theoritikos Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Αγόρασα καινούρια μπαταρία για το laptop μου (acer aspire v3-571g) από τοπικό κατάστημα μιας και η γνήσια εξαντλήθηκε. Διάλεξα μια συμβατή και όχι την γνήσια επειδή δεν κατόρθωσα να βρω όπου και να έψαξα online. Η μπαταρία που αγόρασα, όταν την έβαλα να φορτίσει πρώτη φορά φτάνει μέχρι το 82-83 %, σταματάει για λίγο και συνεχίζει η φόρτιση χωρίς όμως να ανέβει η ένδειξη.Kάθε φορά που προσπαθούσε να φορτίσει, το laptop έκανε beep. Μετά από μερικές ώρες αποφασίζω να δουλέψω το laptop με την μπαταρία μέχρι να εξαντληθεί. Αφού εξαντλήθηκε, βάζω να φορτίσει αλλά η μέτρηση δεν ανέβαινε πάνω απο το 0%. Κλείνω το laptop και το αφήνω να φορτίσει ολο το βράδυ. Το πρωί, βλέπω πως ακόμα φόρτιζε με τον μετρητή των windows 7να έχει φτάσει στο 56%. Απο εκεί και πάνω έκανε το ίδιο (φόρτιση, beep, παύση, φόρτιση) Δοκίμασα κάτι γιατροσόφια (να βγάλω μπαταρία και φορτιστή, να πατήσω το power/διαγραφή της μπαταρίας από το device manager), αλλά δεν έκανε τίποτα. Την βγάζω για να την επιστρέψω στο μαγαζί. Βλέπω πως έχει διαφορετικά specifications από την γνήσια. Η δικιά μου έχει αριθμό μοντέλου as10d51 στα 10.8 volt. Η συμβατή αντικαθιστά κάποια μοντέλα στα οποία δεν περιλαμβάνεται το δικό μου, και είναι στα 11.1 volt Την επιστρέφω και μου δίνουν καινούρια, επειδή διαπιστώθηκε οτι όντως είναι προβληματική Η καινούρια κάνει ακριβώς το ίδιο, αλλά στο 88% της φόρτισης. Αυτή τη στιγμή που γράφω, έχω το laptop με την μπαταρία μέχρι να εξαντληθεί και να την βάλω να φορτιστεί πλήρως. Έπεσα πάλι σε προβληματική ή πιστεύετε πως υπάρχει ασυμβατότητα με το laptop μου? Γνωρίζετε που θα βρω συμβατή μπαταρία για το δικό μου σε ελληνικό κατάστημα? Ebay και amazon έχουν μπαταρίες που δεν μου φαίνονται αξιόπιστες EDIT Η καινούρια μπαταρία κάνει ακριβώς το ίδιο... Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2016 από theoritikos
theoritikos Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Ένα μήνα μετά βρέθηκε η λύση. Η μπαταρία που αγόρασα αρχικά, αποδείχθηκε ασύμβατη με την αυθεντική μπαταρία (as10d51) καθώς αντικαθιστούσε μόνο το μοντέλο as10d6. Ψάχνοντας στο internet για μαγαζί που μπορεί να έχει την μπαταρία μου, καθώς δεν καθέστη δυνατόν να την βρω στα καταστήματα της πόλης μου, βρίσκω το on-line κατάστημα του Δήσιου. Εκεί είχαν το ακριβές μοντέλο με το δικό μου. Παρήγγειλα ένα κομμάτι,και με το που την παρέλαβα την έβαλα στο laptop μου. Λειτουργεί κανονικά, χωρίς διακοπές στην φόρτιση ή γενικότερα προβλήματα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα