BoullyBoy Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Καλά κι εγώ νόμιζα ότι θα ήξερες άλλα @@. Μ'εκανες και γέλασα ωραίος. Την απάντησή σου πάντως ακόμα να την πάρεις απο κανέναν, τη σόι πατέντα είναι αυτή εβαλα και νυκτερινο. και εγω το εξοικονομω περιμενω αλλα την πληρωσα. αγανακτησα. 4ος χρονος με κλιματιστικα δεν πηγαινε αλλο. και εμένα η οικοδομή είναι στο νυχτερνό πρόγραμμα, δηλαδή είναι σαν να έκαψες μέσα σε 5 ώρες 1.3~ ευρω; αν είναι τόσο λίγο αξίζει για τα καλά. ας δούμε σήμερα τη θα μου πει εμένα ο μηχανικό και βλέπουμε. αν το μηχάνημα κάνει 5750 φαντάζομαι η εγκατάσταση δεν θα κάνει και άλλα 1000 ευρώ.
maik42 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 οι σωληνωσεις ειναι ετοιμες; δεν θα χρειαστεις υλικα; δηλαδη συνδεεις την αντλια στο δικτυο και τελειωσες;
BoullyBoy Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 απο τον συλλέκτη προς το μπαλκόνι οι σωλήνες είναι έτοιμοι, άντε να μπουν ακόμα 6 μέτρα αν χρειαστεί. Τώρα τη παραπάνω θα χρειαστεί δεν ξέρω. για να μπεί και για ζεστό νερό θα χρειαστεί κάτι παραπάνω;
HERTHAN Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Την απάντησή σου πάντως ακόμα να την πάρεις απο κανέναν, τη σόι πατέντα είναι αυτή Καλα δεν εγινε και τιποτα.
maik42 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Καλα δεν εγινε και τιποτα. σας ειπα πιο πισω οτι γινεται ρε παιδια. αρκει να εχεις buffer. οριζεις πχ το νερο στο buffer να εχει μια θερμοκρασια 60C, αν υπαρχει μεγαλη καταναλωση και δεν προλαβαινει η αντλια τοτε παιρνει αυτοματα μπρος ο καυστηρας και βοηθαει. ...boy ο μηχανικος τι σου ειπε;
BoullyBoy Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 πρίν πέρασε ο μηχανικός και μιλήσαμε περίπου μια ώρα, με ενημέρωσε πως θα γίνει η συνδεση και που θα μπούνε τα κομμάτια. Για τιμή μου είπε 5750 Ευρώ μέχρι την τρίτη προσφορά η αντλία, 250 ευρώ εγγατάσταση για αυτόν και χώρια ηλεκτρολόγος για να περάσει τα καλώδια (ένα 200άρικο υπολογίζω) Μου είπε πως είναι η καλύτερη λύση για θέρμανση (σαν μηχανικός ) αλλα μιας και είναι δική του εταιρία αυτό μου λέει για εμένα μου το ακυρώνει. Τώρα είαμι στο τελευταίο στάδιο για να του δώσω το οκ και πρέπει να το σκεφτώ αρκετά. Εσείς τη θα κάνατε;
BoullyBoy Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Οχι μου λέει το μονοφασικό κάνει μια χαρά την δουλειά. απλά στην ακραία περίπτωση λέει πως παράδειγμα όταν θα δουλεύει η αντλία δεν θα μπορώ ταυτόχρονα να έχω μαζί την κουζίνα και το σίδερο παράδειγμα, μόνο το ένα θα δουλεύω μου είπε.
gia_nnis Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Δικη μου γνωμη ειναι πολλα τα χρηματα και σε ποσα χρονια θα κανεις την αποσβεση?
maik42 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Δικη μου γνωμη ειναι πολλα τα χρηματα και σε ποσα χρονια θα κανεις την αποσβεση? Οχι μου λέει το μονοφασικό κάνει μια χαρά την δουλειά. απλά στην ακραία περίπτωση λέει πως παράδειγμα όταν θα δουλεύει η αντλία δεν θα μπορώ ταυτόχρονα να έχω μαζί την κουζίνα και το σίδερο παράδειγμα, μόνο το ένα θα δουλεύω μου είπε. η αντλια θα δουλευει συνεχεια και θα εχεις μονιμο προβλημα κατα την γνωμη μου. βαλε τριφασικο να μην εχεις σκοτουρες στο κεφαλι σου. Δικη μου γνωμη ειναι πολλα τα χρηματα και σε ποσα χρονια θα κανεις την αποσβεση? και να μην γινει ποτε αποσβεση θα εχει μια αξιοπρεπη και φθηνη λυση για θερμανση -ψυξη.
BoullyBoy Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 μόλις πέρασε και ο ηλεκτρολόγος και μου τα εξήγησε κάπως καλύτερα για το ρεύμα. Το θέμα πάει ως εξής Το σπίτι έχει συνολικά 40Α στο μονοφασικό. στη απλή κατανάλωση (ψυγείο, λάμπες, υπολογιστής, τηλεόραση) είναι περίπου στα 5Α οπότε μας μένουν 35Α για τα υπόλοιπα. Η αντλία όπως μίλησε με το ψυκτικό θέλει 22Α για αρχή να το ζεστάνει και μετά περίπου 17Α για την συντήρηση. Οπότε αν υπολογίζουμε εμείς 20~ τότε μας μένει 15Α για τα υπόλοιπα. \ Η κουζίνα που έχω θέλει 4Α και ένα μάτι θέλει 10Α. Οπότε αν είναι μόνο αυτά θα μπορώ να δουλέψω ταυτόχρονα την αντλία μαζί με την κουζίνα και ένα μάτι. Σε αυτήν την περίπτωση δεν θα μπορεί να μπεί παράδειγμα η σκούπα ή το σίδερο ή στεγνωτήριο μαλλιών. Μετά μου λέει υπάρχει η λύση για να μπει ένα σύστημα στον πίνακα όπου θα δήνει προτεραιότητα στο ρεύμα, παράδειγμα θα μπορεί να δώσει στην αντλία πρώτα με΄τα όπου αλλού θέλω εγώ, και αν δεν είναι επαρκές το ρεύμα για κάτι απλά δεν θα του δήνει το ρευμα, αλλα μου λέει αυτό θα το βάλεις μετά αν δεις ότι είναι αναγκαίο Εμένα μου φαίνεται είναι καλή επιλογή και μου φαίνεται θα το δώσω το ΟΚ, μου ζήτησε 220 ευρώ για τα περαστικά και τα υλικά. 3φασικό μην λέτε δεν θα βάλω )
maik42 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 η ασφαλεια που εχεις στον πινακα τωρα ποσα A ειναι;
BoullyBoy Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Η ασφάλεια απο ότι κατάλαβα είναι 35 και είπε θα βάλουμε 40άρι. Για ρελέ έχω 40Α πάντως. Και ο ψύκτης/μηχανικός μου είπε πως ενδιάμεσα θα βάλει ένα φίλτρο για μικροσωματίδια. Αυτό που μου τραβάει την προσοχή ως μην έμπειρος είναι τα νούμερα που δεν μου στέκουν, θα παρακαλέσω να με διορθώσετε στο λάθως μου. Αν η αντλία σε συντήρηση θέλει 17Α τότε σε Watt πάει 17*230=3910Watt ανα ώρα έτσι; 3910 και το καίω παράδειγμα 15 ώρες πάει 3910*15=58650Watt(58.65Kw) 58.65Kw σε τιμή 0,095 που μου έδωσαν σήμερα απο την ΔΕΗ μας κάνει 5,57Ευρώ την ημέρα 5,75*30 για ένα μήνα είναι 167 Ευρώ Για 6 μήνες δηλαδή εγώ θα κάψω 1000ευρώ όπου με το πετραίλεο θα μου βγεί περίπου στα 500 αν πάρω και το επίδομα πετρελαίου. Μπορείτε να μου πείτε που κάνω το λάθος μου.
maik42 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 ξεκινα να διαβαζεις: http://www.michanikos.gr/topic/11539-%CE%91%CE%BD%CF%84%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BC%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CF%81%CE%B9%CF%84/ Η ασφάλεια απο ότι κατάλαβα είναι 35 και είπε θα βάλουμε 40άρι. προσεξε μην παρεις φωτια καμια μερα χωρις να το καταλαβεις.
gia_nnis Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2016 Αν η αντλία σε συντήρηση θέλει 17Α τότε σε Watt πάει 17*230=3910Watt ανα ώρα έτσι;Εγω με 2 12αρια inverter καταναλωνω 1kw/ωρα για συντηρηση του χωρου στους 20 βαθμους με εξωτερικη 10 βαθμους Καλυψη 70τμ. Αρχικη θερμοκρασια σπιτιου 17 βαθμους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα