micos000 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Λοιπόν... Χρειάζομαι καμιά γνώμη γιατί έχω κολλήσει. Η ιστορία έχει ως εξής: Γνωστός διατηρεί ραδιοφωνικό σταθμό ο οποίος εκπέμπει και στο Interet μέσω της δωρεάν υπηρεσίας listen2myradio (l2mr για συντομία). Η υπηρεσία είναι δωρεάν και αρκετά σταθερή. Το στήσιμο είναι ως εξής: Ένας υπολογιστής παίζει το πρόγραμμα και τις διαφημίσεις με το jazler. Η έξοδος της κάρτας ήχου πάει σε δεύτερο υπολογιστή ο οποίος έχει έναν επεξεργαστή ήχου που κομπρεσάρει και εξισορροπεί τον ήχο. Επίσης, ο δεύτερος στριμάρει μέσω του simplecast 2.5.3 (την παλιά έκδοση πριν αλλάξει σε samcast) στο l2mr την μουσική που έρχεται στο line in της κάρτας ήχου (από τον υπολογιστή με το jazler) και βγαίνει στο Internet. Επίσης, έχουν μια εταιρία που καταγράφει το ραδιοφωνικό πρόγραμμα 24/7 με σκοπό την προώθηση του σταθμού για διαφημίσεις. Η εταιρία αυτή καταγράφει μέσω δικού της προγράμματος τη ροή leechάροντας την ip που πάει στο l2mr απευθείας. Μέχρι εδώ όλα καλά. Τώρα το πρόβλημα... Το l2mr διακόπτει τη ροή κάθε 2 περίπου ώρες αν δεν ακούς μέσα από browser (για τις διαφημίσεις). Αν ανοίξεις έναν browser ή σταματήσεις και ξανά ξεκινήσεις το πρόγραμμα αναπαραγωγής αρχίζει και πάλι να παίζει μουσική. Αυτό όμως δεν είναι διατεθειμένη η εταιρία αυτή να το κάνει με αποτέλεσμα να μην υπάρχει συνεχόμενη καταγεγραμμένη ροή μουσικής και να υπάρχει θέμα με τους διαφημιζόμενους. Μιλήσαμε με την εταιρία και μας ζήτησαν να βρούμε έναν τρόπο να στείλουμε δεύτερο stream μουσικής απευθείας σε αυτούς, παρακάμπτοντας το l2mr και τις ιδιοτροπίες του. Έχω ανοίξει πόρτα στο router και έχω κάνει λογαριασμό στο no-ip, έχω βάλει τα στοιχεία στο router (υποστηρίζει το no-ip) και όλα καλά. Δεν ξέρω όμως πως θα μπορέσω να στείλω το stream απευθείας στην εταιρία αυτή χωρίς να μπλέξω με shoutcast, icecast κτλ. Βρήκα ένα πρόγραμμα που λέγεται swyh (stream what you hear) και αυτό που κάνει είναι να στέλνει στο εσωτερικό δίκτυο μουσική μέσω http και να την λαμβάνουν όλες οι συσκευές που υποστηρίζουν μουσική μέσω stream. Η ip που δίνει είναι η παρακάτω (την βάζω σε code γιατί αλλιώς μου την μεταφράζει σε λινκ) http://192.168.186.1:8000/stream/swyh.mp3 και παίζει κανονικά τοπικά. Δεν ξέρω όμως πως να το περάσω στο internet. Αν στο Port forward βάλω αυτήν την ip δεν περνάει τίποτα (λογικό) και η πόρτα δείχνει κλειστή. Αν προωθήσω στην 192.168.1.5 που είναι η ip του υπολογιστή τότε η πόρτα εμφανίζεται ανοιχτή αλλά δεν περνάει η μουσική. Γνωρίζει κανείς αν γίνεται να ανακατευθύνω την ip του swyh στην εσωτερική ip του υπολογιστή έτσι ώστε να μπορέσει να βγει έξω ή αν υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να βγάλω έξω ότι ακούγεται στον υπολογιστή; Έχω ψάξει αρκετά αλλά όλο μου βγαίνουν υπηρεσίες στο Internet που θέλουν όμως να αναπαράγω μουσική μέσω προγράμματος για να μπορέσω να στριμάρω και αυτό δεν το θέλω. Θέλω να βγει η μουσική που ακούγεται ήδη στον υπολογιστή. Ουφ, πολύ το ανέλυσα αλλά είναι λίγο ιδιόμορφο το θέμα και ήθελα να δώσω όλη την εικόνα. Αν κάποιος έχει κάποια ιδέα ας την ρίξει ή αν θέλετε περισσότερες λεπτομέρειες θα τις δώσω.
micos000 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Update: Τελικά χρησιμοποίησα το shoutcast και στρίμαρα από το winamp με το shoutcast plugin το οποίο έχει επιλογή να παίρνει line in για είσοδο. Ήθελα να το κάνω χωρίς υπηρεσίες streaming αλλά μέχρι να βρω άλλη λύση θα μείνει έτσι. Υ.Γ. Αν μπορεί κάποιος mod να διορθώσει αυτό το 'μετάδωση' στον τίτλο που μου τι δίνει όταν το βλέπω θα του ήμουν ευγνώμων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα