kwstaskara Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Φασαρία όμως τα ξύλα. Φασαρία τα ξύλα λες ;Έχεις δίκιο αλλά σκέψου και κάποιοι λέβητες τι φασαρία κάνουν στην κυριολεξία. Σε Μερικούς αρέσει να έχουν για εφέ η να ασχολούνται με το τζάκι. Αλλά τώρα που το σκέφτομαι πόσο φασαρία να θέλει αμα έχεις κάνει κάρβουνα που παράγουν πολύ θερμότητα. Αν κάποιος καίει ρεύμα όλη μέρα η πετρέλαιο είναι μεγάλη σπατάλη για την τσέπη. Το αρνητικό στο τζάκι είναι ότι θα ντουμανιάσει όλη η Αθήνα πάλι. Όποιος δεν έχει χρόνο να ανάψει το τζάκι δεν αξίζει. Αλλοι θέλουν να πατάνε ένα διακόπτη και άντε γεια, ναι εκεί δεν κάνει το τζάκι γιατί θέλει λίγο χρόνο.Αλλά σε θέμα κόστους δεν το συζητάω.
dollyyy19 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 ξυλα?αν δεν εισαι σε μονοκατοικια,με ξυλολεβητα καλο(=ακριβο),και χωρο αποθηκευσης με στεγαστρο,και προιον ξερο,ουτε κατα διανοια ξυλο.και βρωμα,και κουραση,και θελει και τα παραπανω που εγραψα. προς νηματοθετη:βαζεις νυχτερινο τιμολογιο,και αντλια ........ 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Αντλία, δεν ξέρω κατά πόσο θα έβαζα λέβητα/καυστήρα σε εξωτερικό χώρο.
zio10 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Φασαρία τα ξύλα λες ;Έχεις δίκιο αλλά σκέψου και κάποιοι λέβητες τι φασαρία κάνουν στην κυριολεξία. Σε Μερικούς αρέσει να έχουν για εφέ η να ασχολούνται με το τζάκι. Αλλά τώρα που το σκέφτομαι πόσο φασαρία να θέλει αμα έχεις κάνει κάρβουνα που παράγουν πολύ θερμότητα. Αν κάποιος καίει ρεύμα όλη μέρα η πετρέλαιο είναι μεγάλη σπατάλη για την τσέπη. Το αρνητικό στο τζάκι είναι ότι θα ντουμανιάσει όλη η Αθήνα πάλι. Όποιος δεν έχει χρόνο να ανάψει το τζάκι δεν αξίζει. Αλλοι θέλουν να πατάνε ένα διακόπτη και άντε γεια, ναι εκεί δεν κάνει το τζάκι γιατί θέλει λίγο χρόνο.Αλλά σε θέμα κόστους δεν το συζητάω. Αν δεν έχεις δικά σου ξύλα δεν ξέρω καν αν είναι φτηνότερο (χωρίς να βάζουμε την ταλαιπωρία μέσα, κουβάλημα, καθάρισμα κλπ). Μου αρέσει και μένα η φωτιά αλλά συμπληρωματικά
Super Moderators Thresh Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Αν δεν έχεις δικά σου ξύλα δεν ξέρω καν αν είναι φτηνότερο (χωρίς να βάζουμε την ταλαιπωρία μέσα, κουβάλημα, καθάρισμα κλπ). Μου αρέσει και μένα η φωτιά αλλά συμπληρωματικά Κι άντε να φτιάχνεις τζάκι σε διαμέρισμα που μπορεί να μην έχει... 1
idomeneas7 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Τα ξύλα στα κουβαλανε οι πωλητές και με 0-5 ευρω στα ντανιαζουν κιολας. Οι σταχτες καθαριζονται ευκολα με σκουπα ή φτυαρακι. Το μονο που δεν μου αρεσει ειναι το αναμμα και το ποιος θα βγει στο μπαλκονι με το ψοφοκρυο να φερει κι αλλα ξυλα.
BoullyBoy Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Σήμερα μίλησα με τον υδραυλικό μου και μου είπε πως για να βάλω αντλία θα πρέπει να βάλω 3φασικό Ρεύμα. Με βάζει σε σκέωη όμως επειδή έχει αρκετή δουλειά πως δεν το έψαξε και τόσο καλά και μου λέει απλά να βάλω πετρελαίου. Εχω μπερδευτεί πάρα πολύ και δεν ξέρω τη να κάνω πλέον. είμουν πολύ υπέρ της αντλίας και με έφυγαν τα κέφια τώρα. απο την άλλη ακόμα και για Πελλετ μου έρχονται διαφορές ιδέες. Ξέρετε τίποτα αν υπάρχει Αντλία καινούριας τεχνολογίας που να δουλεύει σε μονοφασικό ρεύμα ; Μου έχει δώσει προσφορά αυτόν τον λέβητα μαζί με την εγκατάσταση και όλα τα απαραίτητα με 500λ tank στα 2750 ευρώ (στην τιμή είναι Ηλεκτρολογικά σωλίνες και τα πάντα που θα χρειαστούν) Απο την άλλη περίπου στην ίδια τιμή για Pellet μου έδωσε, Εχω μείνει κάπως στον αέρα στο μυαλό μου.
maik42 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 καλοστονα και ας αργησε....... στην ιδια ακριβως θεση με την δικη σου ημουν και εγω. 5ος οροφος ιδιοκτητο στην Δραμα, εξοικονομω κτλ. μετα απο πολυ σκεψη και μελετη αποφασισα και εβαλα αντλια θερμοτητας. βεβαια κοστιζει διπλασια τιμη σε σχεση με τον λεβητα αλλα αν εχεις το μαρουλι βαλτην. οποσδηποτε θα χρειαστεις τριφασικο -μερικες δουλευουν και με μονοφασικο- δηλαδη απο 0 που εισαι σε 2, και νυκτερινο. κοστος μονο για την ΔΕΗ 728 ή 730€ δεν θυμαμε ακριβως. σιγουρα πανω απο 1000€ ο ηλεκτρολογος με τα υλικα (μπρατσμαν, πινακες , διακοπτες) ομως ρε κοντοχωριανε λιγο αργα δεν το ξεκινας; αστο για του χρονου τι σωματα εχεις μεσα στο διαμερισμα; ποσα kw αντλια σου προτειναν να βαλεις;
BoullyBoy Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Δεν είναι ότι άργησα απλά άργησαν να φύγουν οι ενοικιαστές και για αυτό άργησα να το κάνω. Μεγάλη ιστορία. Δηλαδή εσύ λες ότι έχει κάψει 730 ευρώ για την θέρμανση και με το πετρέλαιο εδώ καίνε περίπου στο 800. οπότε αν είναι ε΄τσι εμένα δεν με σημφαίρει να βάλω απο αυτό αλλα να βάλω συμπύκνωσης. Για εσάς σε σχέση του πελλετ και συμπύκνωσης ποιό είναι ποιο οικονομικό και πόσο είναι η διαφορά του.
maik42 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 οχι λαθος καταλαβες. 730€ να υπολογιζεις τα εξοδα μονο για την ΔΕΗ για να το κανεις τριφασικο. την αντλια ακομη δεν την δουλεψα γιατι μπηκε πριν ενα μηνα περιπου. περιμενω τα πρωτα κρυα. edit: τα πελετ απλα τα ξεχνας
gia_nnis Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Δεν είναι ότι άργησα απλά άργησαν να φύγουν οι ενοικιαστές και για αυτό άργησα να το κάνω. Μεγάλη ιστορία.Γιατι δεν παιζεις με κλιματιστικα? Και δεν θα φυγουν τοσα πολλα χρημματα..
maik42 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Γιατι δεν παιζεις με κλιματιστικα? Και δεν θα φυγουν τοσα πολλα χρημματα.. τα κλιματιστικα για την Β. Ελλαδα δεν προσφερονται για μονιμη λυση θερμανσης κατοικιων.
BoullyBoy Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 αυτό πυο θέλω να μάθω και δεν μπόρεσα να βρω πουθενά είναι η διαφορά κατανάλωσης απο Λέβητα συμπύκνωσης απο τον λέβητα πέλλετ.
siracos Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2016 Καλησπέρα σε όλους τους γνώστες. Ηρθε και σε εμένα η ώρα να βάλω κάποια θέρμανση στο σπίτι και δεν ξέρω τη να κάνω ακόμα για αυτό θα ήθελα να με βοηθήσετε (τουλάχιστον αυτοί που ξέρετε) Απο θέρμανση έχω πάρει 2 προτάσεις μέχρι τώρα και δεν ξέρω ποιό να βάλω. Μένω σε πολυκατοικία στον 5ο όροφο και οι προτάσεις που έχω πάρει είναι λέβητας πετρελαίου με κόστος εγκατάστασης στα 3300 ευρώ εταιρίας Grant μαζί ε όλα τα απαραίτητα (μέχρι και ηλεκτρολογικά) αλλα και για αντλία θερμότητας με τιμή εγκατάστασης στα 7500 ευρώ. Το θέμα είναι πως μετά απο κάτι μήνες θα βγεί το πρόγραμμα εξοικονομώ που θα μου καλύψει το 70% του κόστους και εκεί είμαι σίγουρος για την αντλία απλά τα κρύα θα έρθουν και δεν υπάρχει χρόνος για να περιμένω άλλο. (άμα βγει το πρόγραμμα στην τελική τότε θα μπορεί να κοπεί το τιμολόγιο και να πάρω πάλι το επίδομα). Για αυτό απο άτομα που έχον βάλει ή που ξέρουν θα ήθελα να με βοηθήσουν να αποφασίσω ποιο να βάλω και ποιο αξίζει, να συμπληρώσω πως αν βάλω πετρέλαιο θα πρέπει να καλύψω και τον λέβητα που θα είναι έξω και ατό θα μου πάρει κάποιο κόστος περίπου 200 ευρώ. Η πόλη που ζώ είναι η Ξάνθη για να ξέρετε περίπου με τα κρύα τη γίνεται Στην θέρμανση - ψύξη τη μεγαλύτερη σημασία παίζει η μόνωση. Αν μπεις σε πρόγραμμα εξοικονομώ τότε το πρώτο που πρέπει κατά την γνώμη μου να κάνεις είναι η θερμομόνωση-αλουμίνια με θερμοδιακοπή και διπλά τζάμια. Σε θέρμανση τώρα αν κάνεις ανακαίνιση στο διαμέρισμα, και αλλάζεις και δάπεδα, τότε η ποιο συμφέρουσα λύση είναι η ενδοδαπέδια θέρμανση με αντλία χαμηλών θερμοκρασιών, που είναι ποιο φτηνή, και βρίσκεις διάφορες μάρκες. Αν δεν αλλάζεις τίποτα και θα συνδεθείς στα σώματα που ήδη υπάρχουν τότε πας αν το αντέχεις οικονομικά σε αντλία υψηλών θερμοκρασιών. Εδώ όμως έχεις απ' ότι ξέρω μόνο μια επιλογή που είναι η ποιο ακριβή και είναι η daikin altherma . Είναι η μόνη (τουλάχιστον μέχρι πέρυσι που το κοίταξα) που ανεβάζει το νερό στους 90 βαθμούς με τον συμπιεστή της . Όλες οι άλλες από τους 60 στους 90 το πάνε με αντίσταση με μεγάλη κατανάλωση ρεύματος, καίει ρεύμα σαν θερμοσίφωνας δηλαδή. Αν μονώσεις το σπίτι τότε θα χρειαστείς και μικρότερη αντλία άρα δεν χρειάζεσαι τριφασικό ρεύμα. Μετά ποιο φτηνό είναι το πέλλετ αλλά είναι λίγο βρώμικο αν δεν έχεις ξεχωριστό χώρο για τον λέβητα και την αποθήκευση του πέλλετ. Επίσεις θέλει κάθε μέρα να ασχολείσαι με αυτό για καθάρισμα στάχτης και την τροφοδοσία του . Τους λέβητες συμπύκνωσης τους φοβάμαι γιατί έχω δει πολλά παλαβά στην συντήρηση - ρύθμιση - καθαρισμό τους από διάφορους μάστορες . Τέλος για το τη χρειάζεσαι δεν θα ρωτάς τους μαστόρους . Για το τη χρειάζεσαι και για την σωστή διαστασιολόγηση για να μην πας σε περισσότερα kcal/h από ότι χρειάζονται τα σώματα στο διαμέρισμα, όπως σου λέει και ο ThReSh πήγαινε σε κάποιον μηχανικό. αυτό πυο θέλω να μάθω και δεν μπόρεσα να βρω πουθενά είναι η διαφορά κατανάλωσης απο Λέβητα συμπύκνωσης απο τον λέβητα πέλλετ. Αν και από το 2013 θα πάρεις μια ιδέα http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=0VNMR0KoQRk%3D&tabid=282&language=el-GR Ο λέβητας πετρελαίου συμπύκνωσης έχει αν θυμάμαι καλά βαθμό απόδοσης 106% Ο απλός λέβητας πετρελαίου 87% Ο λέβητας πέλλετ έχει απόδοση 85% αλλά εδώ έχει μεγάλη σημασία η ποιότητα του πέλλετ και η υγρασία του. Και η αντλία θερμότητας έχει 350%. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα