Προς το περιεχόμενο

bios update

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας εχω την μητρικη GA-G31M-S2L και θελω να κανω αναβαθμιση bios 

το προβλημα μου ειναι οτι η μητρικη στο qflash δεν μπορει να βρει το αρχειο 

μπορει καποιος να μου υποδειξει το πως γινεται γιατι ειναι η πρωτη φορα που αναβαθμιζω bios

ευχαριστω προκαταβολικα

Δημοσ.

Όταν κατέβασες το αρχειο που είναι συμπιεσμένο το αποσυμπίεσες στο φλασάκι? Θα αποσυμπιέσει 3 αρχειάκια. Αν έχεις win δοκίμασε να βάλεις και στον σκληρό στο c: 

Δημοσ.

το κατεβασα σε αλλον υπολογιστη το αποσυμπιεσα και περασα το αρχειο στο φλασακι στο qflash μου εβγαζε 2 επιλογες floppy a και floppy b στο a δεν μου εβγαζε τιποτα και στο b καποια περιεργα ιδεογραμματα

Επισης δοκιμασα και μεσω του exe που υπηρχε στο zip αλλα μου εβγαζε μνμ οτι σταματησε η λειτουργια του προγραμματος

Δημοσ.

Ποιο αρχείο πέρασες στο φλασάκι. Το συμπιεσμένο BIOS που κατέβασες έχει 3 αρχεία μέσα. Να τα αποσυμπιέσεις στον δίσκο δοκίμασες

Δημοσ.

περασα το αρχειο με το τυπο της μητρικης ως ονομασια που τελειωνε σε .F9

και υπαρχουν τα αρχεια στο c αλλα δεν διαβαζει κατι στο Qflash μονο αυτα που ανεφερα πιο πριν

Δημοσ.

στην αρχη ετσι το δοκιμασα με ολα τα αρχεια απλα μετα εβαλα μονο αυτο διοτι ετσι ελεγε στις οδηγιες της mobo

Δημοσ.

Δοκίμασε με την κλασική μέθοδο (Method 3). Πρέπει να κάνεις το φλασάκι bootable. Σου δείχνει πως να το κάνεις το λινκ με το πρόγραμμα rufus. Με το που κάνεις bootable το φλασάκι βάζεις τα 3 αρχειάκια στο φλασάκι το οποίο μετά τη διαδικασία "bootable" θα έχει και άλλα αρχεία. Δεν τα σβήνεις. Απλά προσθέτεις τα 3 αρχεία. Στη συνέχεια μπαίνεις στο BIOS και αλλάζεις το boot priority να ξεκινά από το φλασάκι και όχι από τον σκληρό. Κάνεις save αυτή την αλλαγή και βγαίνεις από το BIOS. Θα ξεκινήσει λοιπόν το pc μπουτάροντας από το φλασάκι και θα σε βγάλεις σε μαύρη οθόνη παραπλείσια με αυτήν που φαίνεται στο λινκ. Τοτε στο c:\> θα γράψεις την παρακάτω εντολή FLASHPI G31MS2L.F9 και θα πατήσεις enter και έτσι θα ξεκινήσει η διαδικασία της αναβάθμισης του BIOS.

https://www.tonymacx86.com/threads/how-to-update-your-gigabyte-motherboards-bios.131047/

Δημοσ.

Κάποιο πρόβλημα έχει το φλάσάκι. Δεν μπορώ να το εξηγήσω διαφορετικά. Δοκίμασε άλλο φλασάκι κατά προτίμηση να είναι usb 2.0 

Δημοσ.

Δοκιμασα δυο usb και τα δυο δεν τα εβρισκε στο βιος ενω που δοκιμασα ενα φλασακι windows το αναγνώρισε αμέσως...

Μήπως εχω κανει λαθος με το Rufus ;;..

αλλα το εχω χρησιμοποιήσει για ubuntu και δεν ειχα ποτε πρόβλημα..

Δημοσ.

Τι λάθος να κάνεις με το rufus? Θα έχεις τις ρυθμίσεις όπως η εικόνα στο παραπάνω λινκ που έδωσα. Μόλις τελειώσει τη διαδικασία του το  rufus προσθέτεις τα 3 αρχειάκια χωρίς να σβήσει τίποτα από ότι έχει δημιουργήσει το rufus. Η όλη αυτή διαδικασία είναι τσεκαρισμένει πάμπολες φορές και λειτουργεί άψογα. Με το που μπουτάρτεις με το φλασάκι τι εικόνα σου βγάζει? Αν θες βγάλε μια φωτό με το κινητό και ανέβασέ τη. Για να έχω και μια εικόνα γιατί όσο και να το κάνουμε δεν έχω μπροστά μου το μηχάνημα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...