aggelos87 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Έχω εδώ και μια δεκαετία ένα desktop με τα εξής χαρακτηριστικά Motherboard: Asus P5W DH Deluxe CPU: Intel® Core2 CPU 6400 @ 2.13GHz GPU: NVIDIA GeForce 210 Εδώ και πάρα πολύ καιρό όταν πάω να τον ανοίξω κολλάει στα bios στο σημείο που αναγνωρίζει τους σκληρούς δίσκους και δεν λέει να ανοίξει με τίποτα, πολλές φορές μου παίρνει πάνω απο μια ώρα και άπειρα restart για να ξεκολλήσει. Αν αποσυνδέσω όλους τους σκληρούς τότε προχωράει κανονικά την διαδικασία και μου λέει οτι δεν βρέθηκε δίσκος κλπ κλπ Αν συνδέσω έναν σκληρό, οποιονδήποτε και σε οποιαδήποτε θέση τότε αρχίζει πάλι τα κολλήματα. Υποψιάζομαι πλέον οτι φταίει η μητρική. Οι ερωτήσεις μου είναι: 1. Έχετε καμιά ιδέα για το τι μπορεί να φταίει ή τι να δοκιμάσω; 2. Σκέφτομαι να αγοράσω στην θέση του έναν νέο υπολογιστή (http://www.insomnia.gr/topic/623775-%CE%BD%CE%AD%CE%BF%CF%82-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%82-300-%E2%82%AC/ ) Ο υπολογιστής που έχουμε επιλέξει θα έχει κάποια μεγάλη διαφορά σε σχέση με το χρέπι που έχω τώρα ή είναι προτιμότερο να ρίξω τα λεφτά σε αυτόν που έχω ήδη και να αλλάξω motherboard, CPU και μελλοντικά GPU; 3. Σε περίπτωση που η διαφορά θα είναι τεράστια και προτείνεται να αγοράσω τον νέο υπολογιστή, Υπάρχει κάποια φθηνή motherboard για να αντικαταστήσω την υπάρχουσα και να δώσω τον υπολογιστή στην αδερφή μου που η χρήση που κάνει είναι facebook, youtube και skype; Δεν ήμουν σίγουρος για το αν έπρεπε να ανοίξω νέο θέμα ή να σχολιάσω στο άλλο που είχα ανοίξει για την επιλογή νέου υπολογιστή. Αποφάσισα να ανοίξω νέο αφού ουσιαστικά ρωτάω για πρόβλημα σε υπάρχον σύστημα. Αν ωστόσο έκανα λάθος ζητάω την συγχώρεση σας!
Xristaras12 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 αρχικά δες την κατάσταση των δίσκων με το hard disk sentinel. Για τέτοια χρήση προσωπικά θα έβαζα πάνω εναν Q6600 μεταχειρισμένο και θα τελείωνε το θέμα για την χρήση που το θέλει. 3
Fulgore Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Μονο και μονο που θα ειναι φρεσκα πραγματα προφανως και θα ειναι η μερα με την νυχτα ειδικα αν μπει και Ssd.Μην το σκεφτεσαι καθολου.Προχωρα στις συνθεσεις που προτεινουν τα παιδια.
aggelos87 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 αρχικά δες την κατάσταση των δίσκων με το hard disk sentinel. Για τέτοια χρήση προσωπικά θα έβαζα πάνω εναν Q6600 μεταχειρισμένο και θα τελείωνε το θέμα για την χρήση που το θέλει. Και στους 2 σκληρούς που έχω συνδεδεμένους μου βγάζει υγεία 100%. Δεν ξέρω αν θες να δω κάτι ποιο συγκεκριμένο. Οι δίσκοι πιστεύω πως δεν φταίνε. Έχω δοκιμάσει έως τώρα 3 διαφορετικούς, τον καθένα ξεχωριστά. Ο 1 μάλιστα ήταν ολοκαίνουργιος, μου είχε βγάλει την πίστη με τις επανεκινήσεις μέχρι να εγκατασταθούν τα windows Επίσης, μερικές φορές όταν κολλάει ακούω τον ή τους σκληρούς να κάνουν ένα τσίκι-τσίκι. Αυτό συνήθως συμβαίνει όταν κάνω πάρα πολλά reset ή αν κάνω reset στο bios βγάζοντας την μπαταριούλα. Απο την στιγμή που ανοίξει σταματάει ο θόρυβος Μονο και μονο που θα ειναι φρεσκα πραγματα προφανως και θα ειναι η μερα με την νυχτα ειδικα αν μπει και Ssd.Μην το σκεφτεσαι καθολου.Προχωρα στις συνθεσεις που προτεινουν τα παιδια. Ωραία! Αυτό είναι και το λογικό αλλά είπα με την ευκαιρία να ρωτήσω σαν άσχετος.
aggelos87 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Multirama LPG9-43 500W Δεν γράφει δυστυχώς ποια εταιρεία το κατασκεύασε
BlueBlood7 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Κατάλαβα. Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά μαύρη σαν καλιακούδα. Άλλαξε πρώτα τροφοδοτικό αδερφέ και έπειτα κουβεντιάζουμε γιατί το τι φταίει στην περίπτωσή σου. Μάλλον τα multirama το κατασκεύασαν 2
Kostas.karras Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Βασικα επειδη το συστημα σου χρειαζεται οπωσδηποτε επεξεργαστη,ραμ λογικα,ssd, τροφοδοτικο πηγαινε σε καινουργιο απευθειας,μην ασχολεισαι καν.. Η προταση του Σπυρου ειναι ιδανικη http://www.insomnia.gr/topic/623775-νέος-υπολογιστής-300-€/?p=55181404 και προσθεσε απλως εναν απο τους hdd που εχεις..
artshadows Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 αφου θα παρεις ssd και τροφοδοτικο ξεκινα με αυτα και αν δεν τοτε παρε και τα αλλα parts τελευταιο bios περασει?εχει φιλος ιδιο συστημα με το δικο σου με ssd και πεταει!!!skype, fb ,1080p,youtube
aggelos87 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Τον καινούργιο υπολογιστή θα τον αγοράσω, έτσι για να κάνω και μια ανανέωση! Ο υπολογιστής που έχω τώρα, συμφωνώ με τον artshadows είναι αξιοπρεπής Με 2gb μνήμη, μηχανικό σκληρό & windows 8 που έχει κάνω την δουλειά μου σχετικά άνετα (σερφάρισμα, office, ταινίες) οπότε για την αδερφή μου αν του βάλω και έξτρα μνήμη πιστέψτε με, θα είναι ότι πρέπει. Το μόνο πρόβλημα που δεν ξέρω τι να κάνω είναι αυτό που ανέφερα, που κολλάει στα bios στο σημείο που αναγνωρίζει τους σκληρούς. Να αλλάξω μητρική; Αν ναι ποια οικονομική μπορώ να βάλω Φταίει το τροφοδοτικό όπως είπε ο BlueBlood7; Υπάρχει τρόπος να το ελέγξω; Μπορεί να φταίει κάτι άλλο; πείτε μου να πειραματιστώ! Ναι το είχα περάσει το τελευταίο bios αλλά δεν έκανε τίποτα..
Kostas.karras Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Δοκιμες: αλλο τροφοδοτικο μνημες (πολυ πιθανο) αν δεν.. μαλλον μητρικη 1
BlueBlood7 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Τον καινούργιο υπολογιστή θα τον αγοράσω, έτσι για να κάνω και μια ανανέωση! Ο υπολογιστής που έχω τώρα, συμφωνώ με τον artshadows είναι αξιοπρεπής Με 2gb μνήμη, μηχανικό σκληρό & windows 8 που έχει κάνω την δουλειά μου σχετικά άνετα (σερφάρισμα, office, ταινίες) οπότε για την αδερφή μου αν του βάλω και έξτρα μνήμη πιστέψτε με, θα είναι ότι πρέπει. Το μόνο πρόβλημα που δεν ξέρω τι να κάνω είναι αυτό που ανέφερα, που κολλάει στα bios στο σημείο που αναγνωρίζει τους σκληρούς. Να αλλάξω μητρική; Αν ναι ποια οικονομική μπορώ να βάλω Φταίει το τροφοδοτικό όπως είπε ο BlueBlood7; Υπάρχει τρόπος να το ελέγξω; Μπορεί να φταίει κάτι άλλο; πείτε μου να πειραματιστώ! Ναι το είχα περάσει το τελευταίο bios αλλά δεν έκανε τίποτα.. Για να είναι εντάξει με 2gb ram μάλλον του έχεις 32bit win. Πόσες μνήμες έχεις? 2 των 1gb? Οι 2πυρινοι επεξεργαστές δεν αντέχουν πλέον. Πόσο μάλλον αν περάσουν λίγα ακόμα χρόνια. Θες 4πυρινο cpu έναν οικονομικό όμως. Το τροφοδοτικό δεν χρειάζεται να το ελέγξεις. Αυτό που έχεις είναι για πέταμα(ανακύκλωση). Ακόμα και αν δώσεις το μηχάνημα στην αδερφή σου. Μητρική δεν βάζεις. Αν είναι να τα αλλάξεις όλα με τα ίδια λεφτά παόρνεις σύγχρονο μηχάνημα και πολύ καλύτερο.
aggelos87 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Δοκιμες: αλλο τροφοδοτικο μνημες (πολυ πιθανο) αν δεν.. μαλλον μητρικη Θα ξεκινήσω με τις μνήμες για αρχή που έτσι κ αλλιώς θα τις αλλάξω. Μπορείς εσύ ή κάποιος άλλον να μου προτείνει; Αυτές που έχω πάνω θα τις βγάλω τελείως Όταν έρθει ο νέος υπολογιστής θα δοκιμάσω το νέο τροφοδοτικό πάνω του και βλέπουμε Για να είναι εντάξει με 2gb ram μάλλον του έχεις 32bit win. Πόσες μνήμες έχεις? 2 των 1gb? Οι 2πυρινοι επεξεργαστές δεν αντέχουν πλέον. Πόσο μάλλον αν περάσουν λίγα ακόμα χρόνια. Θες 4πυρινο cpu έναν οικονομικό όμως. Το τροφοδοτικό δεν χρειάζεται να το ελέγξεις. Αυτό που έχεις είναι για πέταμα(ανακύκλωση). Ακόμα και αν δώσεις το μηχάνημα στην αδερφή σου. Μητρική δεν βάζεις. Αν είναι να τα αλλάξεις όλα με τα ίδια λεφτά παίρνεις σύγχρονο μηχάνημα και πολύ καλύτερο. Ναι 32bit είναι και οι μνήμες 2 των 1gb Αν και σίγουρα δεν έχω τις γνώσεις σου σε βρίσκω λίγο υπερβολικό Για ποιον λόγο κάποιος που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να μπει 3 φορές την βδομάδα στο FB να χαζέψει ή να μπει στο youtube να ακούσει το τελευταίο hit του Χατζηγιάννη ξέρω 'γω να χρειαστεί 4πυρινο cpu; Δεν απαιτώ από τον υπολογιστή να κρατήσει άλλα 10 χρόνια και πολύ άντεξε ο μαύρος αλλά από το να τον πετάξω νομίζω είναι προτιμότερο να εντοπίσω το πρόβλημα, αν είναι οικονομική η επίλυσή του να προχωρήσω, να του βάλω και έξτρα μνήμη καί όσο αντέξει ακόμα άντεξε. Στην απίθανη περίπτωση που η αδερφή μου χρειαστεί κάτι καλύτερο ας πάει να το αγοράσει.. Όταν λες πως μητρική δεν βάζω; τι εννοείς; 2
SpirosZ68 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Μην αρχησεις με τις μνημες, αρχισε με το τροφοδοτικο που θελει αλλαγμα ετσι και αλλιως και στα φθηνα συστηματα ειναι ο συνηθης υποπτος για προβληματα, ειτε αμεσα ειτε εμμεσα. Μπορεις να παρεις απο τωρα το τροφοδοτικο που θα βαλεις στον καινουριο υπολογιστη και να δοκιμασεις με αυτο.Οσον αφορα τις μνημες, ξεκινα δοκιμαζοντας με μια μονο μνημη (δοκιμασε και με τις δυο μνημες βαζοντας μια καθε φορα).Κατα τη γνωμη μου οι περισσοτερες πιθανοτητες ειναι για μητρικη. Κανε εναν οπτικο ελεγχο για φουσκωμενους πυκνωτες.Αν εχει φουσκωμενους πυκνωτες επισκευαζεται.Αν το προβλημα ειναι στην μητρικη και τελικα τον κρατησεις για την αδερφη σου, μην δωσεις περισσοτερα απο 15-20 ευρω για αλλη μητρικη, δεν αξιζει τον κοπο, (θα αξιζε τον κοπο αν ειχες εναν πιο καλο επεξεργαστη). Σημειωτεον οι DDR2 μνημες πουλιουνται πολυ ακριβα και δεν ξερω αν αξιζει να βαλεις επιπλεον μνημη εκτος κι αν βρεις καποιον που να πουλαει φτηνα. 3
BlueBlood7 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Στο ξανα λέω. Αν είναι να αλλάξεις μητρική και μνήμες με τα ίδια χρήματα περίπου παίρνεις νέο σύστημα (μητρική-επεξεργαστής-μνήμες) με κόστος 100-130 ευρώ. Αν αλλάξεις όπως λες μητρική+μνήμες θα σου στοιχήσει περίππου κανα 50ρικο λίγο πάνω λίγο κάτω. Νομίζεις ότι αξίζει? Δεν είναι συλλεκτικά τα κομμάτια που έχεις. Δεν θα κρατήσεις για μουσείο. Η τεχνολογία προχωρά και ευτυχώς υπάρχουν οικονομικότατες προτάσεις που είναι απείρως καλύτερες από τα παλιά συστήματα. Μπορείς επίσης να βάλεις και αυτά που έχεις προς πώληση στο φόρουμ στις αγγελίες εφόσον τσεκάρεις βέβαια ότι είναι λειτουργικά τα κομμάτια. Είχα και εγώ ένα τέτοιο σύστημα παλιό (κλείνει 9 χρόνια) και τον έδωσα στην αδερφή μου. Του έβαλα έναν 4πυρινο και ένα ssd. Το τροφοδοτικό είναι σχετικά καλό που έχει και με λίγες ώρες χρήσης. Η χρήση που του κάνει είναι ακριβώς ίδια με την δική σου. Πήρε και ένα καινούργιο κουτί και πραγματικά έχει γίνει άλλο μηχάνημα. Ουσιαστικά η αναβάθμισή του ήταν ένα 4πυρινος cpu. Τώρα να αγοράσεις εσύ άλλη μητρική+επιπλέον μνήμες+ το γεγονός όπως σου ξανά λέω αυτοί οι 2πυρινοι cpu όσο περνά ο χρόνος γίνονται όλο και πιο αδύναμοι δεν αξίζει σε καμμία περίπτωση να το κάνεις αυτό. Θέλεις επιπλέον και μνήμες και cpu και αν έχει πρόβλημα και η μητρική τότε τι? Θα βρεις και μητρική? Δεν είμαι καθόλου υπερβολικός λοιπόν και στα γράφω για καλό σου για να αποφύγεις έξοδα που δεν θα πιάσουν τόπο. Δοκίμασε πρώτα άλλο τροφοδοτικό από κάποιον γνωστό σου αν και όπως σου είπα αυτό που έχεις δει είναι καθόλου μα καθόλου αξιόπιστο ακόμα και για παλιό σύστημα. Υπάρχουν επίσης επώνυμα οικονομικά τροφοδοτικά τροφοδοτικά από 45-60 ευρώ τα οποία ούτε καν μπορείς να τα συγκρίνεις με αυτό που έχεις. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα