Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα. θελω να αγορασω ενα ups και ειμαι ανεμεσα σε αυτα τα δυο. 

http://www.e-shop.gr/fortron-ep1000-line-interactive-ups-p-PER.701850

http://www.e-shop.gr/powerwalker-vi-1000-lcd-line-interactive-ups-p-PER.701920

το συστηματα μου ειναι:

Motherboard:Asus M5A97 R2.0
CPU: Amd Fx 8320 3.50Ghz (Overclock 4.30Ghz)
RAM: Kingston Hyperx Fury Blue DDR3 16GB (2X8)1866Mhz Dual Channel 
GPU: Sapphire R9 390 Nitro 8Gb Oc With back plate
SSD: Samsung 850 Evo 250Gb
HDD: 2xSeagate 1tb 7200rpm
Cooler: Cooler Master Nepton 240M
PSU: Corsair Tx850 80 PLUS
Case Cooling: 3 Fans Fan:1 (PHANTEKS PH-F140XP 140MM) 
Fan 2 (PHANTEKS PH-F200SP 200MM.) Fan 3 (NOCTUA NF-A14 Pwm 140mm)
SOUNDCARD PCI : Asus Xonar Dg 5.1
SOUNDCARD USB: Creative Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro
MONITOR 1: Dell ultrasharp 25 monitor u2515h
MONITOR 2: Samsung tv monitor syncmaster b2030hd

Δημοσ.

ξεχασα να αναφερω οτι δινω μεχρι 100 ευρω. η αγορα γινεται μονο απο eshop διοτι ειχα παρει ενα αλλο και βγηκε προβληματικο. και μου πιστωσανε τα χρηματα μου. 

Δημοσ.

http://www.e-shop.gr/apc-bx950ui-back-ups-950va-480w-230v-avr-6-iec-sockets-p-PER.664349 αν σε φτανουν ta watt που βγαζει.τα ιδια με τα αλλα βγαζει που ειναι 1000αρια

Μπα με τίποτα. Έχει κλοκαρισμένο τον amd, έχει και την 390, έχει σκληρούς, fans, κάρτα ήχου, 2 monitor. Δεν θα το ρίσκαρα. Σε αυτές τις περιπτώσεις που δεν μπορείς με κλοκαρισμένο cpu να δεις με σχετική ακρίβεια πόσα καταναλώνει το καλύτερο είναι να πάρει ένα μετρητή κατανάλωσης.

Δημοσ.

Καλησπέρα , για να μην ανοίγω νέο θέμα, το συστηματα μου ειναι:

Motherboard:Asus maximus vii ranger
CPU: Intel 4790K  (Overclock 4.30Ghz)
RAM: G.Skill RipjawsX 2133Mhz Dual Channel 

GPU: Gigabyte HD 7950 
PSU: EVGA SuperNova 750G2
Case Cooling: 4 Fans : NOCTUA NF-A12Pwm 
MONITOR 1: Dell ultrasharp 23monitor u2312hm
TV: LG 32'' (στην ετικέτα γράφει 180W)
Με ένα μετρητή κατανάλωσης , με το PC να τρέχει Prime95  και την τηλεόραση ανοιχτή μου βγάζει κατανάλωση 380W-400W.
Σας φαίνεται ρεαλιστικό ή να τρέξω και κανένα άλλο stress test. Επίσης αν κάποια στιγμή πάω σε καινούρια κάρτα γραφικών να υπολογίζω π.χ. +100W ή θα έχει καλύτερη(μικρότερη) κατανάλωση ?

Δημοσ.

Ανάλογα την κάρτα γραφικών που θα πάρεις. Αν είναι από τις τελευταίες ακόμα και την 1070 τότε θα έχεις ακόμη μικρότερη κατανάλωση από ότι έχεις τώρα. Οπότε με ένα ups που να βγάζει 480W θα είσαι καλυμμένος. Αν πας σε κάρτα amd τότε αλλάζουν τα δεδομένα γιατί είναι πιο ενεργοβόρες.

Δημοσ.

Μπα με τίποτα. Έχει κλοκαρισμένο τον amd, έχει και την 390, έχει σκληρούς, fans, κάρτα ήχου, 2 monitor. Δεν θα το ρίσκαρα. Σε αυτές τις περιπτώσεις που δεν μπορείς με κλοκαρισμένο cpu να δεις με σχετική ακρίβεια πόσα καταναλώνει το καλύτερο είναι να πάρει ένα μετρητή κατανάλωσης.

η cpu δνε ειναι τοσο θεμα που ειναι Overclocked αλλα η καρτα γραφικων που εχει μεγαλη καταναλωση.σε καποια Ups βεβαια μπορει να βρει υποδοχες σκετο surge οπου εκει μπορει να βαλει την δευτερη οθονη αμα δεν τον νοιαζει να παιρνει απο Ups αφου εχει την αλλη οταν κλεινει το Pc.

Καλησπέρα , για να μην ανοίγω νέο θέμα, το συστηματα μου ειναι:

Motherboard:Asus maximus vii ranger

CPU: Intel 4790K  (Overclock 4.30Ghz)

RAM: G.Skill RipjawsX 2133Mhz Dual Channel 

GPU: Gigabyte HD 7950 

PSU: EVGA SuperNova 750G2

Case Cooling: 4 Fans : NOCTUA NF-A12Pwm 

MONITOR 1: Dell ultrasharp 23monitor u2312hm

TV: LG 32'' (στην ετικέτα γράφει 180W)

Με ένα μετρητή κατανάλωσης , με το PC να τρέχει Prime95  και την τηλεόραση ανοιχτή μου βγάζει κατανάλωση 380W-400W.

Σας φαίνεται ρεαλιστικό ή να τρέξω και κανένα άλλο stress test. Επίσης αν κάποια στιγμή πάω σε καινούρια κάρτα γραφικών να υπολογίζω π.χ. +100W ή θα έχει καλύτερη(μικρότερη) κατανάλωση ?

Ανάλογα την κάρτα γραφικών που θα πάρεις. Αν είναι από τις τελευταίες ακόμα και την 1070 τότε θα έχεις ακόμη μικρότερη κατανάλωση από ότι έχεις τώρα. Οπότε με ένα ups που να βγάζει 480W θα είσαι καλυμμένος. Αν πας σε κάρτα amd τότε αλλάζουν τα δεδομένα γιατί είναι πιο ενεργοβόρες.

καλο θα ειναι να εχει λιγο περιθωριο γιατι αμα θελησει να βαλει και κατι αλλο θα τα φτασει τα 480 συν οπως ειπαν να μην εχεις το Ups στο τερμα γιατι θα σου βγαζει και λιγοτερη αυτονομια.αν ειναι οριακα κατι αλλο να βαλει το Ups θα κλεισει μετα απο λιγο λογω οτι θα εχει ξεπερασει τα χ watt που αντεχει.

Δημοσ.

η cpu δνε ειναι τοσο θεμα που ειναι Overclocked αλλα η καρτα γραφικων που εχει μεγαλη καταναλωση.σε καποια Ups βεβαια μπορει να βρει υποδοχες σκετο surge οπου εκει μπορει να βαλει την δευτερη οθονη αμα δεν τον νοιαζει να παιρνει απο Ups αφου εχει την αλλη οταν κλεινει το Pc.

καλο θα ειναι να εχει λιγο περιθωριο γιατι αμα θελησει να βαλει και κατι αλλο θα τα φτασει τα 480 συν οπως ειπαν να μην εχεις το Ups στο τερμα γιατι θα σου βγαζει και λιγοτερη αυτονομια.αν ειναι οριακα κατι αλλο να βαλει το Ups θα κλεισει μετα απο λιγο λογω οτι θα εχει ξεπερασει τα χ watt που αντεχει.

Έχει 80W τουλάχιστον περιθώριο. Πόση μεγαλύτερη διαφορά θα πρέπει να έχει? Λογικά κάποια στιγμή στο μέλλον θα αλλάξει και κάρτα γραφικών και η κατανάλωση που θα έχει θα είναι ακόμη μικρότερη άρα και μεγαλύτερο περιθώριο.

Δημοσ.

Έχει 80W τουλάχιστον περιθώριο. Πόση μεγαλύτερη διαφορά θα πρέπει να έχει? Λογικά κάποια στιγμή στο μέλλον θα αλλάξει και κάρτα γραφικών και η κατανάλωση που θα έχει θα είναι ακόμη μικρότερη άρα και μεγαλύτερο περιθώριο.

το θεωρω μικρο περιθωριο για ποιο λογο.α.μπορει να θες να βαλεις κατι αλλο ακομα πανω.πχ μια δευτερη οθονη,μια μεγαλυτερη οθονη,να βαλεις μια συσκευη ακομα πχ μια κονσολα.τα 80 watt τα θεωρω μικρο περιθωριο και απο την αποψη οτι το ups θα δουλευει στο μεγιστο του.το να παρεις ενα λιγο μεγαλυτερο Ups θα σου δωσει περισσοτερη αυτονομια και σε καποια μοντελα η διαφορα δεν ειναι τοσο μεγαλη οποτε αξιζει αν μπορει να δωσει τα χρηματα παντα.αν τωρα ειναι σιγουρος οτι δεν θα χρειαστει παραπανω οκ.απλα επειδη ενα Ups ειδικα αν ειναι apc κραταει πολλα χρονια απλα αλλαζοντας μπαταρια σε 5 χρονια μπορει οι αναγκες του να εχουν αλλαξει.ναι σιγουρα οσο πεφτουν τα nm πεφτουν και τα watt αλλα να εισαι τοσο στο οριο?και πραγματι στο μελλον θα παρει πχ μια καρτα με λιγοτερο καταναλωση ή θα θελει κανα crossfire/sli?

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια.αγορασα το fsp 1000.

να ανάφερω ότι το ups είναι δεύτερο.σε Αυτό έχω την Dell και το pc.την άλλη οθόνη την έχω σε ένα apc 500.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...