Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μωρε καλα ειναι να δουλεψεις μερικες μερες οπως λες για να ξεμπερδευεις.Για δουλεια το πρωι ομως ποιος θα παει?Και εγω και φιλος μου τα πρωινα δουλευουμε,απο τις 5 το απογευμα και μετα οτι κανουμε.Μετα εχουμε και τα χωραφια(βαμβακια) που σημαινει οτι απο Μαιο μεχρι Σεπτεμβριο δεν παιζει να κοψουμε ξυλα γιατι δεν προλαβαινουμε,καταλαβαινεις τι γινεται.Μια βρεχει και δεν μπορουμε να παμε,υστερα απο τις 5 το απογευμα που σχολαω μεχρι τις 7:30 που νυχτωνει ποσα να προλαβεις να κοψεις?Τεσπα,ας ειμαστε καλα και ας παλευουμε.

Δεν θυμαμαι να σου πω μαρκα διοτι δεν εχω ασχοληθει καθολου με αυτα,οπως μου τα ειπε δλδ τα ξεχασα.Θα τον ρωτησω αυριο ομως και θα σου πω.Βεβαια αυτος την εβαλε αν θυμαμαι καλα το 2013 οποτε ειναι σχετικα παλια,αρα δεν πιστευω οτι θα σε βοηθησει.Θα τον ρωτησω ομως.

• Απαντ. 114
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγω ξερω οτι αμα εχεις καλο ενεργειακο τζακι αξιζει να ζεσταινεσαι με αυτο..

Εντονη ζεστη με λιγοτερα ξυλα..!

Δημοσ.

ξυλα?αν δεν εισαι σε μονοκατοικια,με ξυλολεβητα καλο(=ακριβο),και χωρο αποθηκευσης με στεγαστρο,και προιον ξερο,ουτε κατα διανοια ξυλο.και βρωμα,και κουραση,και θελει και τα παραπανω που εγραψα.

προς νηματοθετη:βαζεις νυχτερινο τιμολογιο,και αντλια ........

Βρωμα? Εχουμε στο χωριο και ξυλα και καρβουνο. Το ξυλο μπορω να σου πω οτι βγαζει την λιγοτερη βρωμα, μονο σταχτη εχεις να μαζεψεις. Καρβουνο αν ηθελες να βαλεις μεσα, επρεπε να το κανεις σε κλασματα του δευτερολεπτου επειδη επιανες αμεσως μυρωδια. Μην πω οτι μετα φυσουσαμε μυτη και εβγαινε μαυριλα. 

Αλλα γενικα ναι, καλο και στεγνο ξυλο/καρβουνο ειναι τοπ. Το χωριο μου ειναι κοντα στην Φλωρινα (~30 λεπτα απο συνορα) και πολλες φορες χειμωνα με -15 εξω ανοιγαμε παραθυρα επειδη ειχε απιστευτη ζεστη.

Πλεον τηλεθερμανση. Εκμεταλλευομαστε το νερο της ΔΕΗ και το κοστος ειναι αρκετα μικροτερο απο οτι πετρελαιο. Αν θελαμε 3-4 κ για ολο τον χειμωνα για πετρελαιο, με αυτο θελουμε κανα 600-1000. Εχουμε ομως γεματη αποθηκη με ξυλα για καμια διακοπη/ωρα αναγκης ή σε περιπτωση που δεν δουλευει ακομα η τηλεθερμανση. Το ποτε ξεκιναει/τελειωνει η διανομη του νερου το ελεγχει η ΔΕΗ (~15 Οκτ-15 Απρ)

Δημοσ.

Εγω ξερω οτι αμα εχεις καλο ενεργειακο τζακι αξιζει να ζεσταινεσαι με αυτο..

Εντονη ζεστη με λιγοτερα ξυλα..!

Εγω ενεργειακο τζακι εχω και οχι δεν αξιζει να ζεσταινεσαι με αυτο.Διοτι πρωτον δεν ζεσταινεσαι(ενταξει στον χωρο που ειναι παει 25 βαθμους αλλα τι να το κανω που το διπλα δωματιο εχει 18 και το πιο διπλα 16) και δευτερον ζεστο νερο παπαλα.Ασε που αλλιως νοιωθεις την ζεστη απο κεντρικη θερμανση πχ καλοριφερ και αλλιως απο τζακι.Λιγοτερα ξυλα γιατι?Ετσι μου ελεγε και αυτος που μου το πουλησε:"Φιλε,με ενα κουτσουρο θα περνας 3 ωρες,3 τροφοδοσιες την μερα θα κανεις".Σιγουρα,αμα κλεισω τον αερα ενα κουτσουρο μπορει να κρατησει και 5 ωρες αλλα δεν ζεσταινει.Για να ζεστανει πρεπει να καψει.

Οποιος μενει σε χωριο σχετικα ορεινο και εχει προσβαση σε ξυλα,ξυλολεβητας ειναι οτι καλυτερο.Καιει πολλα ξυλα,για ενα σπιτι δλδ 130τμ οπως το δικο μου για ενα καλο χειμωνα θες 12 τονους το λιγοτερο αλλα σκας απο τη ζεστη και δεν πλειρωνεις μια.Και εγω με το τζακι 4 χρονια που γλιτωσα απο ενα 2χιλιαρο τη χρονια δεν λεω οτι με χαλασε αλλα πολυ πλατη ρε αδερφακι μου.

• Like 1
Δημοσ.

οχι λαθος καταλαβες. 730€ να υπολογιζεις τα εξοδα μονο για την ΔΕΗ για να το κανεις τριφασικο. την αντλια ακομη δεν την δουλεψα γιατι μπηκε πριν ενα μηνα περιπου. περιμενω τα πρωτα κρυα.

edit: τα πελετ απλα τα ξεχνας

maik ποια αντλία έβαλες φίλε και ποσό αν επιτρέπεται?

Επίσης κάτι αλλο που ήθελα να ρωτήσω είναι αν μπορείς αφού βάλεις αντλία θερμότητας να έχεις και την επιλογή του πετρελαίου.

Μου έχουν πει ότι γίνεται άλλα για σιγουριά ρωτάω κι εδώ.

Δημοσ.

Ας είχα εγώ την δυνατότητα που έχω στο χωρίο με τα ξύλα, όχι μόνο ξύλα θα είχα αλλά θα είχα σόμπα όχι κανένα λέβητα.

την απόλαυση που παίρνεις απο το ξύλο δεν το παίρνεις απο πουθενά. Ιδικά με τον ύπνο που ρίχνεις σε δωμάτιο με σόμπα δεν μπορείς να την περιγράψεις (μαζί με την βαριά κουβέρτα που σου έχει μείνει από την γιαγιά και σε πλακώνει).

τεσπα να μην ξεφεύγουμε αν γίνεται απο το θέμα μας. Γενικά ΣΊΓΟΥΡΑ δεν θα πέσω στην γκάφα του ρεύματος έτσι;, σίγουρα θα έχω αρκετά ζεστό σπίτι και θα μου βγει το κόστος όσο το πέλετ;

Επίσης κάτι αλλο που ήθελα να ρωτήσω είναι αν μπορείς αφού βάλεις αντλία θερμότητας να έχεις και την επιλογή του πετρελαίου.

Όταν βάλεις κάποια αντλία και είναι έτοιμοι οι σωλήνες μετά η αλλαγή γίνεται μόνο στον λέβητα τίποτα άλλο.

Δημοσ.

Όταν βάλεις κάποια αντλία και είναι έτοιμοι οι σωλήνες μετά η αλλαγή γίνεται μόνο στον λέβητα τίποτα άλλο.

Ναι άλλα να μπορείς να τα λειτουργείς παράλληλα αυτό εννοώ.

Δηλαδή την μια μέρα την αντλία την άλλη το πετρελαιο.

Δημοσ.

Ναι άλλα να μπορείς να τα λειτουργείς παράλληλα αυτό εννοώ.

Δηλαδή την μια μέρα την αντλία την άλλη το πετρελαιο.

όλα γίνονται στην Ελλάδα, θα βάλεις και τα 2 δίπλα δίπλα και στην μέση έναν διακλαδοτή, όποιο λέβητα ανάψεις θα το γυρνάς σε εκείνη την πλευρά και τα αποκλείει την άλλη πλευρά

ΑΠΛΑ ΥΠΟΘΕΤΟ ΠΩΣ ΕΤΣΙ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ :D, ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ

Δημοσ.

http://www.skroutz.gr/s/7565734/Gree-Versati-II-Monoblock-GRS-CQ14Pd-NaC-M.html

λειτουργει και με μονοφασικο ρευμα αλλα προτιμησα να το κανω τριφασικο για να μην εχω αναγουλες στο μελλον. επισης προτιμησα monoblock γιατι η αποσταση της αντλιας (σωληνωσεις) απο το διαμερισμα ειναι 2-3 μετρα. ειχε κοστος 4,650,00€. μαζι με ενα μποϊλερ και τις σωληνωσεις πληρωσα 6,000,00€

αυτο που λες για το πετρελαιο ισχυει. στην δουλεια μου εχουμε 2 μεγαλες αντλιες που ειναι σε συνεργασια με τον καυστηρα πετρελαιου. σε αυτην την περιπτωση ομως πρεπει να βαλεις τουλαχιστων ενα πεντακοσαρρι buffer.

Δημοσ.

Ποια η διαφορά του μονοφασικού με το τριφασικό; το έχεις δουλέψει μέχρι τώρα, πώς είναι;

στο μονοφασικο (0) το ρευμα που ερχεται στο σπιτι σου απο την παροχη της ΔΕΗ στο φερνει μια φαση, μια γραμμη και ολο το σπιτι εξυπηρετητε με αυτην.

στο τριφασικο (2) ερχεται με τρεις γραμμες (απο το 1 μπρατσαμ παλι) και στο σπιτι μεσα μπορεις να το διαχωρησεις απο τον πινακα. πχ σε μια γραμμη δινεις ηλεκτρικη κουζινα και 2 δωματια (λαμπες) στην αλλη τον θερμοσιφωνα με το μπανιο. με αυτον τον τροπο δεν φοτρωνεται ολη η καταναλωση σε μια μονο γραμμη για να σου ριχνει διακοπτες να καιει ασφαλειες κλπ. αυτα χοντρικα για να καταλαβεις. δεν ειμαι τεχνικος για να στα πω καλυτερα.

την αντλια την αναψα δοκιμαστικα την περασμενη εβδομαδα για 5-6 ωρες. ζεστανε αμμεσως τα σωματα και εκαψε για την ακριβεια 3,3 kw.

εχω βαλει ηλεκτρονικο μετρητη μεσα στον πινακα μονο για την αντλια για να εχω εναν μπουσουλα.

edit:το καλο με το ρευμα ειναι οτι πρωτα το καταναλωνεις και μετα το πληρωνεις. σε ολα τα αλλα γινεται το αντιθετο.

Δημοσ.

Εγω ενεργειακο τζακι εχω και οχι δεν αξιζει να ζεσταινεσαι με αυτο.Διοτι πρωτον δεν ζεσταινεσαι(ενταξει στον χωρο που ειναι παει 25 βαθμους αλλα τι να το κανω που το διπλα δωματιο εχει 18 και το πιο διπλα 16) και δευτερον ζεστο νερο παπαλα.Ασε που αλλιως νοιωθεις την ζεστη απο κεντρικη θερμανση πχ καλοριφερ και αλλιως απο τζακι.Λιγοτερα ξυλα γιατι?Ετσι μου ελεγε και αυτος που μου το πουλησε:"Φιλε,με ενα κουτσουρο θα περνας 3 ωρες,3 τροφοδοσιες την μερα θα κανεις".Σιγουρα,αμα κλεισω τον αερα ενα κουτσουρο μπορει να κρατησει και 5 ωρες αλλα δεν ζεσταινει.Για να ζεστανει πρεπει να καψει.

Οποιος μενει σε χωριο σχετικα ορεινο και εχει προσβαση σε ξυλα,ξυλολεβητας ειναι οτι καλυτερο.Καιει πολλα ξυλα,για ενα σπιτι δλδ 130τμ οπως το δικο μου για ενα καλο χειμωνα θες 12 τονους το λιγοτερο αλλα σκας απο τη ζεστη και δεν πλειρωνεις μια.Και εγω με το τζακι 4 χρονια που γλιτωσα απο ενα 2χιλιαρο τη χρονια δεν λεω οτι με χαλασε αλλα πολυ πλατη ρε αδερφακι μου.

Στο ενεργειακο εχει να κανει με τον μαστορα..

Πρεπει να πετυχει οσο το δυνατον οι θερμιδες που χανονται απο την καμιδα να ερχονται στον χωρο σου και τζαμι μπροστα..

Δημοσ.

όλα γίνονται στην Ελλάδα, θα βάλεις και τα 2 δίπλα δίπλα και στην μέση έναν διακλαδοτή, όποιο λέβητα ανάψεις θα το γυρνάς σε εκείνη την πλευρά και τα αποκλείει την άλλη πλευρά

ΑΠΛΑ ΥΠΟΘΕΤΟ ΠΩΣ ΕΤΣΙ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ :D, ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ

Καλά κι εγώ νόμιζα ότι θα ήξερες άλλα @@.

Μ'εκανες και γέλασα ωραίος.

http://www.skroutz.gr/s/7565734/Gree-Versati-II-Monoblock-GRS-CQ14Pd-NaC-M.html

λειτουργει και με μονοφασικο ρευμα αλλα προτιμησα να το κανω τριφασικο για να μην εχω αναγουλες στο μελλον. επισης προτιμησα monoblock γιατι η αποσταση της αντλιας (σωληνωσεις) απο το διαμερισμα ειναι 2-3 μετρα. ειχε κοστος 4,650,00€. μαζι με ενα μποϊλερ και τις σωληνωσεις πληρωσα 6,000,00€

αυτο που λες για το πετρελαιο ισχυει. στην δουλεια μου εχουμε 2 μεγαλες αντλιες που ειναι σε συνεργασια με τον καυστηρα πετρελαιου. σε αυτην την περιπτωση ομως πρεπει να βαλεις τουλαχιστων ενα πεντακοσαρρι buffer.

Ναι ξέρω κι εγώ τριφασικό έχω και το ψάχνω χρόνια για αντλία απλά ήθελα να το συνδυάσω με το εξοικονομώ.

Για Daikin altherma κοιτούσα και είχα μιλήσει με πολλούς άλλα αφού δεν μπηκα στο εξοικονομώ έκανα πίσω.Περίπου 8,500 χιλιάρικα μου είχα πει εμενα άλλα όχι monoblock.Δεν θυμάμαι καθόλου ποια ήταν γιατί περασε καιρος τώρα.

Αν θυμηθείς γράψε μας ποσό θα κάψεις από ρεύμα για να έχουμε άλλη μια εικόνα.

Νυχτερινό έβαλες φαντάζομαι έτσι?

Δημοσ.

εβαλα και νυκτερινο.

και εγω το εξοικονομω περιμενω αλλα την πληρωσα. αγανακτησα. 4ος χρονος με κλιματιστικα δεν πηγαινε αλλο.

Δημοσ.

εβαλα και νυκτερινο.

και εγω το εξοικονομω περιμενω αλλα την πληρωσα. αγανακτησα. 4ος χρονος με κλιματιστικα δεν πηγαινε αλλο.

Έγινε φίλε να μας πει εντυπώσεις.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...