Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μακάρι να το τελειώσει σύντομα μήπως πιάσει να κάνει επιτέλους το Dune!

το Forever War θες να πεις, αυτο εχει ανακοινωσει πως ειναι το dream project του εδω και χρονια.

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ο Ford ποτέ δεν μου άρεσε ιδιαίτερα ως ηθοποιός. Ακόμη και στο blade runner την παράσταση κλέβει ο Rutger Hauer. Ο Ford σαν χαμένος μοιάζει.

Σε ταινίες δράσης τύπου Indiana Jones που παίζει τον ωραίο και εξυπνάκια ταιριάζει περισσότερο.

Οσον αφορά τον Riddley Scott ανάκαθεν ήταν ασταθής στην ποιότητα των ταινιών.

Εγώ βλέπω όμως ότι οι καλύτερες ταινίες του είναι από το 2000 και έπειτα.

Ακόμη και το Councellor μου άρεσε παρά την βαθμολογία 5 στο imdb.

Exodus, Kingdom of Heaven, American Gangster, Prometheus, Matchstick Men , Black Hawk Down , Gladiator και Duellists, Blader Runner από παλιότερα είναι ποιοτικές ταινίες.

Πολλοί τον κατηγορούν γιατί οι ταινίες του είναι ψυχρές (εξαίρεση το Gladiator). Εμένα αυτό μου αρέσει στις ταινίες του.

Οπτικά-εικαστικά είναι άψογες. Σε γενικές γραμμές είναι all around σκηνοθέτης.

Δημοσ.

Μια από τις αγαπημένες μου ταινίες με τον καλύτερο ηθοποιό, που άφησε εποχή αλλά κυρίως η μουσική του...

Δημοσ.

Μια από τις ταινίες που άλλαξε στην εποχή της τον ρεαλισμό του Sci-fi με την εκπληκτική ατμόσφαιρα που ενίσχυε η μοναδική μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου. Ελπίζω (αν και πολύ το φοβάμαι) να μην την ξεφτιλίσουν.

Όσοι είστε το αθλήματος διαβάστε και το βιβλίο στο οποίο βασίστηκε που για μένα είναι καλύτερο απ' την ταινία "Do Androids Dream Of Electric Sheep - Philip K. Dick".

• Like 3
Δημοσ.

Δεν έχω δει το blade runner.

Λέει τίποτα;

Τώρα πια,όχι.

Δε θα ζητάς πίσω τις δύο ώρες της ζωής σου βέβαια,αλλά το 2016 ένα tech noir του '82 μόνο από ιστορικής άποψης πάνω στην εξέλιξη του είδους έχει να προσφέρει,για το οποίο αναμφισβήτητα,υπήρξε σταθμός.

Δημοσ.

Ο Scott εδώ και καιρό έχει χάσει τον προσανατολισμό του, για να μην πω τίποτα χειρότερο, ελπίζω ο ρόλος του να είναι περιορισμένος σε καθαρά συμβουλευτικό.

Η ελπίδα στο sequel ακούει στο όνομα Villeneuve, για εμένα (τηρουμένων των αναλογιών) είναι ο Fincher της εποχής μας.

Επ, ο Fincher εξακολουθεί να είναι ο Fincher της εποχής μας! (Ηλικιακά είναι πολύ κοντά οι 2 τους btw.)

Κατά τ άλλα δε θα διαφωνίσω με το παραλληλισμό. Ο Βιλνέβ είναι από τους λίγους που αγγίζουν τη ποιότητα σκηνοθεσίας του Φίντσερ.

Τώρα πια,όχι.

Δε θα ζητάς πίσω τις δύο ώρες της ζωής σου βέβαια,αλλά το 2016 ένα tech noir του '82 μόνο από ιστορικής άποψης πάνω στην εξέλιξη του είδους έχει να προσφέρει,για το οποίο αναμφισβήτητα,υπήρξε σταθμός.

Είσαι πολύ λάθος. Το Blade Runner είναι και παραμένει διαχρονικό.

Επίσης έχεις δει πολλές αντάξιες ταινίες του είδους από τότε;

• Like 1
Δημοσ.

Αφού δε μπορεί ο μακαρίτης να σηκωθεί από το τάφο να σας ρίξει δυο σφαλιάρες και ένα καλό ξεχέσιμο, γυρίστε τη παπαριά που θέλετε, αλλά δε νομίζω να συναντηθούμε στον κινηματογράφο.

Δημοσ.

θα συμφωνήσω ότι ο Hauer τους σκεπάζει όλους στο blade runner , αλλά και ο ρόλος του Ford δεν ήταν εύκολος , αν και χλωμός . Εντάξει ο Ford δεν είναι Brando (προσωπικά τον θεωρώ τον κορυφαίο όλων )  , αλλά δεν είναι και κακός.

Δημοσ.

overrated director, senile director, senile actor, not an actor

και ο βιασμος της legacy του Ridley Scott, συνεχιζεται απο τον ιδιο..

Εξαιρετική τεκμηρίωση, οπότε το σχόλιο διαβάζεται με την ανάλογη σοβαρότητα.

Μόνο και μόνο για τους 4 της φωτογραφίας αξίζει να το περιμένουμε. Τα υπόλοιπα όταν βγει

Δημοσ.

Υπάρχουν καλές ταινίες sci-fi σε γενικές γραμμές.

Interstellar, ex machina, sunshine, moon, source code, I origins κλπ.

Οσον αφορά το hollywood, ανέκαθεν το 90% ήταν κακές οι ταινίες που παρήγαγε.

Συμφωνώ απόλυτα οι ταινίες που είπες είναι μέτριες προς καλές . Τα sequels μετά από τόσα χρόνια μόνο καλά δεν είναι οπως το reboot του indiana jones η του jurassic world , ghostbasters του star wars ήταν μέτρια και κάτω . Καλύτερα να βγάλουν νέες ταινίες πάρα αναμασήματα τον καλών ταινιών που έχουν αφήσει εποχή . 

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Επ, ο Fincher εξακολουθεί να είναι ο Fincher της εποχής μας! (Ηλικιακά είναι πολύ κοντά οι 2 τους btw.)

Κατά τ άλλα δε θα διαφωνίσω με το παραλληλισμό. Ο Βιλνέβ είναι από τους λίγους που αγγίζουν τη ποιότητα σκηνοθεσίας του Φίντσερ.

Σωστά, εννοούσα ότι όπως έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση η Fincher τότε παλιά, το ίδιο εντυπωσιακό "ξεπέταγμα" κάνει τα τελευταία χρόνια και ο Villeneuve.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...