panoc Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Μπα Πανο, λεω να μην το κατεβασω, λιγο stuttering εχω σε εξωτερικους χωρους σε συγκεκριμενα σημεια, οχι παντου. Δεν το βρισκω και τοσο ενοχλητικο. Σε εσωτερικους χωρους (σπηλιες κτλ) ειναι καρφωμενο στα 60 fps. Θα κανω μονο την αλλαγη true/false και θα ενημερωσω αν δω καποια διαφορα. Δεν υπαρχει προβλημα, η 4.8 περα απο πιο optimised textures σε σχεση με τη 4.7 εχει τη διορθωση αρκετων clipping που υπαρχουν στο κοσμο (πχ σπιτι χωμενο το μισο μεσα σε βραχο, κλπ). Και τα οποια προκαλουν performance issues στα συγκεκριμενα σημεια. Δεν εχει ιδιαιτερα αλλες αλλαγες. Ξαναδιάβασα το spoil, Πάνο, αλλά λες/αναφέρεσαι για αναβάθμιση από 4.7 σε 4.8. Εγώ θέλω να βάλω cleaned installed Skyrim + 4.8 STMP. Mπορώ να το κάνω όπως γινόταν πριν και απλά να περάσω τα saves απ' την 4.7;Η αναβαθμιση δεν αφορα μονο τα αρχεια του παιχνιδιου αλλά και την αναβαθμιση των saves σε νεα εκδοση.Οποτε οπως γραφω στο spoiler θα χρειαστει να εχεις ενα save στο qasmoke απο την 4.7 Εαν δεν εχεις μπορεις να δοκιμασεις τη διαδικασια απευθειας στο τελευταιο save, αλλα δε ξερω κατα ποσο θα δουλεωει σωστα και θα καθαρισει σωστα. Επίσης, αυτά που είχες πει να αλλάξουμε σε settings (είτε Windows είτε nVidia), ποιά/τί ήταν; Για να τρέχει πιο σωστά το STMP, εννοώ... Κάτι είχες γράψει, απλά δεν έχω ιδέα σε ποιά σελίδα του thread εδώ είναι, να πάω να το δω... Δε θυμαμαι τι και ποτε ειχω γραψει κατι σχετικο. Οπως εχω ξαναπει εχω τα παντα default στο control panel. (Άσχετο... όπως έγραψα, η νέα Recorder είναι σαφώς πιο ωραία. Απλά, γίνεται να της αλλάξω το χρώμα μαλλιών, κάπως; Παραείναι κόκκινα, ούτε η φανέλα της Λίβερπουλ δεν έχει τόσο λαμπερό κόκκινο... λολ).Οχι δε γινεται, οχι ευκολα οπως φανταζεσαι.Θασ πρεπει να ανοιξεις το bsa, να παρεις το nif για τα μαλλια και να καθορισεις τις παραμετρους του. Εγώ καταλαβαίνω τι λέει ο φίλος KNSM. Προσωπικά εκτός κι αν αντιμετώπιζα σοβαρά προβλήματα δεν θα την πάλευα να keep up με όλες τις ενημερώσεις. Δεν είναι μόνο το κατέβασμα, αλλά και η όλη διαδικασία εγκατάστασης του κάθε πακέτου, με όσα προβλήματα συμβατότητας και κινδύνους συνεπάγεται αυτό. Φυσικά, ο Πάνος κάνει πολύ καλά και προσπαθεί με βάση το feedback μας να φτιάξει το τελειότερο πακέτο που μπορεί. Απλά, εγώ είμαι πιο πολύ οπαδός της λογικής if it works, it works γιατί η αναζήτηση για την τελειότητα δεν έχει τελειωμό, αφού απλά δεν υπάρχει τελειότητα. Ακόμη και η έκδοση 39845739853.3 θα έχει σίγουρα τα προβλήματά της. Από εκεί και πέρα οι μεγάλες ανταμοιβές συνεπάγονται και μεγάλα ρίσκα, οπότε όσοι ασχολούμαστε με mods, είτε on the giving είτε on the receiving end, πρέπει να είμαστε συνειδητοποιημένοι και μετρημένοι στις απαιτήσεις μας... Η αληθεια ειναι οτι προσπαθω να φερω το πακετο στα μετρα τα δικα σας. Με την εννοια, να τρεχει οσο πιο ομαλα γινεται και με λιγοτερα προβληματα. Το δικο μου πακετο αυτο που παιζω εγω ειναι αρκετα διαφορετικο πλεον και πολυ πιο "βαρυ", αλλα εγω ξερω (συνηθως) πως να λυνω το καθε προβλημα και (συνηθως) το κανω πια on the fly. Η 4.8 θα ελεγα οτι ειναι η πιο ολοκληρομενη εκδοση οσον αφορα σταθεροτητα και ταχυτητα. Φυσικα παντα θα υπαρχουν μικρα bugs, αλλα δε νομιζω οτι θα αποτελεσουν game breaker καταστασεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lupus_Hegemonia Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Σκατά! Δεν το κατάλαβα έτσι... και αφ' ενός με την εγκατάσταση των Win10 ΔΕΝ λειτουργούσε το Skyrim (αφού έκανα clean installation), αφ' εταίρου το... ξαναπέρασα το παιχνίδι fresh clean install! Σκατά!... Θα πρέπει τώρα να βάλω την 4.7... να κάνω clean save... να περάσω τον backup φάκελο του Skyrim πάλι... να βάλω πάλι την 4.8!... Τεσπά, τί να γίνει, θα πήξω λίγο... Ανεβηκε η 4.8 για αναβαθμιση απο τη 4.7 Τρεχοντας τη 4.7 δώστε στη κονσόλα την εντολή "coc qasmoke", θα μεταφερθείτε στο dev δωμάτιο εκτός του Skyrim Worldspace. -Εάν έχουμε followers τους λέμε να περιμένουν κάπου ώσπου να γυρίσουμε ή τους διώχνουμε. Αποθηκεύστε το παιχνίδι και βγείτε δίνοντας την εντολή "qqq" στη κονσόλα. -ΜΗ ΠΕΙΡΑΞΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ-.Κρατήστε ένα backup ολόκληρου του φακέλου παιχνιδιού, του φακέλου \My Documents\My Games\Skyrim καθώς και του φακέλου AppData\local\Skyrim.Εφόσον κρατήσατε backup μπορείτε να σβήσετε τους παραπάνω φακέλουςΚάντε πάλι καθαρή εγκατάσταση το παιχνίδι καθώς και το STMP 4.8 όπως περιγράφεται στις οδηγίες.Όταν τελειώσει η εγκατάσταση του STMP, επαναφέρετε τα saves στο φάκελο \My Documents\My Games\Skyrim\Saves. -ΠΡΟΣΟΧΗ MONO TA SAVES-Ανοίγετε πάλι το παιχνίδι και φορτώνετε το save που κάναμε πιο πριν στο δωμάτια qasmoke, θα σας ενημερώσει ότι κάποια Mods λείπουν πατήστε YES.Εφόσον φορτώσει και είστε στο dev δωμάτιο, δώστε στη κονσόλα τις παρακάτω εντολές, "pcb" και "tfc".Τώρα μεσώ του wait μενού (πλήκτρο Τ) πρέπει να περιμένετε 31 μέρες, δηλαδή 31 φορές επί 24 ώρες Η διαδικασία θα γίνει πολύ γρήγορα μην φοβάστε, απλα τραβηξτε τη μπαρα του wait τερμα δεξια.Όταν τελειώσετε δίνετε στη κονσόλα τις εντολές "tfc", "save stmp4-1" και μετά την εντολή "qqq".Από το desktop εκτελείτε το αρχείο ReSaver.exe που είναι στο zip που κατεβάσατε.Μόλις το ανοίξετε θα σας ζητήσει να φορτώσετε ένα save, φορτώστε αυτό με όνομα "stmp4-1"Επιλέξτε από το μενού "Clean" τις επιλογές Show unattached instances και Show indefined elements, στη συνέχεια επιλέξτε πάλι από το μενού Clean τα Remove unattached instances και Remove indefined elements. Αποθηκευστε πατώντας File → Save επιλέξτε ναι στο overwrite.Ανοίξτε πάλι το παιχνίδι και φορτώστε το stmp1 save. Τελος δίνετε πάλι την εντολή "pcb" και στη συνέχεια "coc riverwood", μόλις φτάσετε στο Riverwood αποθηκεύστε και συνεχίστε το παιχνίδι σας. Η 4.8 περιεχει 2048 textures με 1024 normal maps. Θεωρητικα θα πρεπει να ειναι σχεδον τοσο ελαφρια οσο τα full 1024 textures αλλα με ποιοτητα σχεδον σαν 2048 textures. KNSM εαν το κατεβασεις πες μου πως πας απο vram και suttuer (θεωρητικα το παρακατω θα βοηθησει στο stutter) Επισης οποιος θελει (ανεξαρτητα εκδοσης) μπορει να δοκιμασει την αλλαγη απο false σε true στη παρακατω γραμμη στο enblocal.ini (φακελο παιχνιδιου) EnableUnsafeMemoryHacks=false -> true Και να ενημερωσει εαν θελει πως παει απο αποψη σταθεροτητας και stuttering. Καθαρα 1024 textures θα φτιαξω σε λιγες μερες, αν χρειαζονται. Eπειδή είχες δώσει πιο πριν τέτοια textures... μήπως απλά να βάλω χειροκίνητα την 4.7 ΚΑΙ ΑΥΤΟ το pack με εκείνα τα 2Κ->1Κ που είχες δώσει; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panoc Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Οχι φυσικα, καθε texture pack ειναι μονο για την εκδοση που βγηκε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lupus_Hegemonia Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Κάτι άλλο, πολύ εκνευριστικό (στο συγκεκριμένο mod, όχι το STMP)... ΤΙ ΑΛΛΑΖΩ (τιμές) για να επαναφέρω πιο μακριά την κάμερα όταν συνομιλώ με κάποιον; Είναι άκρως εκνευριστικό, που θέλω να ντύσω πχ. την Recorder και η κάμερα πάει ζουμ στο στήθος ή πρόσωπό της και δεν βλέπω τίποτα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panoc Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 το face to face ειναι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lupus_Hegemonia Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Οχι φυσικα, καθε texture pack ειναι μονο για την εκδοση που βγηκε. Όχι, άλλο λέω... Για την 4.7, είχες βγάλει πριν μερικές μέρες ένα pack με 2Κ που τα 'χες "κατεβάσει" σε 1Κ (1-2 σελίδες πιο πίσω είναι). Λέω... να βάλω την 4.7 με ΕΚΕΙΝΟ το pack (μή χάσω τα saves)... ...αλλά δεν βαριέσαι! Πάνω από... 15 φορές το 'χω ξεκινήσει απ' την αρχή! Το ξανα-ξεκινώ άμα λάχει! Αφού είμαι "πρεζάκιας" του συγκεκριμένου αυτού παιχνιδιού, δεν το βαριέμαι ποτέ. το face to face ειναι. Ναι, αυτό λέω! Ξέρουμε τί τιμές να αλλάξω; Ή αλλάζω "ό,τι να 'ναι" και ΑΜΕΣΑ φαίνεται το αποτέλεσμα, οπότε "παίζω" και βρίσκω την απόσταση που θέλω; Μόλις κατέβηκε η 4.8!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panoc Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Όχι, άλλο λέω... Για την 4.7, είχες βγάλει πριν μερικές μέρες ένα pack με 2Κ που τα 'χες "κατεβάσει" σε 1Κ (1-2 σελίδες πιο πίσω είναι). Λέω... να βάλω την 4.7 με ΕΚΕΙΝΟ το pack (μή χάσω τα saves)... ...αλλά δεν βαριέσαι! Πάνω από... 15 φορές το 'χω ξεκινήσει απ' την αρχή! Το ξανα-ξεκινώ άμα λάχει! Αφού είμαι "πρεζάκιας" του συγκεκριμένου αυτού παιχνιδιού, δεν το βαριέμαι ποτέ. Ναι, αυτό λέω! Ξέρουμε τί τιμές να αλλάξω; Ή αλλάζω "ό,τι να 'ναι" και ΑΜΕΣΑ φαίνεται το αποτέλεσμα, οπότε "παίζω" και βρίσκω την απόσταση που θέλω; Δε χανεις τα saves, απιθανο να τα χασεις. Ακομα και να μη καθαρισεις το save θια δουλευει, απλα οπως παντα ο καθαρισμος ειναι καλος. Οι τιμες που βλεπεις ειναι ειναι σε μοιρες για το fov (field of view). Οσο μεγαλυτερο ειναι το νουμερο τοσο λιγοτερο "ζουμαρει". Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lupus_Hegemonia Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Ωραία, άρα βάζω την 4.8... βλέπω αν δουλεύει... κι αν όχι, είτε απ' την αρχή είτε βάζω την 4.7. ΤΕΛΕΙΑ! Ωραία, θα αλλάξω τις τιμές (μου την είχε σπάσει λέμε το ζουμ!). Εάν δουλέψει το save (στην 4.8)... και ΞΑΝΑΣΩΣΩ ΑΜΕΣΩΣ... θα 'ναι clean save πια (για την 4.8); Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panoc Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Βαλε τη 4.8 και ακολουθα το spoiler. Με το που φοιρτωσεις το τελευταιο save πες στους followers να περιμενουν και μπες στο qasmoke. Clean θα ειναι οταν κανεις τη διαδικασια με το resave. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lupus_Hegemonia Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Kαλώς. Ούτως ή άλλως, είμαι υπέρ των νέων... εκδόσεων (γενικά).Και να μη δουλέψουν τα saves... ξανα-μανα-Dovahkiin! Δεν βαριέσαι! Κάτι άλλο που σου είχα ρωτήσει αλλά δεν θυμάμαι αν είχες πει: ΣΕ ΝΕΟ INSTALLATION, που δεν έχω ξεκινήσει ούτε ανοίξει ποτέ το game... να τρέξω τον launcher ΜΙΑ ΦΟΡΑ (που λένε και στο STEP) και μετά να βάλω το TMP; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panoc Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Ναι 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lupus_Hegemonia Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Είχα ξεχάσει πόση ώρα κάνει η εγκατάσταση του ΤΜΡ!... Μισή ώρα και... είναι στη μέση! Ερώτηση (ίσως το 'χω ξαναρωτήσει)... Επειδή ξανα-πέρασα και την SSE... επειδή εσύ τα 'χεις ΟΛΑ ΜΕΣΑ στο πακέτο ΤΜΡ (SKSE, NMM, LOOT κτλ), εάν κάνω εγκατάσταση τα NMM & LOOT (ΜΟΝΟ για την SSE, θα ενεργοποιήσω),... υπάρχει περίπτωση να τα κάνει "κώλος" και στο TMP; Κουτή ερώτηση, αλλά την έκανα... Και κάτι άλλο... κάθε τρεις και λίγο που τσεκάρω τον φάκελο "Skyrim" στο "My documents" (που είναι τα saves), εκεί βλέπω ένα κατεβατό από "backup" αρχεία. Που νομίζω (αν δεν κάνω λάθος) ότι αυξάνονται σε αριθμό. Είναι οκ αυτό; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panoc Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Οχι, εαν επιλεξεις μονο την sse απο το nmm δε θα εχεις προβλημα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dantε Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Απο 3.3 στην 4.8 υποθετω τα save δε θα δουλευουν ε? Η αληθεια ειναι οτι εχω αρκετα random κρασαρισματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lupus_Hegemonia Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Μετά το ΠΡΩΤΟ re-start (του παιχνιδιού) και... κλάμα για το 64 level που 'χα πάει και ξανα-μανα-1 level... το ξεπέρασα, "Δάντη"! Το 'χω ξανα-ξεκινήσει το παιχνίδι σχεδόν 2 ντουζίνες φορές. Πλέον, πάω "σφαιράτος" στην main quest, σχεδόν τρέχω, ξέρω απ' έξω τα caves κτλ.! (Χαχαχα)... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα