Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Ο συμπύκνωσης έχει αυτό τον βαθμό σε υψηλές θερμοκρασίες (σώματα) ή σε χαμηλές (ενδοδαπέδια) ή και στα 2?

Απλός λέβητας με αντιστάθμιση ή χωρίς?

• Απαντ. 114
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

βαθμός απόδοσης πάνω από 100% δεν υπάρχει, στους συμπύκνωσης αντί να υπολογίζουν την απόδοση με την ανώτατη θερμογόνο δύναμη την υπολογίζουν με την κατώτερη

Δημοσ.

Ο συμπύκνωσης έχει αυτό τον βαθμό σε υψηλές θερμοκρασίες (σώματα) ή σε χαμηλές (ενδοδαπέδια) ή και στα 2?

Απλός λέβητας με αντιστάθμιση ή χωρίς?

Στους λέβητες υπολογίζουν στους 90 βαθμούς το νερό, όπως και τα σώματα καλοριφέρ.Όλοι όμως ειδικά αν έχουν πλαστικές σωλήνες τα δουλεύουν στους 70-75.  

Τη χαμηλή θερμοκρασία την παίρνεις μέσο τρίωδης ή τετράωδης  βάνας ανάμιξης του νερού.

Βέβαια υπάρχουν όπως παντού εξαιρέσεις. Έχω όμως πολλά χρόνια να δω στην αγορά λέβητα χαμηλών θερμοκρασιών .

Έβγαζε και μπορεί ακόμα να βγάζει η Viessmann με μεγάλο βαθμό απόδοσης που δεν θυμάμαι τώρα.

Χωρίς αντιστάθμιση .

Αυτά θυμάμαι εγώ. Μπορεί κάποια βέβαια να έχουν αλλάξει. Δεν είμαι στην αγορά για να ξέρω τη υπάρχει σήμερα αλλά δεν νομίζω να έχουν αλλάξει και πολλά.  

Δημοσ.

Τελικά είμαι σε μεγάλο μπέρδεμα.

Ο υδραυλικός μου είπε πως για να βάλω αντλία πρέπει να βάλω 3φασικό ρεύμα, εγώ είμαι υπέρ της αντλία θερμότητας απλά αν είναι για 3φασικό δεν με παίρνει καθόλου ούτε για χρήμα ούτε για χρόνο.

Απο την άλλη βλέπω πως υπάρχουν αντλίες Daikin Altherma με μονοφασικό ρεύμα και με υψηλών θερμοκρασιών, (σε προσπέκτους είδα πως στέλνουν αυτοί δικό τους μηχανικό για να ελέγξει το σπίτι και να δώσουν πρόταση αντλίας, αύριο θα το μάθουμε)

Εμένα το σπίτι έχει και απο της 2 πλευρές σπίτια και είναι ανοιχτό μόνο μπροστά και το μισώ στην πίσω πλευρά, το σπίτι έχει μόνωση φελιζόλ απο την εξωτερική πλευρά (όχι στην μέση) και τα κουφώματα είναι πλαστικά (με το κλασικό χοντρό τζάμι δεν ξέρω τη είναι), το σπίτι έχει όλο και όλο 5 κουφώματα.

Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να βάλω την θέρμανση μέσα σε υπερβολικά μικρό διάστημα γιατί τα κρύα έχουν ήδη έρθει.

Για να πιάσω το πρόγραμμα θα πρέπει να περιμένω και δεν με παίρνει καθόλου, Επίσης να ενημερώσω πως στο μέλλον το πίσω μπαλκονάκι (6,5μ) σκέφτομαι να το κλείσω όλο με αλουμίνιο και 2 παράθυρα για να κάνω και μια κουζινούλα εκεί γιατί όλα τα φαγητά δεν γίνεται να ψήνονται μέσα λόγο μυρωδιάς.

Αυτό που μου προτείνει ο δικός μου είναι να βάλω αυτόν τον λέβητα και το δοχείο πετρελαίου να μπει πάνω στην ταράτσα (έχω μόνο έναν απο πάνω μου)

Δημοσ.

Τελικά είμαι σε μεγάλο μπέρδεμα.

Ο υδραυλικός μου είπε πως για να βάλω αντλία πρέπει να βάλω 3φασικό ρεύμα, εγώ είμαι υπέρ της αντλία θερμότητας απλά αν είναι για 3φασικό δεν με παίρνει καθόλου ούτε για χρήμα ούτε για χρόνο.

Απο την άλλη βλέπω πως υπάρχουν αντλίες Daikin Altherma με μονοφασικό ρεύμα και με υψηλών θερμοκρασιών, (σε προσπέκτους είδα πως στέλνουν αυτοί δικό τους μηχανικό για να ελέγξει το σπίτι και να δώσουν πρόταση αντλίας, αύριο θα το μάθουμε)

Εμένα το σπίτι έχει και απο της 2 πλευρές σπίτια και είναι ανοιχτό μόνο μπροστά και το μισώ στην πίσω πλευρά, το σπίτι έχει μόνωση φελιζόλ απο την εξωτερική πλευρά (όχι στην μέση) και τα κουφώματα είναι πλαστικά (με το κλασικό χοντρό τζάμι δεν ξέρω τη είναι), το σπίτι έχει όλο και όλο 5 κουφώματα.

Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να βάλω την θέρμανση μέσα σε υπερβολικά μικρό διάστημα γιατί τα κρύα έχουν ήδη έρθει.

Για να πιάσω το πρόγραμμα θα πρέπει να περιμένω και δεν με παίρνει καθόλου, Επίσης να ενημερώσω πως στο μέλλον το πίσω μπαλκονάκι (6,5μ) σκέφτομαι να το κλείσω όλο με αλουμίνιο και 2 παράθυρα για να κάνω και μια κουζινούλα εκεί γιατί όλα τα φαγητά δεν γίνεται να ψήνονται μέσα λόγο μυρωδιάς.

Αυτό που μου προτείνει ο δικός μου είναι να βάλω αυτόν τον λέβητα και το δοχείο πετρελαίου να μπει πάνω στην ταράτσα (έχω μόνο έναν απο πάνω μου)

Άρα έτσι όπως τα λες έχεις μονωμένο σπίτι.

Κοίτα αυτός που θα έρθει να είναι μηχανικός και όχι ο μαστροsirracos που έχει χρόνια στο κουρμπέτι και ξέρει αυτός.

Οι υδραυλικοί προτείνουν τα υλικά  με την μεγαλύτερη σε αυτούς προμήθεια από το κατάστημα. Μην πέ

Αν βάλεις αντλία μην "τρομάξεις" από το μικρό μέγεθος που θα σου προτείνουν και πεις ότι δεν φτάνει.

Αν βάλεις αντλία υψηλών θερμοκρασιών να ξέρεις ότι το ένα από τα δύο κομμάτια της αντλίας (όχι αυτό με τους ανεμιστήρες) πρέπει να είναι σε κλειστό και μονωμένο μέρος για να μην έχεις απώλειες , ρώτα τον μηχανικό που θα σου έρθει.

Αν βάλεις αντλία ξέπλυνε πολύ καλά το δίκτυο με τα σώματα

για να φύγουν οι σκουριές και τα χώματα που θα έχει μαζέψει με τα χρόνια.

Βάλε και ένα έξτρα εξωτερικό φίλτρο στο δίκτυο, πρέπει να έχει η αντλία αλλά κάνε το παραπάνω έξοδο δεν θα το μετανιώσεις.

Δημοσ.

Μόλις πέρασα απο την αντιπροσωπία τις Daikin στην ξανθη και μου είπε η γυναίκα που ήταν εκεί πως και μονοφασικό μου κάνει απλά πρέπει να το δει ο μηχανικός (που θα περάσει αύριο το βράδυ) για να μου πεί πως θα γίνει που θα μπεί, αν θα μπεί και την ανάλυση ξέρω γω κτλπ.

Το φίλτρο που λές τη ακριβώς είναι, μπορείς να δώσεις ένα λινκ να το δώ.

Μου έδωσε για αντλία αυτήν εδώ σε τιμή προσφορά 5750 Ευρώ μέχρι τέλος του μήνα, και όταν βγει το πρόγραμμα λέει κάνουμε τα χαρτιά για να πάρω την επιδότηση.

Οπότε περιμένουμε το αύριο για να δούμε τα νεότερα.

Δημοσ.

Κάτι τέτοιο λέω :http://www.filtercosmos.gr/index.php?act=viewCat&catId=140

Αυτά σαν μάρκα δεν τα ξέρω αλλά θα καταλάβεις τη λέω.

Ρώτα τον μηχανικό που θα έρθει αύριο.

Λογικά θα σου πει ότι έχει η αντλία πάνω της φίλτρο, αλλά αν σε παίρνει οικονομικά βάλε ένα ακόμα επιπλέον στην είσοδο της αντλίας.

Και να είσαι παρών όταν ο υδραυλικός πλύνει το υπάρχων δίκτυο με καθαρό νερό για να είσαι σίγουρος ότι θα το κάνει.

Δημοσ.

η αντλία που έχω βάλει στο λινκ είναι για αυτήν που λέτε και εσείς ή υπάρχει και κάτι άλλο; συν με ενημέρωσε πως η αντλία ανεβάζει 80 βαθμούς όχι 90 που αναφέρθηκε.

• Super Moderators
Δημοσ.

και όταν βγει το πρόγραμμα λέει κάνουμε τα χαρτιά για να πάρω την επιδότηση.

Κάτι μου λέει ότι θα αποφασίσεις για όλα και θα σε ξεσκίσει αυτό...

Δημοσ.

Κάτι μου λέει ότι θα αποφασίσεις για όλα και θα σε ξεσκίσει αυτό...

hmmmm δηλαδή λέγοντας αποφάσισα για όλα και θα με ξεσκίσει;

• Super Moderators
Δημοσ.

Δλδ θα αποφασίσεις τι θα βάλεις τελικά, θα διαλέξεις τα πάντα και στο τέλος θα πήξεις στην αναμονή για το πρόγραμμα επιδότησης, διότι από ότι ακούω τα τελευταία χρόνια δεν κουνιέται τπτ...

Δημοσ.

αααα είπα και εγώ υπάρχει κάποιος κίνδυνος για κάτι.

Εγώ τα μισά λεφτά τα έχω και τα άλλα μισά τα βρίσκω οπότε το πρόγραμμα αμα βγει θα μου είναι ένα τεράστιο bonus, δεν βασίζομαι όμως πάντα στο πρόγραμμα για να πάω σε αντλία θερμότητας. Νταξ έχω λίγο ελπίδα τια το πρόγραμμα απλά αμα δεν βγεί τελικά δεν σημαίνει πως δεν θα ξέρω τη να κάνω.

απο την άλλη μιας και μου δίνει την επιλογή μετά να κοπεί το προτιμολόγιο δεν με χαλάει γιατί και να την πάρω τώρα την απόδειξη δεν θα μου κάνει δουλειά πουθενά (μόνο για την εγγύηση θα την κρατήσω)

Δημοσ.

τα κλιματιστικα για την Β. Ελλαδα δεν προσφερονται για μονιμη λυση θερμανσης κατοικιων.

Και η αντλια θερμοτητας δεν εχει βαση τον κλιματισμο? Δηλαδη δεν επηρεαζεται η αποδοση του απο τις εξωτερικες θερμοκρασιες?
Δημοσ.

Καλα παιδια,με ξυλα μην ασχοληθει κανενας,τζακι ή ξυλολεβητα.Εγω μενω σε χωριο και εχω την δυνατοτητα να κοβω τα ξυλα μονος μου αλλα ταλαιπωρια οσο δεν παει.Να πας με το αυτοκινητο καμια 10αρια χλμ δρομο που δεν παει ουτε τανκ,να κοψεις,να τα κουβαλησεις καμια 100αρια μετρα γιατι αυτοκινητο ειναι,δεν παει μεχρι την ακρη,να τα φορτωσεις.Μετα να τα ξεφορτωσεις στο σπιτι,να τα κοψεις,να τα σκισεις,να τα ντανιασεις(εχω στρωσει καμια 15αρια παλλετες και τα βαζω πανω και τα σκεπαζω με μουσαμα).Μετα καθε δυο μερες καροτσι για να τα κουβαλησω στην βεραντα οπου εχω φτιαξει ενα ξυλινο μπαουλο.Εχω με ενα φιλο μου εδω και 3-4 χρονια(αυτος εχει ξυλολεβητα,εγω τζακι) που εχουμε γινει χαμαληδες.Να πεις που καθε πρωι πρεπει να σηκωθεις μεσα στο κρυο να τριψεις το τζαμι να φυγει η καπνα,που πρεπει να βγεις εγω να παρεις προσαναματα,να φας κανενα τεταρτο ολο καπνο μεχρι να αναψει το τζακι.Σκατα δουλειες.Που εχουμε γαμησει τα αυτοκινητα,εχω ενα Mitsubishi L200 εγω και ενα Nissan D40 ο φιλος μου και μεσα στα κλειστα δρομακια(ειναι και σαν φορτηγα τα ατιμα),εχουν καταγρατσουνιστει και τα εχουμε ξεκαρφωσει στην κυριολεξια.Που εδωσα πανω απο χιλιαρικο για 2 αλυσοπριονα,που τα αλυσοπριονα ειναι φοβερα επικινδυνο εργαλειο,τι να πρωτο σκεφτω.

Θελω να πω δλδ οτι ειναι πολυ ταλαιπωρια να κοψεις μονος σου τα ξυλα,να τα αγορασεις δεν συμφερει,εγω θελω 10 τονους που στοιχιζουν 1400€.Με 2 τονους πετρελαιο,δλδ 1800€ χωρις το επιδομα μου φτανει.Αρα αμα ειναι να πληρωσω καλυτερα να αγορασω πετρελαιο.Ειπα ομως να φτιαξω ενα τζακι να κοβω τα ξυλα μονος μου να μου μενει κανενα φραγκο,να ηξερα ετσι ουτε για πλακα δεν θα ειχα ασχοληθει.Για εναν που μενει σε πολυκατοικια ή σε πολη,ειναι ακομα πιο δυσκολα γιατι μπαινει και το θεμα της αποθηκευσης στη μεση.

Τεσπα,τωρα για τον φιλο που ρωταει,νομιζω οτι οι αντλιες κανουν πολυ καλυτερη δουλεια με ενδοδαπεδια.Βλεπω ομως οτι λετε κατι για 80 βαθμους στις καινουργιες αντλιες,αν ειναι ετσι θα δουλευουν καλα και με σωματα.Εχεις σκεφτει και την λυση του λεβητα υγραεριου?Φθηνο ειναι,σχετικα φθηνο το κοστος της εγκαταστασης,νομιζω ειναι καλη εναλλακτικη.Βεβαια ξερω ατομα που ειχαν υγραεριο και το γυρισαν σε πετρελαιο.Ατομα που ειχαν λεβητα πελλετ και μετα απο 2 χρονια χρησης το ξηλωσαν.Ατομα που εχουν αντλια θερμοτητας και οταν τους ρωτας ποσο ρευμα εκαψαν δεν παιρνεις κουβεντα.Ενας χωριανος μου προπερσυ μου ελεγε οσα τραβηξε απο την στιγμη που αποφασισε να βαλει αντλια θερμοτητας.Το σπιτι πανω απο 18 βαθμους δεν ανεβαζε με τιποτα διοτι η αντλια δεν μπορουσε να ανεβασει το νερο στα σωματα πανω απο 60 βαθμους.Εκ των υστερων του ειπε ο μηχανολογος του οτι πρεπει να βαλουν και μια αντισταση για να βοηθαει,πραγματικα εκανε δουλεια αλλα ανεβηκε πολυ και η καταναλωση.ΕΙχα γινει μου ελεγε χωρις να θελω υδραυλικος,ηλεκτολογος,μαλακας και ολα τα συναφη,καθε 3 και λιγο ετρεχε στον πινακα να σβησει βλαβη.

Τεσπα,η τεχνολογια προχωραει και σιγουρα θα εχουν βελτιωθει πολυ τα πραγματα.Επειδη ημουν χρονια στο κουρμπετι,απο το 2001 μεχρι το 2015 δουλευα οικοδομη(10 χρονια Ηλεκτρολογος και 5 χρονια πλακακια),αυτοι οι τυποι που θελουν να σου πουλησουν εχουν το τροπο να σε κανουν να πιστεψεις το οτιδηποτε.Οτι με τις αντλιες θερμοτητας θα σκασεις απο την ζεστη με πολυ λιγα χρηματα κτλ.Δεν λεω οτι ειναι ολοι απατεωνες,δεν λεω οτι οι αντλιες δεν κανουν δουλεια,λεω οτι η θεωρια απο την πραξη απεχει παρα πολυ.Εγω αν ηθελα σημερα να επιλεξω για θερμανση,θα επελεγα εναν καλο λεβητα πετρελαιου.

• Like 3
Δημοσ.

και εμείς στο χωριό με ξύλα είμαστε και δεν έχουμε κανένα παράπονο. δεν χρειάζεται κάθε και λίγο να πας για ξύλα απλά μια και καλή δουλεύεις για μερικές ημέρες φορτώνεις μερικούς τόνους τα κόβεις τα στοιβάζεις και είσαι κομπλέ όλο το χειμώνα. ετση κάνουμε εμείς στο χωρίο, κουραστικό μεν αλλα πρέπει να δουλέψουν και λίγο τα κόκαλά μας.

Απο την άλλη τώρα αυτό που λες και εσύ με την αντλία θερμότητας φοβάμαι και εγώ απλά με τόσα που ακούω μου δίνουν κάπως; όλοι την σιγουριά για το ότι όντος είναι το πιο συμφέρον.

αυτός ο δικός σου ξέρεις τη λέβητα έχει βάλει και σε τη χρονολογία το έχει βάλει;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...