jkoukos Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Βρε παλικάρια, τι καλώδια οπτικών ινών, usb και πράσινα άλογα αναφέρεται; Ο φίλος έχει εναν usb wifi αντάπτορα στον οποίο χρησιμοποιεί μια εξωτερική κεραία που συνδέεται με ένα 3μετρο καλώδιο RF. Ρωτάει αν μπορεί να βάλει την κεραία σε μεγαλύτερη απόσταση. Η απάντηση ειναι αρνητική. Ακόμη και το ακριβότερο καλώδιο RF να βάλει, οι απώλειες στα 20 μέτρα είναι μεγάλες. Για τον λόγο αυτό πάντα τα αντίστοιχα καλώδια έχουν μικρό μήκος. Το usb wifi ανταπτοράκι, δουλεύει μόνο σε συσκευή που είτε έχει είτε εγκαθιστούμε τους οδηγούς ώστε να αναγνωριστεί και να δουλέψει. Δεν υπάρχουν αντάπτορες μετατροπής RF σε usb, utp, οπτική ίνα κλπ. Υπάρχουν ειδικές συσκευές αλλα θέλουν τάση λειτουργίας, δουλεύουν σε ζεύγη και ειναι ακριβά. Προτιμότερη λύση να βάλει σε στεγανό κουτί στην ταράτσα μια συσκευή συμβατή και να φέρει από εκεί ενα απλό καλώδιο utp.
+~CyBeR~+ Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Αρα καταλήξαμε στο ότι δεν γίνεται σε τόσο μεγάλο μήκος να συνδέσω την κεραία απευθείας στο στικ,αν έχει κανείς άλλος καμιά ιδέα θα του ήμουν ευγνώμων Όσον αφορά το κόστος δεν με πειράζει να σκάσω άλλα τόσα όσα έδωσα για την κεραία και το στικ,αρκεί να δουλεύει 100% αλλά μάλλον με βλέπω να παίρνω κανένα AP. ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
tsaptsap Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Ενισχυτης ιστου σαν της τηλεορασης και κρατας το usb εκει που ειναι http://www.ebay.com/itm/Hyperlink-HA2401G-100-100mw-outdoors-long-range-WiFi-amp-802-11-b-g-n-/262653909949?hash=item3d27649bbd:g:GcgAAOSwzaJX8L8F http://www.ebay.com/itm/2-Watt-Wireless-802-11bgn-Outdoor-Signal-Wifi-Booster-Amplifier-Long-Distance-/401081052894?hash=item5d624b2ede:g:ZSoAAOxyCGNTNMTm Το εχω δουλεψει σε περιοχη χωρις θορυβο και πηγαινε μια χαρα(ακομα παει ...) Και ολιγον war games Αυτο δεν το χω δοκιμασει ...ακομα http://www.ebay.com/itm/SUNHANS-2-4Ghz-High-Power-20W-40dBm-Outdoor-Wi-Fi-Booster-Amplifier-FPV-Drone-/121869262469?hash=item1c5ff95e85:g:XJcAAOSwKtlWnZRa
+~CyBeR~+ Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 tsaptsap αυτό ακριβώς έψαχνα αλλά νομίζω πως έχω βρει την λύση... Πείρε το μάτι μου πριν λίγο αυτό εδώ και έχω ήδη φτιάξει ένα απλό σχεδιάγραμμά με αυτό που σκέφτομαι και δεν βρίσκω λόγο για να μην δουλέψει το μόνο που δεν ξέρω είναι πόσα Watt και πόσα Amp χρειάζεται
jkoukos Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 @tsaptsap, καλό αυτό που βάζεις αλλά άσχετο με την απόσταση και αυτό που θέλει να κάνει. Ένας απλό ενισχυτής εκπομπής είναι που αυξάνει το σήμα που στέλνεις. Δεν κάνει τίποτα απολύτως στο λαμβανόμενο σήμα. Αλλά και πάλι, δεν μειώνεις στο ελάχιστο της απώλειες στο RF καλώδιο μέχρι τον όποιο δέκτη (USB αντάπτορα στην περίπτωσή μας). Αφήνω απ' έξω το παράνομο να εκπέμπεις με συνολική ισχύ (EIRP) πάνω από 20dBm (100mW). @+~CyBeR~+, πως σκοπεύεις να συνδέσεις το PoE τροφοδοτικό που δείχνεις; Γνωρίζεις ποια είναι η χρήση του και πως δουλεύει το συγκεκριμένο;
tsaptsap Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 (επεξεργασμένο) @jkoukos το χεις δοyυλεψει η απλα υποθετεις? Ειναι rx tx Το εχω με 20μ rf καλωδιο ,κωδικο δεν θυμαμαι Το εχω σχεδον παρατησει γιατι περασα σε εξωτερικο ap Δεν μιλαω για τις κινεζιες sunhans klp που δεν ξερω καν αν δουλευουν Φυσικα και ειναι παρανομο αν το τροφοδοτισεις με πολλα dbm Αν και μονο θορυβο νομιζω θα βγαλει @cyber Δεν νομιζω οτι μπορεις να κανεις inject 5v στο συστημα ετσι απλα εκτος αν θες να πεις bye bye στο pc Θες μαλλον usb extender Δεν εχω δουλεψει κατι τετοιο http://www.computerresourcesinc.com/usb-extender.html Επεξ/σία 10 Οκτωβρίου 2016 από tsaptsap
+~CyBeR~+ Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Δεν θα κάνει inject στο πσ ,είναι ίδιο με αυτά που έρχονται τα ap της ubiquiti απο την ethernet του υπολογιστή στην υποδοχή lan του power supply και από την poe θα βγαίνει ενισχυμένη πηγαίνοντας προς την κεραία αν κάνω κάπου λάθος διορθώστε με.
jkoukos Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Πάμε ένα-ένα. Δεν βγάζει θόρυβο, αλλά υπερβαίνει τα νόμιμα όρια. Η πάντα είναι ελεύθερη προς χρήση για όλους εντός των επιτρεπόμενων ορίων. Με απλά λόγια "σκεπάζεις" οποιαδήποτε άλλη ζεύξη που δουλεύει στην περιοχή στο ίδιο κανάλι. Δεν ξέρω τι καλώδιο έχεις και τι βύσματα από θέμα ποιότητας και κόστους. Όμως υπάρχουν καλώδια με 0,5dB εξασθένιση και άλλα με 4dB ανά μέτρο. Επίσης κάθε βύσμα προσθέτει 0,5dB εξασθένιση και αν είναι "κινέζικο" 1dB. Χοντρικά στα 20 μέτρα ας πούμε να έχουμε συνολικά 30dB εξασθένιση. Τα μισά τα κερδίζουμε με τον ενισχυτή που αναφέρεις (τόσο κέρδος αναφέρει), άρα ήμαστε στα -15dB. Η κεραία το φίλου έχει κέρδος 24dBi, άρα συνολικά σε σχέση με την υπάρχουσα εγκατάσταση θα έχει απώλεια 11dB. Βέβαια μπορεί να κάνει χρήση καλύτερων καλωδίων και βυσμάτων, αλλά το κόστος ανεβαίνει πολύ για όλη την εγκατάσταση, εκτός αν μιλάμε σε θεωρητικό επίπεδο και χωρίς οροφή στον προϋπολογισμό. @+~CyBeR~+. Πρώτα απ' όλα βλέποντας το σχεδιάγραμμα σταμάτησα στον αντάπτορα USB-to-Ethernet. Αυτό υπάρχει μεν, αλλά παίζει αποκλειστικά από το USB των συσκευών που έχουν ή μπορούμε να εγκαταστήσουμε οδηγούς, ώστε να δουλέψουν σε Ethernet δίκτυο Στο PC μπορεί να δουλέψει. Με ποιον μαγικό τρόπο θα δουλέψει και στην άλλη άκρη του USB WiFi που δεν έχει και ούτε μπορεί να του βάλεις οδηγό; Με απλά λόγια όπως το έχεις στο σχέδιο απλά δεν παίζει. Το PoE τροφοδοτικό εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω τι τι θέλεις.
+~CyBeR~+ Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Αυτή την στιγμή που μιλάμε έχω το usb to ethernet συνδεμένο με το στικακι με ένα καλώδιο lan ενός μέτρου και δουλεύει χωρείς κανένα πρόβλημα ,το τροφοδοτικό το βάζω γιατί το καλώδιο είναι πολύ μεγάλο και μετά βιας διαβάζει ένα απλό usb stick
jkoukos Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 H τάση τροφοδοσίας στο USB είναι 5VDc 500mA. Το PoE τροφοδοτικό που αναφέρεις βγάζει 24VDc, οπότε καταλαβαίνεις τι θα γίνει, άσε που θα χρειαστεί να κάνεις αλχημείες για να συνδεθεί. Για το USB 2.0 η προδιαγραφή αναφέρει μέγιστο μήκος καλωδίου 5 μέτρα. Πάνω από αυτό μπορείς να χρησιμοποιήσεις είτε έως 5 ενεργά USB Hubs (με εξωτερική τροφοδοσία) είτε ένα μονοκόμματο ενεργό καλώδιο επέκτασης, που βγαίνει σε διάφορα μεγέθη με μέγιστο τα 30 μέτρα, αλλά χωρίς εγγύηση λειτουργίας. Το θέμα δεν είναι η τάση τροφοδοσίας αλλά η ταχύτητα επικοινωνίας που στα μεγάλα μήκη μειώνεται, σε βαθμό που ο οδηγός να μην μπορεί να επικοινωνήσει με την συσκευή. The cable length was limited by a cable delay spec of 26ns to allow for reflections to settle at the transmitter before the next bit was sent. Since USB uses source termination and voltage-mode drivers, this has to be the case, otherwise reflections can pile up and blow the driver. This does not mean the line voltage has fully settled by the end of the bit; with worst-case undertermination. However, there's been enough damping by the end of the bit that the reflection amplitude has been reduced to manageable levels. The low speed cable length was limited to 18ns to keep transmission line effects from impacting low speed signals. Εδώ παίζει ρόλο η ποιότητα των αγωγών και των ηλεκτρονικών που χρησιμοποιούνται στο καλώδιο από τον κατασκευαστή. Για τον λόγο αυτό κάποιες συσκευές χαμηλής ταχύτητας (πληκτρολόγιο, ποντίκι κλπ) μπορεί να δουλεύουν και άλλες (εκτυπωτής, κάμερα κλπ) να έχουν θέμα στην ίδια απόσταση και με το ίδιο καλώδιο. Και τούτο διότι άλλες 2.0 συσκευές μπορούν να λειτουργήσουν ικανοποιητικά στις χαμηλότερες ταχύτητες του 1.1 και άλλες όχι. Μόνο με δοκιμή μπορούμε να το δούμε. Γνώμη μου για να μην ξοδευτείς άσκοπα και να έχεις την μικρότερη χασούρα. Πάρε ένα 20μετρο καλώδιο USB active repeater, πχ. εδώ ή εδώ και να ελπίζεις να σου δουλέψει. To θέμα είναι ότι επειδή ξεφεύγουμε από την προδιαγραφή, δεν υπάρχει εγγύηση λειτουργίας και πρέπει να ψάξεις αρκετά ώστε να βρεις πληροφορίες για κάποιο συγκεκριμένο καλώδιο που δούλεψε σε παρόμοιο με το δικό σου setup.
+~CyBeR~+ Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 ok θα δοκιμάσω με ένα poe 5v 500mA που βρήκα στην ίδια σελίδα σαν αυτο που ανέβασα παραπάνω και αν δεν κάνει το στέλνω πίσω και παίρνω ένα AP γιατί με έχει κουράσει πολύ το θέμα ευχαριστώ για την βοήθεια και τις συμβουλές σου.
tsaptsap Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 http://www.ieci.com.au/applications/wp-usb-extender.pdf Mono με wifi booster θα δουλεψεις την καρτα που θελεις σε τοσο μεγαλο μηκος Ναι το κοστος ανεβαινει αλλα δεν ειναι απαγορευτικο Το lmr200 χανει 0,5db to μετρο (τουλαχιστον ετσι λενε) Κλωνος του lmr ειναι το hdf 200 http://linkshop.gr/shop/wi-fi/cables/lmr-200/ Χωρις να θελω να φανω απλοικος στην δικη μου περιπτωση ειτε me booster ειτε με το εξωτερικο ap τα ιδια επιανα Με 24 dbi grid
jkoukos Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Αν συνέφερε η εγκατάσταση με καλώδιο + ενισχυτή, τότε το σύνολο σχεδόν των ασύρματων μητροπολιτικών δικτύων σε όλο τον πλανήτη θα τα χρησιμοποιούσαν. Αντίθετα χρόνια τώρα κάνουν χρήση ταρατσοπισί ή άλλων υλικών, με όλα τα προβλήματα τροφοδοσίας και προστασίας αλλά με όσο το δυνατόν μικρότερο μήκος RF καλωδίων. Μόνο τα τελευταία 4-5 χρόνια, με τις περισσότερες επιλογές άλλαξε αυτό με χρήση εξωτερικών ΑΡ και σύνδεση μόνο με καλώδιο δικτύου μέσω το οποίου έρχεται και η τροφοδοσία. Δεν είναι μόνο θέμα σωστής και καλής λειτουργίας, αλλά και ασφάλειας του υλικού από τα καιρικά φαινόμενα. Το pdf για το usb γιατί το έβαλες; Κατάλαβες τι αναφέρει και που διαφωνείς με αυτά που έγραψα. Μιλά για προεκτάσεις σε usb 1.1 (Low & Full speed) και όχι για το 2.0 (High speed) που έχει ο φίλος, που ισχύουν αυτά που ανέφερα από την επίσημη προδιαγραφή. Εξάλλου το έγραψα ότι κάποιες συσκευές μπορεί να παίξουν σε χαμηλότερες ταχύτητες, αλλά κάποιες άλλες όχι. Μόνο με δοκιμή μπορείς να το δεις και δεν είναι κάτι στάνταρτ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα