Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στο κοντινό μέλλον θα μετακομίσω με το φίλο μου σε σπίτι και αυτός έχει ήδη μια 32αρα. Sony παλαιού τυπου(ογκωδη 60 κιλά) ενώ εγώ έχω μια smart tv . Λογικά η δίκη μου θα μπει στο δωμάτιο μου ενώ η ογκώδης θα μπει σαλόνι. Αν την πάρουμε μαζί.

Έχει ψηθεί όμως τελευταία να πάρει κι αυτός. Smart tv για το δωμάτιο του, κυρίως για να βλέπει YouTube , σειρές και ταινίες από φλαςακι κλπ. Βλέπει όμως και τηλεόραση συχνά.

θέλει μια μικρή ακόμη και 23" του αρκεί και δεν θέλει να χαλάσει πολλά χρήματα. Οποτε έχει 2 επιλογές, είτε ν αγοράσει smart tv όπου είναι πιο αυτοματοποιημένα όλα, είτε να αγοράσει ένα καλό monitor (μιας κι έχει 2 υπολογιστές ) και μια κάρτα τηλεόρασης, για την tv καθαρά, αφού θα χει πρόσβαση στο Ίντερνετ μέσω του. Pc ούτως η άλλως.

Προσωπική μου γνώμη είναι να πάρει οθόνη υπολογιστή καθώς θα του έρθει πιο οικονομικά, θα μπορεί να την αξιοποιήσει σε κάποια απ τις κεντρικές μονάδες του, θα μπαίνει άνετα Ίντερνετ και θα μπορεί να κάνει τα πάντα από το pic, ενώ μια τηλεόραση θα κοστίσει το λιγότερο 250 ευρώ, χωρίς ίσως να υπάρχει αυτή η ευελιξία. Απ την άλλη η τηλεόραση ανοίγει γρήγορα και έχει μικρότερη κατανάλωση ρεύματος απ ότι ένας υπολογιστής σταθερός.

Τι μου προτείνετε να πάρω;

Δημοσ.

Smart tv δεν χρειαζεται ωστοσο καλυτερα να ειναι τηλεοραση για να κλεινει με τηλεχειριστηριο. Επιπλεον, αμα δεις οτι καιει πολυ ρευμα ο υπολογιστης, με 30€ παιρνεις ενα android box που καιει πολυ λιγοτερο.

• Like 1
Δημοσ.

Στο κόστος αυτό παίζει monitor tv, με ανάλυση FHD δεν είναι σωστό να πας πάνω από τις 23" γιατί τα pixel φαίνονται τρελά άσε που και στις 23" πάλι φαίνονται και όσο πιο ευδιάκριτο είναι κάτι που ενοχλεί κουράζει ιδιαίτερα παρατεταμένα σαν μόνιτορ υπολογιστή.

Το youtube σε πλήρη ανάλυση θέλει περίπου 80 εκατοστά εξ επαφής πιο σωστά για τη διάσταση των 23" και ανάλυση FHD για να πάρεις το μέγιστο της, όσο απομακρύνεσαι τόσο χάνεις σε ευκρίνεια.

Νομίζω δεν έχεις άλλη επιλογή.

Ίσως μια 4k τηλεόραση στις 43 ίντσες να ήταν μια καλή επιλογή θα γλίτωνε τα pixel ενός monitor FHD στις 23 ίντσες αλλά το κόστος πετάει.

• Like 1
Δημοσ.

Στο κόστος αυτό παίζει monitor tv, με ανάλυση FHD δεν είναι σωστό να πας πάνω από τις 23" γιατί τα pixel φαίνονται τρελά άσε που και στις 23" πάλι φαίνονται και όσο πιο ευδιάκριτο είναι κάτι που ενοχλεί κουράζει ιδιαίτερα παρατεταμένα σαν μόνιτορ υπολογιστή.

Το youtube σε πλήρη ανάλυση θέλει περίπου 80 εκατοστά εξ επαφής πιο σωστά για τη διάσταση των 23" και ανάλυση FHD για να πάρεις το μέγιστο της, όσο απομακρύνεσαι τόσο χάνεις σε ευκρίνεια.

Νομίζω δεν έχεις άλλη επιλογή.

Ίσως μια 4k τηλεόραση στις 43 ίντσες να ήταν μια καλή επιλογή θα γλίτωνε τα pixel ενός monitor FHD στις 23 ίντσες αλλά το κόστος πετάει.

. Aυπό ,ε το youtube δεν κατάλαβα. Θα φαίνεται κακής ποιότητας εικόνα στο μόνιτορ υπολογιστή αλλά καλή εικόνα στην τηλεόραση; Για το youtube με συμφέρει να πάρω τηλεόραση ή οθόνη σε συγκεκριμένες ίντσες; Παράδειγμα εγώ που έχω 32αρα τηλεόραση έχω χειρότερη εικόνα των βίντεο από κάποιον που χει μια 22αρα;
Δημοσ.

Για να δεις πιξελ σε 23αρι μονιτορ πρεπει να καθεσαι σε αποσταση30 εκατοστων απ την οθονη.

Σε 30 εκατοστά κάθομαι στο φορητό με κλασσική 15,6 ίντσες και 1366x768 ανάλυση και ίσα που διακρίνω τα pixels στο λευκό φόντο που διαβάζεις τώρα. Στο 23 monitor θέλω μεγαλύτερη απόσταση προσωπικά για να αισθάνομαι ασφαλής και ξεκούραστος.

Σε ταινίες 1080 ή στο youtube είμαι κάπου μεταξύ 70 και 100 εκατοστών.

Από εμπειρία αυτά που γράφω.

Δημοσ.

. Aυπό ,ε το youtube δεν κατάλαβα. Θα φαίνεται κακής ποιότητας εικόνα στο μόνιτορ υπολογιστή αλλά καλή εικόνα στην τηλεόραση; Για το youtube με συμφέρει να πάρω τηλεόραση ή οθόνη σε συγκεκριμένες ίντσες; Παράδειγμα εγώ που έχω 32αρα τηλεόραση έχω χειρότερη εικόνα των βίντεο από κάποιον που χει μια 22αρα;

Όχι δεν εννοούσα αυτό μόνο ένα μικρό προβάδισμα θα το έχει η τηλεόραση γιατί έχει κατά βάση καλύτερη κίνηση στο βίντεο ιδιαίτερα στα μοντέλα από τη μέση κατηγορία και πάνω αλλά δεν είναι λόγος για να αγοράσεις τηλεόραση για monitor ασφαλώς.

Η απόσταση η ανάλυση και το μέγεθος δεν είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους..

https://www.avforums.com/image.php?imageparameters=editorial/products/38c56aa3af5093a6cc7282bb9bf5eee8_0.jpg|500|1|0

Στη 32 ιντσών τηλεόραση σε ποια απόσταση βλέπεις καλό βίντεο στα 1080  από το youtube;

Αν είναι fullhd με 1920x1080 η τηλεόραση από τα 110 εκατοστά αρχίζεις να μη διακρίνεις τα pixels και απολαμβάνεις όλη τη διαθέσιμη ανάλυση, κοντύτερα θα παρατηρείς τα pixel και θα καταντά κουραστική η παρακολούθηση , μακρύτερα θα χάνεις σε ανάλυση αυτό ήθελα να πω.

Αν είναι HD ready με ανάλυση 1366x768 τότε η απόσταση μεγαλώνει.

Τα ίδια ισχύουν και για monitor δεν αλλάζει κάτι απλά σε 23 ίντσες μόνιτορ TV η απόσταση αντί για 110 εκατοστά πέφτει στα 80 περίπου είναι εξ επαφής τώρα αν έχει σκοπό να παρακολουθεί από μεγαλύτερη απόσταση είναι κατανοητό ότι η ανάλυση πάει περίπατο.

Να το πω αλλιώς από το διάγραμμα για τηλεόραση ή monitor tv στις 32 ίντσες και απόσταση 2,4 μετρά είναι φανερό ότι είτε 720 βλέπει είτε 1080 είτε 4k το ίδιο σε ανάλυση αντιλαμβάνεται ένας άνθρωπος.

Δημοσ.

Smart tv δεν χρειαζεται ωστοσο καλυτερα να ειναι τηλεοραση για να κλεινει με τηλεχειριστηριο. Επιπλεον, αμα δεις οτι καιει πολυ ρευμα ο υπολογιστης, με 30€ παιρνεις ενα android box που καιει πολυ λιγοτερο.

Το android box είναι εφάμιλλο της σμαρτ tv; Αντί για smart tv μπορώ να επιλέξω μια απλή τηλεόραση και αυτό το εξάρτημα και να έχω την ίδια ποιότητα εικόνας στα βίντεο που θα βλέπω;

Δημοσ.

Το android box θα κανει την οποιαδηποτε τηλεοραση το δεχεται (να εχει hdmi) Smart. Το θεμα εικονας εχει να κανει με το τι ποιοτητα ταινια παιζεις, την ποιοτητα της οθονης/τηλεορασης σου. Παιζει ρολο και τι δυνατοτητες εχει το android box - νομιζω να εχει καλη καρτα γραφικων για να μπορει να επεξεργαστει βαρια αρχεια (blu ray κλπ), 4Κ κ.ο.κ. Υπαρχουν συμφορουμιτες που ισως σου πουν και περισσοτερα περι του θεματος.

Βεβαια να πουμε οτι συνηθως οσο καλυτερη τηλεοραση παρεις τοσες περισσοτερες δυνατοτητες θα εχει και ως Smart διοτι εδω και καιρο οι ακριβες τηλεορασεις ειναι και Smart. Παρολα αυτα ισως η εξυπνοτερη τηλεοραση να ειναι αυτη που ειναι συνδεδεμενη με υπολογιστη, εγω τα τελευταια 10 χρονια ετσι λειτουργω ωστοσο η λυση του android box ειναι πολυ πιο οικονομικη.

Δημοσ.

Το android box είναι εφάμιλλο της σμαρτ tv; Αντί για smart tv μπορώ να επιλέξω μια απλή τηλεόραση και αυτό το εξάρτημα και να έχω την ίδια ποιότητα εικόνας στα βίντεο που θα βλέπω;

Τα εξωτερικά έχουν περισσότερες δυνατότητες σε σχέση με τα ενσωματωμένα των τηλεοράσεων παίζουν περισσότερους τύπους αρχείων και υποτίτλους και κατά βάση είναι γρηγορότερα σε απόκριση δεν είναι ακριβά και αν ξεπεραστούν από τη τεχνολογία ένα πέταμα και πας για το επόμενο ενώ η τηλεόραση είναι διαφορετικά από θέμα κόστους αντικατάστασης άσε που άμα πέσεις με σπαστικό media player πας στα σίγουρα για εξωτερικό.

Δεν αγοράζεις τιβι με βάση το smart κριτήριο άσε που μπορεί να θέλεις και wifi και όχι καλώδιο για το ίντερνετ και δεν έχουν όλες οι φθηνές και οι fullhd αρχίζουν ψηλότερα.

Υπάρχουν και σε 4k ανάλυση τηλεοράσεις με προοπτική δηλαδή αλλά παιχνίδια δεν παίζεις θέλεις μεγάλη κάρτα γραφικών εκτός από το κόστος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...