Προς το περιεχόμενο

Skyrim - The Mod Project [TMP] v4.8

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε συ Πάνο... δεν κατέβηκα από στάνη! Γραφίστας είμαι, 47 ετών! Δεν ξέρω από ΚΑΡΤΕΣ ΓΡΑΦΙΚΩΝ;

Θες να με πείσεις ότι τα ΕΝΑ Κ σε σχέση με τα ΔΥΟ Κ γραφικά ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΣΧΕΣΗ και ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ με τις κάρτες γραφικών...!!! Οκ...

Όχι... σαφώς και δεν ξέρω μια GRAPHIC ENGINE πώς λειτουργεί... αλλά ΜΗ ΔΟΥΛΕΥΟΜΑΣΤΕ και τελείως, ότι θα 1Κ "δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία" σε σχέση με κάποια 2Κ ή 4Κ, έτσι;

Μα, εφοσον τα textures χωρανε στη vram σου, δε σου κοβουν ταχυτητα, ναι θα εχεις -ισως- λιγοτερο stutter με μικροτερα textures οσον αφορα το tmp αλλα οχι παραπανω frames και το κυριοτερο δεν εχουν σχεση με το προβλημα lag που εχεις και loading times. Εαν ειχαν σχεση τοτε, ακριβως το ιδιο προβλημα θα ειχαν ολοι.

Μπορει να εισαι γραφιστας αλλα δε ξερεις απο καρτες γραφικων, οχι. Και εγω ειμαι μαραγκος αλλα δε ξερω ουτε εχω υποχρεωση να μαθω πως δουλευει το πριονι, αρκει που κανει τη δουλεια που πρεπει να κανει. Δεν ειναι ντροπη ουτε κακο...

Επίσης... αφού είσαι ΕΣΥ Ο ΕΙΔΙΚΟΣ κι εγώ είμαι... ταχυδρόμος... κούριερ... λιμενεργάτης... και δεν έχω ιδέα από γραφικά και κάρτες γραφικών... ε ωραία, ΔΙΑΦΩΤΗΣΕ ΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΔΩΣΕ ΛΥΣΕΙΣ, όταν σου λέω ότι με ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΩ, έχω θέμα με τις loading screens & με lag!

Λυπαμαι αλλα για δευτερη φορα ξεπερνας το οριο, δεν εχω καμια υποχρεωση να σου δωσω καμια λυση για κανενα σου προβλημα και μαλλιστα εξ αποστασεως. Πόσο μάλλον οταν το απαιτεις και με κεφαλαια.

Αντιγραφω απο το αρχικο ποστ

---------- DISCLAIMER ----------

To παρόν παρέχεται ως έχει και θεωρήστε το beta, σε καμία περίπτωση δεν υποχρεώνομαι να διατηρώ υποστήριξη για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα.

Νομιζω οτι δε μπορει να διαφωνισει κανενας συμμετεχων σε αυτο θεμα οτι εχω προσπαθισει να διορθωσω οτι προβληματα παρουσιαζονται.

Αλλα δεν ειμαι μαγος να διορθωνω προβληματα που δε βλεπω και δε μπορω να αναπαραγαγω.

Ειλικρινα δε περιμενα ποτε οτι θα ερθει η ωρα που θα με εκανε καποιος να θελω να κλειδωσει το θεμα και να ανοιξω για πρωτη φορα το ignore list μου. Οποτε σε παρακαλω χαλαρωσε, προσπαθισε να βρεις τι μπορει να φταει γιατι εγω δε δυναται να το κανω στο συστημα σου και εαν το βρεις θα παρακαλουσα παλι να με/μας ενημερωσεις ωστε να μαθω κατι που δε γνωριζω, -εαν θες-.

• Like 3
  • Απαντ. 828
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ειρηνη αδερφια.

Εδω συζηταμε ηρεμα και ομορφα για το παιχνιδι που αρεσει σε ολους μας, κανενας δεν χρειαζεται να απαιτει απο κανεναν τιποτα. Ξαναλεω, ηρεμα και ομορφα. Ειναι κριμα να κλειδωθει καθως θα το ανακαλυψουν πολλοι στο μελλον και θα θελουν 5-10 διευκρινισεις και δεν θα μπορουν να ρωτησουν.

Φιλε lupus, ο γραπτος λογος ειναι διαφορετικος απο τον προφορικο, οταν γραφεις κεφαλαια (ειδικα σε forum) δινεις την εντυπωση οτι φωναζεις και απαιτεις με αποτελεσμα ο απεναντι να παιρνει μια αμυντικη σταση. Μην γραφεις κεφαλαια λοιπον γιατι παρεξηγησε και ισως χωρις λογο. Τα παραπανω φιλικα προς ολους.

http://www.tomshardware.com/reviews/cpu-hierarchy,4312.html

Συμφωνα με αυτο το chart ο επεξεργαστης σου ειναι μια χαρα, καλυτερος απο τον δικο μου. Δεν υπαρχει ουσιαστικα (απο θεμα vfm) ανωτερος για να πας. Και 6700k να αγορασεις οι διαφορες θα ειναι ελαχιστες και ισως ουτε ορατες με το ματι, οποτε προσπαθησε να βρεις που εντοπιζεται το προβλημα γιατι στον επεξεργαστη/κ.γραφικων σου δεν ειναι. Μπορει να ειναι το antivirus, μπορει να ειναι το λειτουργικο? Δεν ξερω, κανε δοκιμες και θα βρεθει η λυση.

Δημοσ.

εγώ λοιπόν ο άσχετος, ο λιμενεργάτης, που δεν ξέρω... μολις εβαλα τα 1κ γραφικα, ως δια μαγειας λυθηκαν ολα τα προβληματα!!!!... μηδεν lag, μηδεν loading delay!!!!! σας το ορκίζομαι, δεν κάνω πλάκα!

...και πως να μην ειχα δικιο, όταν ο πάνος χρησιμοποιεί 400+ mods με 2κ γραφικά στα περισσότερα (ειδικα σε φλορα και περιβαλλον, αρα τιτανιος ογκος γραφικων) και όταν τεστάρει το τμρ στο.... υπέρ τουμπανέ μηχανημά του;!

να το ξαναγράψω και δημόσια: είμαι γραφίστας/designer/illustrator από τότε που ήσασταν οι περισσότεροι στο δημοτικό. έχω υπολογιστή και ασχολούμαι με αυτά, από όταν ήσασταν αγέννητοι (πρωτο υπολογιστή είχα το 1977, που πήγα στις ηπα). και τα τελευταία 7 χρόνια, δουλεύω ως art director σε εταιρεία games developing.

...όταν φτιάχνουμε τα παιχνίδια μας, αφ´ ενός τα κάνουμε αρχικά optimized για ...android 2 & ios6, αφ´ εταίρου βγάζουμε καμποσες εκδοσεις για τα αλλα ισχυροτερα μοντέλα. δεν λέμε "αχου, λυπάμαι, ψάξτε το, κρίμα".

τεσπα... τώρα πάει σφαιρα το τμρ, η μερα με την νυχτα!...

...σχόλια, από έναν άσχετο με γραφικά.

edited

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και σου ξαναλέω ότι δε θα έπρεπε να έχεις το πρόβλημα εξ αρχής. Οι άλλοι παίζουν με πολύ πιο αδύναμο υπολογιστή από το δικό σου χωρίς το πρόβλημα που αναφέρεις.

Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο αλλά ότι περιορισμό έχεις εσύ με τη 1070 έχει και ο Dante με τη 980 και ο Knsm με την 780 και εγώ με τη 1080. Άσχετα πόση μνήμη έχει η κάρτα το skyrim ως dx9 εφαρμογή βλέπει μέχρι 4gb vram και άλλα τόσα ram. Οπότε δε διαφέρουν όσο νομίζεις τα συστήματα μας.

Παραταυτα χαίρομαι που λύθηκε το πρόβλημα σου μπας και πάμε παρακάτω.

...Όταν φτιάχνουμε τα παιχνίδια μας, αφ´ ενός τα κάνουμε αρχικά optimized για ...Android 2 & iOS6, αφ´ εταίρου βγάζουμε ΚΑΜΠΟΣΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΑ μοντέλα. Δεν λέμε "αχου, λυπάμαι, ψάξτε το, κρίμα".

Παραβλέπω όλο το στυλ ύφος και θα κρατήσω μόνο αυτό. Δε φτιάχνω παιχνίδια, δε φτιάχνω τίποτα βασικά πόσο μάλλον για βιοποριστικους λόγους. Έδωσα κάτι που έφτιαξα για εμένα οπότε αντίθετα με εσένα δεν έχω καμία υποχρέωση απέναντι σε κανένα. Οπότε συνέχιζει να ισχύει το ψάξτε μόνος σου όταν εγώ αδυνατώ. Επεξ/σία από panoc
  • Like 1
Δημοσ.

Κι εγω σου ξαναλεω εντελως φιλικα μην γραφεις με κεφαλαια γιατι φαινεται σα να φωναζεις. Απο εκει και περα δεν ξερω που οφειλεται αλλα εγω με τα 1024 ειδα ελαχιστη βελτιωση αλλα ειναι θεμα περιορισμου της vram, εγω εχω 3 gb κι εσυ 8.

Επισης θα σου προτεινα να παιξεις και το προηγουμενο, το Oblivion, εξισου παιχνιδαρα.

Και κατι τελευταιο, αν ερχοταν καποιος και μου ελεγε παρε 500-1000 ευρω και modαρε το Skyrim με 400τοσα mod θα του ελεγα οχι γιατι modαρα το Oblivion (με καμια  120αρια mod) και μονο το να βρεις ποια δουλευουν μεταξυ τους αναμεσα σε τοσες χιλιαδες ειναι σα να ψαχνεις ψιλους στα αχυρα. Ασε το να τα βαλεις και να ειναι και σταθερο το παιχνιδι. Αυτα γιατι καλο ειναι να εκτιμουμε τις 100αδες εργατοωρες που διεθεσε ενας ανθρωπος δωρεαν για να φτιαξει κατι πολυ αξιολογο. Ο σαρκασμος φιλε μου καλο θα ηταν να λειπει, ενηλικες ειμαστε.

Δημοσ.

Πανο θυμισε μου που βρισκω το config tool για να αλλαξω τα textures,να δοκιμασω και εγω.

ΥΓ.Βεβαια τωρα για καποιο λογο το game κρασαρει με το που ανοιξω.

Δεν αλλαξα κατι.

Απλα το πατησα να ανοιξει και νομισα οτι δεν ενιωσε και ξαναπατησα στο εικονιδιο.

Κρασαρε,το εκλεισα ,το ξανανοιξα κανονικα και παλι.

Restart το πισι,παλι τα ιδια.

Δημοσ.

Πανο θυμισε μου που βρισκω το config tool για να αλλαξω τα textures,να δοκιμασω και εγω.

ΥΓ.Βεβαια τωρα για καποιο λογο το game κρασαρει με το που ανοιξω.

Δεν αλλαξα κατι.

Απλα το πατησα να ανοιξει και νομισα οτι δεν ενιωσε και ξαναπατησα στο εικονιδιο.

Κρασαρε,το εκλεισα ,το ξανανοιξα κανονικα και παλι.

Restart το πισι,παλι τα ιδια.

Καλημερα μπορεις να κατεβασεις το configuration tool απο εδω

Μηπως σου ανοιξε ο skyrim launcher ?

Αν θυμαμαι καλα τρεχεις τη 3.3 οποτε ισως θα βοηθουσε να τρεξεις το restore settings για το 3.3, αν το εχεις διαγραψει κατεβασε απο απο εδω

Υπενθυμηση, εαν τρεξεις το restore settings, πρεπει παλι να ορισεις αναλυση απο το configuration tool (μαζι με οτι αλλες ρυθμισεις κανεις)

Απο εκει και περα δεν ξερω που οφειλεται αλλα εγω με τα 1024 ειδα ελαχιστη βελτιωση αλλα ειναι θεμα περιορισμου της vram, εγω εχω 3 gb κι εσυ 8.

Δεν εχει σημασια ποση vram εχεις, μεχρι 4GB χρησιμοποιουμε ολοι στο skyrim ειτε εχεις καρτα με 2 ειτε με 8gb vram. Δε παει παραπανω λογω dx9. Στη προκειμενη περιπτωση εσυ χρησιμοποιεις 3vmram + 1gb pooled  system ram (πχ σε αλλο παιχνιδι dx11 θα χρησιμοπουσες 3gb vram  + οσο system ram εχεις διαθεσιμη για αποθηκευση textures)

Λογικο να μην εχεις τραγικη αυξηση επιδοσεων, ποσο μαλλον οτι 1024VH και 2048H χρησιμοποιουν πανω κατω την ιδια ποσοστητα vram. Aλλα επισης ειναι λογικο να εχεις λιγοτερο stutter αφου ζοριζεται λιγοτερο η μνημη.

Αλλα απο το stutter στο lag μερικων δευτερολεπτων και το loading 3 λεπτων ειναι μια αποσταση τεραστια και οι δρομοι τους απλα δε διασταυρωνονται.

• Like 1
Δημοσ.

update σχόλιο, απ' τον... "άμπαλο" στα κομπιούτερς, κάρτες γραφικών και γραφικά, εμένα...

...ουδεν προβλημα!

ούτε ιχνος lag πλέον!

οι δε loading screens διαρκούν από... δυο δευτερολεπτα το πολυ έως... μερικα μιλισεκοντ!!!!

...κατά τα άλλα... όχι, "δεν έπαιζε ρόλο" το ότι ήταν 2κ σε 400+ mods και η cpu (κεντρικός επεξεργαστής, οχι η gpu) αγκομαχούσε να τα φορτώσει! μιας και είμαι άσχετος και δεν ξερω ότι έχει παλιό engine το skyrim και ότι ουσιαστικά ο επεξεργαστης δουλευει κι όχι η gpu... "δεν παίζει ρόλο" στα γραφικα η υπερφόρτωση του cpu!!!!! λες και πριν βγουν οι gpu, οι υπολογιστές δούλευαν τα γραφικά με... θεία παρέμβαση - δεν χρησιμοποιουσαν τον κεντρικό επεξεργαστή!

ήμουν εκατο τις εκατο σίγουρος, ότι άσχετα αν έχω δυνατή κάρτα - δεν εχω ομως δυνατο κεντρικό επεξεργαστή - πως αν εριχνα την αναλυση των τόσων μυριάδων γραφικών τόσων mods, ότι θα "έστρωνε"...

γιατί ποτε μα ποτε να μη μπορώ να πείσω με ηρεμία και απλά ελληνικά κάποιον συνάνθωπο, να δοκιμασει και κατι αλλο απ' ό,τι θεωρεί ως "μονόδρομο";

...μπορεί κάποιοι να 'χετε εμπειρία και σχέση με το αντικείμενο (το εκάτοτε), αλλά δεν ειστε παντογνωστες. δοκιμάστε και κατι αλλο, μια αλλη λυση, κάτι που κάποιος προτείνει. δεν θα κάνει κακό στην ματαιοδοξια σας. και μάξετε να ακουτε και λιγάκι, να 'χετε υπομονή - οι παλιότερες γενιές είχαμε/έχουμε.

edited

Δημοσ.

Μονο ευχαριστώ βασικά θα έπρεπε να λες στον Πάνο που κάθεται και ασχολείται με τις ώρες εδώ και πόσους μήνες λες και χρωστάει κάτι και τώρα εσύ στράβωσες που σου θίξαν τα "computer skills" σου, wgaf, get over it...και σταματα να γραφεις κεφαλαια, τι δεν καταλαβαίνεις?! Θες να αρχίσουμε να flag όλα τα posts σου, for the love of god μαντράχαλος 50 χρονών είσαι,, νιώσε plz.

• Like 1
Δημοσ.

...εν πάσει περιπτώσει... και για να "κουλάρουμε" (μου "ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι" απ' το πόσο μειονεκτικά και απαξιωτικά μου αναφέρθηκε ο πάνος - και δεν είναι η πρώτη φορά)...

...προσωπικά ευχαριστώ που μας δώθηκαν και τα 1κ γραφικά (textures) διότι πραγματικα μου ελυσε το προβλημα.

όπως έχουμε πει (δεν το γνώριζα, δεν είχα εμβαθύνει στο πώς διάολο ένα παιχνίδι φτιάχνεται, αλλά εμαθα σιγά-σιγά), το skyrim είναι παλιο παιχνίδι, στημένο για κονσόλες, με παλιό engine, που δεν υποστηρίζει/δεν εκμεταλεύεται τις νέες "τουμπανέ" κάρτες. αρα... ό,τι και να κάνουμε, ό,τι ρυθμίσεις κι αν αλλάξουμε, αν δεν ριξουμε τα γραφικά σε ποιότητα, προκοπή δεν θα δούμε (σε performance) με 400+ mods και άπειρους τόνους γραφικών.

για να έχεις το πιο αρτιότερο αποτέλεσμα και συνάμα το όσο δυνατότερο καλύτερο performance (για το ultimate modded skyrim 32bit), χρειάζεσαι μηχάνημα των... 3500-5000 ευρώ! στα παντα πρέπει να 'ναι υπερτελειο μηχάνημα (επεξεργαστή, κάρτα γραφικών, μητρική, άρτιο σύστημα ψύξης, άρτιο κουτί, φοβερούς ssd κτλ).

άρα... ήταν απλα μαθηματικα η πρόταση που έκανα και η πίεση να "πέσει" η ποιότητα των γραφικών, για πιο ομαλή ροή του τμρ.

αυτά. συνεχίζουμε.

έβγαλα και χθες (μετά από 8 ώρες συνεχομενου gaming στο τμρ, διχως το παραμικρό πρόβλημα) κάμποσες screenshots (στο profile μου στο steam, δεν κάθομαι να ποστάρω εδώ, βαριέμαι) και η πιοτητα των γραφικών 1κ είναι εφαμιλλη και σχεδόν παρόμοια με των προηγούμενων που έβγαλα (με το τμρ στα 2κ)... σαφώς, όταν πλησιάσεις κοντά σε μεταλλική πόρτα (ειδικά σκουριασμένη) ή σε κάποιο ορυχείο ή σε κάποιο πολύ καλλιτεχνικό ξύλινο έπιπλο, βλέπεις την διαφορά (από 1κ σε 2κ κτλ).

αλλά... "χέστηκε η φοράδα στ' αλώνι", που έλεγε κι η γιαγιά μου!

το performance απογειωθηκε κατακορυφα! έχω πλέον παρομοιας ποιότητας γραφικά, με 100% καλύτερο performance...

αυτά. το παιχνίδι είναι απολαυστικότατο πλέον, ενώ το τμρ όπως έχω τονίσει άπειρες φορές, είναι ό,τι πιο "κομπλε" υπάρχει σε σετάκι mods.

ευχαριστούμε, πάνο.

και συγγνώμη για τον πολύ επιθετικό τόνο και ύφος μου, αλλά αν δεν το κατάλαβες ...με καρα-προσβαλες με τον τρόπο σου.

edited

Δημοσ.

Ολα οκ με το restore defaults.

Τωρα αλλο θεμα.δε μου εμφανιζεται για κανενα λογο η τυπισσα στο college windhelm.

Να κανω αυτο που εγραψες στη προηγουμενη σελιδα με τα id και να τη βρω και να τη φερω?

Δημοσ.

Ολα οκ με το restore defaults.

Τωρα αλλο θεμα.δε μου εμφανιζεται για κανενα λογο η τυπισσα στο college windhelm.

Να κανω αυτο που εγραψες στη προηγουμενη σελιδα με τα id και να τη βρω και να τη φερω?

Ψαχνεις τη Faralda σωστα ?

Εχεις ξεκινησει τα quest του college ή τη ψαχνεις για να μπεις μεσα πρωτη φορα ;

Μια διευκρινηση, το player.placeatme δημιουργει ενα κλωνο του χαρακτηρα/αντικειμενου βαση το baseid και τον εμφανιζει μπροστα σου. Γιαυτο πχ εαν καλεσετε με placeatme καποιον follower που του εχετε δωσει custom οπλα /πανοπλιες οταν θα εμφανιστει διπλα σας δε θα τα εχει γιατι θα ειναι αλλος χαρακτηρας κλωνος του αρχικου.

Ετσι πχ για να φερεις τη faralda κοντα σου πρεπει να βρεις το ref id της, ευκολο για τα vanilla αντικειμενα/npc το http://elderscrolls.wikia.com εχει τα παντα.

για να εμφανιστει ο ιδιος ο χαρακτηρας χρησιμοπεις την εντοη prid <ref id> και moveto player

ετσι για τη faralda δινεις

prid 0001c1a5

πατας enter

και μετα δινεις

moveto player

εαν δε πιασει με τη πρωτη περιμενεις λιγο και ξαναδοκιμαζεις.

Αντιστοιχα το ιδιο πρεπει να κανετε και με τους followers, βρισκετε το ref id τους και του φερνετε με

prid <ref id>

moveto player

Εαν δε ξερετε ή δε μπορειτε να βρειτε τα ref id καποιου με την εντολη

help <npc name>

πειτε μου να κοιταξω τα βρω εγω.

Καποιος ποιο πριν ρωτησε για τη recorder το ref id της ειναι 8c002306

οποτε δινετε

prid 8c002306

moveto player

και συγγνώμη για τον πολύ επιθετικό τόνο και ύφος μου, αλλά αν δεν το κατάλαβες ...με καρα-προσβαλες με τον τρόπο σου.

Δεκτη και ανταποδιδω.

Παραταυτα επειδη ειμαι αγυριστο κεφαλι, επιμενω οτι δε θα επρεπε να εχεις αυτα τα προβληματα γιατι δε τα εχει κανενας αλλος.

Παραταυτα στοχος μου με το παρον thread ακομα και ετσι επιτευχθει, ενα ακομα παιδι ευχαριστιεται το παιχνιδι οπως και εγω.

Δημοσ.

Μου εβγαλε το quest που πρεπει να παω εκει στο college για να βρω το scroll κτλ και θελω να μπω μεσα για πρωτη φορα.

Θα το δοκιμασω και θα σου πω.

Δημοσ.

Μου εβγαλε το quest που πρεπει να παω εκει στο college για να βρω το scroll κτλ και θελω να μπω μεσα για πρωτη φορα.

Θα το δοκιμασω και θα σου πω.

ωραια αρα παιζεις το quest "visit college of winterhold"

πηγανε στο winterhold, ανεβα πανω στην αρχη της γεφυρας προς το κολεγιο και δωσε τις εντολες που σου εδωσα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...