Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μου έπεσε ένα ποτήρι με νερό πάνω στο πληκτρολόγιο του mac. Τι ζημιά μπορεί να πάθει και τι κόστος εάν ξέρει κάποιος ... Βασιλα τώρα δεν ανάβει

Ήταν με μπαταρία όχι στο ρεύμα

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Να φανταστώ μιλάς για το μηχάνημα στην υπογραφή σου (rMBP '15); Διότι με σκέτο "Mac" και "πληκτρολόγιο" δε βγάζεις άκρη, υπάρχουν δεκάδες πιθανοί συνδυασμοί που ο καθένας μπορεί να οδηγήσει σε κάτι διαφορετικό.

Δημοσ.

Μου έπεσε ένα ποτήρι με νερό πάνω στο πληκτρολόγιο του mac.

Εξαιρετικά

Τι ζημιά μπορεί να πάθει και τι κόστος εάν ξέρει κάποιος ...

Να καεί από βραχυκύκλωμα.Κόστος απόκτησης νέου λάπτοπ.

Ήταν με μπαταρία όχι στο ρεύμα

Δεν έχει σημασία.Με την ίδια τάση λειτουργεί.

Ρύζι με το τρίκιλο να καλύψει το πληκτρολόγιο και ασ'το δυο μέρες.

Προσευχή στο ιπτάμενο μακαρονοτέρας,και θυσία το βράδυ με παστίτσιο.

Δημοσ.

Να φανταστώ μιλάς για το μηχάνημα στην υπογραφή σου (rMBP '15); Διότι με σκέτο "Mac" και "πληκτρολόγιο" δε βγάζεις άκρη, υπάρχουν δεκάδες πιθανοί συνδυασμοί που ο καθένας μπορεί να οδηγήσει σε κάτι διαφορετικό.

Δημοσ.

Το πας σε έναν τεχνικό να στο λύσει, καθαρίσει, κλπ. Ακόμα και αν δεν έχει πάθει τώρα κάτι, δεν αρκεί να φύγει η υγρασία (η οποία θα έφευγε από μόνη της έτσι κι αλλιώς αφού το νερό εξατμίζεται), πρέπει να φύγουν και τα άλατα. Αλλιώς θα βγάλει ζημιά στο μέλλον.

Για κανέναν λογο ΔΕΝ ΔΟΚΙΜΑΖΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΟΙΞΕΙΣ.

Κόστος ανάλογα το τι έχει γίνει, μπορεί που προσπάθησες να το ανοίξεις να έκαψες καμιά logicboard και να είναι για τα σκουπίδια. Δε μπορούμε να σου πούμε από την αρχή.

Δημοσ.

Το ρύζι τραβάει την υγρασία. Βοηθάει, αλλά είναι απλά ένα πρώτο βήμα ώστε να στεγνώσεις -όσο γίνεται γρηγορότερα- το μηχάνημα. Δεν αρκεί όμως, πάλι πρέπει να λυθεί και θα καθαριστεί από τεχνικό.

EDIT: 

Προφανώς και ΔΕΝ το αφήνεις 2 ημέρες στο ρύζι, όπως γράφει ο "IT chef". Το γρηγορότερο σε τεχνικό! Απλά μέχρι να το πας (μιας και είναι Κυριακή) κράτα το μεσ' το ρύζι.

Δημοσ.

Σ' αυτό δυστυχώς δε μπορώ να βοηθήσω, δεν έχω κάποια εμπειρία με αυτά τα καταστήματα.

Με δεδομένο πάντως ότι δεν έχεις εγγύηση (αφού έριξες νερά, πάει...) ίσως να ήταν καλύτερα αν γνωρίζεις κάποιον "ανεξάρτητο" τεχνικό (καλό τεχνικό όμως, όχι απ' αυτούς τους "φορμάτ 15€" που υπάρχουν παντού). Φαντάζομαι το iStorm ως APR θα "τσιμπάει" λίγο.

Δημοσ.

Εγώ θα πω μόνο, ΜΑΚΡΙΑ από irepair & ired. Θα στο κάνουν χειρότερα. Το μηχάνημα πρέπει να ανοιχτεί και να καθαριστεί η logic board σε μπάνιο υπερήχων με ισοπροπυλική αλκοόλη για να μην δημιουργηθούν οξειδώσεις. Το πληκτρολόγιο κατά 99% θέλει άλλαγμα διότι δεν λύνει και δεν γίνεται να καθαριστούν οι υγρασίες ανάμεσα στα film του κυκλώματός του...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...