l337 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Είσαι απλά παράνομος και κομπλεξικός. Ενώ εσύ δεν είσαι παράνομος Φύγε λοιπόν από τη μέση πριν σε κάνω κόσκινο με το Τσέχικο που έχω στο ντουλαπάκι, μιας και επί της ουσίας κάποιος δικός μου άνθρωπος κινδυνεύει εξαιτίας σου. Ακούγεται τόσο απειλητικό όσο το να σημαδεύεις στη πλάτη κάποιον με ένα καρότο. Να είσαι σίγουρος ότι εσένα και όποιου άλλου είχε αυτό το "πανέμορφο" υφάκι, δεν θα κουνιόμουν χιλιοστό.
YourTrueLegend Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Σωστός. Αν κάθε 1 λεπτό όμως (κυριολεκτικά) πρέπει να πιάνεις μεσαία για να προσπεράσεις την νταλίκα/γεράκο που κάνει πικνικ δεξιά/παπάκι που πάει με 60, δεν είσαι πιο επικίνδυνος αλλάζοντας συνεχώς λωρίδα; Έστω ότι δεν είσαι, δεν θα τα παίξουν μετά από λίγο τα νεύρα σου; Ουσιαστικα μενεις μεσαια λωριδα, δεν αντιλεγω. Απανταω κυριως σε κατι ποστ που ειναι πιο επικινδυνα κι απο αυτους που τρεχουν με 180, στα οποια γραφτηκε οτι εφοσον πας με το μεγιστο οριο ταχυτητας, δικαιουσαι να παραμεινεις στην αριστερη λωριδα επειδη οποιος παει να σε προσπερασει θα ειναι παρανομος. Η παρανομια του αλλου δεν κανει την δικη σου ουτε νομιμη, ουτε λιγοτερο επικινδυνη, οποτε Ελληναρες παψτε να ασχολειστε με την παρανομια του αλλου και δειτε πρωτα τη δικη σας μπας και μαθετε να οδηγατε ποτε. (Δεν αναφερομαι σε εσενα με το δευτερο ενικο). Επισης μιας που μιλαμε για πολεις , οι περισσοτερες κεντρικες αρτηριες οπου συναντωνται και τρεις λωριδες δεν εχουν οριο τα 50 οπως αναφερθηκε, αλλα τα 80. Αυτος που πηγαινει με 80 λοιπον δεν δικαιοδοτειται να κανει καταληψη αριστερης λωριδας πλην της περιπτωσης να βρεθει σε κινηση.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 πλην της περιπτωσης να βρεθει σε κινηση. και του να θέλει να στρίψει αριστέρα (πχ Μεσογείων) 1
visualizer Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Το να κατσικωθεί κάποιος στην αριστερή κλείνοντας το δρόμο (ακόμα και αν πηγαίνει με το όριο ή και παραπάνω) είναι ηλίθιο. Το ότι "δε πρέπει να τρέξω με παραπάνω από όσα πας εσύ" δεν είναι σοβαρός λόγος. Γεννάει η γυναίκα μου, ή χτύπησε ο φίλος μου και χάνει αίμα, θα τρέξω σαν τον τρελό. Δε σου πέφτει λόγος, ούτε είσαι όργανο του νόμου. Είσαι απλά παράνομος και κομπλεξικός. Φύγε λοιπόν από τη μέση πριν σε κάνω κόσκινο με το Τσέχικο που έχω στο ντουλαπάκι, μιας και επί της ουσίας κάποιος δικός μου άνθρωπος κινδυνεύει εξαιτίας σου. Αν όντως μιλάμε για τέτοια περίπτωση ανάβεις αλαρμ φώτα και βαράς κόρνες. είμαι σίγουρος πως το μεγαλύτερο ποσοστό θα κάνει δεξιά.Όσο για την τελευταία πρόταση σου .. γελάνε ακόμα και οι πέτρες . 1
men in black Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Το να κατσικωθεί κάποιος στην αριστερή κλείνοντας το δρόμο (ακόμα και αν πηγαίνει με το όριο ή και παραπάνω) είναι ηλίθιο. Το ότι "δε πρέπει να τρέξω με παραπάνω από όσα πας εσύ" δεν είναι σοβαρός λόγος. Γεννάει η γυναίκα μου, ή χτύπησε ο φίλος μου και χάνει αίμα, θα τρέξω σαν τον τρελό. Δε σου πέφτει λόγος, ούτε είσαι όργανο του νόμου. Είσαι απλά παράνομος και κομπλεξικός. Φύγε λοιπόν από τη μέση πριν σε κάνω κόσκινο με το Τσέχικο που έχω στο ντουλαπάκι, μιας και επί της ουσίας κάποιος δικός μου άνθρωπος κινδυνεύει εξαιτίας σου. Βασικά η αριστερή ειναι μονο για προσπέραση κατόπιν επιστρέφεις στην επόμενη δεξιά σου λωριδα. Και οι τρεις λουρίδες εχουν το ίδιο όριο ταχύτητας ανεξερετως Οποιοσδήποτε ξεπερνά το οριο ταχύτητας ειναι παραβάτης και παρανόμως ας είναι και στην αριστερή . Το αυτοκίνητο σου δεν αντικαθιστά ασθενοφόρα πυροσβεστικές περιπολικα κτλ. Ακομα και αν έχεις λογο ο άλλος δεν εχει υποχρεώση να τσακιστεί να φύγει απο την μεση για να περασεις εσυ παρα μονο αν εισαι αθενοφορο περιπολικό κτλ. Οσο για το τσεχικο ..............................βαλτο στο ντουλαπακι σου....... 1
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Moderators Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Ουσιαστικα μενεις μεσαια λωριδα, δεν αντιλεγω. Οχι. Οταν δεν εχει νταλικες και πολλα αυτοκινητα παω δεξια, με 110-130. Αλλα αυτο δεν είναι το σύνηθες δυστυχως. Μονο αν καποιος οδηγει επαρχια ή βγει τελειως εκτος Αθηνας (μετα τη Μαλακασα).
Haldol Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Αν όντως μιλάμε για τέτοια περίπτωση ανάβεις αλαρμ φώτα και βαράς κόρνες. είμαι σίγουρος πως το μεγαλύτερο ποσοστό θα κάνει δεξιά.Όσο για την τελευταία πρόταση σου .. γελάνε ακόμα και οι πέτρες . Προσωπικά δεν έχω πυροβόλο όπλο - ούτε καν κυνηγετική καραμπίνα. Η τελευταία πρόταση είναι ενδεικτική του μέχρι τι μπορεί να προκύψει εάν παίρνουμε το νόμο στα χέρια μας (wild, wild west στυλ). Ο άλλος λοιπόν αποφασίζει ότι κακώς θέλω να τρέξω με 150+ και γι' αυτό μου κλείνει το δρόμο. Ε κι εγώ με τη σειρά μου μπορώ ν' αποφασίσω ότι κινδυνεύω (εγώ ή κάποιος δικός μου) εξαιτίας του, άρα πρέπει να αμυνθώ. Βλέπεις που οδηγούμαστε όταν "αναλαμβάνουμε δράση" για πράγματα που δεν μας αφορούν; Εάν θεωρεί ο οποιοσδήποτε ότι κακώς κάνω κάτι που κάνω στο δρόμο, υπάρχει ένα πολύ όμορφο τριψήφιο νουμεράκι για να ενημερώσει, είναι σίγουρα πιο κατάλληλοι από τον ίδιο ώστε να επιβάλλουν την τάξη. 2
YourTrueLegend Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Εξαλλου αυτο ειναι ενα απο τα βασικα προβληματα του Ελληναρα οδηγου. Αποφασιζει δικαζει και καταδικαζει μονος του -παντα στο δρομο την ωρα της οδηγησης- τους αλλους οδηγους. Τις πλειστες δε φορες το κανει γιατι θεωρει οτι η μαλακια του αλλου οδηγου απαλλασει τον ιδιο για τις δικες του μλκιες στο δρομο. Να, ας πουμε βλεπει ο Ελληναρας που εχει στρογγυλοκαθισει αριστερη λωριδα χωρις λογο, εναν αλλον Ελληναρα να παει με 150 και να του αναβει φωτα για να προσπερασει, ε δε γινεται να το αφησει ετσι, πρεπει να παρει θεση πανω στο ζητημα. Τι θεση θα παρει λοιπον; Η θα πατησει γκαζι για να στησουν μια κοντριτσα στα γρηγορα να δουμε ποιος την εχει μεγαλυτερη ή θα αραξει αριστερη λωριδα για να σπασει τα νευρα στον πισω "επειδη ειναι παρανομος" και καλα. Λες και ορισε κανεις αυτον υπευθυνο για την τηρηση των οριων ταχυτητας. Η δουλεια σας οταν πιανετε τιμονι δεν ειναι να ασχολειστε με το πως οδηγουν οι αλλοι, ουτε να βαλετε μυαλο στους παρανομους, αλλα να τηρειτε τον ΚΟΚ εσεις οι ιδιοι. Και ο ΚΟΚ λεει να οδηγατε δεξια λωριδα , ειτε ο πισω σας παει με 100 ειτε με 300. Δεν ειναι δουλεια σας να τον κοψετε. Η μονη δικαιοδοσια σας ειναι να οδηγατε δεξια. Και οπως ειστε δεξια κανετε και μια σταση οπου υπαρχει χωρος και επιτρεπεται η σταση και καλειτε το τριψηφιο που λεει κι ο απο πανω και τον αναφερετε με πινακιδες κλπ και συνεχιζετε την πορεια σας μετα απο 1 λεπτο. Τοσο απλα ειναι τα πραγματα κι ομως αδυνατειτε να τα καταλαβετε, αποδειξη του τι κουβαλανε μεσα στο κεφαλι τους καποιοι και αποδειξη γιατι η Ελλαδα διαθετει τοσο επικινδυνους οδηγους. Κομπλεξ, αγνοια και μαγκια κλανια, αυτοι ειναι οι λογοι, τιποτε περισσοτερο. 1
sam75 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Εξαλλου αυτο ειναι ενα απο τα βασικα προβληματα του Ελληναρα οδηγου. Αποφασιζει δικαζει και καταδικαζει μονος του -παντα στο δρομο την ωρα της οδηγησης- τους αλλους οδηγους. Τις πλειστες δε φορες το κανει γιατι θεωρει οτι η μαλακια του αλλου οδηγου απαλλασει τον ιδιο για τις δικες του μλκιες στο δρομο. Να, ας πουμε βλεπει ο Ελληναρας που εχει στρογγυλοκαθισει αριστερη λωριδα χωρις λογο, εναν αλλον Ελληναρα να παει με 150 και να του αναβει φωτα για να προσπερασει, ε δε γινεται να το αφησει ετσι, πρεπει να παρει θεση πανω στο ζητημα. Τι θεση θα παρει λοιπον; Η θα πατησει γκαζι για να στησουν μια κοντριτσα στα γρηγορα να δουμε ποιος την εχει μεγαλυτερη ή θα αραξει αριστερη λωριδα για να σπασει τα νευρα στον πισω "επειδη ειναι παρανομος" και καλα. Λες και ορισε κανεις αυτον υπευθυνο για την τηρηση των οριων ταχυτητας. Η δουλεια σας οταν πιανετε τιμονι δεν ειναι να ασχολειστε με το πως οδηγουν οι αλλοι, ουτε να βαλετε μυαλο στους παρανομους, αλλα να τηρειτε τον ΚΟΚ εσεις οι ιδιοι. Και ο ΚΟΚ λεει να οδηγατε δεξια λωριδα , ειτε ο πισω σας παει με 100 ειτε με 300. Δεν ειναι δουλεια σας να τον κοψετε. Η μονη δικαιοδοσια σας ειναι να οδηγατε δεξια. Και οπως ειστε δεξια κανετε και μια σταση οπου υπαρχει χωρος και επιτρεπεται η σταση και καλειτε το τριψηφιο που λεει κι ο απο πανω και τον αναφερετε με πινακιδες κλπ και συνεχιζετε την πορεια σας μετα απο 1 λεπτο. Τοσο απλα ειναι τα πραγματα κι ομως αδυνατειτε να τα καταλαβετε, αποδειξη του τι κουβαλανε μεσα στο κεφαλι τους καποιοι και αποδειξη γιατι η Ελλαδα διαθετει τοσο επικινδυνους οδηγους. Κομπλεξ, αγνοια και μαγκια κλανια, αυτοι ειναι οι λογοι, τιποτε περισσοτερο. ακριβως ετσι ...πριν απο λιγο καιρο ημουν παλι περιφερειακο,ηταν ενας παπους και πηγαινε με 80 τερμα αριστερα!! Αναβω φωτα,κορνα ολα τα παντα δεν παιρνει χαμπαρι,παω απο δεξια του λεω παπου κανε ΔΕΞΙΑ !! Με βριζει και μου λεει γιατι θες να τρεξεις θα μας σκοτωσεις ολους ! ??? Δηλαδη τρελα πραγματα !!!! 1
visualizer Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Προσωπικά δεν έχω πυροβόλο όπλο - ούτε καν κυνηγετική καραμπίνα. Η τελευταία πρόταση είναι ενδεικτική του μέχρι τι μπορεί να προκύψει εάν παίρνουμε το νόμο στα χέρια μας (wild, wild west στυλ). Ο άλλος λοιπόν αποφασίζει ότι κακώς θέλω να τρέξω με 150+ και γι' αυτό μου κλείνει το δρόμο. Ε κι εγώ με τη σειρά μου μπορώ ν' αποφασίσω ότι κινδυνεύω (εγώ ή κάποιος δικός μου) εξαιτίας του, άρα πρέπει να αμυνθώ. Βλέπεις που οδηγούμαστε όταν "αναλαμβάνουμε δράση" για πράγματα που δεν μας αφορούν; Εάν θεωρεί ο οποιοσδήποτε ότι κακώς κάνω κάτι που κάνω στο δρόμο, υπάρχει ένα πολύ όμορφο τριψήφιο νουμεράκι για να ενημερώσει, είναι σίγουρα πιο κατάλληλοι από τον ίδιο ώστε να επιβάλλουν την τάξη. Καταρχάς δεν είναι κάτι που δεν αφορά τους υπόλοιπους .. καλώς η κακώς δεν είσαι μόνος σου στον δρόμο και όταν τρέχεις με 150 βάζεις την ζωή όλων σε κίνδυνο , κάτι τέτοιο πρέπει να μας αφορά όλους . Όσο για το παράδειγμα σου θα το θεωρήσω ατυχές μιας και σε καμία περίπτωση δεν τίθεται θέμα αυτοάμυνας . Εσύ γουστάρεις να τρέχεις στην αριστερή ενώ ο άλλος γουστάρει να πηγαίνει με το όριο στην αριστερή , δεν βλέπω γιατί κάποιος από τους δύο είναι "λιγότερο ένοχος" .Όπως έχω πει και άλλες φορές αυτά τα δύο είδη οδηγών βάζουν τους πάντες σε κίνδυνο και συχνά την πληρώνουν αθώοι . Όπως είχε πει ένα παλικάρι θα έπρεπε να υπάρχει μια λωρίδα για τους μεθυσμένους/αυτους που μιλάνε στο κινητο και μια λωρίδα για αυτούς που τρέχουν ώστε να σκοτώνονται μεταξύ τους χωρίς να την πληρώνουν αθώοι .
adi32 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2016 Τι θεμα ειναι για τις λεωφορους μεσα στην πολη αλλα τελος παντων Με το να κατσει καποιος στην αριστερη και να πηγαινει με το οριο και να μην κανει δεξια επιτηδες για να αναγκασει ολους τους πισω να πανε με το οριο τι θα καταφερει ? 1) Να τους εκνευρισει 2) Να του κολλανε επικινδυνα 3) Να τον περασουν απο δεξια 4) Να τον περασουν απο το αντιθετο ρευμα 5) Να προκληθει ατυχημα στο οποιο μπορει να την πληρωσει κι αυτος Τι δε θα καταφερει ? Να επιβαλει το οριο του σε ολους τους αλλους 4
Haldol Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Καταρχάς δεν είναι κάτι που δεν αφορά τους υπόλοιπους .. καλώς η κακώς δεν είσαι μόνος σου στον δρόμο και όταν τρέχεις με 150 βάζεις την ζωή όλων σε κίνδυνο , κάτι τέτοιο πρέπει να μας αφορά όλους . Όσο για το παράδειγμα σου θα το θεωρήσω ατυχές μιας και σε καμία περίπτωση δεν τίθεται θέμα αυτοάμυνας . Εσύ γουστάρεις να τρέχεις στην αριστερή ενώ ο άλλος γουστάρει να πηγαίνει με το όριο στην αριστερή , δεν βλέπω γιατί κάποιος από τους δύο είναι "λιγότερο ένοχος" .Όπως έχω πει και άλλες φορές αυτά τα δύο είδη οδηγών βάζουν τους πάντες σε κίνδυνο και συχνά την πληρώνουν αθώοι . Όπως είχε πει ένα παλικάρι θα έπρεπε να υπάρχει μια λωρίδα για τους μεθυσμένους/αυτους που μιλάνε στο κινητο και μια λωρίδα για αυτούς που τρέχουν ώστε να σκοτώνονται μεταξύ τους χωρίς να την πληρώνουν αθώοι . Πράγματι η συμπεριφορά των υπολοίπων χρηστών της οδού μας αφορά. Δεν μας αφορά όμως η επιβολή των νόμων και των ορίων. Γι' αυτό σε τέτοια περίπτωση, κάνουμε δεξιά, σταματάμε στη Λ.Ε.Α. ή στο έρεισμα με αλάρμ & τηλεφωνούμε όμορφα και ωραία στο 100. Ατυχές ή όχι το παράδειγμα (ήταν επίτηδες τραβηγμένο) δείχνει το τι μπορεί να προκληθεί όταν το παίζουμε καουμπόηδες. Εγώ παρανομώ που πηγαίνω με 150. Εσύ που μπαστακώνεσαι στην αριστερή χωρίς να πραγματοποιείς προσπέραση (πράγμα επίσης παράνομο) με μοναδικό σκοπό να μην σε περάσω ή έστω να μην τρέξω, τι κάνεις, παραδίδεις μαθήματα οδηγικής ασφάλειας; Διότι και αυτή η συμπεριφορά ενέχει κίνδυνο. Η απάντηση λοιπόν όταν ο μπροστά, ο πίσω ή ο πλάι κάνει μαλακία, δεν είναι να κάνουμε κι εμείς μία άλλη μαλακία παίζοντάς το Ράμπο. Είναι να κάνουμε στην άκρη, να ενημερώσουμε τις αρχές και έπειτα να συνεχίσουμε να πηγαίνουμε όπως πρέπει, ώστε ο κίνδυνος να μην αυξηθεί περισσότερο.
visualizer Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Nαι άμα περιμένεις από την αστυνομία σώθηκες .. Δεν διαφωνούμε σε κάτι , απλά δεν είμαι της λογικής του ότι πηγαίνω δίχως αύριο στην αριστερή λωρίδα και ο άλλος είναι υποχρεωμένος να κάνει δεξια .Μου έχει τύχει σε πολλές περιπτώσεις να κάνω προσπέραση και να κολλάει ο άλλος από πίσω μου λες και είμαι αναγκασμένος να το πατήσω τέρμα για να μην αναγκαστεί να κόψει ταχύτητα ο δολοφόνος που έρχεται με 180 .. 2
fotaras13 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2016 Το πιο ωραίο σκηνικό σε αριστερή λωρίδα κλασσικά στον Κηφισό προς παραλία ο μάγκας με το ακριβό αυτοκίνητο που έρχεται με 200 ίσα που προλαβαίνεις και τον βλέπεις στο καθρέφτη και ανάβει φώτα να κάνουν στη πάντα ένας ένας... Σε ένα σημείο είναι ουσιαστικά μόνος του τέρμα αριστερά με ταχύτητα γύρω στα 100-120 (δεν είχε πολύ κίνηση) και σκάει πίσω του ο κάγκουρας νο2 και του ανάβει τα φώτα να κάνει στην άκρη. Ο νο1 δεν κάνει στην άκρη αλλά γκαζώνει με το εργαλείο και τον αφήνει πίσω 400 μέτρα τον άλλο και ο άλλος πάει και κολλάει πίσω του ενώ συνεχίζει το πάτημα ο νο1: "είναι δικός μου ο δρόμος" ένα πράγμα και αρνείται πεισματικά να κάνει στην άκρη... Μέχρι που τον πέρασε ο άλλος από δεξιά και του έριξε και μπινελίκια, κόρνες νομίζοντας ο νo2 ότι είναι αυτός ο σωστός της υπόθεσης... Η ιστορία με το γάιδαρο που λέει τον πετεινό κεφάλα δλδ... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα