BoullyBoy Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 ξεκινα να διαβαζεις: http://www.michanikos.gr/topic/11539-%CE%91%CE%BD%CF%84%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BC%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CF%81%CE%B9%CF%84/ προσεξε μην παρεις φωτια καμια μερα χωρις να το καταλαβεις. Μην με τρομάζεις τώρα έτσι γιατί θα πάω αύριο να βάλω την πετρελαίου . Οσο θέλω να την βάλω αυτήν την αντλία από την άλλη πάλι μου βγάζετε τα αρνητικά (και εγώ δεν μπορώ να κάνω σωστά τους υπολογισμούς) Γιατί ν α πάρω φωτιά μιας και τα 6άρια θα βγουν χώρια από τον πίνακα για ν πάνε στην αντλία; Εγω με 2 12αρια inverter καταναλωνω 1kw/ωρα για συντηρηση του χωρου στους 20 βαθμους με εξωτερικη 10 βαθμους Καλυψη 70τμ. Αρχικη θερμοκρασια σπιτιου 17 βαθμους. Ευχαριστώ πολύ φίλε μου για την απάντηση αλλα μακάρι να ήταν αντλία θερμότητας αυτό που εχεις για να ξέρω και εγώ τη μου γίνεται. Σε κλιματιστικά και ο ξάδερφος μου έκανε πέρσι και ξέρω τη γίνεται με αυτά.
maik42 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 Μην με τρομάζεις τώρα έτσι γιατί θα πάω αύριο να βάλω την πετρελαίου . Οσο θέλω να την βάλω αυτήν την αντλία από την άλλη πάλι μου βγάζετε τα αρνητικά (και εγώ δεν μπορώ να κάνω σωστά τους υπολογισμούς) Γιατί ν α πάρω φωτιά μιας και τα 6άρια θα βγουν χώρια από τον πίνακα για ν πάνε στην αντλία; βασικα θα κανεις αυτο που σου λεει ο μηχανικος σου. οι συμβουλες που δινονται μεσα στο φορουν ειναι επικουρικες και δεν ειναι τιποτε αλλο απο μια ανταλλαγη αποψεων. πες ομως ρε συ ποια ανλια θα βαλεις; ποσα kw ειναι; γιατι τα 6αρια θα τα στειλεις στην αντλια πριν απο την γενικη ασφαλεια του πινακα;
greekparot Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 Φίλε τις επόμενες ημέρες θα βάλω και εγώ αντλία της DAIKIN υψηλών θερμοκρασιών στα 11kw με 3φασικο ρεύμα όμως. Δεν έχω νούμερα να σου δώσω για τις καταναλώσεις, από φίλους πάντως που έχουν αντίστοιχα μοντέλα μου είπαν τα καλύτερα. Τώρα μένει να το δω στην πράξη.
BoullyBoy Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 βασικα θα κανεις αυτο που σου λεει ο μηχανικος σου. οι συμβουλες που δινονται μεσα στο φορουν ειναι επικουρικες και δεν ειναι τιποτε αλλο απο μια ανταλλαγη αποψεων. πες ομως ρε συ ποια ανλια θα βαλεις; ποσα kw ειναι; γιατι τα 6αρια θα τα στειλεις στην αντλια πριν απο την γενικη ασφαλεια του πινακα; Υπάρχει ένα πράγμα που φοβάμαι μόνο και αυτό με κρατάει στο να το σκεφτώ και άλλο, το μονοφασικό; αν ειναι να υπάρχει πρόβλημα τότε γιατί να βγάλανε; Φίλε τις επόμενες ημέρες θα βάλω και εγώ αντλία της DAIKIN υψηλών θερμοκρασιών στα 11kw με 3φασικο ρεύμα όμως. Δεν έχω νούμερα να σου δώσω για τις καταναλώσεις, από φίλους πάντως που έχουν αντίστοιχα μοντέλα μου είπαν τα καλύτερα. Τώρα μένει να το δω στην πράξη. Λέγοντας τα καλύτερα ξέρεις καθόλου σε κατανάλωση πόσο καίνε; έχουν βάλει kwμετρο; Εξαρχής είσαι σε 3φασικό ή κάτι σε είπανε και πας σε 3φασικό; Εδώ είναι τα χαρακτηριστικά, μπορεί κάποιος που ξέρει να μου πει αν φαίνεται εδώ πόσα Α θα τραβάει σε συντήρηση ή στην αρχή; Αμα μπεί 40άρι ασφάλεια θα είναι κανονικά 40 και πάλι ή στα 35 είναι περιορισμένο; εχω ψάξει τόσα πράγματα στο ίντερνετ και δεν μπορώ να βρω τίποτα
maik42 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 Υπάρχει ένα πράγμα που φοβάμαι μόνο και αυτό με κρατάει στο να το σκεφτώ και άλλο, το μονοφασικό; αν ειναι να υπάρχει πρόβλημα τότε γιατί να βγάλανε; το μονοφασικο το βγαλανε για αυτους που δεν θα βαλουν αντλια θερμοτητας Αμα μπεί 40άρι ασφάλεια θα είναι κανονικά 40 και πάλι ή στα 35 είναι περιορισμένο; εχω ψάξει τόσα πράγματα στο ίντερνετ και δεν μπορώ να βρω τίποτα η ασφαλεια κανει αυτο που λεει το ονομα της. καιγεται λιγο πριν αρχισουν να βγαινουν καπνοι απο τον πινακα και παρεις φωτια. αμα θες βαζεις και ασφαλεια 60Α αλλα καλου κακου να εχεις και ενα πυροσβεστικο οχημα κατω απο το σπιτι σου standby.
greekparot Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 Όχι δεν έχουν βάλει μετρητή απλά συγκριτικά με πριν βάλουν την αντλία μου είπε ότι είναι ευχαριστημένος. Το βασικό μου είπε είναι ότι δεν την απενεργοποιεί ποτέ. Χειμώνα καλοκαίρι. Τον χειμώνα απλά έχει άλλο προγραμμα για το βράδυ πριν τον ύπνο. Το καλοκαίρι μόνο για ζεστά νερά χρήσης.Ο ηλεκτρολόγος μου πρότεινε 3φασικο για να μην έχω θέμα πχ αν η γυναίκα μαγειρεύει ή πχ έχει ταυτόχρονα και το πλυντήριο σε λειτουργία. Η αντλία θα έχει την δίκη της φάση παροχής όποτε δεν θα έχω το άγχος μήπως μου ρίξει κάποια ασφάλεια.
BoullyBoy Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 με έχετε βάλει σε τόση σκέψη που μάλλον θα το ακυρώσω και θα πάω σε κλιματιστικό μέχρι να βγεί το πρόγραμμα και βάλω 3φασικό ρεύμα. δεν μπορώ να πάρω απο πουθενά απάντηση για αυτά τα καταραμένα Α, Εχω ψάξει τα πάντα, σε αυτό το θέμα έχουν βάλει μερικά άτομα μονοφασικό και κανένας δεν αναφέρει πρόβλημα με το ρευμα. αλλα και πάλι είμαι σε δίλημμα και έχω μόνο 2 ημέρες προτεραιότητα. ασε που λέτε και για φωτιά
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 Να θυμήσω ότι τα 18Κ/24Κ κλιματιστικά υποτίθεται ότι θέλουν 20Α ασφάλειες...
BoullyBoy Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 (επεξεργασμένο) δεν φαντάζομαι να έχω θέμα τώρα και με κλιματιστικό έτσι; για να καταλάβω τα μονοφασικά δουλεύουν και σε τριφασικά έτσι δεν είναι; υπάρχει περίπτωση να βάλω την αντλία μονοφασική τώρα και αν δεν μου κάνει δουλειά να την δουλέψω και σε 3φασική; ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Απο την άλλη κάνω τους εξής υπολογισμούς και μου βγαίνει αυτό το συμπέρασμα. Αντλία πετρελαίου: Εγκατάσταση 3000 ευρώ και θα είμαι καλυμμένος με το πετρέλαιο, Αμα καίω παράδειγμα 700Λ το χρόνο θα μου βγαίνει περίπου 630~ Ευρώ το χρόνο (δεν βάζω επίδομα πετρελαίου). για 10 χρόνια αμα πούμε βγαίνει 6300 ευρώ συν την εγκατάσταση μας κάνει 9300 ευρώ δηλαδή θα έχω την εγκατάσταση και για 10 χρόνια καύσιμο (χωρίς επίδομα) Αντλία θερμότητας; η εγκατάσταση θα μου βγεί στα 6200 Ευρώ το μονοφασικό και το χρόνο αμα είναι να καίει 400 ευρώ (φαντάζομαι δεν πρέπει να βγαίνει παραπάνω) μας κάνει για 10 χρόνια 4000ευρώ, + την εγκατάσταση 6200 ευρώ πάει στα 10200 Ευρώ Συμπέρασμα: 1) Αν είναι να βάλω την αντλία μεν θα έχω λιγότερη καύση αλλα και πάλι στα 10 χρόνια δεν θα έχω κάνει την απόσβεσή του, 2) Αν είναι να χρειαστώ και 3φασικό ρευμα θα πάει άνετα ένα +2000 ευρώ μέσα στο ποσώ των 10200. 3) Με το πρόχειρο υπολογισμό που κάνω γενικά δεν αξίζει σε εμένα να βάλω αντλία θερμότητας. αν κάνω κάποιο λάθος εδώ πέρα θα παρακαλέσω να με διορθώσετε γιατί είμαι αρκετά περιορισμένος σε χρόνο. Επεξ/σία 23 Οκτωβρίου 2016 από BoullyBoy
gia_nnis Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Το μονο σιγουρο για μενα δεν θα εδινα τοσα χρηματα για αντλια θερμοτητας... Επειδη εισαι 100% αυτονομος βαλε πετρελαιο.Παρε και κανεναν αφυγραντηρα και εισαι οκ. Εγω σκεφτομαι γι αυτον https://www.skroutz.gr/s/7348978/Inventor-Rise-8lt.html?from=account_notifications Περιμενω να πεσει και λιγο η τιμη.. Ειχε ξεκινησει με 170ε και επειδη πουλαει τον εφτασαν στα 230
greekparot Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 με έχετε βάλει σε τόση σκέψη που μάλλον θα το ακυρώσω και θα πάω σε κλιματιστικό μέχρι να βγεί το πρόγραμμα και βάλω 3φασικό ρεύμα. δεν μπορώ να πάρω απο πουθενά απάντηση για αυτά τα καταραμένα Α, Εχω ψάξει τα πάντα, σε αυτό το θέμα έχουν βάλει μερικά άτομα μονοφασικό και κανένας δεν αναφέρει πρόβλημα με το ρευμα. αλλα και πάλι είμαι σε δίλημμα και έχω μόνο 2 ημέρες προτεραιότητα. ασε που λέτε και για φωτιά Ο γειτωνας εχει αντλια μονοφασικη της toshiba και δεν εχει θεμα με πτωση της ασφαλειας. Απλα προσεχει να μην δουλευουν ταυτοχρονα ολα.
BoullyBoy Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Το μονο σιγουρο για μενα δεν θα εδινα τοσα χρηματα για αντλια θερμοτητας... Επειδη εισαι 100% αυτονομος βαλε πετρελαιο.Παρε και κανεναν αφυγραντηρα και εισαι οκ. Εγω σκεφτομαι γι αυτον https://www.skroutz.gr/s/7348978/Inventor-Rise-8lt.html?from=account_notifications Περιμενω να πεσει και λιγο η τιμη.. Ειχε ξεκινησει με 170ε και επειδη πουλαει τον εφτασαν στα 230 Ο αφυγραντηρας τη σχεση έχει με το πετρέλαιο; Δεν έχω πάντως πρόβλημα υγρασίας, εμένα με ενδιαφέρει να μπορώ να βάλω ότι καλύτερο μπορώ και να μην υπολογίσω τόσο την εγκατάσταση. Αλλα αυτά που διάβαζα με την απόσβεση των 5-6 ετών με απλά μαθηματικά βλέπω ότι δεν στέκει. Ο γειτωνας εχει αντλια μονοφασικη της toshiba και δεν εχει θεμα με πτωση της ασφαλειας. Απλα προσεχει να μην δουλευουν ταυτοχρονα ολα. Ο γείτονας σου ξέρεις ποιο μοντέλο έχει ακριβώς και μέχρι τη συσκευές έχει δουλέψει ταυτόχρονα; Απο την άλλη πλευρά διαβάζω μερικοί έχουν κάνει το ρεύμα μονοφασικό απο 35 σε 63Α, αυτό είναι ακόμα εφικτό;
soteras Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Για εμένα ξεκάθαρα άμα βάλεις αντλία βάλε τριφασικό δεν μπορείς τώρα να παίζεις έχω αντλία άρα να έχω μόνο 1 φως ενα μάτι και δεν ξέρω τι.Ενω με τοριφασικό απλά ανοίγεις τα πάντα κάθως μοιράζετε το ρεύμε από την κάθε φάση το ίδιο ναι έχει κόστος το να αναίβει καλώδιο από το ρολόι στον πίνακα πάνω.Επίσης η μετατροπή τον αμπερ από 40 σε 50 πρέπει να το σηκώνει και το καλώδιο αυτό το πράγμα καθώς άμα τραβάς πιο πολύ από ότι αντέχει το καλώδιο θερμένετε συνεχώς και το αποτέλεσμα είναι φωτίτσα μετά.Στον πίνακα πάω και εγώ σε ένα καλώδιο κοτσάρω τη χ ασφάλεια το θέμα είναι το δύκτιο μου τα σηκώνει αυτά. Επίσης μια συμβουλή καταλαβαίνω ότι θες να βάλεις το πιο τοπ της αγοράς αλλά πρέπει να δεις το σπίτι τη σηκώνει από θέμα εγκατάστασης καθώς άμα ειναι να σε καθε μερα ανοιγω αντλία άρα ανοίγω ένα φως και τηλεοραση και τίποτα άλλο τότε μονο τα νευρα σου θα σπασουν Καταταλα αντλία που έχει ενας γωνστος για θερμανση νερό το σπίτι του είναι πάντα ζεστό.Μια της Daikin εχουνε
gia_nnis Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Ο αφυγραντηρας τη σχεση έχει με το πετρέλαιο; Δεν έχω πάντως πρόβλημα υγρασίας,Βορεια Ελλαδα δεν ειπες? Δεν γινεται να μην εχεις υγρασια.. Εκτος αν το σπτιτι σου το εχεις ολο ενεργειακο! Θερμομονωση σε ολους τους τοιχους και ενεργειακα τζαμια! Ενημερωτικα για να ξερεις το προβλημα ειναι η υγρασια και οχι το κρυο. πχ μπορει να εχεις 19β με 60% υγρασια και να κρυωνεις και να εχεις 16β με 25% και να μην καταλαβαινεις τιποτα!!! Δεν εχω υγρασια σημαινει τον χειμωνα δεν ξεπερναω το 40%. Ο λογος που ενα σπιτι καθυστερει να ζεσταθει σωστα ειναι η υγρασια. Αμα εχεις ομως μειωμενο ποσοστο υγρασιας η θερμανση που θα βαλεις πιανει κατευθειαν! Εγω γι αυτο σου προτεινα κλιματιστικα γιατι αφαιρουν ποσοστο υγρασιας..
Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2016 Βορεια Ελλαδα δεν ειπες? Δεν γινεται να μην εχεις υγρασια.. Εκτος αν το σπτιτι σου το εχεις ολο ενεργειακο! Θερμομονωση σε ολους τους τοιχους και ενεργειακα τζαμια! Εμένα το σπίτι έχει και απο της 2 πλευρές σπίτια και είναι ανοιχτό μόνο μπροστά και το μισώ στην πίσω πλευρά, το σπίτι έχει μόνωση φελιζόλ απο την εξωτερική πλευρά (όχι στην μέση) και τα κουφώματα είναι πλαστικά (με το κλασικό χοντρό τζάμι δεν ξέρω τη είναι), το σπίτι έχει όλο και όλο 5 κουφώματα. Από παλιότερο post...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα