Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Άμα δεις σ'αυτό το review έστω και του 2013 καταλαβαίνεις περίπου τι fps θα πιάσεις σε cpu bound games, Starcraft II / Skyrim / World of Tanks κτλ παίζουν μπάλα με 2 πυρήνες. Σε mmo με hero engine που φορτώνει 2 cores θυμάμαι είχα 18-22 FPS σε 8αρι raid/pvp με Phenom II X4 3.6 GHz / xeon Ε5440 3.7 GHz και είδα άλλο pc με ένα i3 4150 (Haswell 2C-4C) και έβγαζε 35~40 FPS. Το IPC παίζει μεγάλο ρόλο στα αρχαία games. Τώρα για νεο vfm cpu ερχόμενος απο phenom ii 4c ο i5-6500 είναι καλή επιλογή αλλά η τιμή ~210€ κάπως ξυνίζει. Είχα δώσει ~230€ το 2007 για ένα Q6600, να δώσει κάποιος τα ίδια λεφτά στο 2016 πλέον για κλειδωμένο cpu και 4-core δεν μου κάθεται καλά.

Δημοσ.

Είμαι και εγώ στην ίδια φάση με εσένα. Απλά δε νομίζω να μπουκάλιαζε ο Phenom την R9 260Χ.

Στο λέω γιατί είμαι με R9 270X και δεν τρώω μπουκάλι (οριακά). Βέβαια τον έχω OC στα 4.0GHz, που σίγουρα παίζει (κάποιο) ρόλο.

Δυστυχώς με τον επεξεργαστή αυτόν δεν μπορούμε πλέον να πάμε μακριά από θέμα κάρτας γραφικών. Από ότι έχω καταλάβει, για να δούμε διαφορά πρέπει να πάμε σε Intel (αλλαγή πλατφόρμας).

οντως τελικα δεν κανει οριακα bottleneck, αλλα σε καποια παιχνιδια που ειναι περισσοτερο CPU based φτανει κατι 95% Load σταθερα. πιστευω με λιγο ρευματα εαν πειραξω θα παει κανα 1 χρονο ακομα ανετα εαν ανεβασω την ταχυτητες CPU, HT και NB.

Εχω βαλει μπρος να την αντικαταστησω με RX 480 που σιγουρα θα πεφτει bottleneck. Αλλα δεν εχω λεφτα να αντικταστησω ολο το συστημα. Σε ιντελ δεν παω να καταστραφει ο κοσμος, θα περιμενω ΖΕΝ που ειναι vfm.

Δημοσ.

Κανονικά θα έπρεπε να ανοίξεις δικό σου θέμα αλλά το σύστημα σου δεν απαιτεί αλλαγή. Λίγο overclock κάνε με ένα σχετικά καλό cooler, αν δεν έχεις ήδη, πιο μεγάλο ssd θα μπορούσες να βάλεις, ακόμα 8Gb ram και αυτό θέλει αλλαγή σίγουρα είναι η κάρτα γραφικών σου. Εξαρτάται βέβαια και απ' τα παιχνίδια που παίζεις. Μια RX 480/GTX 1060 θα ήταν καλό upgrade.

• Like 1
Δημοσ.

οντως τελικα δεν κανει οριακα bottleneck, αλλα σε καποια παιχνιδια που ειναι περισσοτερο CPU based φτανει κατι 95% Load σταθερα. πιστευω με λιγο ρευματα εαν πειραξω θα παει κανα 1 χρονο ακομα ανετα εαν ανεβασω την ταχυτητες CPU, HT και NB.

Εχω βαλει μπρος να την αντικαταστησω με RX 480 που σιγουρα θα πεφτει bottleneck. Αλλα δεν εχω λεφτα να αντικταστησω ολο το συστημα. Σε ιντελ δεν παω να καταστραφει ο κοσμος, θα περιμενω ΖΕΝ που ειναι vfm.

Amd boy,περιμενε ζεν (αν και θα δειξει στο μελλον κατα ποσο αξιζουν)

Προς το παρων ψαξε σε μτχ σε 860κ και αλλαξε μητρικη-επεξεργαστη.

Μεινε με την καρτα γραφικων που εισαι και απο φλεβαρη που θα εχουν πεσει κιαλλο οι τιμες στις καρτες κανεις μια ολικη αναβαθμιση..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...