Προς το περιεχόμενο

Skyrim - The Mod Project [TMP] v4.8

panoc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στo εχω ξαναπει, ειναι θεμα της Σοφιας, μη λεμε συνεχεια τα ιδια και τα ιδια. Δεν εχω αδεια να πειραξω τιποτα στο κωδικα της.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 828
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δεν είναι αυτό (το ξέρω το θέμα της Σοφίας)... εγώ έκανα λαλακία!

Της είπα ότι "αυτό είναι το σπίτι σου" (στο Whiterun) και συνεχώς έμπαινε στην αρχική της εμφάνιση (που την βρίσκεις με εσώρουχα) και πήγαινε στο... σπίτι (έφευγε)!

Της το απενεργοποίησα και τέλος. Επίσης, κάτι που ίσως αυτό να την κάνει να γδύνεται κάθε λίγο (το 'χα ξεχάσει)... ΔΕΝ της δίνουμε ρούχα/οπλισμό με τον "κλασσικό" τρόπο (trade) αλλά με την ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΕΝΤΟΛΗ (απ' τα line της) "Let me choose what to wear (Outfit)" - κάπως έτσι το λέει. Αφού το 'κανα έτσι, δεν ξανα-έβγαλε τα ρούχα πια.

Πάνο, παίδες... γενικά, μετά από τόσες ώρες (έφτασα πάλι... 6 level, απ' το απόγευμα ως τώρα!)... το 4.8 πάει "σφαιράτα"! ΟΥΤΕ ΕΝΑ CTD, μα ούτε ένα όμως! Πάει πιο γρήγορα απ' το official! Μπράβο Πάνο, τελικά τα κατάφερες, διόρθωσες πολλά conflicts.

Επίσης, μπράβο για τα ΠΟΛΛΑ που έχεις βάλει σε "άκυρα" σημεία του χάρτη και "γεμίζουν" τον κόσμο. Φοβερός αυτός ο... "Λαβύρινθος" στον Βορρά (ψιλο-σποϊλιά, αλλά δεν είπα ΠΟΥ είναι)!

Δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιήσετε κανένα απ' τα άκρως-"τουμπανέ" όπλα/πανοπλίες που έχει εφοδιάσει ο Πάνος. (Τα αποθήκευσα στο σπίτι στο Whiterun για αργότερα, όταν "γίνουν σκούρα" πραγματικά τα πράγματα - απ' το 35+ level και μετά)... Έχει γίνει πολύ βατό το ΤΜΡ, καμία σχέση με τις παλιότερες εκδόσεις που ήταν πάρα πολύ "παλούκι" το παιχνίδι απ' την αρχή (με το που διέφευγες απ' το Χέλγκεν). Το μόνο που ΟΦΕΙΛΕΤΕ να κρατήσετε είναι το φαναράκι. Όλα τ' άλλα τα άφησα σπίτι, ούτε καν τα "Μάύρα Βέλη" δεν κράτησα - με λίγη προσπάθεια και με "Steel Arrow" σκοτώνεις τα δρακάκια (μετά από κάνα... 20λεπτο μάχης ο κάθε ένας τους)!

...Προχωρώ και θα γράφω εντυπώσεις απ' την νέα 4.8άρα έκδοση.

Μου καθάρισες, Πάνο, το (πολύ προχωρημένο) save μου... αλλά... πορώθηκα πάλι και θα συνεχίσω φτου κι απ' την αρχή (τώρα, που είμαι πάλι 6 level).

...Α! Κάτι άλλο, ερώτημα:  Τα "Bandoleers" (mod), δηλαδή αυτά τα θηκάκια γύρω απ' την μέση ή χιαστί στον ώμο (για έξτρα βάρος κουβάλημα), τα έχεις βάλει στο ΤΜΡ; Εννοώ πλην των "Backpacks" που βρίσκεις, υπάρχουν κι αυτά; Γιατί έχω "φάει κοσμάκι" ως τώρα και ουδείς έχει τέτοια στο looting... Δεν λέω, η Σοφία έχει unlimited βάρος να κουβαλά, αλλά είναι σπαστικό κάθε 5λεπτο να σταματώ να της δίνω όγκο looting...

Συμβουλές, απ' την μικρή (ή όχι) εμπειρία μου απ' το παιχνίδι (είτε ΤΜΡ είτε Vanilla):

1. Αρχικά, αποφεύγετε τις μάχες (ΟΧΙ ΤΕΛΕΙΩΣ όλες).

2. Βγαίνοντας απ' το Χέλγκεν "φάτε" ό,τι κατασκήνωση ληστών βρείτε αλλά ΟΧΙ, ΜΗ μπείτε ακόμα, σε σπήλαια κτλ (υπάρχουν στο δρόμο προς το Ρίβεργουντ). Θα 'χετε τρελό looting! Και επίσης, αρχικά, ΠΟΥΛΑΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ στους μαγαζάτορες! Βγάλτε γρήγορα χρήματα (για να τα ξοδεύετε σε upgrade skills και να αγοράσετε και κάνα σπίτι). ...Επίσης, μη χαλάτε stones για να "μαγέψετε" όπλα/πανοπλίες πριν το 30 level. Θα πάνε "άκλαυτες" οι stones, δεν αξίζει στην αρχή, πολεμάτε με "κανονικά' όπλα και πανοπλίες.

3. ΠΡΟΦΑΝΩΣ θα πάτε κατευθείαν στο ΙΝΝ του Ρίβεργουντ και θα στρατολογήσετε την Ρικόρντερ! Μπορείτε να πάρετε και τον Γκορ (ένα λίγο "γίδι" μονομάχο) καθώς και το Ελφ (στον Μύλο που κόβει ξύλα), ώστε να 'χετε ΗΔΗ ΤΡΕΙΣ συντρόφους για τις πρώτες αποστολές. Όταν φτάσετε στο Whiterun, προφανώς θα "σουτάρετε" έναν απ' τους άνδρες και θα πάρετε την Σοφία (στον σταύλο της πόλεως είναι, δεν πρόκειται για "σποϊλιά", το αναφέρει ο δημιουργός της). Μετά βάζετε και την Λυδία τρίτο μέλος, έως ότου βρείτε μια/έναν καλύτερο σύντροφο (αν και μπορείτε στην πορεία να 'χετε ΚΑΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ συντρόφους, μαζί κι η Λυδία - είναι ο "υπηρέτης" σας και σας ακολουθεί όπως και να 'χει).

4. Υπάρχουν αποστολές που ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ τους συντρόφους σας να σας ακολουθήσουν... Όλοι; ΟΧΙ! Η Σοφία "πάει παντού", "πάει με όλα" (σαν την Κοκακόλα!). Η Σοφία ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ σας ακολουθεί! Ακόμα και να γκρεμοτσακιστείτε από γκρεμό (και επιζήσετε), οι άλλοι θα κάνουν κάνα... 20λεπτο να σας βρουν, η Σοφία "σποουνάρεται" αμέσως δίπλα σας! Αυτό είναι ΚΑΙ καλό... ΚΑΙ κακό, όταν (σαν εμένα) παίζετε πολύ SNEAK-STEALTH (σας μαμάει το κάβερ πολλές φορές!)... Ο Πάνος δεν χρησιμοποιεί (απ' όσο ξέρω) το ΑΤF mod, που αλλάζεις πολλά (και τρόπο μάχης των συντρόφων), ώστε να τους πεις "μπάστα μεγάλε, πίσω μου και στελθ"... Μικρό το κακό.

5. Όταν βγείτε απ' το Χέλγκεν στην αρχή, ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ θα πάτε (στο δρόμο σας) στις "Stones" και οτιδήποτε κι αν κλάση θέλετε να γίνετε/παίξετε, θα επιλέξετε "Thief Stone"! Είναι βασικότατο γενικά στα RPG, στην αρχή, να 'χετε "τουμπανέ" όλες τις "Sneak/Stealth" abilities. Δεν θα το μετανιώσετε, θα τις χρειαστείτε (σχεδόν παντού, πάντα)... Αφού προχωρήσετε στο παιχνίδι, είτε σας "πάει" μια αποστολή είτε όχι, κατευθυνθείτε προς ανατολικά και βρείτε (κάπου, δεν λέω) την "Lovers Stone" - η οποία "τουμπανιάζει" πια ΟΛΕΣ ΜΑ ΟΛΕΣ τις abilities & skills, άσχετα τί παίζετε (όλα ανεβαίνουν πολύ πιο γρήγορα πλέον).

6. Πάρτε όλες (μα όλες) τις side-quests. Είναι μακράν πιο ενδιαφέρουσες απ' την Main Quest. Ειδικά κάποιες από NPCs, είναι φοβερές αποστολές - και βγαίνετε πάντα κερδισμένοι (και σε looting και σε level-ups).

7. Παίξτε έξυπνα. Δηλαδή, πχ., οι "Γκρέις" σας στέλνουν να βρείτε το "Κέρατο" καπου στου διαόλου το κέρατο στον Βορρά. ΜΗ πάτε αμέσως. Βρείτε αποστολές ΠΡΟΣ ΤΑ 'ΚΕΙ και κάντε "κόμπο". Δηλαδή, αν είναι ο δρόμος άπειρα μακριά, βρείτε αποστολές ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ (όχι μία, πολλές) και σιγά-σιγά να προχωρείτε προς την πιο "main" (πιο σοβαρή εννοώ) quest. Μη "πετιέστε" (με Fast Travel) απ' την μια μεριά του χάρτη στην άλλη. ΧΆΝΕΤΕ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΜΕ ADVENTURING τα βρίσκετε!

8. Ο Πάνος δεν χρησιμοποιεί ένα "Quest Delay" mod που υπάρχει, για να καθυστερείς το "τριγκάρισμα" διαφόρων quests. Λόγο αυτού, όπως και στο Vanilla, απ' την στιγμή που πάτε στους "Γκρέις" για πρώτη φορά, "τριγκάρονται" οι "Culturists" και ξεκινά το DLC "Dragonborn". ΜΗ το ξεκινήσετε. Απενεργοποιείστε πλήρως την Quest, να την έχετε "αμαρκάριστη". ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να προχωρήσετε μετά από κάνα 2ωρο ούτε για πλάκα, αν δεν είστε ΑΝΩ του 60 level!!! Το DLC αυτό βγήκε τελευταίο, δηλαδή θεωρητικά πρέπει να 'χετε τελειώσει τα άλλα, άρα να 'στε ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟ level. Και πρέπει να 'στε, διότι εκεί τα πράγματα είναι ΠΑΡΑ... ΠΑΡΑ ...ΠΑΡΑ πολύ δύσκολα. Ο... Άλντουιν (ο βασικός κακός δράκος της Main Quest) είναι... "της πλάκας" εχθρός, σε σχέση με ό,τι συναντήσετε εκεί! Οπότε... άστε την για πολύ μετά. Εκτός κι αν παίζετε με... "God Mode" (tgm), οπότε "πα-μαλ", πηγαίνετε...

9. Εννοείται... να σας γίνει "κτήμα σας" το ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟ saving! Επειδή (και ορθώς, γιατί μαμάνε το παιχνίδι!) ο Πάνος τα 'χει απενεργοποιήσει ΟΛΑ τα AUTO-saving, πρέπει να το κάνετε χειροκίνητα. Και πρέπει να το κάνετε ΚΑΘΕ 5λεπτο (το λιγότερο)! Το ΤΜΡ μπορεί τώρα στην 4.8άρα να είναι σαφώς "βατό" και να το παίζεις άνετα, αλλά... να πριν λίγο ξεχάστηκα και έχασα σαν κόπανος από έναν "βατό" αντίπαλο (γιατί αφερέθηκα και δεν πρόσεχα) και με πήγε... 45 λεπτά πίσω στο παιχνίδι! Είναι σπαστικό να πηγαίνεις πίσω τόσο πολύ...

10. Κάντε ένα brake (που και που) και ρίξτε κάνα ..."Beowolf" (ταινία) να δείτε "Skyrim" επί της μεγάλης οθόνης (αυτό έκανα τώρα, που "χαλάστηκα" που έχασα).

Αυτά... Πολύ stable η 4.8άρα, πραγματικά.

Patch 4.8.2

Καλημερα παιδια, διασπιστωσα οτι εχω κανει ενα λαθος σε πολλα textures στη 4.8 και εχω αφαιρεσει το alpha channel με αποτελεσμα να μη γινονται διαφανη τα textures εκει που χρειαζεται.

Θα παρακαλουσα να κατεβασετε αυτο και να το κανετε εγκατασταση ωστε να διορθωθει το προβλημα.

Συγνωμη για την ταλαιπωρια και την αναστατωση.

Επισης κατι που θα αυξησει τα fps σας ειναι να μειωσετε το shadow distance. Ειδικα σε αυτους με σχετικα χαμηλο ipc (KNSM, Balantakos)

Εξ ορισμου ειναι στο 5500 αλλα μπορειτε να το πατε μεχρι το 4000

ειτε ανοιγοντας το skyrimprefs.ini (ειναι στο Documents\My Games\Skyrim) και αλλαζοντας το fShadowDistance=5500.0000 σε 4000.0000

ειτε μεσω του configuration tool καρτελες Lighting -> Shadows (advanced 2) και αλλαζοντας τη τιμη στο slider "Shadow Distance Exterior"

• Like 1

Patch 4.8.2

Καλημερα παιδια, διασπιστωσα οτι εχω κανει ενα λαθος σε πολλα textures στη 4.8 και εχω αφαιρεσει το alpha channel με αποτελεσμα να μη γινονται διαφανη τα textures εκει που χρειαζεται.

Θα παρακαλουσα να κατεβασετε αυτο και να το κανετε εγκατασταση ωστε να διορθωθει το προβλημα.

Συγνωμη για την ταλαιπωρια και την αναστατωση.

Επισης κατι που θα αυξησει τα fps σας ειναι να μειωσετε το shadow distance. Ειδικα σε αυτους με σχετικα χαμηλο ipc (KNSM, Balantakos)

Εξ ορισμου ειναι στο 5500 αλλα μπορειτε να το πατε μεχρι το 4000

ειτε ανοιγοντας το skyrimprefs.ini (ειναι στο Documents\My Games\Skyrim) και αλλαζοντας το fShadowDistance=5500.0000 σε 4000.0000

ειτε μεσω του configuration tool καρτελες Lighting -> Shadows (advanced 2) και αλλαζοντας τη τιμη στο slider "Shadow Distance Exterior"

Άρα όλοι το βάζουμε αυτό, έτσι; Οκ, θενκς.... Fps drops δεν έχω ούτε στο ελάχιστο, εγώ, Πάνο. Πάει "σφαίρα", όπως προείπα...

Πάω στοίχημα ότι είσαι ο 2ος λογαριασμός του Λούπους.

Λούπους keep gaming φίλε και καλό κουράγιο σε όλους μας.

Ναι ναι, ο δεύτερος λογαριασμός μου είναι, ο φίλος!

Είμαι ΜΠΕΜΠΗΣ ΣΑΝ ΕΣΑΣ, να λαλακίζομαι στα τσατ και στο ίντερνετ, να φτιάχνω λογαριασμούς τριπλούς... (47 σχεδόν ετών, συν-μέτοχος στην εταιρεία μου, με παιδί 5 ετών κτλ)!!!

Κάτι ΑΛΛΟ ΠΛΗΝ να "σουλατσάρετε" ΑΝΕΥ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΑΙΤΙΑΣ σε φόρουμ/ίντερνετ και να σπαταλάτε τον χρόνο σας, έχετε να κάνετε; Αναρωτιέμαι... Πόσο ΚΕΝΕΣ είναι οι σύγχρονες/πιο νέες γενιές;

(Δεν έχω κάνει σχεδόν τίποτα, σε σχέση με άλλους συνομήλικους φίλους μου. Εννοώ, πολύ πιο πετυχημένοι εκείνοι... πιθανόν διότι στα νιάτα μου το "ξέσκισα", έζησα πολύ έντονα και ωραία. Όταν/εάν φτάσετε στο 20% να ζήσετε ό,τι έχω ζήσει μέχρι τα 47 μου, τα ξανακουβεντιάζουμε. Και ξανατονίζω, ΑΛΛΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ έχουν ζήσει τα υπερδιπλασια. Αλλά... δεν σπαταλούσαμε τον χρόνο μας στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ - που αν σας κοπεί η σύνδεση θα... αυτοκτονήσετε απ' την απόγνωση, δεν είχαμε δηλαδή τότε... ΖΟΥΣΑΜΕ, απλά! MONO O ΠΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΣ - 22 χρόνια που ήμουν - με ταξίδεψε στα τέσσερα σημεία της Ελλάδος ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ, ταξίδεψα και εκτός Ελλάδος σε παγκόσμια "Τζάμπορι". Χώρια τα άπειρα ταξίδια στο εξωτερικό που έχω κάνει μόνος μου...)

Σόρρυ για το οφτόπικ, admins/moderators.

Πανο υποθετω το 4.8.1 δε το περναμε καν δηλαδη?

Αντε να κατσω σημερα να σου στειλω το save να το δοκιμασω και εγω.

Με την 3.3 ειχα ανα ωρα 2-3 κρασαρισματα.Το χερι μονιμα στο F5 ειχα.

Πανο υποθετω το 4.8.1 δε το περναμε καν δηλαδη?

Αντε να κατσω σημερα να σου στειλω το save να το δοκιμασω και εγω.

Με την 3.3 ειχα ανα ωρα 2-3 κρασαρισματα.Το χερι μονιμα στο F5 ειχα.

Περασε απευθειας το 4.8.2

• Like 1

Αυτό που έβαλες να κατεβάσουμε είναι patch-άκι για την 4.8 ή νέο εντελώς update του SKTP;

Εγώ που έχω την 4.8 και πάει μια χαρά, απλά θα κάνω εγκατάσταση από πάνω και θα 'μαι οκ (με τα saves); Μη ξανα-μανα-ξεκινώ την εισαγωγή στο Χέλγκεν, έχω βαρεθεί να την βλέπω (απ' έξω τους διαλόγους ξέρω πια! Χαχαχα)...

Η "μωβίλα" στο δέρμα χάθηκε, μετά από λίγο, Πάνο.
Κάνα conflict είναι, που εμφανίζεται που και που...

Παιδιά... πέρασα στο ΣουΚού τα Win10 (English). Μετά πρόσθεσα το ελληνικό πληκτρολόγιο... Έπειτα, επειδή δεν μου έδειχνε Currency Euro και άλλα, πέρασα και την γλώσσα (Ελληνική) με Region "Greece"...

...Παίζοντας το Skyrim τώρα με την 4.8, διαπίστωσα κάτι περίεργο: ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΑΓΓΛΙΚΑ στην κονσόλα όταν την ανοίγω, πάντα μου δείχνει "τετραγωνάκια" όταν γράφω! Ακόμα κι αν μπω στο παιχνίδι με το πληκτρολόγιο (στο Desktop) στο ENG, πάλι δεν μπορώ να γράψω αγγλικά. Επίσης, δεν μπορώ να "βγω" απ' το παιχνίδι (πχ. με Alt-Tab, να ανοίξω το "Search" το πλαινό στα δεξιά της οθόνης), ώστε εκεί να κάνω Alt-Tab και να βάλω πάλι αγγλικό πληκτρολόγιο (εάν είχε αλλάξει σε ελληνικό) - και δεν βγαίνω απ' το παιχνίδι, ούτε με Task-Manager (κολλάει το παιχνίδι αν ανοίξω τον Task Manager, δίχως να κάνω κάτι, απλά να τον ανοίξω)...

Καμιά ιδέα να λύσω το θέμα με τα αγγλικά στην κονσόλα;

Δεν κατάλαβα... Θα 'ναι ΕΤΣΙ στο Νιντέντο;;;; Ε να μη το φτιάξουν καν.

Είπαμε... ούτε εγώ είμαι φανατικός του ούλτρα-τουμπανέ γραφικού (η πλοκή είναι το "μαστ" για μένα)... αλλά ΟΧΙ ΚΙ ΕΤΣΙ!

Δεν κατάλαβα... Θα 'ναι ΕΤΣΙ στο Νιντέντο;;;; Ε να μη το φτιάξουν καν.

Είπαμε... ούτε εγώ είμαι φανατικός του ούλτρα-τουμπανέ γραφικού (η πλοκή είναι το "μαστ" για μένα)... αλλά ΟΧΙ ΚΙ ΕΤΣΙ!

Φωτογραφία απ'το 9gag και να είναι αληθινή... δε νομίζω Τάκη!

Το γράφουν και στα σχόλια από κάτω πάντως :)

Mήπως, παίδες, έχετε καμιά ιδέα για ό,τι έγραψα - περί των "τετραγώνων" αντί γραμμάτων στην κονσόλα;

Σίγουρα κάτι παίζει με τις ρυθμίσεις των Windows, όχι λόγο Skyrim ή STMP...

Πάνο, βλέπω έχεις ανεβάσει την 4.8.2. Υποθέτω όσοι κατεβάσουμε εξ αρχής αυτή δεν χρειαζόμαστε και το patch, σωστά; Αυτονόητο θα μου πεις, αλλά δεν ρισκάρω να σβήσω τόσα GBs. Δεν έχουμε όλοι VDSL ;)

• Like 1

Πάνο, βλέπω έχεις ανεβάσει την 4.8.2. Υποθέτω όσοι κατεβάσουμε εξ αρχής αυτή δεν χρειαζόμαστε και το patch, σωστά; Αυτονόητο θα μου πεις, αλλά δεν ρισκάρω να σβήσω τόσα GBs. Δεν έχουμε όλοι VDSL ;)

Σωστα, δε χρειαζεται το patch.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...