chrkain Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 καλήμερα μια ερώτηση σχετικά με τους ssd δίσκους μετά από 5 χρονιά ασταμάτητης λειτουργίας ο σκληρώς δίσκο άρχισε να χαλά να κολλά σε ότι εφαρμογή και να ανοίξω το helthing το δίσκου είναι 93% δεν ξέρω εάν σε αυτό οφείλονται τα κωλύματα αν ξέρη κάποιος ας μου απαντήσει σε αυτό τώρα τη δίσκο μου προτείνετε να πάρω και με ποσά χρήματα τον θέλω μόνο για το σύστημα και θα δω κάποια βελτίωση στην απόδοση του υπολογιστή γα buget έως τα 100 euro ευχαριστώ πολύ
fujitsuA530 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 καλήμερα μια ερώτηση σχετικά με τους ssd δίσκους μετά από 5 χρονιά ασταμάτητης λειτουργίας ο σκληρώς δίσκο άρχισε να χαλά να κολλά σε ότι εφαρμογή και να ανοίξω το helthing το δίσκου είναι 93% δεν ξέρω εάν σε αυτό οφείλονται τα κωλύματα αν ξέρη κάποιος ας μου απαντήσει σε αυτό τώρα τη δίσκο μου προτείνετε να πάρω και με ποσά χρήματα τον θέλω μόνο για το σύστημα και θα δω κάποια βελτίωση στην απόδοση του υπολογιστή γα buget έως τα 100 euro ευχαριστώ πολύ Η μητρική σου υποστηρίζει μόνο sata2. Aυτό σημαίνει ότι ο ssd θα σου δώσει τη μισή του ταχύτητα. Μπορείς να ελέγξεις στο BIOS της μητρικής αν υποστηρίζει AHCI; αν όχι, οι επιδόσεις ενός ssd θα είναι ακόμη πιο χαμηλές.
Fulgore Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Υπαρχουν και φθηνοτερες επιλογες βεβαια https://www.skroutz.gr/c/88/ssd-sklhroi-diskoi/f/660010/%CE%A4%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AC%CF%87%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-240GB.html?keyphrase=ssd Επισης με λιγα χρηματα παραπανω ξεκινανε και οι 480ρηδες https://www.skroutz.gr/c/88/ssd-sklhroi-diskoi/f/660011/%CE%A4%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AC%CF%87%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-480GB.html?keyphrase=ssd Για μενα προσωπικα η σε ενα Ssd στα 70-73ευρω θα κοιταζα για 240gb αλλιως θα εβαζα λιγο παραπανω για 480.
BlueBlood7 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Τρέξε το HDD Regenerator που θα βρεις στο Hirens Boot CD v10.6. Τα κολλήματα μπορεί να οφείλονται και σε άλλους παράγοντες όπως malware. Κάνε λοιπόν και ένα σκανάρισμα για malware με το malwarebytes και ένα free antivirus. Για ssd ειπώθηκε τι πρέπει να κάνεις.
chrkain Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Η μητρική σου υποστηρίζει μόνο sata2. Aυτό σημαίνει ότι ο ssd θα σου δώσει τη μισή του ταχύτητα. Μπορείς να ελέγξεις στο BIOS της μητρικής αν υποστηρίζει AHCI; αν όχι, οι επιδόσεις ενός ssd θα είναι ακόμη πιο χαμηλές. δηλαδή θα είναι πιο αργός και από τον τωρινό τον δίσκο και σε πιο σημείο του bios einai to (AHCI) και αν υποστηρίζει θα δια αμέσως τον δίσκο
BlueBlood7 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Δες στο manual σελ 43 για το ahci. Πολύ πιο γρήγορος από τον τωρινό σου δίσκο θα είναι. Απλά αν είχε η μητρική σου sata III θα ήταν ακόμα πιο γρήγορος.
chrkain Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 μήπως υπαρχή κάτι μια pci-e να έχει sata-3 κάποιος controler πάντως ευχαριστώ πολύ
BlueBlood7 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Ναι υπάρχουν. Θέλει λίγο προσοχή μόνο να μην φοράνε chipset όπως Marvell ή Asmedia που είναι αργά. Νομίζω ότι ο παρακάτω controller είναι οκ http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=26939&cat=16&sub=300&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=2 Τώρα το κατά πόσο αξίζει να δώσεις 30 ευρώ εσύ ξέρεις. Η γνώμη είναι ότι και με το sata II για τον ssd θα είσαι ικανοποιημένος. Σε σχέση με τον hdd που έχεις θα σου φανεί όαση. Σε καθημερινή χρήση δεν θα δεις διαφορά ακόμα με sata IΙI. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα