panoc Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Χθες έπαθα έναν πανικό γιατί σερνόταν το παιχνίδι και δεν είχα δοκιμάσει να βγω σε εξωτερικό χώρο οπότε φοβήθηκα ότι έφταιγε το 3.3. Ευτυχώς όμως μάλλον απλά έτυχε γιατί μόλις το ξανάτρεξα μετά από ένα restart έπαιζε κανονικά. Και εμένα κάποιες φορές μου σέρνεται και αν κάνω επανεκκίνηση μετά δουλεύει καλά...τι φταίει δεν ξέρω... Εαν δε κανω λαθος Windows 10 και 8 GB ram εχουν τα συστηματα σας, σωστα; Το εχω γραψει και στη πρωτη σελιδα, 99% φταινει το windows memory compression service. Γεμιζει η ram σας και αρχιζουν τα windows να συμπιεζουν την ιδια τη ram. Καθολου καλο για το enb που στην ουσια κανει image του tesv.exe στον εαυτο του και μεταφερει συνεχεια textures. Το αναφερω και στη πρωτη σελιδα. Οχι δε μιλαω για το depth of field. Αυτο απο οτι καταλαβαινω ειναι οτι οταν εχεις στο κεντρο κατι,θολωνουν τα υπολοιπα. Εμενα μου φαινεται απλα οταν υπαρχει σε ολη την εικονα μια ελαφρια θολουρα σα blurring. Καποιο εφε ειναι λογικα. Μήπως αναφέρεσαι στο bloom; Το βλέπεις πάντα ή μόνο σε εξωτερικό χώρο με λιακάδα; Γιατί μερικές φορές όντως το παρακάνουν με το bloom οι devs/modders, αλλά το συγκεκριμένο παιχνίδι μού φαίνεται αρκετά sharp με τα mods του panoc. Φαινεται παντα αλλα εξω με λιακαδα ειναι πιο εντονο. Ναι το bloom πρεπει να ειναι. Το bloom περα απο εφε το χρησιμοιποιουμε κατα κορον στο enb γιατι προσθετει και σαν environmental lighting που λειπει απο τη μηχανη του skyrim, το downside ειναι αυτο, η θολουρα εαν και προσωπικα ειδικα τις ηλιολουστες μερες μου αρεσει γιατι ετσι κι αλλιως ουτε στη πραγματικοτητα στις τεζα ηλιολουστες μερες ειναι crisp η ατμοσφαιρα. Ειναι δυσκολο να το μειωσω χωρις να αλλαξω τη φωτεινοτητα αλλα θα προσπαθισω το απογευμα και θα ενημερωσω. Μπορειτε να δειτε τι κανει το bloom εαν πατησετε shift+enter και στο παραθυρο που θα εμφανιστει πανω αριστερα βρειτε το "ΕnanbleBloom" και το ξετικαρετε. από το reshade/ENB είναι.Πάτα home να το απενεργοποιήσεις το φίλτρο. Gaussian Blur αν είναι οι ίδιοι συνδιασμοί του enb,τότε πρέπει να ισχύουν αυτά: με shift-enter ανοίγετε το μενού και πειράζετε ότι θέλετε. αν δηλαδή είναι το enb που χει βάλει ο Πάνος.Αλλιώς λέω @@. Μη με παραξηγησεις αλλα @@ λες Δε δουλευει ετσι το enb
Federacion Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Καλημέρα, Λοιπόν, κάηκε το τροφοδοτικό της οθόνης μου και τώρα είμαι με μία μικρή 19άρα 1366-768. Πέρασα τα 3.1, 3.2, .3.3 patches και παρόλο που μείωσα την ανάλυση, δυστυχώς έχασα πάρα πολύ σε fps. Τώρα τρέχω σε εξωτερικούς χώρους και χωριά, κάτω από 20... Κρίμα γιατί με το 3.0 ήταν όλα οκ. Δεν ξέρω τι φταίει.
xtrmsnpr Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 @@ λέω λοιπόν,ήμουν πιο πολύ σίγουρος ότι τις λέω πάντως απότι αν έπρεπε να ποστάρω κυρ Πάνο 1
panoc Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Καλημέρα, Λοιπόν, κάηκε το τροφοδοτικό της οθόνης μου και τώρα είμαι με μία μικρή 19άρα 1366-768. Πέρασα τα 3.1, 3.2, .3.3 patches και παρόλο που μείωσα την ανάλυση, δυστυχώς έχασα πάρα πολύ σε fps. Τώρα τρέχω σε εξωτερικούς χώρους και χωριά, κάτω από 20... Κρίμα γιατί με το 3.0 ήταν όλα οκ. Δεν ξέρω τι φταίει. Μα δεν εχει αλλαξει τιποτα οσον αφορα τα settings μεταξυ 3 και 3.3, τιποτα ομως. Μπας και ετρεξε κανα skyrim launcher ?
kgian Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Δεν αντέχω άλλο. Νομίζω θα εγκαταλείψω. Μου κάνει συνέχεια crash to desktop "skyrim has stopped working". Δεν την παλεύω άλλο. Καμια λύση; EDIT: Και αφού τελικά δεν έκανα loot κατι forsworns που ειχα σκοτώσει και τους προσπέρασα συνέχισα χωρίς άλλο CTD. Να δούμε παρακάτω τι θα γίνει... Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2016 από kgian
Federacion Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 Μα δεν εχει αλλαξει τιποτα οσον αφορα τα settings μεταξυ 3 και 3.3, τιποτα ομως. Μπας και ετρεξε κανα skyrim launcher ? όχι ποτέ και για κανένα λόγο, καπετάνιε.
panoc Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 ---------- UPDATE 25/11/2016 ---------- Ανέβηκε το ENB Presets - Fantasy or Less Bloom Το αρχείο περιέχει το Less Bloom ENB preset για να έχετε λιγότερο bloom για λιγότερο "παραμυθένια" ατμόσφαιρα και περισσότερο crisp γραφικά καθώς επίσης και το Original Fantasy ENB preset εάν θέλετε να επαναφέρετε το αρχικό. 2
panoc Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 Δεν αντέχω άλλο. Νομίζω θα εγκαταλείψω. Μου κάνει συνέχεια crash to desktop "skyrim has stopped working". Δεν την παλεύω άλλο. Καμια λύση; EDIT: Και αφού τελικά δεν έκανα loot κατι forsworns που ειχα σκοτώσει και τους προσπέρασα συνέχισα χωρίς άλλο CTD. Να δούμε παρακάτω τι θα γίνει... Καλησπέρα, στο έχω ξαναπεί. Δε μπορώ να δώσω λύση σε κάτι γενικό και όριστο. Έχω τονίσει πολλές φορές οτι θα υπάρχουν CTD γιαυτο να κάνετε συχνά saves. Οι λόγοι για CTD είναι πολλοί. Conflict scripts, conflict meshes, conflict world scpace items, όριο ram, οριο vram στο enb, καποιο script που αργεί να εκτελεστεί κλπ. Εχω προσπαθίσει πολύ να αντιμετωπίσω τα 3 πρωτα, αντιλαμβάνεσαι ομως (και οχι μονο εσυ) οτι ειναι λιγακι παλούκι να τεσταρω 412.132 (κυριολεκτω) νέα αντικειμενα και scripts που που υπάρχουν στο TMP ενα προς ενα. Πολλά τα διορθωνω παιζοντας ή κανοντας βολτες και τα συνταντω. Το να σηκωσω τα παντα ολα στο CK για να δω τι γινεται αναλυτικα θα πρεπει να εχω ενα μηχανημα με 8+ I7 cpu και 128+GB RAM και να περιμενω αρκετες ωρες καθε φορα για το φορτωμα των αλλαγων. Εχω ζητησει επανειλημενως οταν εχετε καποιο ctd που ειναι επαναλαμβανομενο να μου στελνετε screenshots με πριν το προβλημα, περιγραφη των κινησεων που προκαλει το ctd και το save file ακριβως πριν το ctd ωστε να το φορτωσω να ελεγξω το κοσμο και να αναπραγάγω το προβλημα. Το εαν θα μπορεσω να διορθωσω το προβλημα ειναι αλλο θεμα, θα προσπαθισω ομως. Διαφορετικα γενικα και αοριστα δε μπορω να κανω κατι, δυστυχως. Επισης εχω πει πολλακις να κανετε ενα καθαρισμο στα saves σας (φυσικα κρατωντας back up) και εχω πει ακριβως το τροπο που μπορείτε να το κανετε. Βοηθαει γιατι φευγουν-καθαριζουν τα ορφανα scripts instances που ξεμενουν ακομα και απο vanilla scripts. 1
kgian Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 Καλά τα λες αλλά σε εκείνη την φάση αγανάκτισα. Δεν ήξερα και αν φταίει το συγκεκριμένο σημείο (που έφταιγε) ή αν ήταν κάτι πιο γενικό από την εγκατάσταση του 3.3.
panoc Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 Καλά τα λες αλλά σε εκείνη την φάση αγανάκτισα. Δεν ήξερα και αν φταίει το συγκεκριμένο σημείο (που έφταιγε) ή αν ήταν κάτι πιο γενικό από την εγκατάσταση του 3.3. Aντιλαμβανομαι και συμεριζομαι την αγανακτιση σου, αλλα δε μπορω να βοηθησω, οχι χωρις αυτα που ζηταω και δυστυχως αφου εχεις αντιμετωπισει το προβλημα. Τουλαχιστο εαν μπορω να το διορθωσω ωστε να μη το βρουν οι επομενοι. Προφανως και εφτaiγε εκεινο το σημειο/npcs/scripts γιαυτο και ζηταω αυτα που ζητησα. Απο τη στιγμη που ανακαλυπτεις το προβλημα και μπορεις να το αναπαραγαγεις τοσο συγκεκριμενα το πιο απλο ειναι να κανεις "κυκλο" γυρω του -οπως και εκανες- και να φυγεις, ναι θα σε χαλασει αλλα ειναι ενα trade off που πρεπει να κανεις. Συνεχιζοντας και ορμωμενος απο τη συζητηση μας θελω να συμπληρωσω οτι : Γενικα μιλωντας σε καθε patch δεν αλλαζω τιποτα οσον αφορα το worldspace/scripts που ηδη υπαρχουν εκτος και εαν το αναφερω. Συγκεκριμενα στο 3.3 το μονο που αλλαξε απο τη 3.0 ειναι η προσθηκη των lod του dyndolod για τα νεα lands που προστεθηκαν. Γιαυτο ακριβως δε καταλαβαινω γιατι ο Federetion εχει ξαφνικα 50% πτωση στα fps. Τοσο μεγαλη πτωση θα την ειχατε παρατηρησει ολοι οσοι πηγατε απο τη 3 στη 3.3 και φυσικα και εγω, και εννοειτε δε θα δημοσιευα τετοιο patch χωρις να ενημερωσω για το performance impact -αν το δημοσιευα δηλαδη-. Θελω ολοι σας να απολαυσετε το παιχνιδι οπως και εγω, γιαυτο αλλωστε ανοιξα το θεμα, αλλα θα πρεπει ολοι σας να καταλαβετε τα trade offs που πρεπει να κανετε και οτι ορισμενα πραγματα ειναι εκτος των δυνατητων μου. Σε καποια προβληματα θα πρεπει πρωτα να κανετε εσεις ενα βασικο troubleshooting (οπως πχ στη περιπτωση του federation) ωστε να με εφοδιασετε με οσο περισσοτερες πληροφοριες γινεται για να σας βοηθησω. Μπορει να σας φαινεται περιεργο αλλα μιλαμε για 462 mods που εχω συνδεσει στο ΤΜΡ, όταν οι περισσότεροι οδηγοι στο nexus μιλανε για καπου στα 80-100 για σχεδον stable gameplay και το πολυ 150 για το επιπεδο σταθεροτητας του ΤΜΡ. Μιλαμε για 300+ esp core files οταν το μεγιστο που μπορει να υποστηριξει το skyrim(2011 ή SE) ειναι 255, και το "οριο" για σταθεροτητα ειναι καπου στα 50-60, οποτε εχουν γινει πολλα merges, κατι να μου εχει ξεφυγει σε ενα τσουπ το bug. Aκομα και ο διασημος S.T.E.P περιεχει μολις 213 mods http://wiki.step-project.com/Main_Page και δεν ειναι τοσο πιο αποβληματιστος απο το ΤΜΡ, απλα εχει κοινοτητα και κανουν συνεχως αναφορες για bugs και διορθωνονται. Ζηταω λοιπον τη κατανοηση σας εαν το πακετο δε προσφερει το επιπεδο ικανοποιησης που θα θελατε. 3
Federacion Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 Αλλοίμονο τι λες! Ενθουσιασμένοι πρέπει να είμαστε όλοι για την προσπάθεια σου!!!
denis_kos Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Μόλις ξεκίνησα να το κατεβάζω κ εγώ! Ευχαριστώ πανο! 1
panoc Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Μόλις ξεκίνησα να το κατεβάζω κ εγώ! Ευχαριστώ πανο! Τιποτα, να ΄σαι καλα, εγω seedαρω μονιμα με full 10mbit upload. Να τονισω παλι οτι το ENB Presets Fantasy - Less Bloom torrent περιεχει και τα 2 preset, το original της 3.3 και το less bloom ετσι ωστε εαν δε σας αρεσει το less bloom να μπορειτε να επαναφερετε το original. Επεξ/σία 26 Νοεμβρίου 2016 από panoc
kgian Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Εγώ πάντως σιγά σιγά έχω φτάσει στο επίπεδο που ο χαρακτήρας μου είναι αρκετά δυνατός και δεν έχω πλέον πολύ challenge. Ίσως να το αφήσω σε λίγο καιρό.
panoc Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Εγώ πάντως σιγά σιγά έχω φτάσει στο επίπεδο που ο χαρακτήρας μου είναι αρκετά δυνατός και δεν έχω πλέον πολύ challenge. Ίσως να το αφήσω σε λίγο καιρό. Δοκιμασες να αυξησεις το επιπεδο δυσκολιας ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα