Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Στο σπίτι έχουμε ενα σταθερό desktop συνδεδεμένο με ethernet και ενα laptop με wifi. Θέλουμε να βάλουμε το wifi σε 2η προτεραιότητα διότι παίρνει όλη την ταχύτητα και δημιουργεί προβλήματα στο σταθερό.

Το ρουτερ είναι το speedport Entry 2i της Cosmote και μετά απο αναζήτηση βρήκα το μόνο σχετικό νήμα για το QoS στο συγκεκριμένο ρούτερ.

Παρόλο αυτά δεν μπορώ να βγάλω νόημα σε κάποια σημεία και χρειάζομαι βοήθεια.

Αν ανοίξετε τον οδηγό απο το adslgr που έστειλα, στο 3ο βήμα που σετάρει το QoS έχει queue1,2,3 κτλ. με το 1 να έχει πρώτη προτεραιότητα κτλ.

Το ερώτημα μου είναι πως βάζω τις συσκευές στο ανάλογο queue που θέλω? παραθέτω φώτο απο τις ρυθμίσεις

Επίσης τα παραπάνω είναι μόνο για το wifi (wan). πως θα ορίσω πρώτη προτεραιότητα για το lan1?

τι ακριβώς να βάλω εδω?

Επίσης πια η διαφορά ανάμεσα σε SSID kai WMM? Τι QoS type συμφέρει σε μένα να βάλω το wifi? ssid ή wmm?

Υπάρχει κάποιος απλός τρόπος να μοιράσω την ταχύτητα του ίντερνετ? πχ το wifi να τραβάει maximum το 20% της γραμμής. Κάποιο καλό software γι'αυτη τη δουλειά?

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

μπορεις στο ενα Pc να βαλεις το net limiter και να περιορισεις το bandwidth.απλα περιοριζει το bandwidth δηλαδη ειναι bandwidth manager .δεν ειναι qos που στο qos στην απλη μορφη του δινεις προτεραιοτητα.

• Like 1
Δημοσ.

μπορεις στο ενα Pc να βαλεις το net limiter και να περιορισεις το bandwidth.απλα περιοριζει το bandwidth δηλαδη ειναι bandwidth manager .δεν ειναι qos που στο qos στην απλη μορφη του δινεις προτεραιοτητα.

Θα το δοκιμάσω ;)

Επίσης να βάλω fast path? ΄το ping είναι αυτό που με ενδιαφέρει και δεν με πειράζει αν χάσω λίγο max speed αλλά αν είναι να έχω dc συχνά προτιμώ λίγα ms παραπάνω... Τι προτείνεις?

Δημοσ.

Θα το δοκιμάσω ;)

Επίσης να βάλω fast path? ΄το ping είναι αυτό που με ενδιαφέρει και δεν με πειράζει αν χάσω λίγο max speed αλλά αν είναι να έχω dc συχνά προτιμώ λίγα ms παραπάνω... Τι προτείνεις?

δεν χανεις κατι να βαλεις fast path.αν παιζεις καλα τωρα χωρις dc's λογικα και μετα θα εισαι ενταξει.σε καθε περιπτωση αν δεν σου κανει το βγαζεις εννοειται(το ζητας να στο βγαλει ο παροχος παλι οπως και αυτος θα στο βαλει).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...