synodiporos Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Καλησπέρα σε όλους! Σκοπεύω σύντομα να κάνω αίτηση για μια καινούργια σύνδεση ΟΤΕ για ίντερνετ. Ο χώρος στον οποίο κατοικώ τα τελευταία χρόνια δεν έχει τηλεφωνική εγκατάσταση. Κατά συνέπεια, θέλω να κάνω την εγκατάσταση πριν ξεκινήσω την αίτηση σύνδεσης στον ΟΤΕ ώστε να είναι έτοιμη όταν έρθει ο τεχνικός. Έχω κάποιες απορίες σχετικά με την εγκατάσταση και θα ήταν πολύτιμη όποια βοήθεια σας πριν ξεκινήσω με την διαδικασία... Το σπίτι στο οποίο μένω είναι ένα μικρό οίκημα κοντά σε αγροτική περιοχή. Σε απόσταση 20 μέτρων από το σπίτι υπάρχει κολόνα του ΟΤΕ. Το μέγιστο ύψος της σκεπής του οικήματος είναι 2.8 μέτρα. Αρχικά λοιπόν θα ήθελα να ρωτήσω αν η απόσταση από την κολόνα του ΟΤΕ είναι επαρκής για να φτάσει το καλώδιο της σύνδεσης στο σπίτι μου ύψους 2.8 μέτρων. Η παρακάτω εικόνα δείχνει ένα σχέδιο της περίπτωσης μου. http://imagizer.imageshack.us/a/img922/3168/zhaWUz.jpg Ο χώρος μεταξύ της κολόνας του ΟΤΕ και του οικήματος ανήκει σε εμένα και δεν υπάρχει δρόμος στο ενδιάμεσο. Παρόλα αυτά όμως θεωρώ πως η απόσταση των 20 μέτρων είναι αρκετά μεγάλη για να τοποθετηθεί το καλώδιο της σύνδεσης σε ύψος 2,8 μέτρων που είναι το οίκημα μου. Θα συμφωνήσει ο τεχνικός να μπει το καλώδιο σε αυτό το ύψος; Επίσης, στην άλλη άκρη του σπιτιού έχω τοποθετήσει ένα στύλο για κεραία ο οποίος υψώνεται 2 μέτρα πάνω από το οίκημα Σκέφτομαι λοιπόν να αλλάξω θέση τον στύλο ώστε να τοποθετηθεί στην μεριά του σπιτιού που βρίσκεται απέναντι από την κολόνα του ΟΤΕ. Με αυτό τον τρόπο το καλώδιο θα υψωθεί επιπλέον 2 μέτρα από την σκεπή του σπιτιού. Πιστεύετε ότι θα βοηθούσε κάτι τέτοιο ή μήπως είναι περιττό να το κάνω; Επίσης έχω μερικές ερωτήσεις για την εγκατάσταση της τηλεφωνικής γραμμής που θα γίνει στον χώρο μου. Απ ότι είδα, σε παλαιότερες εγκαταστάσεις χρησιμοποιούνταν καλώδια με χρωματικό κώδικα κόκκινο-πράσινο-μπλε-άσπρο. Έχω την εντύπωση όμως πως αυτό πλέον έχει αλλάξει. Σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω utp καλώδιο για εξωτερική χρήση κατηγορίας 5. Επίσης, σκοπεύω να εγκαταστήσω μόνο μια τηλεφωνική μπρίζα στον χώρο (master) η οποία θα γίνει χωνευτή. Σε αυτήν την περίπτωση ποιος είναι ο σωστός συνδυασμός χρωμάτων; Πως δηλαδή θα πρέπει να γίνει η σύνδεση στην τηλεφωνική πρίζα; Και τέλος, τι κουτί/πίνακα μου προτείνεται να βάλω στο σημείο που θα κάνει την σύνδεση (box) ο τεχνικός; Υπάρχει κάποιο κουτί με ενσωματωμένες ρεγκλέτες-κλέμες ή πρέπει να τις ζητήσω έξτρα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας!
nikos1982 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 αφου θα βαλεις καινουργια γραμμη,το καλωδιο που θα βαλεις να ειναι cat6 και οχι 5.το 6ρι εχει λιγο ποιο χοντρό αγωγό και αν θελεις και ποιο καλη ποιότητα ftp cat 6 με καλύτερη μόνωση.αλλα ποιο ακριβή λυση και ισως δεν χρειάζεται να το κανεις. απο κει και περα το καλωδιο οσο ποιο κοντα στην κωλονα του οτε τοσο το καλυτερο.δεν ξερω πως θα στο φερει ο οτε εναέρια η επίγεια, αλλα αν γίνεται επιγεια ειναι ποιο προστατευμένο απο καιρικες συνθήκες αερα κυριος κτλ. τωρα το πως θα γινει ολο αυτο θα το δει ο ηλεκτρολογος που θα σου κανει την ολη εγκατασταση.
NikosKallithea Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Βιδωσε επανω στον τοιχο μια γαλβανιζε σωληνα 2-2 μιση μέτρων εστε να δέσει εκει το καλωδιο. Περαν αυτου οταν κανεις την αιτηση (και πεις εκει πως εχει η κατάσταση) ο οτε στελνει ανθρωπο για "προμέτρηση" αυτος θα σου πει τι ακριβως πρέπει να κάνεις,
synodiporos Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Ευχαριστώ και τους δυο για την απάντηση! αφου θα βαλεις καινουργια γραμμη,το καλωδιο που θα βαλεις να ειναι cat6 και οχι 5.το 6ρι εχει λιγο ποιο χοντρό αγωγό και αν θελεις και ποιο καλη ποιότητα ftp cat 6 με καλύτερη μόνωση.αλλα ποιο ακριβή λυση και ισως δεν χρειάζεται να το κανεις. απο κει και περα το καλωδιο οσο ποιο κοντα στην κωλονα του οτε τοσο το καλυτερο.δεν ξερω πως θα στο φερει ο οτε εναέρια η επίγεια, αλλα αν γίνεται επιγεια ειναι ποιο προστατευμένο απο καιρικες συνθήκες αερα κυριος κτλ. τωρα το πως θα γινει ολο αυτο θα το δει ο ηλεκτρολογος που θα σου κανει την ολη εγκατασταση. Οπότε θα προτιμήσω το utp cat6 μιας και είναι καινούργια η εγκατάσταση! Το utp έχει 4 ζεύγη: πράσινο, μπλε, κίτρινο και κόκκινο. Αυτό που δεν έχω ξεκαθαρίσει ακόμα είναι το ποιο ζεύγος θα χρησιμοποιήσει ο ΟΤΕ για την σύνδεση. Συγκεκριμένα, δεν έχω καταλάβει ακόμα πως θα συνδέσω τα καλώδια στη τηλεφωνική πρίζα. Λογικά θα χρησιμοποιήσω το μπλε ζεύγος στις μεσαίες επαφές της πρίζας αλλά δεν είμαι και σίγουρος γιαυτό... Βιδωσε επανω στον τοιχο μια γαλβανιζε σωληνα 2-2 μιση μέτρων εστε να δέσει εκει το καλωδιο. Περαν αυτου οταν κανεις την αιτηση (και πεις εκει πως εχει η κατάσταση) ο οτε στελνει ανθρωπο για "προμέτρηση" αυτος θα σου πει τι ακριβως πρέπει να κάνεις, Οπότε προτείνεις να μετακινήσω τον υπάρχον στύλο (γαλβανιζέ είναι και αυτός) στον οποίο έχω τοποθετήσει την κεραία. Δηλαδή ο τεχνικός έρχεται αρχικά για να κάνει τον έλεγχο και στην συνέχεια ξανά έρχεται για να περάσει το καλώδιο;
NikosKallithea Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Ακριβως, αν το σπιτι δεν ειναι καταχωρημένο τοτε έρχεται ανθρωπος για προμετρηση
BritGreek Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Καλό είναι να έχεις και την άδεια οικοδομής, γιατί την απαιτεί ο ΟΤΕ σε κάποιες περιοχές.
synodiporos Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Οπότε ίσως είναι καλύτερα να περιμένω τον τεχνικό του ΟΤΕ για τον έλεγχο πριν κάνω κάποια κίνηση...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα