Προς το περιεχόμενο

Skyrim - The Mod Project [TMP] v4.8

panoc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αφ' ενός μου την σπάει να με εγκβιάζουν. Αφ' εταίρου, πάντα γίνομαι μέλος της "Thief Guild" - η οποία έχει στο τέλος μια αποστολή που δίνει την φοβερότερη Stealth "Ninja" armor. Αυτή μου αρκεί. Τους δολοφόνους γενικά, θέλω να τους "μακελεύω"...

Τί εννοείς; Παίζοντας το ΤΜΡ, αλλάζεις σε χαμηλότερη res τα γραφικά; Πώς το κάνεις αυτό; Γιατί δεν με ενδιαφέρει να 'χω 4Κ γραφικά, τα 1Κ-2Κ είναι υπέρ-αρκετά για μένα.

http://www.insomnia.gr/topic/624007-skyrim-the-mod-project-tmp-v47/page-36

post #529

Κατεβασε αυτα τα 5 αρχεια, κανε οτι λεει ο Πανος και δες. Λογικα θα υπαρχει διαφορα. Εμενα ακομα δεν κατεβηκαν για να δοκιμασω.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τωρα κατεβαζω τα 1024 textures να δοκιμασω ποσο ανεβαινουν τα fps.

Δε νομιζω οτι θα ανεβουν τα frames. Απλα θεωρητικα εσυ που εχεις λιγη vram θα εχεις λιγοτερο stutter. Παντα σε συγκρηση με τη ποιοτητα, γιαυτο σου ειπα να κρατησεις μερικα screenshots απο τα ιδια σημεια ωστε να συγκρινεις τη ποιοτητα μεταξυ 1024 very high και "μαμα" high συναρτηση με το γενικο performance.

Πάνο, κάνα τέτοιο tweak θα βοηθήσει ή θα το "μαμήσω" το ΤΜΡ; Εδώ:

https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=475747492

http://www.geforce.com/whats-new/guides/the-elder-scrolls-v-skyrim-tweak-guide#1

http://www.geforce.com/whats-new/guides/five-fast-elder-scrolls-v-skyrim-tweaks-guaranteed-to-make-your-game-look-even-better#1

(Να υποθέσω ότι πρέπει να ΑΠΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΩ το nVidia Experience, που ενδεχομένως αυτόματα κάνει/αλλάζει settings; )

Στο ιντερνετ υπαρχουν απειροι οδηγοι απο το καθε πικραμενο για να κανει καθε παιχνιδι και το skyrim στη προεκειμενη πιο γρηγορο.

Δεν υποστηριζω ουτε παρεχω συμβουλες για τιποτα περα απο τις ρυθμισεις του tmp. Backup γνωριζεις να παιρνεις τα απαραιτητα αρχεια, οποτε μπορεις να δοκιμασεις οτι τραβάει η καρδιά σου.

Τί εννοείς; Παίζοντας το ΤΜΡ, αλλάζεις σε χαμηλότερη res τα γραφικά; Πώς το κάνεις αυτό; Γιατί δεν με ενδιαφέρει να 'χω 4Κ γραφικά, τα 1Κ-2Κ είναι υπέρ-αρκετά για μένα.

Το TMP εχει textures μεχρι 2Κ αναλυση, συγκεκριμενα εχει 64Χ64, 128Χ128,  256Χ256, 512Χ512, 1024Χ1024 και 2048Χ2048.

Στα συγκεκριμενα 5 αρχεια, ολα τα 2048 textures εχουν γινει 1024.

Kανονικά... αλλά έχει!

Απ' όσο διαβάζω (τόση ώρα) και όσα ξέρω (κι έχουμε συζητήσει με τον Πάνο), όλα είναι ζήτημα ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗ (με ισχυρό clock) και ΟΧΙ κάρτας γραφικών. Γι' αυτό και στην SSE που επίσης παίζω (και έχω "χώσει" καμιά 150ριά mods), η κίνηση και το loading είναι τέλεια - γιατί είναι 64μπιτη η SSE, δεν έχει V-RAM απώλειες.

H SE που παιζεις δεν εχει ουτε το 1/10 των assets που εχει το tmp. Σου εχω πει επανηλημενως σε pm και εχω γραχει αρκετες φορες σε αυτο το θεμα αλλα και στο επισιμο του skyrim, οτι στο porting του tmp στο se παλι το se εχει τις ιδιες επιδοσεις με το legendary. Ειναι η μηχανη του παιχνιδιου τετοια.

http://www.insomnia.gr/topic/624007-skyrim-the-mod-project-tmp-v47/page-36

post #529

Κατεβασε αυτα τα 5 αρχεια, κανε οτι λεει ο Πανος και δες. Λογικα θα υπαρχει διαφορα. Εμενα ακομα δεν κατεβηκαν για να δοκιμασω.

Το 'χα δει το ποστ... αλλά επειδή αναφερόταν σε άλλο μέλος, νόμιζα ότι δεν αφορούσε όλους μας.

Το 'χα δει το ποστ... αλλά επειδή αναφερόταν σε άλλο μέλος, νόμιζα ότι δεν αφορούσε όλους μας.

Δεν αφορα ολους, αφορα αυτους που εχουν 3 ή λιγοτερα GB vram.

Αυτο ομως δεν σημαινει οτι δε μπορει να τα δοκιμασει οποιοδηποτε θελει.

• Like 1

Ε καλά... απ' την nVidia ήταν αυτοί οι οδηγοί, δεν ήταν από κάποιον ό,τι να 'ναι...

Απλά ρωτώ, δεν λέω ότι θα τα κάνω.

Διότι... θέλω βρε αδερφέ να 'χω ένα παιχνίδι με λίγο lag και να τρέχει στρωτά. Δεν είπα να 'ναι "τουμπανέ" σαν στο δικό σου σύστημα, αλλά να μην έχω και τέτοιο θέμα lag. Και επειδή πήρα πρόσφατα την κάρτα, λέω μήπως ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ!

Κάποιος που έχει 1070/1080, μπορεί να μου γράψει ΤΙ ΕΧΕΙ "ΠΕΙΡΑΞΕΙ" στο nVidia panel;

Αυτό το "στάτερ" που λες στον άλλο φίλο, είναι που έχω κι εγώ - και δεν έχω 3γίγα κάρτα.

Το lag το εχεις εσυ και μονο, το τρεχω δοκιμαστικα σε μηχανημα με pentium G3240 και 650ti και παρ'ολα τα χαμηλα frames δεν εχει lag. Το mouse acceleration που σου εδειξα νωριτερα το απενεργοποιησες απο τα windows ?

Απο nvidia πριν 5 χρονια, για skyrim που δεν τρεχει enb.

Στο εχω ξαναπει ισα με 10 φορες σε pm και δημοσια και θα το ξαναπω.

ΔΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ CONTROL PANEL ΓΙΑΤΙ ΟΤΙ ΠΕΙΡΑΖΕΙΣ ΑΦΟΡΑ ΤΟ TESV.EXE KAI EΣΥ ΤΡΕΧΕΙΣ ΤΟ TESV.EXE ΜΕΣΩ ΤΟΥ SKSE.EXE ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΟ RENDERING ΣΤΟ ΕΝΒ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ ΣΤΟ ENBLOCAL.INI ΚΑΙ ENBSERIES.INI

Παραταυτα μπορεις να κανεις οτι θελεις αλλα please μη ξαναρωτησεις το ιδιο πραγμα.

Λοιπον εβαλα τα 1024 textures και φαινονται ακριβως τα ιδια. Εβγαλα screenshot σε 3 σημεια και τα συγκρινα, δεν ειδα καμια διαφορα. Αυτο σημαινει οτι κραταω τα 1024. Ευχαριστω Πανο!

Εννοεις παντα μεταξυ μαμα high και 1024 very high ετσι ;

Μπες στο whiterun και κοιτα το πατωμα, οπως επισης και κοντα σε δεντρα τοιχους. Εκει θα φαινεται η διαφορα εαν υπαρχει.

Δεν είμαι σπίτι ακόμα, ρε Πάνο - ακόμα γραφείο είμαι. Θα πάω σε λίγο και θα τα κοιτάξω επί του θέματος, όλα.

Οι διαφορές (στα γραφικά), θα τις δεις αν πας πολύ κοντά σε τοίχους, σε αχυρένιες καλύβες (σκεπές), σε πέτρινα σημεία (πολύ κοντινά), σε δέντρα πολύ κοντά κτλ. Σε κάποια απόσταση, δεν θα βλέπεις σχεδόν καμιά διαφορά - πράγμα που ΚΑΙ ΕΓΩ το ίδιο επιθυμώ, δεν παίζω στο... μιλισεκόντ απόσταση απ' τον εχθρό (λολ).

Παρόλ' αυτά, αλλάζοντας και το ποντίκι (στο σπίτι, σε λίγο), υπάρχει lag κι όταν φορτώνει εξωτερικούς βαριούς χώρους (ήτοι, Whiterun, Winterhelm κτλ), είτε από κάποιο σπίτι που βγαίνεις στον ανοικτό χώρο είτε όταν σε ανοικτό χώρο (φλόρα) φτάνεις προς τον "όγκο" αυτόν (ΚΕΕΡ).

Άρα, σαφώς και θα βοηθήσει το σέτινγκ του ποντικιού, αλλά πιστεύω ότι κι αν ρίξω σε 1Κ τα γραφικά όπως ο άλλος φίλος, θα βοηθήσει. Άπαξ κι έχεις 7άρη επεξεργαστή εσύ στα 4μιση... κι εγώ 5άρη στα 4μιση... ε τί συζητάμε, δεν είναι δυνατόν να μην έχω μεγάλη διαφορά στην απόδοση (performance). Ο δικός σου CPU κοστίζει σχεδόν τα διπλά του δικού μου... λογικό είναι. (Βασικά έχει αποσυρθεί κιόλας, δεν υπάρχει καν ο δικός μου).

Ερώτηση:

Γιατί να δίνεις (και να αλλάξουμε) 1Κ γραφικά απ' τα 2Κ που αρχικά έχει, αντί να αλλάξουμε τιμές στο Configuration Tool; Ερώτηση κάνω, ίσως κουτή. Δεν γίνεται ΕΚΕΙ να γίνουν οι αλλαγές και να "ελαφρώσουμε" τις παραμέτρους;

Τα textures δεν εχουν καμια σχεση με τις επιδοσεις παρα μονο εαν εχεις λιγη vram. Δεν αφορα τον επεξεργαστη... καθολου, θα ελεγα οτι δενα φορα ουτε καν τον πυρηνα της καρτας.... 

Πριν βγαλεις συμπερασματα και για να συζητησουμε διαβασε και μαθε πως δουλεθουν οι καρτες γραιφκων, οι μηχανες γραφικων κλπ, ωστε να αντιλαμβανεσαι τι κανει η καθε ρυθμιση.

Απανατηση:

Γιατι δε ξερω και δεν εχω δοκιμασει ποτε πως φαινονται τα 1K very high εναντιον 2Κ high. Θεωρητικα πρεπει να εχουν πανω κατω τις ιδιες απαιτησεις σε vram οποτε κρατας οποιο φαινεται λιγοτερο θολο.

Stuttering εχω και εγω αρκετο.

Ειμαι με 980Τι που ειναι στα επιπεδα 1070.

Δεν του δινω σημασια,κοιταω να ευχαριστηθω το παιχνιδι.

Εχει αρκετα bugs(που απο οτι καταλαβαινω υπαρχουν απο το original παιχνιδι)

Πχ δε μπορουσα με τιποτα να βρω μια τυπισα εξω απο το windhelm για να σου δωσει quest στο college.

Ε επιασα τα αλλα quest με την ελπιδα οτι αργοτερα οταν ξαναπαω θα την εμφανισει.

Dantε xαμηλωσε τα textures με το configuration tool απο very high σε high, o lupus δεν λεει stutter λεει lag, αργει δηλαδη ο υπολογιστης να ανταπροκριθει στις εντολες του ποντικιου/πληκτρολογιου.

Τώρα γύρισα... Έκανα αυτό για το ποντίκι, κατεβάζω το texture pack... άλλαξα το antivirus (έβαλα πιο απλό), τσέκαρα και αποδέσμευσα διάφορα apps & services που έτρεχαν.

Το ΣουΚού μπορεί να βάλω τα 10ρια να δούμε...

Τα textures δεν εχουν καμια σχεση με τις επιδοσεις παρα μονο εαν εχεις λιγη vram. Δεν αφορα τον επεξεργαστη... καθολου, θα ελεγα οτι δενα φορα ουτε καν τον πυρηνα της καρτας.... 

Πριν βγαλεις συμπερασματα και για να συζητησουμε διαβασε και μαθε πως δουλεθουν οι καρτες γραιφκων, οι μηχανες γραφικων κλπ, ωστε να αντιλαμβανεσαι τι κανει η καθε ρυθμιση.

Απανατηση:

Γιατι δε ξερω και δεν εχω δοκιμασει ποτε πως φαινονται τα 1K very high εναντιον 2Κ high. Θεωρητικα πρεπει να εχουν πανω κατω τις ιδιες απαιτησεις σε vram οποτε κρατας οποιο φαινεται λιγοτερο θολο.

Ρε συ Πάνο... δεν κατέβηκα από στάνη! Γραφίστας είμαι, 47 ετών! Δεν ξέρω από ΚΑΡΤΕΣ ΓΡΑΦΙΚΩΝ;

Θες να με πείσεις ότι τα ΕΝΑ Κ σε σχέση με τα ΔΥΟ Κ γραφικά ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΣΧΕΣΗ και ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ με τις κάρτες γραφικών...!!! Οκ...

Όχι... σαφώς και δεν ξέρω μια GRAPHIC ENGINE πώς λειτουργεί... αλλά ΜΗ ΔΟΥΛΕΥΟΜΑΣΤΕ και τελείως, ότι θα 1Κ "δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία" σε σχέση με κάποια 2Κ ή 4Κ, έτσι;

Επίσης... αφού είσαι ΕΣΥ Ο ΕΙΔΙΚΟΣ κι εγώ είμαι... ταχυδρόμος... κούριερ... λιμενεργάτης... και δεν έχω ιδέα από γραφικά και κάρτες γραφικών... ε ωραία, ΔΙΑΦΩΤΗΣΕ ΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΔΩΣΕ ΛΥΣΕΙΣ, όταν  σου λέω ότι με ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΩ, έχω θέμα με τις loading screens & με lag!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...