

Και θα διεκδικήσεις εκτός από την αξία του λάπτοπ και για την καθυστέρηση των τόσων μηνών καθώς και ΟΛΑ τα δικαστικά σου έξοδα (παράβολα, δικηγορική αμοιβή, χαμένα μεροκάματα για να παραστείς στη δίκη κ.λ.π.)!!!

Αλλιώς, αν πας με το σταυρό στο χέρι, θα πάρεις από τα τρία, το μακρύτερο...

Δημοσ.

Κατ΄ αρχήν το πρώτο και μέγα λάθος που έκανες είναι ότι πήγες στο "Πλαίσιο" να κάνες μια σοβαρή αγορά!!!

Το δευτερο μεγάλο λάθος που έκανες είναι ότι διάλεξες να αγοράσεις Toshiba!!! Ελεεινή εταιρία!

(όπως και η ΗΡ που από υποστήριξη κι εξυπηρέτηση πελατών, είναι και οι δύο η μία χειρότερη απ΄' την άλλην)

Τρίτο λάθος σου, θα έπρεπε ήδη να είχες κάνει μήνυση (κι όχι απλά καταγγελία στη Γενική Γραμματία Καταναλωτή) για απάτη κατ' εξακολούθηση!

Το μόνο που σε σώσει πλέον είναι να βρείς έναν δικηγόρο και να καταθέσεις ΜΗΝΥΣΗ (σε ποινικό επίπεδο) εχθές... όχι αύριο!

Και θα διεκδικήσεις εκτός από την αξία του λάπτοπ και για την καθυστέρηση των τόσων μηνών καθώς και ΟΛΑ τα δικαστικά σου έξοδα (παράβολα, δικηγορική αμοιβή, χαμένα μεροκάματα για να παραστείς στη δίκη κ.λ.π.)!!!

Αλλιώς, αν πας με το σταυρό στο χέρι, θα πάρεις από τα τρία, το μακρύτερο...

Μαστορα η ts ειναι γυναικα....
Δημοσ.

Ας παραμείνουμε στη ουσία επιτέλους...

Μας φάγανε τα πρωτόκολλα τελικά!!

Κι εν πάση περιπτώσει, δε είχα κάποια πρόθεση να προκαλέσω αίσθηση... δεν είχα ιδέα αν το πρόσωπο που δημοσίευσε την καταγγελία-ενημέρωση επρόκειτο για κυρία!!!

Λυπάμαι που ξέφυγα λίγο... αλλά επιμένω ότι έστω κι αν είναι κοπέλλα, ας τους πάει τρέχοντας μήπως και συμμαζευτούν λίγο!

Εγώ πήγα τις προάλλες να αγοράσω ένα σετ ηχείων 5.1 για τον υπολογιστή σε γνωστό Super market όπως το "Πλαίσιο", το "Public" και το "Media Markt".

Είχαν αραδιάσει επάνω σε ένα ταράστιο stand-ράφι ίσαμε 30 διαφορετικά σετ, τα οποία μπορούσε κανείς και ν' ακούσει σαν απόδοση-ποιότητα ήχου... όταν ρώτησα τον υπάλληλο αν μπορώ ν' ακούσω κάποιο συγκεκριμένο που "μου έκλεισε το μάτι" (με τιμή περί τα 90-100 ευρώ), μου έκανε τσαλιμάκια και μου είπε ότι "μόνον αυτά που είναι εκτεθιμένα μπορώ ν' ακούσω"... κι εγώ του είπα πιο απλά: "φώναξέ μου έναν υπέυθυνο του τμήματος για να συνεννοηθώ, γιατί εσύ βαριέσαι που ζεις! Σιγά να μη δώσω 100 ευρώ στα τυφλά για να πάρω γουρούνι στο σακκί, ενώ τα όλα φτηνιάρικα μου τα έχεις φάτσα-μόστρα"!!!

Σε 5 λεπτά μου άνοιγε τη συσκευασία και τα συνέδεσε να τα ακούσω, ψελλίζωντας κάτι ακατάληπτα "γαλλικά" πίσω από τα δόντια του, αλλά εντέλει και τ' άκουσα και τ' αγόρασα!!!

Η αγορά πλέον ειναι ασύδοτη, ύπουλη και πολύ πονηρή... κι όποιος πάει ανυποψίαστος για αγορές, το πιθανότερο είναι ότι έχει μπει σε περιπέτειες εκ του μη όντως!!!

Οι τύποι μόλις νιώσουν το χρήμα σου στα χέρια τους, σε παίζουν στην έδρα τους!

• 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Μη βασανίζεστε άδικα παιδιά...

H Toshiba δεν αντιπροσωπεύεται επισήμως καν στην Ελλάδα (αν όχι σε ολόκληρη την Ευρώπη) εδώ και μια τουλάχιστον 2ετία!

Εγώ ως τεχνικός αποτρέπω τους πάντες να αγοράζουν υπολογιστές ή άλλες συσκευές της Toshiba!
Κι όποιος τεχνικός έχει μπλέξει με Toshiba, ξέρει πλέον πολύ καλά ότι έχει μπλέξει άσχημα!!!

Όποτε έχω μπερδευτεί ακόμη και με απλές εγκαταστάσεις λειτουργικών σε laptops κυρίως, αν φοράνε μετά τα VIsta (και δεν έχουν ήδη καταστρέψει το original recovery partition κάνοντας format από άλλο μέσο όπως DVD ή USB stick) έχω φάει τα νύχια μου να βρω έστω και τους βασικούς device drivers -ειδικά αν είναι και κανένα περίεργο μοντέλο-!!! Μιλάμε για μεγάλο χάλι....

Τώρα, σε ότι αφορά τον φίλο μας που άνοιξε το λήμμα, έχει μπλέξει άσχημα γιατί μόνο αν τους στριμώξει νομικά μπορεί να βγάλει άκρη... με το σταυρό στο χέρι και με ευγένειες δεν πρόκειται να δικαιωθεί ποτέ!!! Όσοι γνωρίζουν τι εστί "Πλαίσιο", "E-shop" , Media Markt και άλλα τέτοια Super market, καταλαβαίνει απολύτως τι εννοώ!!!

Η δε IDEAL πρόκειται για μία ακόμη απάτη στην Ελλάδα:
Κάποτε πήγε ένα κινητό Motorola εντός εγγύησης με βλάβη στην πλακέτα μέσα στο πρώτο 3μηνο από την αγορά του.
Την πρώτη φορά την άλλαξαν την πλακέτα. Το ίδιο ακριβώς συνέβηκε ΠΑΛΙ επάνω στους 23 μήνες (δηλαδή έναν μήνα πριν λήξει η εγγύηση! Αν σας πως τι έκαναν για να μην αναλάβουν τις ευθύνες τους και το αντικαταστήσουν θα πάθετε πλάκα:

ΑΦΕΝΟΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΣΑΝ ΕΠΙ 1 ΜΗΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ, ΚΙ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΟΥΝ -ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΕΒΓΑΛΕ 2 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΒΛΑΒΗ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΓΓΥΗΣΗΣ- ΨΕΚΑΣΑΝ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΜΕ ΝΕΡΟ ΚΙ ΟΤΑΝ ΠΗΓΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΕΛΙΚΑ, ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ: "ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ ΑΠΟ ΥΓΡΑΣΙΑ... ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΕΝΣΟΡΕΣ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΧΡΩΜΑ!"

Και το είπαν σε εμένα -νομίζοντας ότι είμαι άσχετος και μη γνωρίζοντας ότι είμαι τεχνικός- που το κινητό το είχα και το πρόσεχα σαν τα μάτια μου!!!

Τους ανάγκασα και μου δώσανε έγγραφη κι ενυπόγραφη έκθεση διάγνωσης και πήγα σε ένα δικηγόρο. Μου πήρε πολύ καιρό να ξεμπλέξω, αλλά κέρδισα τη δίκη, μου επιστρέψανε την αξία του κινητού έντοκα,  και τους πήρα και αποζημίωση για όλα τα έξοδά που έκανα!!! Απλά χρειάζεται να είναι αποφασισμένος κανείς να μη τους αφήσει σε χλωρό κλαρί!!!

Ζητώ συγνώμη για την μακρυγορία μου, αλλά ήθελα να σας ενημερώσω για το τι τρέχει με τα λαμόγια που λυμαίνονται την Ελληνική αγορά!!! Όπου και να τους ακουμπήσεις λερώνεσαι....

Και λοιπόν;;;; Αυτό είναι το θέμα μας;;; Ή εκεί εστιάζεται η ουσία;;;
Το ξαναείπα και σε άλλη απάντηση...

Δημοσ.

Παιδια...πηγαινεις στο πλαισιο....δεν προλαβαινεις καν να μπεις.....σε πλησιαζουν...τι θα θελατε παρακαλω...λες παιδια θα δω μονος οτι θελω και θα φωναξω μολις το βρω αν εχω καποια ερωτηση......μετα τους ψαχνεις....για αυτο εκψα να πηγαινω εκει

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...