zio10 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Οταν ανεβαινω τον Κηφισο με δυο λωριδες δεξια γεματες και ειμαι στην αριστερη με 100-120 και ο αλλος κολαει απο πισω τι αν του πεις ? Δεν τον ξέρω το δρόμο, δεν ξέρω με πόσα μπορεί να πάει κάποιος εκεί. Αλλά σε εθνικές - εγνατία κλπ έχω προσέξει ότι για 1-2 δευτερόλεπτα αν αφαιρεθείς αριστερά μπορεί κάποιος να σου κολλήσει από πίσω, που δε φαινόταν πουθενά στον καθρέφτη σου! Γενικα πρεπει να οδηγας δεξια, δεν βρισκω τον λογο να καθεσαι αριστερα οταν δεν υπαρχει καποιος να προσπερασεις στην δεξια λωριδα ,εκτος αν πας με 200+ Συμφωνώ, εγώ και σε άδειο δρόμο δεν κάθομαι ποτέ αριστερά για το λόγο που έγραψα. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να εμφανιστεί κάποιος πιο γρήγορος! 1
Haldol Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Υπάρχουν κι οι λακούβες Π.χ. σε συγκεκριμένο σημείο στον ΒΟΑΚ κάθομαι μπάστακας στην αριστερή για αρκετή απόσταση, το ξέρω ότι δε πρέπει, αλλά η δεξιά έχει πηγάδια, όχι λακούβες! Άμα έρθει ο σούπερ-γρήγορος ας με περάσει από δεξιά, εγώ δε ψήνομαι να σπάσω τα αμορτισέρ. Ναι, κακώς, αλλά. 6
zio10 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Υπάρχουν κι οι λακούβες Π.χ. σε συγκεκριμένο σημείο στον ΒΟΑΚ κάθομαι μπάστακας στην αριστερή για αρκετή απόσταση, το ξέρω ότι δε πρέπει, αλλά η δεξιά έχει πηγάδια, όχι λακούβες! Άμα έρθει ο σούπερ-γρήγορος ας με περάσει από δεξιά, εγώ δε ψήνομαι να σπάσω τα αμορτισέρ. Ναι, κακώς, αλλά. Ειδική περίπτωση αυτό! Και ο γρήγορος που σε έβριζε θα σου δώσει δίκιο μετά και θα ξέρει για άλλη φορά!
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Γενικα πρεπει να οδηγας δεξια, δεν βρισκω τον λογο να καθεσαι αριστερα οταν δεν υπαρχει καποιος να προσπερασεις στην δεξια λωριδα ,εκτος αν πας με 200+ Συμφωνώ, αλλά ο TS μιλάει για μεγάλες λεοφόρους κι όχι για εθνικές οδούς/αυτοκινητόδρομους και κάποιες από αυτές επιτρέπουν ακόμα τις αριστερές στροφές, πχ Μεσογείων. Άρα υπάρχει λόγος για να κάθεσαι στα αριστερά... 1
fotaras13 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Κάποια ποστ που διάβασα δείχνουν όχι απλά ότι είμαστε κακοί οδηγοί και άσχετοι με στοιχειώδη πράγματα του ΚΟΚαλλά ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχει δίπλωμα οδήγησης σε ορισμένους... 1
dimitrisOP Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Συμφωνώ, αλλά ο TS μιλάει για μεγάλες λεοφόρους κι όχι για εθνικές οδούς/αυτοκινητόδρομους και κάποιες από αυτές επιτρέπουν ακόμα τις αριστερές στροφές, πχ Μεσογείων. Άρα υπάρχει λόγος για να κάθεσαι στα αριστερά... καλα ναι σε κατι τετοιες περιπτωσεις , η οταν εχει κινηση δεν μπορεις να κανεις κατι
tomasss Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Πάνω από όλα, να τηρούνται τα όρια ταχύτητας. Διότι προφανώς και έχω δικαίωμα να κινηθώ στην αριστερή λωρίδα, ακόμη και με 90 , αφού τόσο είναι το όριο , για να προσπεράσω τους υπόλοιπους εάν στην δεξιά ή την μεσαία κινούνται πιο αργά (π.χ. Περιφερειακή Θεσσαλονίκης). Και προφανώς , ο ''βιαστικός'' παρανομεί και παράλληλα ενοχλεί όταν με κολλάει σε απόσταση αναπνοής και τσατίζεται που δεν τρέχει με όσο μπορεί να πάει το αμάξι του. Το ίδιο προφανώς ισχύει και στην Εγνατία Οδό όπου το όριο είναι τα 130. Τουλάχιστον , μέσα στα πλαίσια της αυθαιρεσίας τους ( και εγώ καμμιά φορά) , οι ''βιαστικοί'' ας δείξουν και λίγο σεβασμό. Ένα διακριτικό σινιάλο με τα φώτα από ασφαλή απόσταση και όταν μπορέσει ο προπορευόμενος να μπει δεξιά, ας προσπεράσουν.
nikko_ Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Σε ολο τον πολιτισμένο κόσμο η αριστερή λωρίδα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για προσπέραση. Οπότε γενικά δεν επιτρέπεται να είσαι εκεί, ακόμη κι αν πηγαινεις με το όριο ταχύτητας. Μόνη εξαίρεση να έχουν πήξει κι οι άλλες λωρίδες. Όπως λέει κι ο ΚΟΚ: "Η ακραία αριστερή λωρίδα χρησιμοποιείται από επιβατηγά οχήματα ή μοτοσικλέτες ως λωρίδα προσπέρασης και καθίσταται κι αυτή λωρίδα κυκλοφορίας, εφόσον οι υπόλοιπες λωρίδες τελούν υπό καθεστώς κυκλοφοριακής συμφόρησης" 11
adi32 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Το πρόβλημα μέσα στην πόλη είναι με τη νοοτροπία κάποιων ότι θα πάω στην αριστερή για πιο γρήγορα αλλά θα προχωράω με 50 με αποτέλεσμα να μαζεύονται όλοι στην αριστερή και η δεξιά να είναι άδεια και να σε αναγκάζουν να αλλάζεις συνέχεια λωρίδες. Υπάρχουν και οι περιπτώσεις που ο άλλος με το φορτηγό θα σου πει εγώ θέλω να κάνω αριστερά σε 2 χλμ και καβατζωνω την αριστερή απο τώρα. Οπότε αυτά που λέει ο κοκ δεν ξέρω κατά πόσο ισχύουν μέσα στην πόλη
nikko_ Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Κακώς δεν ανέφερα ότι τα ανωτέρω ισχύουν σε αυτοκινητοδρόμους και δρόμους ταχείας κυκλοφορίας. 1
sam75 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Πάνω από όλα, να τηρούνται τα όρια ταχύτητας. Διότι προφανώς και έχω δικαίωμα να κινηθώ στην αριστερή λωρίδα, ακόμη και με 90 , αφού τόσο είναι το όριο , για να προσπεράσω τους υπόλοιπους εάν στην δεξιά ή την μεσαία κινούνται πιο αργά (π.χ. Περιφερειακή Θεσσαλονίκης). Και προφανώς , ο ''βιαστικός'' παρανομεί και παράλληλα ενοχλεί όταν με κολλάει σε απόσταση αναπνοής και τσατίζεται που δεν τρέχει με όσο μπορεί να πάει το αμάξι του. Το ίδιο προφανώς ισχύει και στην Εγνατία Οδό όπου το όριο είναι τα 130. Τουλάχιστον , μέσα στα πλαίσια της αυθαιρεσίας τους ( και εγώ καμμιά φορά) , οι ''βιαστικοί'' ας δείξουν και λίγο σεβασμό. Ένα διακριτικό σινιάλο με τα φώτα από ασφαλή απόσταση και όταν μπορέσει ο προπορευόμενος να μπει δεξιά, ας προσπεράσουν. Είμαι Θεσσαλονίκη, οδηγώ 8 ώρες την ημέρα και περνάω 2 φορές από περιφερειακό, όπως ξέρεις κάνουν έργα όλο το καλοκαίρι μέχρι να χαλάσει ο καιρός δηλαδή τέλη Οκτωβρίου περίπου. Δεν είναι λίγες οι φορές που πήγαν να με σκοτώσουν διάφοροι άσχετοι η βιαστικά φορτηγά. Πλέον διαλέγω την μεσαία λωρίδα όταν δεν βιάζομαι να πάω πίσω γρήγορα στην εταιρία και την αριστερή όταν βιάζομαι πολύ αλλά πρόσεξε... Πάντα κοιτάζω και απέναντι γιατί έχουν φύγει αρκετοί και ήρθαν στο αντίθετο ρεύμα. Τεσπα αν θέλετε να πηγαίνετε με 100 καλύτερα στη μεσαία λωρίδα, κάτω από 100 δεξιά αλλά με προσοχή μην σας φάει κάνα φορτηγό, αριστερά μόνο πάνω από 100 μην πάτε αριστερά με λιγότερα χιλιόμετρα θα προκληθεί ατύχημα η δυστύχημα είστε επικίνδυνα άτομα.
l337 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 .......Τεσπα αν θέλετε να πηγαίνετε με 100 καλύτερα στη μεσαία λωρίδα, κάτω από 100 δεξιά αλλά με προσοχή μην σας φάει κάνα φορτηγό, αριστερά μόνο πάνω από 100 μην πάτε αριστερά με λιγότερα χιλιόμετρα θα προκληθεί ατύχημα η δυστύχημα είστε επικίνδυνα άτομα. Σε δρόμο που έχει όριο πόση ταχύτητα;
sam75 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Σε δρόμο που έχει όριο πόση ταχύτητα; Αναλογως το σημείο, δεν έχει σταθερό σήμα ταχύτητας, έως 130 πάει. Δεν κατάλαβες μάλλον, εδώ κάνουν αγώνες μερικοί αυτό είναι το πρόβλημα, μόλις δουν κίνηση, γιατι μαζεύει κίνηση πολύ, πατάνε φρένο αλλά αν είσαι μέσα με 150 σταματάει; δύσκολα. Έχει πρόβλημα ο περιφερειακός μας σοβαρό.
l337 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Αναλογως το σημείο, δεν έχει σταθερό σήμα ταχύτητας, έως 130 πάει. Δεν κατάλαβες μάλλον, εδώ κάνουν αγώνες μερικοί αυτό είναι το πρόβλημα, μόλις δουν κίνηση, γιατι μαζεύει κίνηση πολύ, πατάνε φρένο αλλά αν είσαι μέσα με 150 σταματάει; δύσκολα. Έχει πρόβλημα ο περιφερειακός μας σοβαρό. Oκ τότε, δεν κατάλαβα ότι μιλούσες για τον περιφερειακό.
sam75 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2016 Oκ τότε, δεν κατάλαβα ότι μιλούσες για τον περιφερειακό. Περιφερειακό Θεσσαλονίκης φίλε, ότι χειρότερο για αυτούς που πάνε αργά και ότι χειρότερο αν βιάζεσαι. Αν είσαι από Θεσσαλονίκη σίγουρα έχεις πετύχει τον μάγκα με την Mercedes, βγαλμένο το χέρι έξω, το Μ.. νακι δίπλα, άνετος με 60 χιλιόμετρα στην αριστερή λωρίδα, αν του πεις κάτι σου βρίζει το σπίτι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα