Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Νεότερα για την επισκευή

Από irepair με ενημέρωσαν ότι μετά τον καθαρισμό το άναψαν και στην εισαγωγή κωδικού κάνει reboot συνέχεια .

Η διάγνωση είναι logic board με επιφύλαξη για το top case που δεν βρέθηκε κάτι χωρις όμως να είναι εφικτός ο έλεγχος αφού δεν άνοιξε το μηχάνημα.

Πήρα τηλέφωνο σε ένα στη Μεσογείων ο οποίος λέει ότι επισκευάζει μητρικές αλλά δεν έχει ασφάλεια το θέμα καθώς εάν το δοκιμάσω δεν θα είναι εφικτή η επιστροφή ως exainge unit στην  της παλιάς, με το κόστος της να διπλασιάζεται στην περίπτωση αυτή.

Επόμενη στάση στην Document όπου το κόστος θα φτάσει τα 650€ για αλλαγή μητρικής και αλλά 500 εάν έχει πρόβλημα το top case

Δεν ξέρω εάν αξίζει να φτάσει η επισκευή το 50% της αξίας ενός Καινούργιου.

Θα έχω νεότερα Παρασκευή θα ήθελα τη γνώμη σας

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δε ξέρω αν είναι αργά πλέον, εγώ είχα πάθει κάτι παρόμοιο αλλά όχι σε Mac και όχι με νερό, με άλμη από ελιές.

Άρχισε να βγάζει διάφορα περίεργα και να αναβοσβήνει η οθόνη και το έκλεισα.

1) Του έβαλα ηλεκτρική σκούπα το πάνω μισό το στρόγγυλο και μπροστά το χέρι μου σε θέση γροθιάς αφήνοντας λίγο χώρο ώστε να τραβάει με περισσότερο και το έβαλα στο turbo, το κράτησα έτσι για ώρα σε κάθε τρύπα.

2) Το έβαλα σε μεγάλη λεκάνη και έβαλα ένα σωρό ρύζι μέσα μέχρι να σκεπαστεί λίγο και το έκλεισα από πάνω με σελοφάν για να μην επικοινωνεί με τον αέρα απ το περιβάλλον.

3) Ξαναέβαλα σκούπα με τον ίδιο τρόπο για να φύγουν τα ρύζια και τα υπολείμματα απ τα ρύζια και τα άλατα κλπ.

Μετά από 3 χρόνια ακόμη δουλεύει μη το ματιάσω αλλά παίζει να είναι διαφορετική περίπτωση και να είναι πιο προστατευμένο απ΄το Mac.

Δε νομίζω πλέον να σε βοηθήσει εσένα, αλλά το γράφω σε περίπτωση που το δει κάποιος άλλος στο μέλλον.

Δημοσ.

στειλε το αμερικη με τα μισα λεφτα

Τα διπλά τελωνεία πήγαινε-έλα θα τα πληρώσεις εσύ φαντάζομαι για να του βγει μισή τιμή, εκτός κι αν του αναλάβεις εξ' ολοκλήρου την free μεταφορά με κάποιον μαγικό τρόπο... Αν ήταν εντός EE άντε να το καταλάβω...

• Like 2
Δημοσ.

Τα διπλά τελωνεία πήγαινε-έλα θα τα πληρώσεις εσύ φαντάζομαι για να του βγει μισή τιμή, εκτός κι αν του αναλάβεις εξ' ολοκλήρου την free μεταφορά με κάποιον μαγικό τρόπο... Αν ήταν εντός EE άντε να το καταλάβω...

Τελωνείο δεν θα έχει αφού δεν είναι πώληση προιόντος

Νεότερα για την επισκευή

Από irepair με ενημέρωσαν ότι μετά τον καθαρισμό το άναψαν και στην εισαγωγή κωδικού κάνει reboot συνέχεια .

Η διάγνωση είναι logic board με επιφύλαξη για το top case που δεν βρέθηκε κάτι χωρις όμως να είναι εφικτός ο έλεγχος αφού δεν άνοιξε το μηχάνημα.

Πήρα τηλέφωνο σε ένα στη Μεσογείων ο οποίος λέει ότι επισκευάζει μητρικές αλλά δεν έχει ασφάλεια το θέμα καθώς εάν το δοκιμάσω δεν θα είναι εφικτή η επιστροφή ως exainge unit στην  της παλιάς, με το κόστος της να διπλασιάζεται στην περίπτωση αυτή.

Επόμενη στάση στην Document όπου το κόστος θα φτάσει τα 650€ για αλλαγή μητρικής και αλλά 500 εάν έχει πρόβλημα το top case

Δεν ξέρω εάν αξίζει να φτάσει η επισκευή το 50% της αξίας ενός Καινούργιου.

Θα έχω νεότερα Παρασκευή θα ήθελα τη γνώμη σας

Κωδικό έχεις στο boot?

Το μηχάνημα θα μπορούσε να τρέξει τα apple service diagnostics για να δείξει που ακριβώς έχει το θέμα;

500 πάει τελικά το top case???

Αν δεν φαίνεται επέμβαση στην μητρική δεν βλέπω λόγο να μην μπορεί να επιστραφεί σαν exchange.

Δημοσ.

οτιδηποτε μπαινει η βγαινει απο την χωρα και δεν ειναι απο Ευρωπη περναει τελωνειο...σιγα μην ξερει ο αλλος αν πουλας/αγοραζεις αν στελνεις για επισκευη η αν στελνεις κυμαδοπιτα στην θεια σου στο σικαγο...οποτε προσεχετε!Ναι μπορει και να μην περασει...αλλα το ρισκαρεις?παλι στα ιδια λεφτα θα σου παει που θα το φτιαχνες ελλαδα!μην σου πω και φθηνοτερα (αν σε πιασουν εννοω)

Δημοσ.

επειδη το παιζεις εξυπνος και ειρωνας  μαθε πως λειτουργει μια τελωνειακη υπηρεσια και μετα τα λεμε Ευρωπαικης η Αλλοδαπης  . Αλλα μαλλον ουτε γραμμα δεν εχεις στειλει ποτε σου και πεταγεσαι ναπεις κατι και εσυ

οτιδηποτε μπαινει η βγαινει απο την χωρα και δεν ειναι απο Ευρωπη περναει τελωνειο...σιγα μην ξερει ο αλλος αν πουλας/αγοραζεις αν στελνεις για επισκευη η αν στελνεις κυμαδοπιτα στην θεια σου στο σικαγο...οποτε προσεχετε!Ναι μπορει και να μην περασει...αλλα το ρισκαρεις?παλι στα ιδια λεφτα θα σου παει που θα το φτιαχνες ελλαδα!μην σου πω και φθηνοτερα (αν σε πιασουν εννοω)

αλλο τελωνειο , αλλο δασμοι

Δημοσ.

επειδη το παιζεις εξυπνος και ειρωνας  μαθε πως λειτουργει μια τελωνειακη υπηρεσια και μετα τα λεμε Ευρωπαικης η Αλλοδαπης  . Αλλα μαλλον ουτε γραμμα δεν εχεις στειλει ποτε σου και πεταγεσαι ναπεις κατι και εσυ

αλλο τελωνειο , αλλο δασμοι

Οτιδήποτε εισέρχεται στην χώρα και δη πακέτο από την αλλοδαπή(εκτός EE) περνάει από το τελωνείο υποχρεωτικά! Αν η εμπορική αξία του αντικειμένου υπερβαίνει τα 50$ επιβάλλονται δασμοί από το τελωνείο για την εισαγωγή στη χώρα του αντικειμένου, χρεωνοντάς τα στον παραλήπτη. Δεν χρειάζεται να υπάρχει τιμολόγιο αγοράς για να ταυτοποιηθεί η αξία του προϊόντος. Έχεις μια πιθανότητα να το περάσεις δηλωμένο ως "gift" χωρίς δασμούς αλλά είναι στην διακριτική ευχαίρια του εκάστοτε τελωνιακού υπαλλήλου να μην το ελέγξει. Βάση νομοθεσίας όμως ελέγχεται. Και είμαι σίγουρος πως αν περάσει ένα MacBook αξίας 2500€.. δεν θα κάνουν τα "στραβά μάτια".

Εκτός και αν το φέρεις ο ίδιος μέσα στις αποσκευές σου απακετάριστο, οπότε και καλά το είχες από πριν.

Αν ήταν τόσο απλά τα πράγματα, θα βάζαμε όλοι θείους θείες και λοιπούς να μας το αγοράσουν στη μισή τιμή από Αμέρικα και να μας το στείλουν "free" Ελλάδα.

Αγοράζουμε χρόνια από το εξωτερικό(εντός-εκτός ΕΕ) προϊόντα και ξέρουμε τι παίζεται για την διακίνησή τους.

Αν εσύ οστόσο επιμένεις, παρακαλώ ανέλαβε προσωπικά την αποστολή του παιδιού, αφού εγγυάσε τόσο σφεναρά την άποψή σου.

Προς πληροφόρησιν, από το σχετικό thread εδώ στο Insomnia.

Πως μπορώ να εξασφαλίσω ότι η διάγνωση είναι σωστή και δεν το κάνουν για να πάρουν τα λεφτά ;

Άπο ανεπίσημο service, 100% σίγουρος δεν μπορείς να είσαι ποτέ.

Σαν ανταλλακτικά, φαντάζομαι το κόστος της Logicboard είναι αναπόφευκτο. Για έξτρα ανταλλακτικά, υπάρχει πάντα μια πιθανότητα αν δεν είναι σίγουροι για, να γινει για προληπτικούς λόγους ή "άλλους".

Δημοσ.

Σε καταλαβαίνω απόλυτα.  

Σύμπτωση. Πέρυσι τέτοιο καιρό έπεσε μισό ποτήρι φραπέ στο πληκτρολόγιο του macbook pro που μόλις είχα αγοράσει.

Εκείνη την ώρα το είχα στην πρίζα. Το έβγαλα γρήγορα από την πρίζα και το γύρισα ανάποδα έτσι ώστε να σταματήσει να εισχωρεί άλλος καφές μέσα σκουπίζοντας ταυτόχρονα το πληκτρολόγιο με μια χαρτοπετσέτα που βρέθηκε εκεί πρόχειρη. Χωρίς να γνωρίζω πως θα έπρεπε να το αντιμετωπίσω το άφησα ανοιχτό μιας και δεν είχε σβήσει και κάπως με χαροποιούσε το γεγονός αυτό ότι λειτουργούσε ακόμα (ΛΑΘΟΣ ΜΟΥ). Το έσβησα μετά από μισή ώρα όταν διαπίστωσα πως κόλλησε στην σελίδα που κοιτούσα στο safari όταν έπεσε ο καφές και δεν έκλεινε. 

Το άναψα μετά από μισή ώρα έκανα login κανονικά αλλά με το που έμπαινα στο ΟSX σε 10 δευτερόλεπτα ξεκινούσε η μπαλίτσα να γυρίζει και δεν σταμάταγε ποτέ . Ξανά restart Δεύτερη φορά τα ίδια. Το αφήνω για λίγο και το ξανανοίγω. Αυτή την φορά δεν έμπαινε καν στο login. Έβγαζε ένα εικονίδιο φακέλου στο κέντρο της οθόνης με ένα ερωτηματικό μέσα. Κι όσες φορές κι αν του έκανα reboot μου έβγαζε πια σταθερά το ίδιο. 

Πήγα σε ένα άλλο κομπιούτερ κι έψαξα στο google τι σημαίνει αυτό το ερωτηματικό στον φάκελο καθώς και τι πρέπει να κάνεις άμα πέσει κάποιο υγρό στο πληκτρολόγιο. 

Το ερωτηματικό στο φάκελο σημαίνει πως δεν βρίσκει δίσκο για να bootάρει. Όσο το τι πρέπει να κάνεις στην περίπτωση που πέσει υγρό στο πληκτρολόγιο... Διάβασα κι εγώ για ρύζια, σεσουάρ και διάφορους άλλους τρόπους οι οποίοι πιάνανε σε 1-2 αλλά δεν πιάνανε στους υπόλοιπους. Τα σωστά βήματα που πρέπει να κάνεις είναι τα εξής.

1) Βγάζεις αμέσως το λάπτοπ από το ρεύμα αν είναι συνδεδεμένο.

2) Σβήνεις αμέσως μετά το λάπτοπ.

3) Το γυρίζεις ανάποδα ανοίγοντας την οθόνη όσο πάει έτσι ώστε το πληκτρολόγιο να κοιτάζει κάτω και το αφήνεις έτσι σκουπίζοντας το πληκτρολόγιο ή ρουφώντας ότι μπορείς με το στόμα ή με μια ηλεκτρική σκούπα.

4) Την επόμενη μέρα που θα έχει στραγγίξει και θα έχει βγει το περισσότερο υγρό βάζεις μια απορροφητική πετσέτα ή κάτι τέτοιο ανάμεσα στο πληκτρολόγιο και την οθόνη έτσι ώστε ότι υγρό βγει από το πληκτρολόγιο να το μαζέψει και να μην πάει στην οθόνη ή πάλι πίσω.

5) Έχοντας το να κοιτάει μονίμως προς τα κάτω το πληκτρολόγιο ( Το δαγκωμένο μήλο να είναι από την κάτω πλευρά) το πας σε ένα εξουσιοδοτημένο Apple service για να μάθεις ποια είναι ακριβώς η ζημιά που μπορεί να έχει. Φυσικά το άνοιγμα κι ο εσωτερικός καθαρισμός επιβάλλονται ύστερα από τέτοιο περιστατικό ακόμα κι αν δεν έχει πάθει καμία βλάβη.

Στην δική μου περίπτωση είχε ευτυχώς καεί μόνο ο σύνδεσμος του δίσκου. Δεν μου το χρεώσανε καν επειδή είχα κάνει μια ασφάλεια στο public όταν το πήρα για σπάσιμο οθόνης ή κάτι τέτοιο. Τώρα, ένα χρόνο μετά πάει σφαίρα και δεν μου έχει δημιουργήσει κανένα πρόβλημα.

• Like 1
Δημοσ.

Τα νέα δεδομένα είναι ότι το μηχάνημα ανάβει με σύνδεση άλλου πληκτρολογίου και με guest user δεν δείχνει να έχει πρόβλημα η μητρική .Μου αναφέρουν για βραχυκυκλωμένη μπαταρία που πάει μαζί με το topcase δηλαδή μια δαπάνη γύρω στα 550€. Η οθόνη δεν έχει επηρεαστεί δουλεύει κανονικά. Το πληκτρολόγιο κολλάει φυσικά καθώς δεν μπορεί να καθαριστεί.

Το θέμα είναι αν τελικά αποφασίσω για την επισκευή και αλλαγή topcase πως μπορώ να είμαι σίγουρος ότι δεν θα προκαλέσει η υγρασία διάβρωση ζημιά στη μητρική στο μέλλον ;

Καθαρισμος με χημικά έγινε μετά από 11 ώρες περίπου και μου είπαν ότι ήταν πολύ καλός με δεδομένο ότι το mac ανάβει.

Δημοσ.

Πως μπορώ να εξασφαλίσω ότι η διάγνωση είναι σωστή και δεν το κάνουν για να πάρουν τα λεφτά ;

Το πας στην iSystem ή στη Document.

Δημοσ.

Τα νέα δεδομένα είναι ότι το μηχάνημα ανάβει με σύνδεση άλλου πληκτρολογίου και με guest user δεν δείχνει να έχει πρόβλημα η μητρική .Μου αναφέρουν για βραχυκυκλωμένη μπαταρία που πάει μαζί με το topcase δηλαδή μια δαπάνη γύρω στα 550€. Η οθόνη δεν έχει επηρεαστεί δουλεύει κανονικά. Το πληκτρολόγιο κολλάει φυσικά καθώς δεν μπορεί να καθαριστεί.

Το θέμα είναι αν τελικά αποφασίσω για την επισκευή και αλλαγή topcase πως μπορώ να είμαι σίγουρος ότι δεν θα προκαλέσει η υγρασία διάβρωση ζημιά στη μητρική στο μέλλον ;

Καθαρισμος με χημικά έγινε μετά από 11 ώρες περίπου και μου είπαν ότι ήταν πολύ καλός με δεδομένο ότι το mac ανάβει.

το νερο ειναι ατιμο πραγμα δυστηχως...δεν νμζ οτι θα σου δωσει καποιος εγγυησεις για το οτι δεν θα υπαρξει διαβρωση κτλπ στο μελλον...ειναι ρισκο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...