Προς το περιεχόμενο

Skyrim - The Mod Project [TMP] v4.8

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το 4.8 τρεχει αρκετα καλα αν και βρηκα καποια glitches σε textures με βροχη.

Τουλαχιστον μειωθηκαν τα κρασαρισματα,μονο 1 ειχα προς το παρον.

Εν τω μεταξυ ειμαι σε μια αποστολη που ακολουθεις εναν σαυραιο μεσα σε μια αποθηκη σε μια σπηλια.

Υποθετω οτι το να εμφανιζονται μεσα στη σπηλια 3 δρακοι οι οποιοι πετανε μεσα απο τα αντικειμενα,το νερο τους τοιχους κτλ δεν ειναι φυσιολογικο.

Το θεμα ειναι οτι και με load παλι εμφανιζονται.

Θα μου πεις σκοτωσε τους.

Μολις τους πας στο μισο hp αρχιζουν και πετανε περα δωθε μεσα στους τοιχους οποτε δε παιζει να τους πετυχεις ενω και το dragonrend δε τους προσγειωνει καπου(η καθονται μεσα σε κανα τοιχο).

• Απαντ. 828
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ισχύει αυτό.
Κι εμένα μου έτυχε στην "υπόγεια πόλη" (όλο το Skyrim είναι κούφιο) και πετούσαν 2-3, αλλά ευτυχώς προσγειώνονταν σε "νορμάλ" μέρη και τους έφαγα. Γενικά, είναι λίγο "περίεργο" οι δράκοι στην "υπόγα"...

Mήπως, παίδες, έχετε καμιά ιδέα για ό,τι έγραψα - περί των "τετραγώνων" αντί γραμμάτων στην κονσόλα;

Σίγουρα κάτι παίζει με τις ρυθμίσεις των Windows, όχι λόγο Skyrim ή STMP...

Το 'λυσα, ήταν το "Region" (σε "Greece", το 'βαλα σε "USA").

Αυτό με τα χαμηλής ανάλυσης γράμματα (λίγο θολά), σε μενού ή κονσόλα, τί μπορεί να 'ναι; Καμιά ρύθμιση των Win10 ή της κάρτας μου που δεν έχω κάνει; (Είχα πείρα στα 8.1, στα 10ρια δεν ξέρω, τώρα τα 'βαλα)...

Επίσης, κρίμα που δεν έχουν βγάλει animations για ΔΟΡΑΤΑ. Έχει βάλει ο Πάνος δόρατα, βρήκα ένα θαυμάσιο... αλλά το χειρίζεσαι σαν.. 2-Handed sword, βαράς κατακόρυφα αντί να λογχίζεις...

Δημοσ.

Το 'λυσα (κάπως) και δούλεψε (με τα 5 official plugins να δείχνει).
Τώρα... έχω άλλο "θεματάκι" με το LOOT. Πέρασα 7-8 mods, το τρέχω και... "ωπ"... ΑΚΟΜΑ ΔΕΙΧΝΕΙ τα 5 ΜΟΝΟ official plugins! Ενώ στο ΝΜΜ είναι ΟΛΑ εγκατεστημένα και activated (τα νέα mods που πέρασα), το LOOT δεν δείχνει απολύτως τίποτ' άλλο εκτός των official!...

..."Λαμπρότατα".

Δημοσ.

Το 'λυσα (κάπως) και δούλεψε (με τα 5 official plugins να δείχνει).

Τώρα... έχω άλλο "θεματάκι" με το LOOT. Πέρασα 7-8 mods, το τρέχω και... "ωπ"... ΑΚΟΜΑ ΔΕΙΧΝΕΙ τα 5 ΜΟΝΟ official plugins! Ενώ στο ΝΜΜ είναι ΟΛΑ εγκατεστημένα και activated (τα νέα mods που πέρασα), το LOOT δεν δείχνει απολύτως τίποτ' άλλο εκτός των official!...

..."Λαμπρότατα".

Περασες και αλλα mods επανω στο TMP??

Δημοσ.

O hipster του Skyrim  :D :D :D

post-230216-0-63169400-1485616127_thumb.jpg

Προφανώς και δεν θα τον κάνω έτσι... 

Πέρα από την πλάκα, με τα προηγούμενα πακέτα είχα ένα πρόβλημα όπου τα πρόσωπα φαίνονταν σαν να αποτελούνται από πολλά διακριτά πολύγωνα. Δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω καλύτερα, δυστυχώς δεν έχω screenshot... Ούτε ξέρω γιατί αποφάσισα να αγνοήσω αυτό το πρόβλημα, ίσως θεώρησα ότι ήταν θέμα κάποιου mod και ήταν as good as it gets. Όλα φαίνονται τζιτζί τώρα πάντως :) Θα ολοκληρώσω τις αρχικές ρυθμίσεις, θα το προχωρήσω λίγο και θα επιστρέψω με feedback για το performance κλπ.

Δημοσ.

Πιξελιασμενα ειναι τα προσωπα.αυτο εννοεις?σε μενα ακομα ειναι και με την 4,8

Eνα screeshot με το προβλημα κατα προτιμηση με ανοιχτη τη κονσολα και αφου εχετε κανει κλικ πανω στο προβληματικο npc (για να φαινεται το id του) θα βοηθουσε.

Γιατι σε εμενα περα απο ορισμενα npc που εχει προβλημα η μυτη τους (και τα οποια δυστυχως δε μπορω να φτιαξω) δε βλεπω πουθενα pixel :P

Δημοσ.

Όχι, δεν θα τα έλεγα πιξελιασμένα. Δεν μπορώ να το εξηγήσω ρε γμτ. Τώρα φαίνονται κομπλέ, όπως φαίνεται και στην παρακάτω εικόνα (αν εξαιρέσουμε τις ουλές, αλλά αυτό δεν είναι bug του mod φυσικά):

post-230216-0-68683300-1485618702_thumb.jpg

Είπα να αποφύγω το Helgen's Keep (ή πώς σκατά το λένε) γιατί μα τω Θεώ, αν το δω άλλη μια φορά δεν ξέρω κι εγώ τι θα κάνω. Οπότε επέλεξα να εμφανιστώ στο πανδοχείο στο Riverwood. Όταν όμως βγήκα έξω, τα άλογα μάλλον κάτι είδαν και σκιάχτηκαν :D  :D  :D :

post-230216-0-54881500-1485618716_thumb.jpg

Ευτυχώς, ένα load αρκούσε για να λυθεί το πρόβλημα. Επίσης, η Recorder μάλλον το παίζει αφ' υψηλού, αφού σκαρφάλωσε στο σκαμπό του πανδοχείου για να μου μιλήσει:

post-230216-0-01418600-1485618733_thumb.jpg

Σε γενικές γραμμές, τα γραφικά μου φαίνονται εξίσου καλά (αν όχι καλύτερα) από την έκδοση 3.2 που είχα νωρίτερα (αν θυμάμαι καλά). Και το performance αρκετά καλό. Αν προκύψει κάτι άλλο στη συνέχεια, θα το αναφέρω εδώ.

Δημοσ.

OK, δεν άντεξα τελικά κι έβαλα και το vanilla. Υπήρχαν κάποια artifacts στα μοντέλα μέχρι να φτάσει το κάρο, αλλά κατά τα άλλα, όλα ΟΚ. Όταν, όμως, μου έλυσε τα χέρια ο σύντροφος και μπήκα στο inventory μου και είδα αυτό:

post-230216-0-63729000-1485629768_thumb.jpg

Μάλλον οι φρουροί του Helgen δεν είναι και πολύ καλοί στη σωματική έρευνα  :D

Το ερώτημά μου λοιπόν είναι το εξής: Υπάρχει κάποιος λόγος να έχει όλα αυτά τα τούμπανο items εξ αρχής ο ήρωάς μας; Μήπως είναι απαραίτητα για το επίπεδο δυσκολίας του μονταρισμένου παιχνιδιού (παίζω στο adept); Ή απλά είναι "δωράκια;". Αν ισχύει το δεύτερο, υπάρχει τρόπος να ξεκινήσουμε το παιχνίδι χωρίς να τα διαθέτουμε; Και ναι, ξέρω ότι αν με χαλάει μπορώ απλά να τα πετάξω επί τόπου και να συνεχίσω με τα κουρέλια που μου δίνει το vanilla παιχνίδι. Αλλά είμαι περίεργος να μάθω αν υπάρχει η σχετική επιλογή. Επί του παρόντος πάντως κυκλοφορώ έτσι :D:

post-230216-0-68933200-1485629750_thumb.jpg

Πάντως σε αυτά τα παιχνίδια η απόκτηση τέτοιων αντικειμένων είναι η μισή χαρά, οπότε το θεωρώ λάθος απλά να τα έχεις εξ αρχής, χωρίς να ιδρώσεις καθόλου.

Κατά τα άλλα, δεν είχα τίποτα τρομερά issues, performance or otherwise. Κάποια μικροbugs υπάρχουν (βλ. εικόνα παρακάτω), αλλά είπαμε όποιος παίζει μονταρισμένο παιχνίδι (ειδικά του είδους και του μεγέθους του Skyrim) και περιμένει την σούπερ αψεγάδιαστη ρεαλιστική εμπειρία, μάλλον θα πρέπει να παρατήσει το άθλημα και να στραφεί στην SE.

post-230216-0-83500200-1485630483_thumb.jpg

Δεν ξέρω τι skill είχε ο thief που την έκλεψε την γκόμενα, αλλά πρέπει να ήταν πολύ τούμπανο ο τύπος γιατί αυτή νομίζει ότι κρατάει ακόμη το ταψί.

Δημοσ.

Για ευκολια βαζω αυτα τα items, "δωρακια" οπως ειπες, μπορεις παντα να τα ξεφορτωθεις πριν ξεκινησεις το νεο game ή μετα.

Επισης τα συγκεκριμενα θα σε βοηθησουν να αντιμετωπισεις σαν ανθρωπος τους πρωτους δρακους :P για να μη κανεις 20 λεπτα τη μαχη με καθε ενα απο δαυτους και πεθανεις 10 φορες μεχρι να τον σκοτωσεις :)

Το συγκεκριμενο δυσκολο να το βρεις παντως in-game :)

Παντως ειχε πολλα, πολλα ομως τετοια ακομα.

Δεν την εκλεψε κανενας, ειναι μερος του AI του IC, το οποιο μοιραζει σχεδον τυχαια AI. Οπως ειπες δε γινεται να ειναι αψεγαδιαστο.

ΥΓ. Δε παιζεις στην αναλυση των φωτο φανταζομαι ε?

Δημοσ.

Χαχαχα, ναι ρε, προφανώς πλάκα έκανα για το ταψί ;)

Παίζω σε 1920Χ1080. Το performance σε ανοικτό χώρο (βλ. Riverwood), χωρίς να είναι κακό, νομίζω δεν είναι τόσο καλό όσο με την 3.X που έπαιζα παλιότερα. Δεν έχω ιδέα πώς γένεν αυτό, απλά αυτή την εντύπωση έχω. Ότι δηλαδή έχω χάσει 5-10 fps. Αν έχεις κάποια συμβουλή να το βελτιώσουμε έχει καλώς, αλλιώς δεν με χαλάει, κάτω από τα 30 fps δεν έχω πέσει ακόμη :) Έχω εφαρμόσει όλα όσα λες στον οδηγό.

Γενικά πέρα από το issue με τα πρόσωπα που ανέφερα νωρίτερα (και το οποίο δεν συνάντησα αυτή τη φορά), επιπλέον μου φαίνονται πιο "συμπαγή" και πιο όμορφα τα γραφικά στην 4.8.2.

Δημοσ.

Μαλλον εχεις λιγοτερα fps λογω shadowdistance.

Στη 3.Χ ηταν 4000 και στη 4.8 ειναι 5500

κανε αυτο που λεω εδω http://www.insomnia.gr/topic/624007-skyrim-the-mod-project-tmp-v48/page-46?do=findComment&comment=55425426

edit

δεν εννουσα να περασεις το patch

εννοουσα αυτο

Επισης κατι που θα αυξησει τα fps σας ειναι να μειωσετε το shadow distance. Ειδικα σε αυτους με σχετικα χαμηλο ipc (KNSM, Balantakos)

Εξ ορισμου ειναι στο 5500 αλλα μπορειτε να το πατε μεχρι το 4000

ειτε ανοιγοντας το skyrimprefs.ini (ειναι στο Documents\My Games\Skyrim) και αλλαζοντας το fShadowDistance=5500.0000 σε 4000.0000

ειτε μεσω του configuration tool καρτελες Lighting -> Shadows (advanced 2) και αλλαζοντας τη τιμη στο slider "Shadow Distance Exterior"

Δημοσ.

Εμενα παντως στο loading screen και στο map σα να κανει flickering.Δε ξερω αν ειναι αυτος ο ορος,σα να αναβοσβηνει η οθονη.

Στο game ολα καλα.

Αυτο με τα low res προσωπα τωρα δε μου το παρουσιασε,εμφανιζεται οποτε θυμηθει.

Ωραια πινελια παντως η μουσικη του αρχοντα των δαχτυλιδιων που παιζει στο inn στο markath.Mod ειναι φανταζομαι.

Δημοσ.

Μαλλον εχεις λιγοτερα fps λογω shadowdistance.

Στη 3.Χ ηταν 4000 και στη 4.8 ειναι 5500

κανε αυτο που λεω εδω http://www.insomnia.gr/topic/624007-skyrim-the-mod-project-tmp-v48/page-46?do=findComment&comment=55425426

edit

δεν εννουσα να περασεις το patch

εννοουσα αυτο

Επισης κατι που θα αυξησει τα fps σας ειναι να μειωσετε το shadow distance. Ειδικα σε αυτους με σχετικα χαμηλο ipc (KNSM, Balantakos)

Εξ ορισμου ειναι στο 5500 αλλα μπορειτε να το πατε μεχρι το 4000

ειτε ανοιγοντας το skyrimprefs.ini (ειναι στο Documents\My Games\Skyrim) και αλλαζοντας το fShadowDistance=5500.0000 σε 4000.0000

ειτε μεσω του configuration tool καρτελες Lighting -> Shadows (advanced 2) και αλλαζοντας τη τιμη στο slider "Shadow Distance Exterior"

Ευχαριστώ, τώρα πάει κάπως καλύτερα! Γενικά είμαι πολύ ικανοποιημένος, μου φαίνεται αρκετά μεγάλη η βελτίωση σε όλους τους τομείς. Άξιζε η αναμονή! 

ΥΓ: Τελικά σκάφη κράταγε η κοπελιά, όχι ταψί :D

post-230216-0-85486200-1485640289_thumb.jpg

Δημοσ.

Σε γενικές γραμμές, το 'χω ξαναγράψει, είναι σαφέστατα η καλύτερη έκδοση που έχει βγάλει ο Πάνος, με τα πολύ-λιγότερα προβλήματα (ε λογικό... 400+ mods... δίχως προβλήματα, θα 'ταν κομματάκι αδύνατον).

Τα γραφικά είναι σούπερ, ακόμα και σε 1Κ. Οι επιδόσεις είναι επίσης πολύ καλές, σε σχέση πχ. με την 4άρα έκδοση.

Μπορείτε να "φάτε" την απόσταση των σκιών για performance (γενικά ΟΙ ΣΚΙΕΣ παίζει να "ρίχνουν" το performance ΠΙΟ ΠΟΛΥ απ' τα γραφικά τα ίδια).

Τα "δωράκια" του Πάνου είναι "must", εφόσον πάτε να πολεμήσετε τον πάσα έναν (και δράκους) απ' την αρχή. Ο Πάνος το 'χει (ανέκαθεν το 'χε) δυσκολέψει το παιχνίδι, μπορεί να 'ναι "Adept" η δυσκολία αλλά είναι "μονταρισμένη" πολύ πιο αυξημένη (η δυσκολία). Πχ. στο Vanilla εύκολα (σχετικά) έτρωγες τον πάσα έναν ληστή ή λύκο, στο δρόμο προς το Riverwood (αφού είχες αποδράσει απ' το Χέλγκεν). Τώρα... Δεν θα σας το πρότεινα να το κάνετε! Ακόμα και οι 2-3 λύκοι που θα συναντήσετε, μπορούν ΑΝΕΤΟΤΑΤΑ να σας σκοτώσουν με 2-3 δαγκωματιές πριν προλάβετε να τραβήξετε όπλο. (Δεν συζητώ για το πολύ άμεσο-κοντινό bandit camp λίγο πιο κάτω απ' το σπήλαιο που βγαίνετε. Είναι άκρως επικίνδυνοι πλέον οι ληστές... Φανταστείτε ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΔΡΑΚΟΥΣ... που ΕΠΙΣΗΣ μπορεί να σας εμφανιστούν ΠΡΙΝ πρωτοφτάσετε στο Riverwood - απ' τον Jarl του Whiterun να σας στείλει στον πύργο! Απλά... τρεχάτε ποδαράκια μου, δεν νικάς τον δράκο στο 1 level στο σετ του Πάνου, απλα!)

Πάντως, εγώ αυτά τα κράτησα (φυσικά) για αργότερα. Τα αποθήκευσα αρχικά στο... "μουλάρι" μου (Σοφία) και μετά στο σεντούκι στο σπίτι μου στο Whiterun. Θέλει πολύ προσοχή (και τόλμη... θύμισε ρητό από ασπίδιο σε χητώνιο στρατιωτικό!) να πάτε να μπλέξετε σε μάχες στην αρχή (μιλώ μέχρι 6-10 level). Βασικά, εγώ τί κάνω... γίνομαι αποκλειστικά τοξότης και βάζω Recorder & Sofia (και Λυδία!) να 'ναι αυτές "τανκς" μπροστά και εγώ να κάνω "finishing" με βέλη.

(Παρεπιπτόντως το 'λυσα το θέμα με το LOOT... Ήθελε full-format ο δίσκος γιατί είχε "υπολύματα" από άλλες εκδόσεις (δεν ξέρω πώς, αφού τα σβήνω όλα).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...