Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βορεια Ελλαδα δεν ειπες? Δεν γινεται να μην εχεις υγρασια.. Εκτος αν το σπτιτι σου το εχεις ολο ενεργειακο!

Θερμομονωση σε ολους τους τοιχους και ενεργειακα τζαμια!

Ενημερωτικα για να ξερεις το προβλημα ειναι η υγρασια και οχι το κρυο.

πχ μπορει να εχεις 19β με 60% υγρασια και να κρυωνεις και να εχεις 16β με 25% και να μην καταλαβαινεις τιποτα!!!

Δεν εχω υγρασια σημαινει τον χειμωνα δεν ξεπερναω το 40%.

Ο λογος που ενα σπιτι καθυστερει να ζεσταθει σωστα ειναι η υγρασια. Αμα εχεις ομως μειωμενο ποσοστο υγρασιας η θερμανση που θα βαλεις πιανει κατευθειαν!

Εγω γι αυτο σου προτεινα κλιματιστικα γιατι αφαιρουν ποσοστο υγρασιας..

Με κλιματιστικά χρειάζεται και αφυγραντήρας τελικά; Γιατί λένε ότι τα κλιματιστικά δουλεύουν και σαν αφυγραντήρες.

• Απαντ. 114
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Από παλιότερο post...

Δεν εχω διαβασει αυτο το post του ts..

Με κλιματιστικά χρειάζεται και αφυγραντήρας τελικά; Γιατί λένε ότι τα κλιματιστικά δουλεύουν και σαν αφυγραντήρες.

Αν εχεις μεγαλο ποσοστο υγρασιας ναι. πχ 70%.

Τα κλιματιστικα αφαιρουν ποσοστο υγρασιας.Δεν μπορουν να κανουν ομως την δουλεια ενος αφυγραντηρα..

• Like 1
Δημοσ.

Δεν εχω διαβασει αυτο το post του ts..

Αν εχεις μεγαλο ποσοστο υγρασιας ναι. πχ 70%.

Τα κλιματιστικα αφαιρουν ποσοστο υγρασιας.Δεν μπορουν να κανουν ομως την δουλεια ενος αφυγραντηρα..

Τα κλιματιστικά μόνο στην ψύξη αφαιρούν υγρασία.. .

• Like 1
Δημοσ.

Εν κατακλειδι αν το σπιτι του ts ειναι καλα μονωμενο λογικα θα εχει και μικρο ποσοστο υγρασιας.. η καλυτερη

επιλογη και η πιο οικονομικη ειναι τα κλιματιστικα!

Τα κλιματιστικά μόνο στην ψύξη αφαιρούν υγρασία.. .

Δωσε χαρα..!!!
  • Like 1
Δημοσ.

να πω την αλήθεια τώρα τη παίζει με την υγρασία ακόμα δεν ξέρω γιατί δεν έχω μείνει ακόμα το χειμώνα μέσα στο σπίτι, τη απώλειες θα έχω απο τα τζάμια δεν το ξέρω.

Μετά απο πολύ σκέψη μάλλον κατέληξα στο να μην βιαστώ να βάλω την αντλία και να ακούσω τους περισσότερους για το 3φασηκό.

Σκέφτηκα να βάλω ένα καλό κλιματιστικό με ιονιστή και αν βγει το πρόγραμμα εξοικονομώ τότε να το προχωρήσω άνετα σε 3φασηκό και αντλία 3φασική.  Εσείς τη λέτε για αυτήν την άποψή μου, ακόμα παιδί δεν έχω οπότε το κλιματιστικό θα μου κάνει φαντάζομαι για φέτος και αν δεν βγει το πρόγραμμα θα δούμε πως θα πάνε τα οικονομικά για θέρμανση του χρόνου.

Πάντως Ετσι όπως το υπολογίζω η αντλία χωρίς πρόγραμμα δεν αξίζει να γίνει εγκατάσταση γιατί η απόσβεση θέλει πάνω απο 10 χρόνια (όχι 5-6 που διάβαζα σε διάφορα άρθρα)

έχει μπει αυτο το κλιματιστικό στο μυαλό μου που έχει SCOP στα 5.1

Δημοσ.

Σε σπίτι 65 τετραγωνικών που θέλω να μείνω - ενοίκιο τι πιστεύετε πως αξίζει; (2-3 χρόνια).

Εχει αυτόνομη αλλά σκέφτομαι μήπως αξίζει περισσότερο με κλιματιστικά τα οποία μεταφέρονται έτσι και αλλιώς.

Τι λέτε αξίζει καλύτερα με invereter απο το να καίω πετρέλαιο;

Δημοσ.

έχει μπει αυτο το κλιματιστικό στο μυαλό μου που έχει SCOP στα 5.1

Εχω μετρηση 24αρι μαρκας κορυφη.. στην θερμανση εφτασε στιγμιαια καταναλωση max 3800watt.

Και με κατι λιγοτερο απο 1500watt/h μπορουσε να συντηρηση τα 45τμ στους 21βαθμους.

Δημοσ.

Σε σπίτι 65 τετραγωνικών που θέλω να μείνω - ενοίκιο τι πιστεύετε πως αξίζει; (2-3 χρόνια).

Εχει αυτόνομη αλλά σκέφτομαι μήπως αξίζει περισσότερο με κλιματιστικά τα οποία μεταφέρονται έτσι και αλλιώς.

Τι λέτε αξίζει καλύτερα με invereter απο το να καίω πετρέλαιο;

σε ποια πόλη, με τι κουφώματα και τι όροφο;

Δημοσ.

Σε κληματιστηκά έχω πάρει προσφορά σε αυτά τα 2, ποιό απο τα 2 λέτε να είναι καλύτερο;

Inventor Passion Pro στα 890 Ευρώ

Beko BIN240/241 Στα 830 Ευρώ\

Δεν με χαλάει η χρηματική διαφορά καθόλου, αυτό που θέλω είναι να βάλω ένα καλό κλιματιστικό.

Δημοσ.

Σε κληματιστηκά έχω πάρει προσφορά σε αυτά τα 2, ποιό απο τα 2 λέτε να είναι καλύτερο;

Δεν με χαλάει η χρηματική διαφορά καθόλου, αυτό που θέλω είναι να βάλω ένα καλό κλιματιστικό.

Δεν το συζηταμε inventor.. Κοιτα και σε gree αν βρεις κατι πιο οικονομικο..
Δημοσ.

δεν με ΄χαλάει καθόλου απο όπου και να είναι, στα χαρακτηριστικά θέλω να ξέρω πως πάει και αν αξίζει στην διαφορά τιμής

Δημοσ.

Aπό τα 2 σίγουρα το Inventor, αλλά όχι από εκείνο το μαγαζί, με μόλις 2 χρόνια εγγύηση, ενδεικτικά δες εδώ το ίδιο με 5 χρόνια επίσημη εγγύηση https://www.tsampas.gr/product/15092/inventor-passion-pro-p6mvi-24wfrp6mvo-24-κλιματιστικό-inverter-wifi-ready-με-ιονιστή-24000btu-a-σε-12-άτοκες-δόσεις

​Τσέκαρε και αυτό της gree με δεκαετή εγγύηση... http://e-felekis.skroutzstore.gr/p.Gree-Cozy-GRS-241-EI-JCF-N2-22-000btu-Inverter-A-A-Klimatistiko-Toichou.1379224.html

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...