andrewk4ever Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Καλησπέρα σας,αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα στο Ride 2.Το monitor μου είναι το lg 24gm77 και η κάρτα μου η gtx1070.Το παιχνίδι τρέχει σε 180++fps..Όταν ρυθμίζω το refresh rate στα 144hz έχω έντονο screen Tearing ενώ όταν ρυθμίζω στα 120Hz δεν έχω κανένα πρόβλημα . Γιατί συμβαίνει αυτό??Ποτέ δεν πέφτω κάτω από 180fps..Και με vsync on στα 144hz έχω το ίδιο πρόβλημα. Ελπίζω να πόσταρα στην σωστή κατηγορία.
andrewk4ever Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 To fps είναι σταθερά 180 ή μεταβάλλονται; Οχι είναι απο 180 μεχρι ~240
XMorsX Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Bαλε την επιλογη για vertical synchronization στο nvidia control panel στο fast sync. Eπισης για το συγκεκριμενο παιχνιδι χρησιμοποιησε το motion 240 και πες μας παλι την εμπειρια σου.
seloner Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Επειδη εχω την συγκεκριμενη οθονη σε μερικα παιχνιδια παρατηρεις λιγο tearing σε καποια αλλα οχι.Το fast sync διορθωνει το tearing αλλα δεν ειναι τοσο smooth.Το καλυτερο ειναι να βαλεις adaptive vsync απο nvidia control panel και tripple buffering on.
XMorsX Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 To triple buffering ομως ενεργοποιειται μονο σε opengl τιτλους, στους περισσοτερους που ειναι direcx δεν δουλευει. Αυτο το κενο καλυπτει το fast sync σχετικα πετυχημενα. Ειναι το ride 2 opengl? EDIT: Δεν ειμαι 100% σιγουρος οτι το triple buffering δεν δουλευει σε directx 11 τιτλους. Παντως το fast sync φαινεται να ειναι η πιο αξιοπιστη λυση. Παντως με αυτα που γραφω συμφωνει και το παρακατω αρθρο. http://www.tweakguides.com/NVFORCE_8.html
andrewk4ever Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 @XMorsX @seloner Δοκίμασα oτι μου είπατε και fast sync και Motion 240,adaptive sync + triple buffering αλλά είχα το ίδιο πρόβλημα. Καλό αποτέλεσμα έχω με 120hz με vsync on..Καμία ιδέα?
seloner Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 (επεξεργασμένο) δεν γινεται να εχεις tearing με vsync on .Εισαι εισαι σιγουρος οτι εχεις ενεργοποιημενο στο Nvidia control panel ; Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2016 από seloner
ASDIC Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 να πω μια κοτσανα ? μηπως ειναι εκτος προδιαγραφων ? δλδ το Gsync της οθονης να ειναι πχ μονο μεχρι 60 hz ? http://www.lg.com/uk/monitors/lg-24GM77-B εαν ειανι αυτη η οθονη, δεν υποστηριζει Gsync Dynamic Action Sync Mode αυτο δεν ξερω κατα ποσο συνεργαζεται σωστα με την καρτα γραφικων.
XMorsX Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Η LG 24gm77 δεν εχει G-Sync. To DAS δεν εχει σχεση.
seloner Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Με vsync on δεν εχεις tearing δεν εχει σχεση με το gsync αυτο.
andrewk4ever Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Ή οθόνη μου δεν υποστηρίζει gsync.. Ωστόσο το πρόβλημα μου μετά από λίγο ψάξιμο στο internet,δεν νομίζω πως λέγεται screen tearing..Απλά έτσι μου το ονόμασαν κάποιοι φίλοι μου. Ανέβασω ένα βίντεο για να δείτε..Να πω ότι το πρόβλημα εμφανίζετε πάνω απο τα 120fps.. Υπάρχει περίπτωση να είναι θέμα του dvi καλωδίου μου;
ASDIC Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 αυτο σαν χρονος αποκρισης μοιαζει..... νομιζω. δοκιμασε να πας σε ποιο μεγαλο νουμερο στην οθονη σου δλδ εαν εισαι στο 1ms πανε στο 5ms και δες εαν εχεις διαφορα.
XMorsX Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Nαι, δεν ειναι tearing. Δοκιμασε να βαλεις νεο καλωδιο. Σιγουρεψου οτι εχεις και τους τελευταιους drivers. Δε μου φαινεται πολυ πιθανο να ειναι overshoot ghosting αλλα δες και αυτο που λεει ο ASDIC. Δοκιμασε να παιξεις μια φορα με το Motion 240 ενεργοποιημενο και μια απενεργοποιημενο, με το acceleration στο medium.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα