vag_12 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Καλησπέρα σας, Έχω ένα site το οποίο το έχω αναπτύξει στο wix.com. (αποτελεί μέρος εργασίας για καθαρή εξάσκηση) θέλω όμως να το συνδέσω με domain με κατάληξη ".gr" . Από το wix μπορώ να έχω domain με κατάληξη ".com" αν κάνω φυσικά upgrade στο site, επιλέγοντας κάποιο πακέτου που δίνει επί πληρωμή. Διάβασα σε ένα άρθρο ότι μπορώ να συνδέσω ένα domain με κατάληξη ".gr" που θα έχω αγοράσει από το π.χ papaki.gr με το domain που έχω διασφαλίσει από το wix.com. Η ερώτηση μου είναι, αν υπάρχει κάποιος από εδώ που μπορεί να μου πει πως μπορεί να γίνει αυτό δεδομένου ότι το wix δε έχει παραγωγή των αρχείων του site ώστε να είναι ορατά σε εμάς (όπως το wordpress) αλλά είναι όλα online. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
dominotrix Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Μπορείς να κανεις αγορα ενος .gr domain και να κανει redirect στο site που εχεις στο wix. Δεν καταλαβα ομως τι εννοεις με το "το wix δε έχει παραγωγή των αρχείων του site ώστε να είναι ορατά σε εμάς".
vag_12 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Καλησπέρα Σε ευχαριστώ αρχικά για την απάντηση σου, Είχα σκεφτεί και εγώ αυτό σαν επιλογή, απλά σαν διαδικασία πως θα γίνει εφόσον δεν έχω καμία πρόσβαση σε αρχεία "κώδικα" του site, κατανοώ ότι μπορεί να μην χρειάζονται, αλλά σαν διαδικασία εγώ τι πρέπει να κάνω?? Πέρα από την αγορά του domain με .gr και το upgrade στο wix ώστε να έχω το site μου με επίσημη μορφή .com...
dominotrix Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Αν αγορασεις πχ το selida.gr και το βαλεις να κανει redirect στο mysite.wix.com δε χρειαζεται να γινει καποια αλλαγη στον κωδικα. Απλα μεσα απο τον καταχωρητη του .gr domain, θα δηλωσεις το redirection. Το θεμα ειναι πως ετσι, οταν μπει καποιος στη σελιδα σου και κανει πλοηγηση, το URL επανω δε θα ειναι selida.gr αλλα mysite.wix.com. Εσυ θελεις ολη η σελιδα να εχει URL selida.gr ?
BLuE_PaNtHeR Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Αν αγορασεις πχ το selida.gr και το βαλεις να κανει redirect στο mysite.wix.com δε χρειαζεται να γινει καποια αλλαγη στον κωδικα. Απλα μεσα απο τον καταχωρητη του .gr domain, θα δηλωσεις το redirection. Το θεμα ειναι πως ετσι, οταν μπει καποιος στη σελιδα σου και κανει πλοηγηση, το URL επανω δε θα ειναι selida.gr αλλα mysite.wix.com. Εσυ θελεις ολη η σελιδα να εχει URL selida.gr ? επειδή το τελευταίο με ενδιαφέρει και μένα.Αν θέλω όλη η σελίδα και κατα την πλοήγηση να έχει URL selida.gr ποια είναι η λύση?
vag_12 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Κάνοντας εγώ το upgrade στο wix θα διασφαλίσω με πληρωμή(ανά μήνα ή ανα έτος ανάλογα) το όνομα για το site μου π.χ. www.paradeigma.com. Εγώ όμως θέλω το όνομα για το site να είναι το εξής www.paradeigma.gr Επομένως αν γίνεται θα ήθελα όλη η σελίδα να έχει το όνομα www.paradeigma.gr. κατά την πλοήγηση... ή έστω ας είναι μόνο για την αρχή ας το πω έτσι και μετά ας γίνεται κατάληξη www.paradeigma.com/arxikh κλπ Διάβαζα κάπου σχετικά με αυτό ότι λύση υπάρχει είτε με χρήση nameservers κτλ. (Αλλά δεν ξέρω τι θα γίνει και πως....) είτε με χρήση DNS εγγράφων. Δεν ξέρω αν διευκρινίστηκε κάπως... Υ.Γ. Σχετικά τώρα με τα αρχεία κώδικα που είπα πριν, διάβασα ότι ο πιο σωστός τρόπος για να γίνει redirect είναι με χρήση του "301 redirect" , δηλαδή μόνιμη ανακατεύθυνση. Το redirect αυτό μπορεί να υλοποιηθεί με χρήση της PHP. Το αρχείο αυτό το σώζεται ως index.php μέσα στο φάκελο του domain που θέλετε να κάνει redirect προς το κεντρικό σας domain. Αλλά σε αρχεία με κώδικα δεν έχω πρόσβαση από το wix... Υ.Γ. Επίσης σαν επιλογή για να αποφύγουμε και οποιαδήποτε πιθανή ταλαιπωρία μπορώ να αναπτύξω το site π.χ. web builder (του papaki.gr) για να αγοράσω από εκεί και ένα domain έτσι ώστε να μην υπάρχει θέμα με redirect...(σαν δεύτερη επιλογή) Επεξ/σία 10 Οκτωβρίου 2016 από vag_12
dominotrix Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 επειδή το τελευταίο με ενδιαφέρει και μένα.Αν θέλω όλη η σελίδα και κατα την πλοήγηση να έχει URL selida.gr ποια είναι η λύση? Αυτο γινεται με redirect masking. Βαζεις εναν κωδικα στο .htaccess και το κανει αυτοματα. Δε ξερω τι επιπτωσεις εχει στο seo ομως. Google it. vag_12 Θα χρειαστε να ρωτησεις το Wix αν επιτρεπει τετοιου ειδους redirections. Αν δεν εχεις καμια απολυτως επεξεργασια σε αρχεια δε νομιζω πως γινεται. Εκτος και αν υπαρχει σχετικο αιτημα μεσα απο την πλατφορμα διαχειρισης οταν γινεις πληρωμενο μελος αντι για free που εισαι τωρα. Τα 301 redirects κοιταξε αν εχουνε επιπτωσεις στο SEO. Καλυτερα επικοινωνησε με το ιδιο το Wix να σου απαντησουνε οι ιδιοι. Πες τους τι θελεις και θα σου απαντησουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα