sil_unique Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Τα νέα δεδομένα είναι ότι το μηχάνημα ανάβει με σύνδεση άλλου πληκτρολογίου και με guest user δεν δείχνει να έχει πρόβλημα η μητρική .Μου αναφέρουν για βραχυκυκλωμένη μπαταρία που πάει μαζί με το topcase δηλαδή μια δαπάνη γύρω στα 550€. Η οθόνη δεν έχει επηρεαστεί δουλεύει κανονικά. Το πληκτρολόγιο κολλάει φυσικά καθώς δεν μπορεί να καθαριστεί. Το θέμα είναι αν τελικά αποφασίσω για την επισκευή και αλλαγή topcase πως μπορώ να είμαι σίγουρος ότι δεν θα προκαλέσει η υγρασία διάβρωση ζημιά στη μητρική στο μέλλον ; Καθαρισμος με χημικά έγινε μετά από 11 ώρες περίπου και μου είπαν ότι ήταν πολύ καλός με δεδομένο ότι το mac ανάβει. To πας σε μη εξουσιοδοτημένο service για αλλαγή πληκτρολογίου και μπαταρίας [όχι ολόκληρου top case] με χαμηλότερο κόστος και όσο κρατήσει.
dimstra Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Σε retina πληκτρολόγιο αλλάζουν όχι όμως μπαταρία .. Όταν λες όσο κρατήσει εννοείς το πληκτρολόγιο η την μητρική ; Εάν δηλαδή δεν έχει κάποιο πρόβλημα η μητρική μετά τον χημικό καθαρισμό και το τεστ με το επίσημο διαγνωστικό, υπάρχει περίπτωση στο μέλλον να οξειδωθεί και να βγάλει πρόβλημα που να οφείλεται στο ατύχημα με υγρά ; Αν δεν έχει πάθει κάτι τώρα γιατί να πάθει στο μέλλον ;
sil_unique Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Με άνθρωπο που κάνει τέτοιες δουλειές αν θυμάμαι καλά μου είχε πει ότι αλλάζει και τα δύο [αν θες μπορώ να μάθω λεπτομερώς]. Το όσο κρατήσει πάει στην μητρική, ναι καθαρισμός έχει γίνει αλλά κάποια εξαρτήματα μπορεί να έχουν αλλοιωθεί και να βγάλουν πρόβλημα μετά από κάποια χρήση, π.χ. αν είδες τα βίντεο που είχαν παραθέσει νωρίτερα κάποια εξαρτήματα έχουν φαγωμένες τις επαφές από την οδείδωση και με το ζόρι στέκονται στην θέση τους. Δεν λέω ότι ντε και καλά θα συμβεί κάτι τέτοιο αλλά σαν μηχάνημα δεν έχει την αξιοπιστία που είχε πριν γίνει το ατύχημα.
beriberi Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Έχεις έναν υπολογιστή (τρέχον μοντέλο) που κοστίζει καινούργιος περίπου 2500€. Σου έχουν πει ότι το top case χρειάζεται αλλαγή με το 1/5 του κόστους ενός νέου υπολογιστή. Ας πούμε ότι χρειάζεται να αλλάξεις και το logic board. Έφτασες με βάση τα νούμερα που μας έχεις πει στο κάτι λιγότερο από το μισό. Αν κατάλαβα καλά οι τιμές αυτές είναι από εξουσιοδοτημένο service.Από την στιγμή που έχει πέσει νερό στο logic, κανένας δεν πρόκειται να σου εγγυηθεί ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί. Σίγουρα υπάρχουν περιπτώσεις που δεν υπάρχει πρόβλημα (αναφέρθηκαν κάποιες) και υπάρχουν κάποιες άλλες που μετά από κάποιο χρονικό διάστημα το logic board πέθανε. Όμως ποια εναλλακτική έχεις;1. Αλλάζεις το top case με 550€, και αν χρειαστεί στο μέλλον και την μητρική.2. Αλλάζεις και τα δύο τώρα προληπτικά.3. Παίρνεις τον υπολογιστή όπως είναι, το πας σε τρίτο μαγαζί και το επισκευάζεις με λιγότερα χρήματα, με επισκευή πλακέτας, όπως ανέφεραν οι πιο πάνω.Το θέμα είναι τι εγγύηση θα έχεις ότι μετά την επισκευή θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά. Χωρίς να ξέρω αν ο υπολογιστής σου έχει ακόμα εγγύηση, αν ακολουθήσεις την 1 ή την 2, θα έχεις εγγύηση για αυτά που θα αλλάξεις από την Apple. Στην περίπτωση 3, θα έχεις εγγύηση από αυτόν που στο επισκεύασε και η Apple δεν θα το αγγίζει.
dimstra Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2016 Ναι οι επιλογές είναι αυτές για μηχάνημα 1 έτους Αλλάζω top case με την λογική ότι έξω θα δώσω 250 ενώ στην 550 για νέο σε πρώτη φάση. Η μητρική δείχνει εντάξει δηλαδή ανάβει αλλά τους είπα να το κρατήσουν να το φορμαρουν και να κουμπώσει στο διαγνωστικό καμία βδομάδα να το δοκιμάζουν. Τώρα εάν κρατήσει κανα χρόνο με πρώτη δαπάνη τα 550 και βγάλει πρόβλημα η μητρική μετά πιθανώς να έδειξα αλλά 650 για νέα μητρική. Απλά είμαι προβληματισμένος έτσι όπως τα έκανα μην αρχίσω να πληρώνω χωρίς τέλος ... Από ότι καταλαβαίνω με αλλαγή topcase και μητρικής με το 50% του κόστους επαναφέρω το μηχάνημα με ασφάλεια .. απλά είναι βαρύ γιατί με τα ίδια λεφτά παίρνεις μικρότερο 13 ίντσες καινούργιο. Θα ενημερώσω ελπίζω να πάω σαν πρώτη φάση για topcase μόνο. Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον σας !
dimstra Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Τα νεότερα είναι αντικατάσταση topcase καθώς η μητρική δουλεύει. Στην περίπτωση αυτή δεν μπορεί κανείς να εγγυηθεί ότι δεν θα χαλάσει από την υγρασία η μητρική στο μέλλον. Κόστος επισκευής 525€ στην Document. Έδωσα εντολή επισκευής καθώς εάν το φτιάξω έξω με λιγότερα χάνω κάθε εγγύηση για οθόνη που είναι βασικό στο μοντέλο αυτό. Αρνητικό είναι η απαίτηση προεξόφλησης της επισκευής κάτι το οποίο με ταλαιπώρησε με δεύτερη επίσκεψη και τριτη για να το παραλάβω . Απλά θα χάσουν έναν καλό πελάτη. Ευχαριστώ και πάλι για τα μηνύματα σας ελπίζω όλα να πάνε καλά ...
sil_unique Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Προσοχή από εδώ και πέρα, στους δικούς μου απαγορεύω δια ροπάλου την παρουσία ποτηρίων και γενικά υγρών σε απόσταση μικρότερη του μισού μέτρου [προτιμώ 1 αλλά είμαι ελαστικός] ακόμα και σε φορητό 10 ετών που έχουν... 1
Dr.Fuzzy Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Το κόστος του top case σαν ανταλλακτικό ειναι 200 ευρώ. Η αλλαγή του δε φαίνεται πουθενά αν γίνει απο κάποιο τεχνικό και ούτε εχει καποια σχέση με την αλλαγή οθόνης. Προφανώς, σου το είπαν αυτο απο την document για να σε πιέσουν να το φτιάξεις εκεί με το φόβο οτι δε θα εχεις κάλυψη οθόνης. Η συνολική σου ζημιά αν το έφτιαχνες έξω θα ήταν γύρω στα 300 ευρώ. 1
dimstra Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Ναι το επιπλέον κόστος είναι 175 € τα οποία διαθέτω για να φτιαχτεί σε "επίσημο" καθώς είναι και 50€ που θα έχανα για τη διάγνωση. Βάση ευρωπαϊκής νομοθεσίας καλύπτουν την οθόνη για άλλο ένα έτος η για συν δυο από την λήξη της εγγύησης από την για τις φουσκάλες που βγάζουν οι retina. Μη ξεχνάς ότι με την μητρική δεν ξέμπλεξα με γιατί μπορεί να σκάσει στο μέλλον καθώς έχουν ενεργοποιηθεί οι δείκτες υγρασίας. Αν ήταν μόνο το πληκτρολόγιο θα το άλλαζα έξω αλλά έχω και βραχυκυκλωμένη μπαταρία. Γενικά το έξω είναι ένα θέμα το πήγα και μου είπαν μητρική και τελικά ήταν topcase όποτε άσχετα με την αρνητική εντύπωση που μου έκαναν λόγο προεξόφλησης ακόμα και για διάγνωση, πιστεύω ο Τεχνικος έκανε τη δουλειά του !
sil_unique Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 50 ο τεχνικός έλεγχος; υπάρχουν ακόμα τέτοιες τιμές;
dimstra Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Ναι αλλά στα αφαιρούν από την επισκευή
jumaru99 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 50 ο τεχνικός έλεγχος; υπάρχουν ακόμα τέτοιες τιμές; Όταν υπάρχει η "άνεση" για μηχανήματα 2000€++, υπάρχει και ο "χώρος" για να ζητούν όσα "επιθυμούν".
Dr.Fuzzy Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 1. Αν η μητρική βγει και καθαριστεί σωστά τοτε δεν υπάρχει κανένας φόβος να "σκάσει" όπως λες. Αυτο μπορει να συμβεί αν δεν βγει εντελώς να καθαριστεί (και την καθαρίσουνε πρόχειρα μέσα στο case), οποτε προσοχή αν στα χρήματα που πλήρωσες δεν σου κάνανε σωστό καθαρισμό! 2. Η οθόνη για την επίστρωση που φεύγει υπάρχει επίσημη ανάκληση απο την Apple εχεις δεν εχεις εγγύηση, οπότε αυτα που σου είπαν δεν στέκουν!
dimstra Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Κατόπιν ελέγχου στο τεχνικό μας τμήμα διαπιστώθηκε πρόβλημα στην μπαταρία και στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή τα οποία έχουν βραχυκυκλώσει. Τα συγκεκριμένα ανταλλακτικά δεν διατίθενται χωριστά αλλά αποτελούν μέρη του top case του υπολογιστή. Για την αποκατάσταση του προβλήματος θα χρειαστεί να αντικατασταθεί το Top Case. Το συνολικό κόστος επισκευής (εργασία και ανταλλακτικό) ανέρχεται σε είναι 525,00€ (περιλαμβάνεται ΦΠΑ 24%). Θα αφαιρεθεί το ποσό των 50,00€ που έχετε προπληρώσει. Επιπλέον, Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι έχουν ενεργοποιηθεί οι δείκτες υγρασίας επάνω στο logic board του υπολογιστή. Παρόλο που το logic board φαίνεται να λειτουργεί κανονικά και περνάει όλα τα διαγνωστικά της κατασκευάστριας εταιρείας, δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι δεν θα παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα μελλοντικά. Τωρα πως θες να είμαι σίγουρος για την δουλειά που κάνουν ; Τα γραπτά μένουν και δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ποτέ. Απλά για 250€ δεν διακινδυνεύω να πάω άλλου
Dr.Fuzzy Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Προφανώς απο αυτα που γράφει δεν σου έχουν καθαρίσει το logic board, σου το λέει έμμεσα. Η άποψη μου ειναι οτι με 300 ευρώ θα μπορούσες να αλλάξεις το topcase και να καθαριστεί σωστά το logic board. Όπως σου έγραψα ξανα η οθόνη δεν εχει καμμία σχέση και καλύπτεται απο το προγραμμα ανάκλησης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα